LillyT -> RE: Porodilište: gradska bolnica Zvezdara (11.4.2010 8:36:46)
|
Evo i mog lepog iskustva. Ja sam primljena u 3 i 15, prijem je obavio dr Kusljevic. Ne govori puno, ali meni ne smeta da sve pitam. Prijem je trajao 20 minuta. Gore u porodilistu me je docekala babica Ivana, jako simpaticna i nasmejana, uradila klizmu i ostavila me da se cistim. Kod mene je to trajalo duze, pa sam u toj pripremnoj sobi zaglavila oko pola sata. Odmah me je sporvela u porodiliste. Uglavnom sam bila sa njom, posle je stigao i mm pa nas je malo pustila da budemo zajedno. U pauzama izmedju kontarkcija smo caskale, jako je fina i simpaticna. Na nekih 8-9 je dosla, izmasirala me i pozvala dr jer sam ja osetila napone (o tome cu detaljnije u prici). Dr je dosao (Kusljevic je jos bio u smeni), bodrili su me tokom napona (obrukala sam se jako jer sam lose napela). Molila sam ga da mi ne radi epiziotomiju (zamislite tu scenu) i stvarno me je secnuo samo 1cm. Tada sam progledala. Porodila sam se u 5 i 20). Posle me je usivao, ali nazalost, ta lokalna meni nije bas delovala, pa me je bolelo. Tu sam caskala sa njim i gledala sta radi (vidi se gore na lusteru), a na kraju sam pevusila. Posle sam otisla na BF (app nije bio slobodan) i stvarno su svi bili super. Doduse, bilo je nas 5 gore, ali su bili i praznici pa je osoblja bilo manje. Babice su odlicne, stalno su mi pratile stanje, na pocetku te one vode na kupanje, brisu stalno iza tebe (jer spremacice su bile deficitarne), a ja sam krvarila kao zaklana. Spavacica i posteljina se moraju traziti, ali ih je uvek bilo. Pedijatrijske sestre su isto bile jako fine i strpljive, jer moja beba nije htela da sisa i vise su one imale zivaca da je uce, nego ja. Medjuti, taj polozaj na kome oni insistiraju, njoj nije odgovarao pa zato i nije sisala. Kao sto rece Unica, pedijatri umeju da zbune, ali sve detaljno hoce da objasne i svaki zvuci logicno... Iskreno, ja sam jako zadovoljna, zamerke se odnose na kupatilo (koje je staro i dotrajalo) i pojedine serverke, ali stvari su se promenile kada je dosao i prvi radni dan posle praznika.
|
|
|
|