Jeca* -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (1.12.2008 12:05:20)
|
Na intenzivnoj me je posecivao suprug. Mislim da je moglo svakog dana od 13-14h. Neka sestra pusti da ostane ceo sat a neka ga izbaci posle par minuta, ali uglavnom su bili korektne. Mogu te posecivati vise njih, ali svakog trenutka samo jedna osoba moze biti pored tvog kreveta, a ostale cekaju u hodniku, pa na smenu. Bebe donose jednom dnevno na 2 minuta, samo da je vidis. Na babinjarama nema poseta. Moze samo muz da dodje do glavnog hola na spratu da ti doda neke stvari, znaci ti moras da izadjes. ALi su vrlo strogi po tom pitanju. I to je beše ako se dobro sećam od 12-13h. Tu bebe donose na podoj na 3h, a ako se ne varam sestre te bude oko 5-6h da mere temp i sl. Poslednji podoj je u ponoc. Ja preporucujem, ako imas uslova i ako bude slobodan apartman, da uzmes njega. To nazalost mozes da odlucis u hodu, ne mozes da rezervises ranije. Ali mnooogo je bolje u apartmanu i meni je bilo strasno krivo sto je bio zauzet. Mada ope zavisi i kakvasi osoba, neko ne voli da bude sam u sobi. Ali ja mislim da je apartman cistiji i imas svoje kupatilo. Mislim da kosta 3000,00. dnevno. Ponesu zilet za jednokratnu upotrebu - dva, tri, dobro ce ti doci. Dr mi je rekla da ponesem mini klizme i diklofen supozitorije, ali to mi na kraju ipak nije trebalo. Ja sam inače ponela u porodilište sve o čemu smo pisale OVDE, ali i ono što ne poneseš neko će ti doneti. Obavezno imaj jednu veliku kesu jer u kupatilu nemaš usloiva da zakačiš peškir i stvari pa lepo sve potrpaš u kesu pa kačiš kesu. Nemoj nositi mnogo veliki peškir i savetujem recimo mali kosili kupku pa nju koristiš i za ruke i za telo. Ja posle carskog tri dana nisam okusila ništa, ni gutljaj vode, ali 4. dana mi je dobro došlo par plazmica i malo mleka, pa imaj i to spremno. Mrežaste gaćice su fenomenalna stvar ali se lekari jako bune pa ih pre vizite obavezno skini. Ja nisam čula da je neko imao zakazani carski sem žene koja je ležala do mene ali njoj je to bio treći. Meni je dr htela da zakaže porođaj (o tome sam pisala u drugoj temi). ali sam ja insistirala da krene prirodno. Išak ja bih ti možda savetovala da odeš do bonice i eventualno te neko tamo pregleda, da malo vidiš i kako izgleda porodilište, a i da se raspitaš o svemu što te zanima. Ja sam od 36-e nedelje počela odlaziti na preglede tamo.
|
|
|
|