RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.3.2012 15:58:39)

IZVORNA PORUKA: marijana22

Da li moze da se ponese koferce u gradsku bolnicu?
Ne bi volela da me tamo teraju da sve vadim u kese......[sm=zmeden.gif]

naravno ,jedna devojka je ponela veeeliki crveni kofer i jedan mali za sminku [sm=smiley36.gif] niko joj nije pravio problem , jedino sto insistiraju je da bude uredno kada dodje vizita

marijana22 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (20.3.2012 16:08:37)

Thx maslackic jos cu da se smislim............

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (21.3.2012 6:36:13)

Marijana, hvala ti, pozvacu za svaki slucaj jos jednom.

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (21.3.2012 9:50:28)

IZVORNA PORUKA: marijana22

Da li moze da se ponese koferce u gradsku bolnicu?
Ne bi volela da me tamo teraju da sve vadim u kese......[sm=zmeden.gif]

Mozes u bilo cemu da doneses stvari, samo je nabolja torba neka, i to da stavis na vrh spavacicu, papuce, plasticne obavezno, zbog wc-a, pribor za higijenu, peskir veci i pakovanje ulozaka mrezastih... to ti kazem jer ce ti to prvo trebati, nekada ti daju spavacicu, ali nekada nemaju, a u nju se skidas jos pre nego sto krenes u porodiliste, i u te palsticne papuce... posle kada ides na pripremu, onda ces se tusirati posle klizme, zato ti treba ovo ostalo, a uloske ti traze cim se porodis, da ti stave... tako da ti je to najpotrebnije... ostatak ces moci posle da rasporedis kada dodjes u sobu :)))

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (21.3.2012 9:51:21)

Pandina, javi obavezno kako si prosla, i kakvi su ti utisci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2012 10:21:02)

Ivence, P R E Z A D O V O Lj N A    S A M ! ! !

Bila si u pravu, doktor je divan. Jako je prijatan, uctiv, odmeren...
Nisam se dugo zadrzala, a sve mi je rekao sto sam ocekivala i vise od toga.

Da budem iskrena, nisam ocekivala neki specijalan tretman, navikla sam da doktori budu nervozni, da me i ne pogledaju oci dok im nesto govorim, da odgovaraju kratko i dvosmisleno, da su grubi i neprijatni itd.
Dr Pedja je potpuna suprotnost tome. Jeste da sam bila tek jednom, sto je malo da donosim neke velike zakljucke,ali prvi utisak je izuzetan.

Sa bebom je sve u najboljem redu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Verovatno cu ici ponovo za 4 nedelje, mislim da nema potrebe ranije...

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2012 10:25:26)

Dok sam sedela u cekaonici, nekoliko puta sam videla babicu kako nosi bebe -
joooooooooooooooj kako je to bilo medeno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley17.gif[/image]

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2012 10:26:54)

Ivence, videla sam i doktora koji tebe poradjao. On je radio do 12 i bas je bila guzva kod njega.
Iznenadila sam da je tako mlad.

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2012 11:10:34)

Pa super da si zadovoljna :) Ma on je zaista super covek..a videla sam i par zena koje je on porodio, i koje su mu platile da dodje na porodjaj, posle ih stalno obilazi...jako je dobar... e sada, ti razmisli, ja sam imala neke finansijske izdatke koje nisam planirala, pa nisam htela da dam iz steka za bebu, pa zato nisam trazila da bude tu, a cula sam da sa njim kada se dogovoris, ne moras da platis bolnici, nego njemu direktno, i on to postuje, dodje bilo kada, i mozes da ga zoves kada zeli bilo sta da pitas... ja, kazem nisam mogla da platim, a i vec sam imala babicu, pa zato nisam... a i ovaj mene sto je porodio je jaaaako dobar, i ljubazan, i jadan i kada vice na tebe tokom ptorodjaja da guras i to, i tad je ljubazan :)) i stvarno je dobar... neki kazu najbitnija ti je babica, ali vidis, sve babice sto rade u porodilistu su dobre, strucne, mislim, ne bi ih pustili tamo da rade da nisu... ali doktor odredjuje mozes li na carski ako zatreba, ili ce vakumom da vadi bebu, ako, ne daj Boze, ne mozes da je izguras prirodno...i da li ce ti se dati stimulacija, i kako ce te usiti... tako da treba da imas bar jedno, po meni.... pa ti razmisli :))
E, a i ja sam gledala bebe uvek, i ne znas kakav je osecaj kada dodjes ti do toga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kad je tebi tacan termin???

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2012 13:46:05)

Termin mi je 26.maja, tako da imam jos dosta vremena da razmislim, ali bice to teska odluka.
Najvise mi znaci to sto citam da ima jos jako dobrih doktora tamo i da ni oni ni babice ne gledaju pacijente kroz to da li imaju neku vezu ili ne. Vise bih volela, naravno, kada bi me bas on poradjao, ali i meni je novac u ovom trenutku bas problem.
Ozbiljno razmisljam i o epiduralu, a i on kosta. Trenutno mi je najverovatnije da se necu nista narocito dogovarati sa doktorom, ali cu se potruditi da osiguram barem epidural. Vidim da trudnice koje hoce epidural,radije idu u druge bolnice,pa moram to nekako da osiguram.
Verovatno cu do termina jos 10 puta da se predomislim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anchy83 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (23.3.2012 22:08:34)

Zenske hvala vam na odgovorima. Bas ste me ohrabrile. Dr mi nije dala uput, rekla mi je da dolazim od sledece nedelje kod nje na ctg u dom zdravlja, a uput tek krajem 8, pa cu u bolnicu onda. I mi smo imali neke finansijske izdatke pa nam znaci svaki dinar, narocito ako su svi divni kao sto kazete [sm=bravo.gif]. Inace, termin je 29 maja.
Cula sam od drugaricine drugarice da je bilo problema sa posteljinom a da su spavacice imali. I da joj bade mantil uopste nije trebao. Preporuka, poneti jednokratne prostirke za krevet, ima ih po apotekama 40-50 dinara jedna, u mnogome stede posteljinu.

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (23.3.2012 22:23:20)

Pandina, pa za epidural ne znam... a meni ova babica u poslednjem trenutku iskrsla, inace sam i ja isla onako... ali su zaista svi dobri, i jako ljubazni.. mene je cak tokom prordjaja gledao doktor koji je dosao, jer mu je platila neka cura, i uopste nije morao da me gleda, a on ipak jeste.. pa raspitaj se ti tamo, idi kod anestezilologa, ona prima svaki dan, i onda ti ona sve lepo objasni, pa razmisli :) Pazi, ja sam imala jeziv prorodjaj, ja mala, ona ogromna, i bolelo me je strasno, ali opet ne bih epidural, sve to dodje i prodje, a epi kazu ostavlja posledice na kicmu... sta znam...
Anchy, jste posteljina malo problem, ali meni donosili carsafa da menjam, imas i u aksi da kupis te podmetace, ne treba ti mnogo, ionako ces biti tamo tri dana... bade mantil ti treba kada ti dolazi poseta, jer nekada prokrvaris na spavacicu, pa nema smisla... ja sapavacicu nisam dobila, ali bih svakako preporucila da poneses svoju, ionako ces morati, posto daju samo jednu :))

anchy83 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 1:45:34)

Pandina, svaka cast! [sm=bravo.gif] Blizu smo sa terminima, ko zna, mozda zavrsimo i kao cimerke [sm=smiley36.gif]
Znaci, bar tri cetiri spavacice. Korisno za znati, mislila sam da ponesem dve. Hvala [sm=smiley36.gif]
Kazu da stvari za bebu, tipa pelena, kremica, maramica i benkica ne treba da nosimo, makar ne pise na onom njihovom papiru. Posto u frontu sad treba.
Da li je neko mozda obavesten kako stoje stvari sa porodjajem u kadi? Meni to super zvuci, ali cam nacula da nesto bas i nisu radi da ga praktikuju.
Pozdrav svim [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]

javascript:void(opener.AddText('[sm\=9nebesa.gif]')); self.focus();
[sm=9nebesa.gif] i [sm=duda.gif]

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 9:09:41)

IZVORNA PORUKA: Ivence

Pandina, pa za epidural ne znam... a meni ova babica u poslednjem trenutku iskrsla, inace sam i ja isla onako... ali su zaista svi dobri, i jako ljubazni.. mene je cak tokom prordjaja gledao doktor koji je dosao, jer mu je platila neka cura, i uopste nije morao da me gleda, a on ipak jeste.. pa raspitaj se ti tamo, idi kod anestezilologa, ona prima svaki dan, i onda ti ona sve lepo objasni, pa razmisli :) Pazi, ja sam imala jeziv prorodjaj, ja mala, ona ogromna, i bolelo me je strasno, ali opet ne bih epidural, sve to dodje i prodje, a epi kazu ostavlja posledice na kicmu... sta znam...

Ja jedan dan mislim hocu epi, drugi dan necu, treci hocu i tako u krug....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
Pricacu sa anesteziologom kad udjem u deveti, mada i posle toga ce biti hocu/necu/hocu/necu....

pandina -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 9:12:16)

IZVORNA PORUKA: anchy83

Pandina, svaka cast! [sm=bravo.gif] Blizu smo sa terminima, ko zna, mozda zavrsimo i kao cimerke [sm=smiley36.gif]

Hej, Anchy, bas super [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 9:23:56)

Anchy83 trebaju ti pelene, vlazne maramice i kremica za bebu,ponesi obavezno, to sto pise na njihovim papirima zanemari [sm=smiley36.gif]
A spavacice ti ne trebaju u tom broju dovoljne su ti dve. Ja sam npr.bila samo u jednoj od pocetka,,nisam je isprljala jer sam je svo vreme drzala iznad struka dok lezim, posle kada sam pocela da nosim mrezaste gacice sam je normalno spustala i nista nije proslo.

Sto se tice posteljine ponesite one podmetace koji se kupuju u apoteci i ako bas nemaju da vam u trenutku kada vas spustaju na odeljenje daju posteljinu vi zamolite da vam iz torbe izvuku vas pometac i da stave. Najvece krvarenje traje tada i vi necete imati u sustini ni snage da razmisljate da li ima krvi ili ne samo cete spavati. E posle toga kada prodje neko vreme lepo navucite mrezaste gacice i nece cureti nista. Naravno kad je vizita tu gacice skidajte [sm=smiley36.gif]

marijana22 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 9:33:11)

A jel krema za bebe mora pavloviceva ili moze bilo koja?

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 11:12:21)

Ja nisam nosila pavlovicevu nego neki krem za bebe koji se pravi u apoteci. Ma moze kod njih sve samo da imas ono sto treba ne intersuje ih kako se zove [sm=smiley36.gif]

Ivence -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 11:34:14)

Anchy, zaista ti ne treba toliko spavacica, za pocetak dve, pa mogu da ti donesu kada zatreba, posete su svaki dan, a i kada nisu, samo ti ostave dole, i oni ti odmah donesu :))
Marijana, i pelene i mast i maramice mozes koje hoces, bitno njima da imas, a koje je marke to sto imas nebitno je :)))

marijana22 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 13:29:17)

Hvala devojke!

Moram jos nesto da pitam.Da li oni za tvoju bebu koriste kremu koju doneses?

Koju pavlovicevu koristite?

Meni preporucili ovu
[url=http://www.Slikomat.com/slika/5242003.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0324/k8l-pavlov.jpe[/img][url/]

marijana22 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 13:31:14)

E ne znam sto ne radi slikomat.

Preporucili mi onu sa narandzastom kutijom

Inace planiram da ponesem samo 1 spavacicu

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (24.3.2012 22:25:02)

Da oni koriste tvoju kremu, sve tvoje koriste sto doneses. Ne znam koja je to pavloviceva sa narandastom kutijom, ona originalana pavloviceva je bela kutija a poklopac je narandzasti vidi slicicu na google [sm=smiley1.gif]

marijana22 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (25.3.2012 9:18:01)

Da na tu sam misila, nego je ona kartonska kutija u kojoj je krema narandzasta

crazymama -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (25.3.2012 10:08:00)

nama je babica u skoli rekla da te danasnje pavloviceve uopste nisu kao stara originalna, i da je bolje da koristimo jekoderm ili jekovit, da je on sasvim prirodan.
ja sam za porodiliste ipak uzela becutan, i kremu i maramice, volim taj miris...

Anhelito -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (25.3.2012 10:49:02)

Da meni je patronazna sestra rekla kada je prvi put dosla da koristim, naravno ako zelim, jekoderm za sve delove gde se koza savija jer kreme nekad znaju da zapuse te pore.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>