|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.7.2012 13:27:44   
Verus
Macaki: slazem se u vezi kravljih proizvoda. Ja pijem samo pirincano mleko, pila sam i heljdino-ne znam kako u Srbiji ali ovde uvek ima opcija: original i vanila-i za pirincano, heljdino i za bademovo. Heljdino sa vanilom je diiivno meni je ukusa kao sladoled pa ga uzmem nekad za kafu. A pirincano sam tako navikla da mi je kao redovno mleko: to uzimam redovno, original.

Ja planiram da jednog dana opet jedem jogurte, ali mleko vise necu piti, samo pirincano i kozije. Slazem se da nije najidealnije za nase telo. Ne mislim da je nesto sad toliko stetno, zavisi valjda kako kome odgovara, ali smatram da se moze biti super zdrav i bez njega.

Deci cu isto samo kozije. Helenu moram navici polako, i tu cu da mesam sa kravljim, a Oliju kad krenemo, samo kozije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 801
16.7.2012 13:29:14   
Verus
Da vas pitam dok ne zaboravim: upravo kuvam heljdu na vodi, za dorucak, i iza pise da je bez psenice i bez glutena, s' toga super prva hrana za bebe.

Jel neko davao svojim bebama? Probala bih Oliju pa reko da pitam.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 802
16.7.2012 13:32:20   
Anoniman
Zille je pitala već za heljdu, do kraja je odustala jer je njen mali alergičan na žitarice, a i ovo je žitarica, pa neće da se igra za sada - ako sam dobro zapamtila.
I ja imam u planu, ali nikako da dođe na red.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 803
16.7.2012 13:33:21   
Verus

Kravlje mleko ima preko 20 razlicitih proteina, a alergija na kazein je najucestalija jer njega ima u najvecem procentu. Kazein u kozijem mleku je po proteinskoj strukturi najslicniji kazein u ljudskom mleku, koji smo logicki i stvoreni da lakse varimo. E sad, dr. Sears (kojeg toliko uvek navodim kao neku referencu), kaze, da ce svaki pedijatar reci da se ne daje nikakvo mleko detetu za kog se sumnja da ima alergije (sto je i meni receno, cak, da ni ja ne pijem kozije pa se za svaki slucaj drzim tog pravila jer zaista ne znam), ALI, on kaze, da je jedna prica teorija a druga praksa, i da zna da mnoge majke i piju, a i daju svojoj deci kozije mleko bez ikakvih problema.

Ja sam Heleni prvo davala jogurt, a Oliju cu testirati po preporuci pedijatra tako sto cu ja popiti mleko pa videti kako reaguje preko mog mleka. Ali cu poceti sa kozijim. Ako u Srbiji mogu naci jogurt od kozijeg, dacu mu to prvo. Ako ne, sigrno se moze jogurt i napraviti u kucnoj varijanti?
IZVORNA PORUKA: Macaki

a da.. a kada sam pre neki dan bila kod endokrinologa pricala sam sa zenicom cije je starije dete takodje imalo alergiju na kravlje mleko (ko bi rekao da je to tako cesto user posted image ). ona mi rece da je detetu davala kozje i da mu nista nije smetalo. kaze dva dana je davala kiselo mleko, kozje pretpostavljam, nakon sto se nista nije desilo, nastavila je da daje mleko.
verus??? secam se da si pisala nesto o ovome, ali ne mogu da se setim kakav je bio zakljucak.
jedva cekam da odradimo testove i da cujem sta ova dr ima da kaze!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 804
16.7.2012 13:36:46   
Anoniman
Mislim da sam u Merkatoru videla i kozije mleko i kozji jogurt.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 805
16.7.2012 16:53:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
Pa... onda možda ipak neću da rodim tu devojčicu. Zvuči komplikovano sve to sa devojčicama... user posted image

user posted image

da, moze zenska beba imati i mastitis i "menstruaciju". kada nam je prvi put dosla patronazna nakon porodjaja odmah je opipala sisice K i rekla nam da su malo tvrde, pa da joj na tupfer stavljamo acidi borici i za par dana je proslo. mama se seca jos kada se ona poradjala da je neka beba ostala duze na posmatranju jer je krvarila, bas krvarila, cista crvena krv. eto, desava se.. ja sam to pomislila cim sam videla pelenu u koju je samo piskila da se malo rozi.. ali sada me yula pokoleba kada me je pitala za cveklu, jer sam zaista jednog dana pokusavala da joj uvalim, malo je pojela, pa moze biti i od toga.. ali da me ubijete ne znam kog dana je to bilo.

ovako..
K je danas bolje, samo je 2x kakila i to bez sluzi i krvi. kaka nije jos potpuno formirana, jos je onako kasasta i pomalo zelenkasta. juce je isto kakila samo 2x. puno je bolje, e sad ja ne mogu znati od cega.. da li je moguce da nastane poboljsanje za dva dana od kada ne jedem mlecno ili zato sto je bila na dijeti sa pirincem ili zato sto pije probiotik??? user posted image
neka mi mame cija su deca krvarila kazu koliko je potrebno vremena da prestane krvarenje od kada se izbaci mlecno iz ishrane.
dalje.. K ima T 37.1 jutros. pomislila sam da je vruca cim se jutros probudila, ali smo isli na vadjenje krvi, pa sam joj izmerila tek kada smo se vratili. sad razmisljam da nije ipak neki virus u pitanju...
sinoc je jela bananu sa nestle pirincanim pahuljicama, jutros kaki babanu. znaci, creva su joj potpuno prazna. to moze biti razlog krvi u stolici. znam jer kada sam bila pre par godina u bolnici zbog proliva koji je trajao oko nedelju dana, 10-12x stolica dnevno, zadjih dana sa tragovima krvi, a koprokultura sterilna.. da su mi dr rekli da to moze biti jer su creva prazna i onda ih svaka neredna stolica iritira, zato se javlja krv. eto, moze i to biti uzrok. jutros je jela ponovo bananu sa pirincem, a za rucak sam joj kuvala krompir i sargarepicu, da joj se ne smuci sto jede stalno pirinac. malopre je jela flips. za veceru cu dati pirinac i kukuruz cerealije, a mozda joj posle spavanja za uzinu skuvam pirincani griz (najzad sam nasla da kupim) sa secerom i kakaom. nisam joj obican kakao dosad dodavala u kasice, pa mi je malo frka, samo ga je jela u kupovim pahuljicama.

verus, ja sam vidjala kozje i kuselo mleko i jogurt u prodavnicama.
hvala ti na informacijama! user posted image gledacu da uzmem sebi neko mleko popodne kad krenemo u set_nju.
kada budu stigli rezultati, pitacu dr da li smem ja da koristim fermentisane proizvode od kozjeg mleka. takodje sam od jedne dr kada smo K vodili kod hematooga cula da deca alergicna na jaja mogu da koriste cureca jaja, ali je ovaj nas dr bio protiv toga.
sto se heljde tice, ona nije zitarica!
evo upravo cu da vam napisem sta dr vlade velickovic kaze za nju:
heljda da nije zitarica, ali je izvanredna biljka. manjeg je kalorijskog ucinka od zitarica, sa malo masnoca i dosta dijetnih vlakana. ima proteina skoro duplo vise nego zitarice i ono sto je odvaja od ostalih biljaka je aminokiselina lizin, koja se ne nalazi u ceralijama i zitaricama. kuva se slicno pirincui treba je vise zastupati u ishrani dijabeticara posto ima indicija da potpomaze boljoj regulaciji secerne bolesti. list heljde se u narodnoj medicini koristi protiv kaslja, a kasa od heljde za podizanje snage studentima, sportistima, za izgradnju kostanog sistema. heljda nema slicnosti sa psenicom, ne sadrzi gluten, tako da je mogu koristiti oni koji su alergicni na gluten. heljdin hleb mozete i sami spremiti uz dodatak heljdinom brasnu psenicnog brasna (40% heljdinog brasna, 40% psenicnog brasna i 20% mekinja). izvanrednog je ukusa.

evo kako izgleda http://kuhinjarecepti.com/wp-content/uploads/2011/12/Heljda.jpg
ono sto sam ja cula da je ona takve strukture da se ne moze mesiti samo sa njom jer se raspada, pa je potrebno dodati psenicno brasno. tako da pretpostavljam da u heljdinim korama ima i psenicnog brasna, ali treba proveriti.
verus, u kom obliku kupujes heljdu, kao brasno ili.. ?

mi smo danas izvadili krv. K nigde vena nema, jos laborant rece da mogu da se povuku i od straha. to nisam cula pre, ali ajde.. uglavnom, drzalo je nas troje. otimala se, zacenjivala, skripala zubima.. mala mi je mnogo ratoborna. user posted image jos treceg dana u porodilistu su se naljutili na nas, jer se K toliko branila da nisu uopste uspeli da joj izmere sluh. ne da ona da je iko dira. user posted image temperamentna na mene. user posted image
uglavnoom jedan rezultat ce biti danas popodne, drugi u petak popodne, a mozda i u cetvrtak, rekose da svratimo i pitamo. bas sam se obradovala, mislila sam da cemo duze cekati. platili smo 7300. jel to ok cena, koliko ste vi placali (ko je radio)?

< Poruku je uredio Macaki -- 16.7.2012 17:00:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 806
16.7.2012 17:49:52   
Verus

Macaki, drago mi je da je bolje...ja sam u frci oko povratka i priprema pa ne citam sve pomno...

Helena je bila super odmah po prestanku mlecnog u mojoj ishrani, a Oli nije prestao da krvari i ma groooozne stolice (sluz, kiselo, ma uzas), sve dok nisam izbacila i psenicu. Pa prakticno je pio hipoalergijsko mleko...oporavio se fino kada sam 2 nedelje jela samo tikvice, curece, kruske, krompir i pirinac.... Tako da zavisi od deteta....

NIsam sve citala, ali pade mi na pamet, da nije imala tvrdju stolicu pre toga, pa krvarila od kakenja?

Off, ali HElena trpi kakenje od kada ide na nosu i pre neki dan joj brisem guzu posle kakenja u nosu a ono krv! Siroto dete ima hemeroide, pa joj sada mazem sa kremom...
IZVORNA PORUKA: Macaki

Pa... onda možda ipak neću da rodim tu devojčicu. Zvuči komplikovano sve to sa devojčicama... user posted image

neka mi mame cija su deca krvarila kazu koliko je potrebno vremena da prestane krvarenje od kada se izbaci mlecno iz ishrane.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 807
16.7.2012 17:50:49   
Verus
Za heljdu...ima ovde cream of buckwheat, sto je heljda, vec samlevena, pa se kuva kao griz. Onda skuvam to na vodi, dodam pirincano mleko i malo zutog secera i jedem to za dorucak...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 808
16.7.2012 17:58:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR
NIsam sve citala, ali pade mi na pamet, da nije imala tvrdju stolicu pre toga, pa krvarila od kakenja?

Off, ali HElena trpi kakenje od kada ide na nosu i pre neki dan joj brisem guzu posle kakenja u nosu a ono krv! Siroto dete ima hemeroide, pa joj sada mazem sa kremom...

jeste verus, imala je duze vreme bas tvrdu stolicu. i desavalo se da ne kaki po par dana. zato smo i krenuli sa nosom, jer nije mogla da kaki sedeci na peleni. ali nisam pre primecivala krv... mada sam i ja debil, kupila sam crvenu nosu. ne znam samo gde mi je bila pamet. moram pod hitno da kupim belu, tako cu najbolje pratiti sta se desava. pre dva dana joj je guza bas bila crvena, kao da pukla user posted image ili samo iziritirana od tolikih stolica.. mazali smo niveinu sos kremu, sad je skroz ok.

ok, izbacila sam mlecno iz ishrane, ali mi je bas cudnooo da sad sa skoro godinu dana imamo tek ovakvih problema. da ne kazem neverovatno.

IZVORNA PORUKA: Verus RR Za heljdu...ima ovde cream of buckwheat, sto je heljda, vec samlevena, pa se kuva kao griz. Onda skuvam to na vodi, dodam pirincano mleko i malo zutog secera i jedem to za dorucak...

to je super! nisam sigurna, ali mislim da toga nema ovde, bar ja nisam vidjala. pogledacu..

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 809
16.7.2012 18:28:39   
simke
Ima u NS-u proizvoda od kozijeg mleka u radnjama,neka firma Kozarci(tako nekako).Ja mogu da vam nabavim mleko,sir i surutku od kozijeg mleka,a za jogurt se snalaziteuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 810
16.7.2012 20:41:46   
Anoniman
kupila sam heljdino mleko. user posted image

(odgovor članu simke)
  Direktna veza do poruke: 811
16.7.2012 21:11:44   
Anoniman
Macaki,ja sam panelod 20 alergena (spec IgE) platila 5000din. Naime, 5000 je 20 nutritivnih i 5000 je 20 inhalatornih.

Koji rezultat dobijate danas, pretpostavljam da ne ovaj, jer se ovajceka.sta je to drugo sto ste radili?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 812
16.7.2012 21:21:57   
Anoniman
BTW, bila sam ginekologa na redovnoj kontroli, i nije mogla da mi nadje na UZ ni jedan jajnik. Kaze,hoce to nakon dva CR, pomere se organi, a icreva mi rade kao blesava pa kamufliraju jajnike. Kaze, nije frka, jer bolesni jajnik (sa cistama ili sl),ne moze da se sakrije, samo zdrav... user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 813
16.7.2012 22:22:42   
Anoniman

Macaki,ja sam panelod 20 alergena (spec IgE) platila 5000din. Naime, 5000 je 20 nutritivnih i 5000 je 20 inhalatornih.

Koji rezultat dobijate danas, pretpostavljam da ne ovaj, jer se ovajceka.sta je to drugo sto ste radili?

tIgE i optigen universal 20 smo radili, ovo prvo je 1100 din, a drugo 6200 din.
radili smo u higijenskom jer vise poverenja imam u njih, a svejedno se placa. u privatnoj laboratoriji je ista/priblizna cena.
pitala sam laborantkinju.. ovo prvo pokazuje uopste kakvo je stanje sa alergijom kod nje, a drugo je na 20 alergena (nadam se da nisu obuhvaceni i inhalatorni, to me trenutno ne zanima). pitala sam samo da li je obuhvaceno kravlje mleko, rekli su da jeste.
ovo prvo je bilo gotovo danas popodne, ali cemo sve zajedno preuzeti u cetvrtak ili petak. ne znaci nam nista da uzimamo sad sam to.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 814
16.7.2012 22:26:54   
Anoniman
Iz krvi ide odvojeno kravlje mleko i odvojeno kazein. Marku je kravlje mleko bilo negativno a kazein, kao sastojak kr. mleka, pozitivan.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 815
16.7.2012 22:44:06   
Anoniman
hmmm user posted image

dr nam je prvo rekla uradite samo IgE na mleko ako vam je ovo skupo.. nista za kazein ne rece. ja danas pitah da li je obuhvaceno mleko, kaze laborantkinja jeste.. nista, sacekacu petak.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 816
16.7.2012 22:47:20   
Anoniman
ako su vam radili paletu nutritivnih - imaćete kazein, ako je kombinovani (taj je Zille radila), onda nema kazein, samo mleko.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 817
16.7.2012 22:57:26   
Anoniman
evo tih ujeda.. nemam pojma sta je, ali prolazi od hloramfenikola. izgleda kao jedna tacka u sredini koja je tvrdja (zato i sumnjam na ujed), a okolo je crveno, verovatno iritacija od znoja.
mozda komarci?
pojavile su nam se i neke malecke bubice u kuci od nedavno, mozda je one ujedaju..

user posted image

user posted image

user posted image

a evo te prve pelene, noc petak na subotu, kada sam i primetila da se nesto desava.
ova je najgore, posle toga nisu bile ovako gadne. tu sam nosila doktorki da vidi..

user posted image

sto se heljdinog mleka tice, na kutiji pise ovako..
nezamenljivu ulogu ima pre svega za osobe sa netalerancijom laktoze kravljeg mleka, za ljude sa visokim nivoom holesterola i teskocama u varenju.
sadrzi alergene: soja i natrijum-kazeinat. proizvedeno u pogonu u kojem se preradjuje kazein.

mina, sta je taj natrijum-kazeinat? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 818
16.7.2012 23:04:34   
Anoniman

ŠLAG DR OETKER: šećer, glukozni sirup, stvrdnuta biljna mast, emulgatori E472a i 471, natrijev kazeinat, stabilizator: sred. protiv zgrudvavanja: trikalcijum fosfat, aroma.

IZVORNA PORUKA: minavb

kazeinat se dobija od kazeina, pa to preskoči.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 819
16.7.2012 23:05:51   
Anoniman
Jel je svrbe ti ujedi? Zašto ujede mažeš antibiotskom kremom? Kupi Hiper hama gel, maži time, on je antihistaminik, brže će proći.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 820
16.7.2012 23:07:44   
Anoniman
ne svrbe je. user posted image

ske*a me sad za kazeinat. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 821
16.7.2012 23:10:31   
Anoniman
A što si kupila heljdino mleko?

Vidi ovo što sam već pisala: KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 822
16.7.2012 23:12:23   
Anoniman
Inače, ako te teši, i moji ujedi, i ujedi moje dece tako izgledaju, još to tvrdo u sredini često preraste u plik. Tako da to crveno okolo nije od znoja, to je lokalna reakcija. Zaista kupi Hiper hama gel ili fenistil, maži time, brže će proći.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 823
16.7.2012 23:14:11   
Anoniman
E, da, hiper hama gel sadrži mentol, neki dr su mi rekli da se mentol ne koristi kod dece ispod godinu dana. Možda onda bolje Fenistil.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 824
16.7.2012 23:19:41   
Anoniman
ok, videcu sutra da kupim. njoj je ovo veceras izgledalo puno bolje. videcu kako ce ujutru biti. nije mi jasno sta je to gricnulo, grrrr
ali mi je cudno sto joj je od hloramfenikola zaista bolje. mazala sam joj i one bubuljicice koje su se pojavile u kosi, ka vratu.. mada sam se pre neki dan istripovala da je ekcem. user posted image pu puuu
i to joj je bolje od hloramfenikola..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Tрбушњаки.
пеперутка16

Једна моја познаница је била трудна 3 месеца и радила је трбушњаке и знала је да је трудна. Да ли сте радили трбушњаке када сте били трудни или сада док сте били трудни?

Да. (0%)

Да, док нисам сазнала да сам трудна. (17%)

Не. (50%)

Није ми пало на памет. (33%)

Ukupan broj glasova: 6

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here