Doogie -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (27.2.2012 12:16:30)
|
lulence, oni su kao i mi placeni da budu na poslu u radno vreme, a ne ko drakstor i da dolaze u gluvo doba noci ili tek posto su otisli kuci. dr imaju po sest dezurstava mesecno, sto znaci da provode po ceo dan na poslu i noc. onda ocekivati da neko jos dodje na poziv, za mene je to van pameti. pa ja bih radije da mi zapadne i najgori medju njima nego da mi dodje neki izbeceni sto je vec 24h radio i umoran je. ivas, meni je moja dr na otpustu rekla da dodjem kod nje na kontrolu za 6nedelja od porodjaja. a srela me je na hodniku, ja sam toliko bila uzbudjena sto idemo kuci da sam potpuno zaboravila i da pitam kada na kontrolu (mada u otpustnoj lisi pise). ja cu ici kod nje na tu kontrolu, a posle se vracam kod moje ginekologice do sledece trudnoce. samo proveri kada je dr koji ti je bio na porodjaju na rasporedu u ambulanti. djurici, ja sam se porodila carskim rezom, i doneli su mi bebu posle dva sata od porodjaja, samo da je vidim. ja to nisam ocekivala jer u frontu i visegradskoj iz iskustva prijateljica znam da ne donose bebu po dan, dan i po, zavisi kad te porode. to je nesto najdivnije, da vidis bebu tako brzo! meni su suze bile navrle na oci i odmah sam nesto pocela da joj pricam, ne secam se sta. stavili su mi je u ruke na minut bukvalno, i naravno odneli jer sam ja tada jos bila na intenzivnoj. tih prvih dana sve bebe samo spavaju i jedu. sestre ce ih hraniti tamo dok mleko ne krene, tako da ti nemas mnogo sta oko bebe ni da radis. ne kupaju se, samo presvlace, tako da ti to nije uopste tesko. ako ti ne bude do toga, samo zamolis sestru da malo uzmu bebu, oni je tamo opet dohrane i stave da spava, i to ti je sve :)
|
|
|
|