Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Pa... onda možda ipak neću da rodim tu devojčicu. Zvuči komplikovano sve to sa devojčicama... da, moze zenska beba imati i mastitis i "menstruaciju". kada nam je prvi put dosla patronazna nakon porodjaja odmah je opipala sisice K i rekla nam da su malo tvrde, pa da joj na tupfer stavljamo acidi borici i za par dana je proslo. mama se seca jos kada se ona poradjala da je neka beba ostala duze na posmatranju jer je krvarila, bas krvarila, cista crvena krv. eto, desava se.. ja sam to pomislila cim sam videla pelenu u koju je samo piskila da se malo rozi.. ali sada me yula pokoleba kada me je pitala za cveklu, jer sam zaista jednog dana pokusavala da joj uvalim, malo je pojela, pa moze biti i od toga.. ali da me ubijete ne znam kog dana je to bilo. ovako.. K je danas bolje, samo je 2x kakila i to bez sluzi i krvi. kaka nije jos potpuno formirana, jos je onako kasasta i pomalo zelenkasta. juce je isto kakila samo 2x. puno je bolje, e sad ja ne mogu znati od cega.. da li je moguce da nastane poboljsanje za dva dana od kada ne jedem mlecno ili zato sto je bila na dijeti sa pirincem ili zato sto pije probiotik??? neka mi mame cija su deca krvarila kazu koliko je potrebno vremena da prestane krvarenje od kada se izbaci mlecno iz ishrane. dalje.. K ima T 37.1 jutros. pomislila sam da je vruca cim se jutros probudila, ali smo isli na vadjenje krvi, pa sam joj izmerila tek kada smo se vratili. sad razmisljam da nije ipak neki virus u pitanju... sinoc je jela bananu sa nestle pirincanim pahuljicama, jutros kaki babanu. znaci, creva su joj potpuno prazna. to moze biti razlog krvi u stolici. znam jer kada sam bila pre par godina u bolnici zbog proliva koji je trajao oko nedelju dana, 10-12x stolica dnevno, zadjih dana sa tragovima krvi, a koprokultura sterilna.. da su mi dr rekli da to moze biti jer su creva prazna i onda ih svaka neredna stolica iritira, zato se javlja krv. eto, moze i to biti uzrok. jutros je jela ponovo bananu sa pirincem, a za rucak sam joj kuvala krompir i sargarepicu, da joj se ne smuci sto jede stalno pirinac. malopre je jela flips. za veceru cu dati pirinac i kukuruz cerealije, a mozda joj posle spavanja za uzinu skuvam pirincani griz (najzad sam nasla da kupim) sa secerom i kakaom. nisam joj obican kakao dosad dodavala u kasice, pa mi je malo frka, samo ga je jela u kupovim pahuljicama. verus, ja sam vidjala kozje i kuselo mleko i jogurt u prodavnicama. hvala ti na informacijama! gledacu da uzmem sebi neko mleko popodne kad krenemo u set_nju. kada budu stigli rezultati, pitacu dr da li smem ja da koristim fermentisane proizvode od kozjeg mleka. takodje sam od jedne dr kada smo K vodili kod hematooga cula da deca alergicna na jaja mogu da koriste cureca jaja, ali je ovaj nas dr bio protiv toga. sto se heljde tice, ona nije zitarica! evo upravo cu da vam napisem sta dr vlade velickovic kaze za nju: heljda da nije zitarica, ali je izvanredna biljka. manjeg je kalorijskog ucinka od zitarica, sa malo masnoca i dosta dijetnih vlakana. ima proteina skoro duplo vise nego zitarice i ono sto je odvaja od ostalih biljaka je aminokiselina lizin, koja se ne nalazi u ceralijama i zitaricama. kuva se slicno pirincui treba je vise zastupati u ishrani dijabeticara posto ima indicija da potpomaze boljoj regulaciji secerne bolesti. list heljde se u narodnoj medicini koristi protiv kaslja, a kasa od heljde za podizanje snage studentima, sportistima, za izgradnju kostanog sistema. heljda nema slicnosti sa psenicom, ne sadrzi gluten, tako da je mogu koristiti oni koji su alergicni na gluten. heljdin hleb mozete i sami spremiti uz dodatak heljdinom brasnu psenicnog brasna (40% heljdinog brasna, 40% psenicnog brasna i 20% mekinja). izvanrednog je ukusa. evo kako izgleda http://kuhinjarecepti.com/wp-content/uploads/2011/12/Heljda.jpg ono sto sam ja cula da je ona takve strukture da se ne moze mesiti samo sa njom jer se raspada, pa je potrebno dodati psenicno brasno. tako da pretpostavljam da u heljdinim korama ima i psenicnog brasna, ali treba proveriti. verus, u kom obliku kupujes heljdu, kao brasno ili.. ? mi smo danas izvadili krv. K nigde vena nema, jos laborant rece da mogu da se povuku i od straha. to nisam cula pre, ali ajde.. uglavnom, drzalo je nas troje. otimala se, zacenjivala, skripala zubima.. mala mi je mnogo ratoborna. jos treceg dana u porodilistu su se naljutili na nas, jer se K toliko branila da nisu uopste uspeli da joj izmere sluh. ne da ona da je iko dira. temperamentna na mene. uglavnoom jedan rezultat ce biti danas popodne, drugi u petak popodne, a mozda i u cetvrtak, rekose da svratimo i pitamo. bas sam se obradovala, mislila sam da cemo duze cekati. platili smo 7300. jel to ok cena, koliko ste vi placali (ko je radio)?
< Poruku je uredio Macaki -- 16.7.2012 17:00:22 >
|