Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 16.7.2012 23:22:58
|
|
|
|
Anoniman
|
I Marko ima u kosi, sa strane, iznad (oko) ušiju... to je od znoja. Ja puderišem, i prolazi lagano.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 16.7.2012 23:29:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Idem Luki da dam lek, pa na spavanje. Treba sutra stići za 8 u bolnicu. Laku nooć, držite nam fige.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 16.7.2012 23:38:01
|
|
|
|
Anoniman
|
drzimo!!! javljajte se!!!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 16.7.2012 23:55:03
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Macaki nase telo je celo takvo. Izujedali su je komarci. Bili smo kod mojih. Jos je moja mama ubacila onaj aparat za komarce. I pored toga nju su izujedali.Vodila sam je tamo pre neki dan kod dezurnog lekara jer je bas nateklo i bas sam se uplasila. Izgleda je alergicna na njih. Dala nam je kremu i vec prolazi. Ali se ona jos uvek cesa. Nervira je a kako i ne bi.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 0:12:26
|
|
|
|
Anoniman
|
sanjice moguce da su komarci, i mene kad ujedu izadju mi grozni pecati. ali mi je sad cudno sto ni mene ni muza nisu ujedali, samo nju. verovatno im je ona sad najsladja. koju kremu vi mazete?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 13:45:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Primili smo jutros Prorix (MMR), sve je proslo super, bebac jedva da je zaplakao na ubod, vise je plakao na Pentaxim. Vidi se samo mesto uboda, dr nas je pustila kuci. Zanimljivost: posto je Mstao na pcelu na moru, pitala sam sta mi je ciniti za dalje, posto alergijska reakcija ne ide sa prvim ubodom nego nakon senzibilizacije. Za pocetak ja ne razlikujem pcele i ose, pa dr rece da pcela ostavlja zaoku u nasem telu, a osa ne. Osa bode vise puta, i vadi zaoku i nosi dalje sa sobom. Za atopicare jeosa mnogo veca opasnostodpcele. 2-3 uboda ose su isto kao 80 u oda pcele, toliko je osin ubod jaci od pcelinog. Rekla je da nosim sa sobom Aerius sirup i synopen mast. Ako se ponovi da mu odmah dam Aerius i mesto uboda mazem na nbekih 3 sata synopenom u narednih dan-dva.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 14:00:28
|
|
|
|
Anoniman
|
drago mi je da je sve proslo super!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 16:46:27
|
|
|
|
Christabel
|
I meni isto, i sad ste mirni sa vakcinama duze vreme. Ja pitala za diprofos jer sam pre par god.primila 2 injekcije u razmaku od mesec dana jer sam se zalila da leti stalno kijem i curi mi nos. Pa me je zanimalo da li i na sta sve moze negativno da se odrazi ta injekcija... Sve u svemu, odavno sam prestala da koristim sve sto lekari prepisu kao lek, tj.prvo se informisem, pa tek onda ako mi se cini ok
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 16:51:00
|
|
|
|
Christabel
|
sad uvodim bebi junetinu, pa mi onda treba jos 3 namirnice za ovu i sledecu nedelju ali da se lako spremaju i da je mala sansa da ce da joj smetaju. Idemo u Vrdnik, pa ce jogurt dobiti krajem jula, kad se vratimo, a ne bih tamo da gubim vreme... Znam da cu lubenicu, jos 2 mi fale. Da li je rano za slaninu?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 17:06:56
|
|
|
|
Anoniman
|
vrdnik meni je tamo prelepooo mozes lubenicu, dinju i krastavac. sve je sveze, cisto da ti bude lakse, da ne spremas. mozes i papriku. a jeste li uveli kajsije i breskve bese? ja sam mojoj jednom dala slaninu, cisto da proba, bila je odusevljena. ali posle toga je nisam vise davala. cinilo mi se prerano, jer je do skoro sve jela samo kuvano na vodi..
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 22:35:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja još nisam dala svež krastavac. Možda bih mogla... Mislim da on nadima. Vidim na FB da je Verus pojela jaje... BRAVO! Čula sam se sa Zille, jeli su lubenicu i ne bi ništa. Probali dinju, ali se mali malko osuo, ne zna se dal je od vrućine ili dinje. (to vas ja izveštavam kada su one lenje ) U bolnici sam se brzinski nagledala svega iako jedva da smo izašli iz sobe da ne bismo ništa pokupili. Baš tuga, samo se zahvaljujem onom gore što Maki ima SAMO alergiju na mleko, ma možeš misliti!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 22:52:16
|
|
|
|
Christabel
|
dinju sam davala, nije odusevljena, breskve voli, kajsije ne. Dok ne krenemo cu luk (iako je vec jela kroz neke supice kad svekrva ubaci), pa cu lubenicu. Trece jos ne znam, necu onda slaninu. Krastavac mozda. Inace, nikad nismo bili u Vrdniku pa nemam predstavu ni gde idemo. Nosim povrce da kuvam bebi, nesto cemo i tamo kupiti. Sve u svemu nosim za nju tovar stvari za tih 7 dana... Tash, a gde kupujes jagnjetinu od buta na 200-300g? Posto cemo i do NSa pa da kupim da imamo
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 22:56:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Naručujemo preko rođaka koji ima restoran. Ali sam čula da može da se kupi lepa u mesari Štrand.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 17.7.2012 23:34:28
|
|
|
|
Anoniman
|
bravo verus bravo peki ja sam kseniji davala krastavac da gricka svez, tj. kad god jedemo mi ja joj dam da se zanima. nismo ga zvanicno uvodili niti sam ga u nekim vecim kolicina stavljala u kasice. meni ne smeta krastavac, nisam primetila ni njoj. ja bih mogla leti da zivim na krastavcu. ali npr. moj svekar ne moze da ga jede, jako mu smeta.. mozete probati pa videti. a ni K ne ne dopada ni dinja, ni lubenica. ne zna sta propusta. no dobro, sledece godine ce sigurno jesti bez problema. tash, samo na mleko i to ne zadugo! uskoro ce dve godinice, jos malo strpljenja samo.. sigurna sam da ce brzo prerasti! K je danas kakila par puta, tecnije, nije joj normalno formirana stolica, ali nije ni bas proliv. nema sluzi, nema krvi, ni juce ni danas. ja sam sinoc pre nego sto mi je tash rekla za na-kazeinat popila 200ml heljdinog mleka.. nista joj nije! rekla bih da joj ne smeta. rucice joj izgledaju bolje, oni ujedi prolaze. jedva cekam rezultat!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 12:23:05
|
|
|
|
Verus
|
Jel se tu daju epi inekcije za alergicare? Ja nosim uvek sa sobom pa me zanima hocu li to tu naci...2 puta mi se zatvaralo grlo od propolisa pa me je strah od pcela... HEHE jela sam jaje ko sto rece Taske, tresla sam se od srece
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 12:42:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Baš mi je mm rekao da je od nekoga čuo, ko je alergičan na ubod pčele, da su mu u Torlaku po narudžbi pravili tu injekciju. Ti u Torlaku možeš tražiti da ti naprave šta god želiš, koliko sam upućena.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 13:04:36
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Macaki, mazemo kremu fenistil. Ona je slicna kremi hiper hama gel. Prolazi od te kreme, ali jutros ju je opet napolju nesto upecalo.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 13:27:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Sanjice, nosi Fenistil sa sobom. Ako namažeš zaista čim je ubode to nešto, prođe kao da ništa nije bilo. Ako naknadno mažeš, prolazi sporije.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 13:31:56
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hvala Tash. Sad sam joj namazala hiper hama gel. Rekoh mozda ne sme dugo da se koristi fenistil.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 18.7.2012 13:32:37 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 13:35:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma smeš da koristiš fenistil koliko god, ali je moje iskustvo da je hiper hama gel bolji, samo kažem, sadrži mentol, pa ga ja ne bih mazala bebama ispod 1god.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 13:38:00
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Odlicno! Nisam je to nikad mazala. A sad kad je starija i kad su je tako dobro ispecali dr mi je rekla da moze i jedno i drugo. Mada, ja sam vise mazala fenistil, nego hiper hama gel.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 14:19:05
|
|
|
|
Verus
|
ok saznacu vec..pre nego sto krenem uzecu jos jednu, trazicu sa najduzim rokom pa cu imati 2, mislim da ni nemam recept za vise.... IZVORNA PORUKA: Tash Baš mi je mm rekao da je od nekoga čuo, ko je alergičan na ubod pčele, da su mu u Torlaku po narudžbi pravili tu injekciju. Ti u Torlaku možeš tražiti da ti naprave šta god želiš, koliko sam upućena.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 14:19:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Probaj da pišeš Torlaku.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 20:58:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao Yula, sto ne volim kaa se ne javis po dva dana!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.7.2012 22:57:56
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Jao Yula, sto ne volim kaa se ne javis po dva dana! Ti si srce. Na moru smo, zato me nema, ovde nememo net a nesto me mrzi da nabadam preko mob, ali vas citam. Ovde je raj na zemlji, veoma smo prijatno iznenadjeni i ozbiljno razmisljamo da se aktiviramo i pokusamo da napravimo neku kombonaciju da za preseljenje ovde. Elem, juce smo stigli, baksuz je u vozu vec dobio mecu, nisam se kupala u moru ali sutra cu. More je hladnjikavo i L.nece u vodu, ali smo ga ipak buckali. U pesku je bas srecan, lopatice ne ispusta ni tren iz ruku. Juce jos mu se pojavio blazi crvenkasti osip po stomaku, pomislila sam da je od vrucine jer nista novo danima nije jeo (juce sam mu za rucak dala teglicu ribe koju je vec jeo ranije ). Taj osip sam primetila cini mi se kada smo dosli na plazu. I jutros ga je imao. Samo po stomaku ga ima i to najvise u donjem delu, nema po grudima. Zabrinula sam se, zaista mi deluje kao alergijski ali ne znam od cega! Danas, posle popodnevnog spavanja, namazem ga mlekom za suncanje i odjednom osip pocinje da se iritira i one tackice pocinju ta rastu i izgledaju kao velike bubuljice, ma ne znam kako da vam opisem, ali to je nesumnjivo bila alergijska reakcija. Okupamo ga i ubrzo se sredilo, vratilo se na staro, na sitne crvene tackice, ali opet nisu potpuno nestale. Da li je moguce da reaguje na mleko za suncanje? Koristimo neko bas kvalitetno, ali smo nasli da ima nekog alkohola u sastavu! Mazala sam ga i ranije njime u par navrata ali nisam primetila reakciju. Mozda mu je krema samo iziritirala osip koji je izasao od neceg drugog? Da li je moguce da je reagovao na ribu od juce i da li je moguce da 24h i vise od konzumacije se reakcija ne smanjuje? Molim vas za najiskrenije misljenje. Znaci sve je pocelo od juce od kada smo ovde, tada je jeo ribu, tada sam ga i mazala, nista novo od voca i povrca nije jeo. Mnogo sam se istresirala.
|
Anketa
Krvna grupaguppy RRKoja ste krvna grupa?A (
32%)
B (
17%)
AB (
11%)
0 (
37%)
ne znam (
3%)
Ukupan broj glasova: 295Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!