RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (14.7.2012 0:52:27)

pandina, ne brini, nikakvih posledica nije bilo ni tada, a ni kasnije.
Vuk je zdravo, pravo dete, nije čak ni sklon bolestima respiratornih organa. Uglavnom su ga virusi kačili i to tek kad je krenuo u jaslice, što je sasvim normalno za period imunizacije.
Meni su tada objasnili da je moguće da su ga pripremne kontrakcije koje sam imala nešto više par dana pre porođaja, namučile. pa da se zato ukakio ili je sam sebi nalegao na posteljicu ili pupčanik, pa si na taj način smanjio dotok kiseonika ili nešto slično. Doktor je bio ubeđen da se to nije desilo u toku porođaja, jer su tonovi bili svo vreme uredni, a plodova voda je bila ravnomerno zelena, tj. mekonijum (prva bebina stolica) se skroz razredio u plodovoj vodi.

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (15.7.2012 15:55:32)

Hvala ti, draga, bas si me smirila.

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (15.7.2012 16:41:02)

pandina, nema na čemu

zvoncica79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 10:10:05)

Samo da se javnem i kazem za male promene u ambulanti Zvezdare.
Od pre 2-3 nedelje se zakazuje telefonom ili licno nekoliko dana unapred. Dolazi se pola sata pre termina tj pre nego dodje dr. uzima se broj-bude prozivka sa spiska.
E, sad bar je tako za Mitrovica, pretpostavljam da je ista procedura i za ostale...
JOE, cekamo te sa porodjajnom pricom iz Zvezdare[sm=bravo.gif]

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 10:18:17)

U pa to je dobra vest, nadam se da ce se tako smanjiti cekanje

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 10:21:21)

Da li se na kontrolu posle porodjaja ide u svoj DZ ili moze i u Zvezdaru? Gde ste vi isle?

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 10:26:37)

Ja sam isla u bolnicu ne u DZ

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 12:53:39)

Ja sam išla na kontrolu šest nedelja nakon porođaja isto u gradsku, jer sam se tako dogovorila sa Bojovićem.
A nadam se da ću tako i ovaj put, mada me je doktorka iz dz kod koje imam otvoren karton zamolila da svakako dođem na kontrolu i kod nje.

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 19:19:57)

Meni je taman vreme za kontrolu. Otici cu ovih dana do bolnice.

Djuradj -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (17.7.2012 23:19:26)

Bas sutra imam zakazano kod Bojovica u 10h, tako da cu javiti da li zaista funkcionise taj "novi sistem" [sm=zmeden2.gif]

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (19.7.2012 8:44:25)

Djuradj, kako je bilo na pregledu?

Djuradj -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (19.7.2012 14:35:58)

Evo ovako.....Zakazivanje funkcioniše, ali najveći problem je na šalteru. Redovi su ogromni i za taj deo treba strpljenja. Kako sam se nadala, dobro je ispalo. Ko mora na CTG, neka se uprti u avanturu bar sat vremena pre ambulante, da istu ne bi propustio i naravno ako ima kod sebe uput za CTG super, a ako ne, onda neka traži od bilo kog doktrora kojji je u tom trenutku u ambulanti. Bar su juče davali po tom principu.
Inače, Bojović je bio u sali do 11h, a menjao ga je Mitrović do tada i ko je želeo, mogao je i kod njega, ali čini mi se da Bojović ima vernu armiju trudnica[sm=smiley1.gif]
Pozdrav svima

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (19.7.2012 14:46:44)

Jeste, haos je sa redovima, muz juce cekao sat vremena da mi zakaze.

zvoncica79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (19.7.2012 15:56:35)

Ja imam osecaj, da je sad sa zakazivanje situacija jos gora, da ne kazem ne promenjena...
Nego tamo svi dobri lekari imaju svoju armiju pacijenata tj trudnica... Ja sam u velikoj nedoumici izmedju Mitrovica i Bojovica[sm=smiley14.gif] pa nisam pametna[sm=smiley36.gif]

Djuradj -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (19.7.2012 23:26:28)

Nisam pametna šta da vam kažem za zakazivanje[sm=zmeden.gif]Za jučerašnji pregled mi je zakazano prošle srede, a za sledeću sredu(25.7.) sam zakazala jutros zatp što sam bila opet u bolnici da ponovim CTG.

Zvoncice79, što se tiče dileme Bojović-Mitrović, mislil da nema potrebe za tim. Oboje su po meni, a i po drugim devojkama koje poznajem ok. Meni je prvi put vodio trudnoću Bojović i naravno, porodio me, a evo i drugi put ga obilazim[sm=smiley36.gif] Stvarno sam prezadovoljna. A opet, Mitrović je porodio npr jednu moju koleginicu, neku rođaku, pa i devojke koje sam upoznala u parkiću čuvajući dete i takođe su sve one prezadovoljne. Na kraju krajeva na osnovu termina za porođaj vidi kod koga da ideš. Mislim da mi je Bojović pominjao da ide na odmor krajem avgusta-početkom septembra, a za Mitrovića nemam pojma.

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 9:35:04)

Djuradj, kada ti je termin? Meni je 6. avgusta, a isto mi trudnoću prati Bojović. I isto kao i tebi, mi je vodio prvu trudnoću i bio mi na porođaju. Ako su nam blizu termini, možda se i budemo videle u porođajnoj sali [sm=smiley36.gif]

j o e -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 10:02:37)

zdravo zene!!!! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

porodih se ja [sm=bravo.gif] tehnicki, bio je 14.7. u pola jedan ujutru, ali sam zapravo ceo 13. provela u porodilistu pa 14. dozivljavam samo kao detetov datum rodjenja, ali ne i kao dan mog porodjaja :)

primljena sam u 4 ujutru, sa bolovima, otvorena dva prsta ali sa grlicem "kao zica" kako je to kasnije opisao dr kusljevic. bila sam u pripremi/sobi za odmor celih 17 sati, onda sat i po na porodjajnom stolu sa teskom indukcijom. inace, vodenjak su mi prokinuli kad su me stavili na sto. dali su mi i neki lek za opustanje grlica koji je uspeo samo mene da opusti (citaj osamuti do te mere da sam izmedju vrlo jakih kontrakcija spavala ko beba). beba je uspela malo da se spusti, tek toliko da kusljevic kaze "pa jeeeeste malo napredovalo, aj pogledaj i ti" - znaci ni on nije bio nacisto koliko je sve to pomoglo. dr djokic (za kog sam tad prvi put cula) je bio s kusljevicem, i u jednom trenutku mi je rekao "ma porodicemo mi tebe makar i na usi", ali su ubrzo ipak poceli da se pitaju da nije bebina glava ipak prevelika, koliko cu jos morati da lezim tu dok indukcija ne odradi svoje... i poslase me na carski rez. iskreno, jos pre nego sto sam usla u salu pomislila sam da ce mozda morati tako, cim ja 17 sati tapkam u mestu. promenile su se cini mi se 3 smene za sve to vreme, pregledali su me matavulj (on me je i primio u porodiliste), bojovic, neka mlada doktorka, mavric, djokic i kusljevic, koji je na kraju i uradio carski rez. i zezao me da je trebalo da biram muza koji nije triput veci od mene :) ako vam trebaju saveti koji je doktor nezan i sl, eto kad saberem trudnocu i porodjaj moj grlic je upoznao pola dokrora sa zvezdare [sm=smiley36.gif] sve u svemu, ni bebac ni ja se nismo mnogo namucili. (digresija -- ja sam se malo izmrcvarila u sobi za "odmor" - u jednom trenutku su mi prosto dali da jedem laku hranu pa me kasnije ponovo isklistirali, cak sam i infuziju primila, jer sam inace prethodno vece slabo vecerala i odspavala tek nekih sat i po pre nego sto su krenuli bolovi. bolove sam doduse vrlo lepo predisala, primenila sam sve sto sam ucila u skolici i nisam glasa pustila ni u pripremi ni na stolu - mislim da su malo sumnjali u jacinu mojih bolova zbog toga, svako malo su me kacili na ctrg da provere da li ih stvarno imam.) jako sam zadovoljna lekarskom odlukom, jer je bila krajnje blagovremena i strucna, obzirom da se posle ispostavilo i da je grlic bio rigidan, i da je bebina glava bila prevelika i da mu je pupcanik bio obmotan oko vrata. ipak dobio je dve devetke na porodjaju :ponosna mama:

sto se tice kade, koju sam tako zelela, svakome ko bi prosao hodnikom dok sam cekala da se otvorim sam rekla da zelim kadu, i svi su bili u fazonu "kad udjes u salu samo im reci i dobices kadu", a kad sam usla u salu rekli su mi "znas, da bi ti mogla u kadu mi moramo da iskljucimo klimu jer treba da bude 37 stepeni u prostoriji (?!?!?)" sto je u prevodu znacilo nemoj ni da pomisljas. mada, kako je sve ispalo i da sam usla u kadu ne bih dugo bila u njoj, a sasvim sam lepo predisala bolove i na suvo.

inace, juce sam se vratila kuci s bebom, zadrzali smo se pet dana - u stvari prakticno sest, jer se dan kad se obaci carski rez racuna kao nulti, a ja sam porodjena malo posle ponoci pa je taj nulti dan trajao 23,5 sata [sm=smiley13.gif]

utiske o babicama, pedijatrima itd drugi put, kad prebrodim hronicnu upalu misica ruku koju sam dobila sto od bockanja na intenzivnoj nezi sto od drzanja bebe pri dojenju. slatke muke [sm=duda.gif]

i samo jos nesto:
IZVORNA PORUKA: Linonina
мени су препоручили др Маврића, је л' имаш неких сазнања или искустава?

on me je pregledao prosle nedelje kad mi je bio termin i jednom dok sam cekala da udjem u salu, i covek je DIVAN. sledecu trudnocu ima da vodim kod njega. pozitivan je, usrdan, nasmejan, kad te pita "kako ste" stvarno ga interesuje kako si (neki ljudi imaju taj talenat), i ima zlatne ruke - ja njegov pregled osetila nisam ni prvi ni drugi put. a kad me je sreo na hodniku u pripremi kako setam, onako mrsava sa ogromnim stomakom, dobacio je nesto tipa "bravo, samo setaj, to mnogo pomaze" i stipnuo me za tibu [sm=smiley36.gif] ja inace izgledam ko klinka pa mislim da sam mu bila simpaticna. u svakom slucaju on mi je bas prirastao za srce.

a dr matavulj, koji je u principu ok, je jednoj trudnici koja je neko vreme bila sa mnom u sobi za odmor sa puknutim vodenjakom, grlicem koji se lepo otvara ali relativno slabim bolovima rekao "vi ne izgledate kao da se poradjate". mislim wtf, valjda si je pregledao, uradio ctg i video da li se poradja ili ne?! malo mi je to delovalo neozbiljno.

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 10:24:47)

joe, čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobro je što se sve dobro završilo, iako se "malkice" oteglo.
Jao, i ja hoću kadu. Prvi put sam bila u kadi i mnogo mi je značila, ali tada je bio decembar i radilo je grejanje, a opet u sali nije bilo 37 stepeni. Mnogo su bezobrazni za tu kadu. Moraću već da počnem da ispitujem Bojovića za kadu, kakva je zaista situacija. A Slavica Milić mi je druga veza za kadu. Za sve ti treba veza u ovoj zemlji [sm=smiley1.gif]

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 10:34:26)

IZVORNA PORUKA: neda23
Velinka se zove glavna babica, fenomenalna je, tu je i Slavica...super su zaista!

Mene su one porađale... da nije bilo Velinke, ne znam kako bih... ali za to isto moram da zahvalim i Bojoviću, možda deluje mlado, ali je jako iskusan, da on nije znao šta da radi, ne bi ni Velinka mogla mnogo... ne mogu doktor i babica jedan bez drugoga.. meni su oni zajedno spasli bebu [sm=bravo.gif]

Joe ČESTITAM OD SRCA [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 10:47:53)

Ja, nažalost, ne znam kako se zove babica koja je meni bila na porođaju. Ali se sećam da je bila divna. Znam samo da je bila malo poznijih srednjih godina, nešto svetlije, kraće kose, srednje visine ili čak nešto i niža. I ničeg drugog se ne sećam, i baš mi je krivo. A posle porođaja sam zaboravila da pitam Bojovića za nju i baš mi je žao što nisam bar neku sitnicu kao znak pažnje, tipa bombonjere, joj prosledila.
Ljudi uglavnom časte pedijatrijsku sestru koja presvlači bebu pred izlazak kući. A babice koje najviše znače porodiljama i bebama u momentu rađanja, nažalost, ostaju najčešće u senci.
Ne kažem da je obaveza novopečenih roditelja da časte osoblje porodilišta i ja lično sam protiv korupcije, ali ja sam htela na neki način da se zahvalim toj divnoj ženi, a nisam joj ni ime saznala.

zvoncica79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 11:25:01)

JOE CESTITAM OD SRCA!!! Moram priznati da si bas hrabra i da si fino i hajducki sve lepo izgurala, mnoge od nas bi se zesce istraumirale posle tih silnih sati i na kraju carski rez, a ti si to fino izgurala. Jos jednom cestitke od srca i hvala za post!

Djuradj hvala puno,za ove informacije zlata vredne[sm=smiley31.gif]

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 11:37:00)

Joe, cestitam ti od srca! Bas si bila hrabra!

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 13:30:31)

Joe cestitam. Mene je uvek bio strah od tih dugackih bolova koji traju satima, tako,da svaka cast pa si to dobro podnela.

Linonina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 14:17:38)

Јое, вратила си се! [sm=smiley31.gif]

Свака част јуначки си то све пребродила! Све честитке![sm=sloncek.gif]
Е, а сумњала сам да си на царски завршила чим се толико дуго ниси јављала. Ма супер кад је све ок и кад си ти задовољна!

Хвала, на пренесеном искуству са др Маврићем! Чудо си![sm=smiley20.gif] Још ми је драже што су искуства тако позитивна.
А што се тиче доктора - видим све си их тамо редом "опробала"! [sm=smiley36.gif]

Djuradj -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.7.2012 14:22:27)

Tanjicak79, termin mi je 8.8., tako da je vrlo moguce da se sretnemo. Prvi put sam se porodila 10 dana pre termina, pa sam sada uveliko u fazi iscekivanja jos jednog[sm=lev.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>