tanjicak79 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (12.7.2012 14:25:12)
|
Zdravo drage trudnice! Pre četiri i po' godine sam se prvi put porodila, i to prirodno, u gradskoj bolnici Zvezdara. Cela ta trudnoća i porođaj su mi ostali u sećanju kao jedno neverovatno i lepo iskustvo. Tada sam rodila dečaka, a sada očekujemo jednu devojčicu kojoj je termin 6. avgusta. I onda i sad trudnoću mi je vodio dr Ivan Bojović koji me je takođe i porodio. Pre četiri godine sam išla na vežbice u gradsku koje je tada vodila fenomenalna Slavica Milić. Ove vežbice su mi mnogo značile i verovatno najvećim delom zbog njih uopšte se nisam plašila porođaja, mada ni inače nisam neki prpator [sm=smiley36.gif] Jako sam tužna što Slavica više ne vodi vežbice, ali ja sam bila pravi štreber, pa se i danas vrlo dobro sećam svega. Porođaj mi je počeo kao pravi školski primer sa kontrakcijama na deset minuta negde oko 6 ujutro i nakon izbrojanih 20 kontrakcija počela sam da se polako da se pripremam i uputih se sa mužem u porodilište. Na prijemu sam bila samo prst i po' otvorena, ali su me primili, jer sam imala pravilne kontrakcije. Odmah sam napomenula da želim kadu, na šta je sestra odgovorila samo "videćemo". Potom je usledila soba za pripremu, klizma itd. Pa su mi u porodilištu uzeli karlične mere, stavili malo na ctg i ne sećam se da li su mi merili pritisak. Tada me je i Slavica obišla i isto dobacila babicama da ja želim u kadu kad dođe vreme za to. I posle toga su me odveli u sobu za odmor (kako samo lepo zvuči) gde sam provela najveći deo dana. Tu sam ja disala svoje kontrakcije koje su postepeno postajale sve jače i jače, nekoliko puta išla u toalet i da se tuširam, jer tuširanje poprilično prija, a povremeno su me pregledale babice i trubicom slušale tonove bebe. Dr Bojović je došao u svoju smenu oko 1-2. Tek negde popodne oko 5h sam se otvorila do nekih 4,5 cm i tada je Bojović rekao babicama da pripreme kadu. Ne znam tačno koliko je bilo sati kad sam ušla u čuvenu pink kadu, ali u njoj sam provela manje od sat vremena i za to vreme sam se skroz otvorila i krenuli su mi naponi. Dozvala sam doktora i kad me je pregledao samo je rekao "Tanja, ajde sad na sto". Tek tada mi je prokinut vodenjak, uključena stimulacija i vrlo brzo rođen je Vuk u 18:40. E sad jedina komplikacija je bila što je plodova voda bila zelena koju je Vuk aspirirao, jer se najverovatnije prethodni dan ukakio iz nekog razloga, pa je zato zadržan u izoleti narednih 4 dana, bio preventivno na antibioticima, a ja sam ga samo obilazila i bila puna nade da je sve u redu, kao što je i bilo. Bila sam na klasičnom odelenju, na I spratu. Posle četiri dana počeli su da mi ga dovode na podoj, a kako nas je zakačio vikend, tek smo sedmi dan išli kući. Eto to je moja priča sa prvog porođaja. A još malo pa će uslediti druga, pa ćemo videti kakva će bitii. P.S: Nadam se da nisam bila preopširna i da vas nisam udavila, drage trudnice, ali smatram da nekom može koristiti, pa eto [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|