|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.7.2012 5:38:03   
Verus
Da prijavim da je dan 3 graska prosao ok. Mislim da ga je sasvim ok dati, naravno bez kozurice tj. opne sto je mina i pisala negde koliko se secam. Ja kupim sve gotovo za bebe tako da je to taman fino spremljeno kako i treba da bude. Kruska mi je tako lepa da kad on ne zavrsi ja pojedemuser posted image

Mislim da cemo sledece uvesti breskvu pa cu bananu, i onda cu je mesati sa avokadom.

Znaci: -pirincane pahuljice sa mojim mlekom
-krompir obican i slatki
-sargarepa
-bundeva
-grasak
-avokado
-kruska
-jagnjetina
-sljiva (za sada stopirana jer sumnjam da mu ne prija)

Tuce jagnjetinu sa sargarepom i graskom ko lud, sve cici kad ga stavimo u stolicu za hranjenjeuser posted image

E sad, ozbiljno razmisljam kad mu uvedem breskvu, da uvedem sebi jaje. Pedijatar je rekla tj. prokomentarisala moj predlog da jedem prvo zumance kao totalno bez veze, jer tu i nema proteina koji izazivaju alergiju, nego da pojedem pola jajeta jedan dan pa onda posle par dana celo jaje. He he jedva cekam jaja sa slaninom za dorucak. Izlaze mi curece virsle vec na usi...i na nos! Onda, kad uvedem sebi psenicu, ima da se naroljam piva.

< Poruku je uredio Verus RR -- 11.7.2012 5:40:08 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 726
11.7.2012 8:36:42   
Anoniman
Verus, mnogo se radujem što vam tako lepo ide! user posted image

Jao, žene, moram da prestanem da čitam teme trudnoća po tromesečjima, opet me je uhvatio neizdrž, ovaj mali mi je već porastao... user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 727
11.7.2012 9:16:11   
Anoniman
Inače, neko se žalio da sveki ne sluša i daje bebi da jede šta ona misli da treba. Ja sam to rešila tako što sam svekrvi napunila glavu pričama o anafilaktičkom šoku, i dramila sam kako bi mogao da umre ako mu daju nešto što ne sme. Toliko sam je naplašila da mi govori sastojke hrane i pita sme li tako. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 728
11.7.2012 10:31:02   
Yula
Ahahahah, Tasho, pa to bilo divno! Jel planirate jos jedno dete? Licno mislim da je troje dece idealno. Vama bi sada bilo super da dobijete jednu curicu, zar ne?            

Ni moja sveki nije nesto preozbiljno shvatala moj strah od alergija, mislila je da preterujem, sve dok Lazar nije dobio crvene pecate oko usta od samo traga majoneza na rucicama, e od tada se uprpila, a jos kada se osuo kada je bio bolestan posle teglice kruske, e od tada zenta samo tako.

Inace, primetila sam da od kada je napunio godinu dana, da mu vise uopste ne izlaze osipici po licu, nikakvi. Njemu je telo uglavnom uvek i bilo cisto, osim onih par nedelja kada je dobio ekcem, ali to je bilo jos kada je imao nekih 5 meseci i cim sam prestala da ga kupam svaki dan i pocela da koristim Mustelu stelatopiu, sto se sve sredilo. Jedno vreme sam ga mazala mlekom za telo za decu sklonu ekcemima, bas mu je prijalo, ali sada to ne radim ima vise od mesec dana, jer koza mu je svakako divna i smatram da nema potrebe mackati je. Jos uvek koristimo onu Mustelu i prija mu. Citala sam sastav te kupke ( sta li je vec, mi je koristimo kao gel za tusiranje, a pise da moze kako god ) i cini mi se da ne sadrzi nista od onih stetnih supstanci tipa PEG i slicno.

Juce je inace bio PRVI dan pomoranzde. user posted image  Dobio je jedan zalogajcic, majusni. Danas cu mu iscediti malo sokica, mislim da ce to sve proci dobro.

Juce je za rucak jeo pasulj, kao za nas odraasle ali samo neslan, ali zaprzen i zadrobljen hlebom i sve je pojeo sa slascu. user posted image  Sinoc je vecerao kajmak namazan na hleb i paradajz. Danas-sutra cu ici u bio radnju da mu kupim paradajz i jos nesto od bio povrca, vec duze vreme jedemo sve ovo obicno, pa da malo prosaramo.  Pogotovo mi se cini da je paradajz izuzetno puno prskan i pun otrova i njega mu uvek dajem bez ljuske, a kada kuvam izdubim sredinu kasikom, a ljusku i onaj deo do nje bacim.

Ja se izvinjavam na predugackim postovima, ja sam uvek bas opsirna, ne znam drugacije.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 729
11.7.2012 10:47:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Ahahahah, Tasho, pa to bilo divno! Jel planirate jos jedno dete? Licno mislim da je troje dece idealno. Vama bi sada bilo super da dobijete jednu curicu, zar ne?            

Pa nakon ovog svega sa Markom, nisam sigurna da imam petlju da rodim još jedno. Posebno što bi opet bio CR, a i od toga mi je zlo. Ali da, baš bi nam legla jedna devojčica, ali šanse su nikakve. MM ima dva brata, ja imam brata i jedino sam žensko u celoj generaciji... Tako da... user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 730
11.7.2012 10:59:27   
Yula
Ma, samo napred, uopste ne mora da znaci da ce naredna beba imati probleme kakve je imao Mare, a i i da ima, sve to vidis i sama prodje. Sada si bar iskusna u svemu tome.  Da mi podje za rukom, rodila bih cetvoro iako je mm dovoljno i dvoje user posted image   Dok nisam rodila dete, nisam znala kakvo je to blago.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 731
11.7.2012 15:08:00   
Anoniman
tash,i ja navijam za devojcicu!! user posted image i yula bi mogla jednu! pa onda jos jednog decaka, da malo prosara! user posted image user posted image

kseniji je danas trebalo da bude treci dan lubenice, ali ne dopada joj se uopsre, nije htela skoro uopste, jedva joj malo soka ugurah. ni dinja joj se nije dopala. nista, sutra cu krenuti sa paprikom, ubacicu joj malecku kockicu u kasicu.
inace, osuta je vec dva dana, verovatno od vrucine. ne tripujem se da je od lubenice, jer je skoro nije uopste jela. jedino sto je u ponedeljak jela kupovnu kasicu sa piletinom, ali ne verujem ni da je od toga. bas mi izgleda kao osip od vrucine. nije ni cudo, kad je ovako. i sama sam imala pre par dana osip po vratu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 732
11.7.2012 17:21:21   
Yula
Nama je danas bio 2. dan pomorandze, dobro je proslo, iscedila sam mu jednu kriskicu sokica i dala, naravno, plakao za jos. Ne bih da ga navadjam na sokove, bas sam se dosta raspitivala i deca uglavnom kada pocnu sa sokovima, uzasno puno smanje kolicinu vode koju popiju, jer im ona bude bljutava i neukusna u odnosu na sok.  Zaista, ne znam kako da mu dajem pomorandzu, mozda da je miksujem sa dinjom ili nekim drugim vocem koje radije jede izmlevenog ili ipak da dajem ujutru uz dorucak kao sokic? Molim za ideje i savete.

Valjda bih trebalo slicne nedoumice da pisem u odgovarajucoj temi, ali slabo koga ima a i pravo da vam kazem, vise mi se dopadaju saveti koje dobijem ovde, jer kad god svratim na neke druge teme blago se iznerviram i iznenadim kakav pristup neke zene imaju ishrani svoje dece. Mozda i ja preterujem, ali drugog posla nemam osim da se dobro staram o svom detetu, pa k''o velim da se potrudim da to uradim valjano.

Sledeca namirnica koju uvodim ce najverovatnije biti kupus, cuh da je dosta tezak za stomacic. Kakva su vasa iskustva? Rekla bih da je inace kupus veoma zdrav i svez i kiseo.

Macaki, verovatno je od vrucine, ali prati, vidi ako se povuce kada ne jede piletinu, pa je opet daj i vidi jel se opet pojavio. Ja piletinu jso nisam davala i nesto mi se i ne zuri.

Imam jedno pitanjce pride, koje meso je bolje i zdravije za bebe junetina ili teletina? I u cemu je uopste razlika, jer  vidim da vecina teglica je sa junetinom a ne sa teletinom, hm...

< Poruku je uredio Yula -- 11.7.2012 17:23:07 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 733
11.7.2012 21:24:34   
Anoniman
yula, mi jedemo piletinu odavno, ali u kucnoj varijanti i nista joj nije falilo. ne znam, ali iskreno mislim da je od vrucine. danas sam je par puta tusirala i zaprasivala puderom i sad ima manje toga. ali opet se jaaako znoji, iako je po kuci samo u peleni, bez icega gore. probacu svakako povo pa cemo videti..

ja mislim da je junetina i teletina isto, nema potrebe to posebno uvoditi. jedino sto je tele mladje, valjda. user posted image kada je meso mladje bude belicasto, a sto je starije bude ovako crvenije. jel vi bese to jedete ili ne?
sto se kupusa tice, ne mora da preovladjuje u kasici ako mislis d ace ga muciti stomacic. ja i kelj i prokelj kada stavljam stavim po malo, pa stavim onda jos par povrcki.
bravo za pomorandzu! user posted image
ne znam kako bi se ona blendala, da li bi mogla lepo da se izblenda hocu reci.. a sta fali da popije djus ujutru uz dorucak, to je bas super zdravo, pa i to ne mora svakoga dana.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 734
11.7.2012 23:00:21   
Yula
Ma, mislila sam u nutritivnom smislu razlika izmedju junetine i teletine, teletina jeste svetlija, mladja, izgleda maltene kao belo zivinsko meso. I da, mi odavno jedemo i jedno i drugo, pogotovu teletinu, uveli smo je odmah posle jogurtica.

Ako joj se povlaci od pudera, onda je sigurno od vrucine. Ovde kod nas jutros bilo 16°C, isto tako je bilo 2007. a u Srbiji je isto u to vreme gorela zemlja. Valjda ce nas bolje vreme posluziti na moru.

Nego, zaboravila sam ti odgovoriti, tetka od mm je iz Kragujevca.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 735
12.7.2012 0:20:14   
Christabel
ja se ziva pojedoh sto moja beba nece sokove, jer voce uzasno malo jede, nece nista sto je pre htela. Rucak jos ok 130-160ml, ne znam koliko je to u gramima. Mleko sad bas fino pije, 2 cista i 2x sa pahuljicama (od kojih onaj sa bebelakom ne bude po meri ni mleka ni pahuljica), ali bih da predjemo na jos 1 nemlecni. Al ne znam sta da joj dajem za dorucak, kad sve brljavi. Nadam se da ce je bar to mleko malo popraviti, ovaj mesec nije skoro nista napredovala, a u zadnjih 5 jako slabo, sve u svemu, fali joj bar jos nesto vise od 1kg.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 736
12.7.2012 0:25:27   
Christabel
uvodim inace kakao, kroz cokolino. On u sebi ima gluten, kakao i sojin lecitin. A posto i bebelak ima sojin lecitin, necu se time vise opterecivati.
Nego da li se ad mleka do 6 i do 12 meseci razlikuju u obradi mlecnih proteina? Za vitamine i minerale znam, a za ovo ne znam.
Znaci kad krenem mlecno da uzmem sve sa najvisim procentom mlecne masti?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 737
12.7.2012 0:40:33   
Anoniman
christabel, cokolino ima u sebi i surutku, ako se ne varam? ili bar mleko u prahu?
a sta sada jede za dorucak, tj. kakav vam je uopste jelovnik? napisi ako te ne mrzi..
i ja nemam pojma sta bih za dorucak jer mi mlecno jos ne jedemo. palentu odavno nece da okusi.. onda joj blendam voce, mada i u njega moram da stavim bar kasicicu rizolina, drugacije nece da jede. pa onda sisa izmedju rucka i vecere. pa za rucak meso i povrce. pa opet sisa izmedju rucka i vecere. onda popodne pokusam da joj uvalim bar malo voca da pojede, i to se natezemo. obicno tada ne bude gladna, ali bude puno pre nego sto bi trebalo da vecera. tacno bi trebalo da joj umetnem negde uzinu, samo ne znam jos kako. za veceru jede rizolino ili nestle riza i kukuruz, posle toga sisa i spavanje.
juce sam u aksi uzela pirincani griz pa planiram to da joj kuvam sa vocem. uzela sam i babyking sa sargarepom, bebyking sa bundevom i nestle riza. ova dva babyking imaju u sebi i pirinac i kukuruz, pa sam zato nestle uzela samo rizu. i ne brinem se puno sto nece palentu jer unosi kukuruz kroz pahuljice a one su bolje jer su obogacene vitaminima i mineralima. puno bi nam olaksalo kada bi mogla mlecno, onda bi mogla za dorucak svasta nesto. jedva cekam kada cemo moci!
navijam za vas da lepo prodjete sa mlecnim proizvodima user posted image nema razloga da ne bude sve super, ona vec pije bebelak..

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 738
12.7.2012 8:46:36   
Anoniman
Zašto hoćeš da praviš sok od narandže? Iseci krišku na zalogajce i skini ljusku ako ga guši, pa serviraj sa ostalim voćem na tanjir.

Mlečno sa što većim procentom ml.masti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 739
12.7.2012 11:08:11   
Yula
Tasho, tako sam i mislila da uradim, ali cu mu danas dati izmiksovano, jer mu i dinju miksujem da bi je jeo. Mislim da cu staviti malo dinje, malo pomorandze i malo avokada, njega nisam davala ima nedelju dana.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 740
12.7.2012 11:18:16   
Yula
Christabel, sta ti pedijatar kaze za to sto mala tako malo napreduje? Napisi molim te njene mere na poslednjem merenju. Jel' raste u visinu, mozda tu sve ode? Mora da postoji neki razlog zasto je to tako. Doduse, bebe u tom uzrastu i inace mnogo slabije napreduju nego u prva 4 meseca. Lazar je od, cini mi se, nekih 6 meseci svaki mesec dobijao po 1cm, max.2. U kilazi ne znam koliko je svaki mesec dodavao, ali znam da je to variralo, ali on i nije neki reper jer zaista ima dobar apetit.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 741
12.7.2012 11:39:09   
Anoniman
Ja neću uvoditi ovih dana ništa. Ide vakcina lagano, približava se, ne mogu sada da se mlatim. Možda probam svežu papriku da mu dam, ali sam skoro pa sigurna da mu se neće dopasti, kao ni paradajz (tera ga na povraćanje). 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 742
12.7.2012 13:37:09   
Christabel
Yula, moja slabo napreduje jer uzasno malo jede. Do sad je i mleka malo pila, a sad dnevno unese od 600-750ml. plus moguce da joj onaj nocni obrok sisanja sto je imala bio slab, tj.nedovoljno mleka. I starsno je aktivna, znaci strasno! Ona je sa 5 meseci imala 7.1kg a sad sa 10 ima 8.3, izmericemo je sutra. Inace juce smo merili duzinu, oko 75cm je, (rodjena je sa 54cm, 3.5kg)

Macaki, cokolino nema surutku i nista mlecno vec kakao, sojin lecitin. Razmisljam da joj dam neku mlecnu kasicu da probamo, videcu. Mislila sam danas boraniju, ali cu ipak dinju, mada niusta novo od povrca nisam uvodila bas bas duze vreme. Nas jelovnik, rano ujutro ili noc bebelak, dorucak pahuljice i bebelak i vode u nekim cudnim razmerama na flasici (jos nisam nasla meru), rucak povrce i meso, uzina voce i keks da gricka (pojede 1 gustav ili zlatni pek), vecera moje mleko sa pahuljiama na flasicu, pred spavanej bebelak

< Poruku je uredio Christabel -- 12.7.2012 13:39:46 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 743
12.7.2012 14:11:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Christabel

Macaki, cokolino nema surutku i nista mlecno vec kakao, sojin lecitin.

sigurna si? jupi, onda mi to smemo da jedemo!!!! user posted image

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 744
12.7.2012 15:23:37   
Christabel
sigurna sam! :) sastojke mozes da vidis na aksinom sajtu, kad kliknes na sliku u hrana za bebe-mleka i ml.proizvodi-cerealije nemlecne. Nemam sad kutiju kod sebe, ali je njam njam!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 745
12.7.2012 15:35:03   
Yula
Pa, dobro Chris, znaci da je dodavala u proseku po 300gr mesecno, ja mislim da to nije strasno malo za taj uzrast, stavise, mislim da toliko i treba. I ok joj je i visina, licno mislim da nema potrebe da se brines. S obzirom da vec uveliko jede mlecno, mozes joj komotno davati i plazma keks, on doduse ima soje, ali verujem da joj ni soja nece smetati, ne znam da li bi se ostale mame slozile sa mnom?

Nocni podoj ili flasica joj u tom uzrastu vise uopste nisu potrebni. Sta rece, kako joj je sada GER? Zaista mislim da bi trebalo da se opustis i da joj slobodno uvodis opusteno namirnice, samo kao sto sam ti vec rekla, budi pazljiva sa jajima, ostalo, samo pichi. Mislim da ce joj puno znaciti ad mleko jer je obogaceno vitaminima i mineralima i da ce ona brzo sada nadoknaditi propusteno.

Da, mislim da ima razlike u proteinima u mleku ad mleku, zapravo sigurna sam da ima, znam da sam iscitavala sastave do najsitnije stavke kada je drugarica uvodila ad i trazila savet koje da kupi.

Uh, tek sada videh da je ona od 5. dok 10. meseca dodala tek nesto vise od kilograma. Pa, dobro, to jeste, rekla bih nesto manje od proseka, ali vazno je da dodaje. Kazu da se od 6. meseca ne gleda preterano kilaza vec koliko dete raste u visinu, zato sam te i pitala koliko je porasla.

< Poruku je uredio Yula -- 12.7.2012 15:38:04 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 746
12.7.2012 16:37:01   
Christabel
macaki, ali cokolino ima psenicu! Vi to sad ne jedete?
Yula, mi smo u stvari ovaj mesec jako zeznuli sa kilazom, mozda 100g samo, i prethodni oko 200. Valjda ce nadoknaditi... Nego njoj je ta nocna flasica izmedju 4 i 6, a posle toga nema nista do 9-10. A za proteine sam mislila da li su isti kod npr.bebelaka 1 i bebelaka 2?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 747
12.7.2012 18:42:36   
Anoniman
Posle 4 dana u vrticu, Luku pocinje da grebe grlo. Bili kod lekara, dobio antibiotik, a juce su on i Marko delili sladoled. Ocekujem da se i Marko razboli do subote, sada je jos zdrav kaze dr. Kod Luke ocekujemo visoku temp danas ili sutra. Moje pretpostavke su da od naseg MMRa nece biti nista ovaj put.
Ako cujete da se ubila majka dvoje maloletne dece, ne razmisljajte dugo, ta sam. :(

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 748
12.7.2012 19:19:11   
Yula
E, Chris, pa ok je to mlekce, ja sam mislila da je to mleko oko 2h nocu. Ma, nadoknadice sada kilazu sigurno. Stavljas li joj maslinovo i suncokretovo ulje u kasice od povrca? Trebalo bi u svaku kasicu sa povrcem bar po 1 kafenu kasikicu. I treba da to budu ulja cedjena na hladno. I susamovo je odlicno i ja treba da ga potrazim.

Tasho, sta da radis, mene to isto sigurno ceka kada Lazar podje u vrtic. A mozda se Mare i ne razboli, ko zna. Ali, eto ti taman razloga da ne dobije vakcinu po vrucini, jer te je to brinulo.

Kada ti planiras da pokusas sa ovim malo rizicnijim namirnicama koje sam ja poslednjih dana uvela, tipa pomorandza, kivi, borovnice? Ja cu sutra kupus, pa posle kupusa cu najverovatnije lososa. Ako Bog da da mu se dopadnu ribe, bice super jer su bas zdrave.

Verus, verovatno si krenula sa breskvom...?

Macaki, jel' vama nesto dr rekao u vezi MMR vakcine?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 749
12.7.2012 20:49:30   
Anoniman
Pozz zene :-)
Evo nas u Sumadiji,sami smo na celom brdu,u sumi. Cist vazduh,voda, cvrcci po ceo dan cvrce,ne mozes normalno razgovarati koliko su bucni :-) U nedelju krstimo srednje i najmladje dete ovde u Ljigu, naslikala sam sliku pa cu nju da poklonim crkvi. P je dobar, osipa se samo od vrucine. Vec par dana mu za dorucak dajem da olize kasicicu umocenu u jogurt. Nema osipa, polaki cu da mu pocecavam kolicinu. Nista novo nema,malo mi je neodgovorno da ovde u vukoj... uvodim nove namirnice,sta ako nesto krene lose? Eh da, muz mu je umocio cuclu u pivo i dao mu,malo se zacveneo oko usta,tako da pivo vise nece piti, hahahah...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Ili - ili
elenica4ever

Recite mi svoje misljenje o ova dva imena

Elena (57%)

Hana (43%)

Ukupan broj glasova: 84

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here