Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (1.3.2012 10:24:22)
|
Lepo sam sve napisala i puce mi net [sm=smiley13.gif] E ovako...u cetvrtak 23. ujutru sam po prvi put oset_ila da me bole krsta ali nekako drugacije kao da me neko stipa i drzi tako neko vreme, ne zna bolje da objasnim heheh, ali s obzirom da su me bolela krsta stalno nisam pridavala znacaj. Ctg mi je od polovine osmog meseca pokazivao da imam kontrakcije, pa sam ipak malo kasnije uzela sat da vidim kad i koliko traje ta neprijatnost u krstima i shvatila da ipak imam kontrakcije. Da napomenem da uopste nisam imala onaj bol u donjem stomaku nalik menstrualnim bolovima ja sam svo vreme dozivljvala iskljucivo krsne kontrakcije. Bolnica mi je preko puta zgrade a i bila sam planirana da me prime u petak pa sam sebi rekla ma izdrzaces do petka jer to sto sam osecala nisu bili bolovi nego onako neko zatezanje. Cak sam i spavala u toku dana i posle spremila rucak, nista bitno se nije desavalo. Suprug me je oko 17h zvao sa posla i predlozio da odemo na veceru da se malo opustimo pre nego sto odem u bolnicu i ja naravno prihvatila. [sm=smiley36.gif] Medjutim dok smo sedeli u restoranu krenulo je da bolucka tako da nisam mogla mirno da disem i videla da se cesto javlja taj bol. Taman smo zavrsili sa vecerom pa krenuli orema kuci. Zvala sam moju doktorku Vesnu Stojanovic da joj kazem sta se desava i rekla mi je da ako mogu izdrzim do ujutru jer ona radi u petak ako ne da idem idmah u bolnicu. Nusam se nista dogovarala sa njom oko prisustva njenog pa nisam ni ocekivala da ce doci a i ona je htela da me porodi u njenoj smeni carskim rezom jer je beba bila okrenuta karlicno. Otisli smo u bolnicu i kada sam cula na pregledu da sam vec otvorena 7-8 orstiju iznenadila sam se jer nisam uopste imala neke bolove koje nisu mogli sa se izdrze ili predisu. Dezurni lekar to vece je bio dr. Pedja koji se kada su me stavili na sto odlucio da me poradja prirodno. To me je malo uplasilo jer nisam sebe pripremila psihicki u potpunosti na prirodni porodjaj i karlicne mere su mi bile male a on jos karlicno okrenut. Nisu mi radili klistir, nije se stiglo i odmah su mi ukljucili indukciju sto smatram totalno bespotrebno tada jer sam se brzo otvarala i bila skoro spremna za napone. U tom momentu sam samoj sebi rekla dobro je sto sam se sama otvarala kod kuce jer prva kap one indukcije izaziva uzasno grcenje celog tela i zaustavlja vam se disanje koliko se grcite. A da, sa ne zaboravim za to vreme su pozvali mog supruga da se popne on je prisustvovao porodjaju i tad sam, znaci za par minuta, bila spremna da se napinjem. E tada su krenule moje prave muke, naime bebac je uzlazio na ne tako cest i na specifican nacin. Bebe okrenute karlicno ili idu guzom ili nogama on je izlazio i guzom i nogama u isto vreme. Posle ne znam koliko bezuspesnog napinjanja i radjene epiziotomije nisam uspevala da ga izbacim, cak je i dr. Pedja rekao da se pripremi sala i da cemo probati jos dva puta ako ne uzadje u ta dva napona idem u salu. Ja sam na svu srecu uspela u narednom naponu da mu izbacim noge i guzu oni su pomogli rucno da izadju ramena i glavica. Moj suprug je bio hrabar i bodrio me je svo vreme, kvasio mi usta i dzrzao masku za kiseonik. [sm=smiley1.gif] Posle je dok sam lezala ona dva sata na stolu posle porodjaja pricao sa mnom i drzao me za ruku. Andrej (beba) je imao 2850 kg tada i sreca sto je bio mali inace ne bi se ovako zavrsilo. Zaradio je hematome na stopalima ali evo sd se vec sve povuklo i prsti su se ispravili. Spustili su me na odeljenje na drugi sprat bilo je oko pola 1-1 nocu i ta noc mi je bila najgora jer me je rana usazno bolela a nisam imala kod sebe neki lek pa mi je cimerka ujutru pozajmila diklofenak cepic dok meni moji ne donesu nesto. Bebu su mi doneli to jutro oko 7-8[sm=smiley1.gif] a pre toga me je sestra odvela na tusiranje i pokazala mi sta da radim svaki put kad odem u wc. Sto se tice jutarnjih protokola na odeljenju sestra ujutru budi oko pola 6-6, meri se temperatura pritisak, zatim ide pedijatrijska sestra, pa dorucak pa vizita. Sestre su ljubazne i svi pitaju kako smo da li smo dobro, mogla sam sve da pitam i pomogle su mi mnogo oko dojenja jer nisam uspevala u pocetku da ga dojim. Svaki dan se donose ciste pelene i benkice za presvlacenje a ako nema odete do njih i one daju iz boksa. Vizita je od 2 do 3 i za to vreme beba se odnosi u boks da ne bude sama a poset_a moze da vidi bebu kad krene kuci, sestra je donese na rukama i drzi malo. Stvrano nemam nikakve zamerke na osoblje ja sam se odlicno osecala u bolnici. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|