|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje?
30.12.2012 21:00:47   
Nickname
Dobila 4meseca produžetak,juppii!user posted image

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1126
31.12.2012 10:30:27   
wragolasta
Bravo user posted image jel to bese na foru vezanosti za majku? Ajde napisi kakvo je iskustvo tacno bilo? Hvala :*

(odgovor članu Nickname)
Direktna veza do poruke: 1127
31.12.2012 11:40:12   
peca
Vidim kako sve grebete da produzite porodiljsko, a ja ne znam sta da radim, da li da ga produzavam ili ne. Meni porodiljsko istice 01.02.2013. Malu sam upisala u vrtic kada je imala 3 meseca i zvali su nas skoro da nam jave da je primljena u vrtic koji smo zeleli od 01.02.2013. Ja treba 03.01.2013. da idem kod fizijatra kod kojeg smo odlazili da mi da papire za komisiju ali ne znam da li da idem po njih, jer me brine sta ce biti sa vrticem. Pitala sam u vrticu, sta ako mi dr.produzi porodiljsko, zena mi je rekla, ne znam sta da vam kazem, to cete morati sami da odlucite, mi ne mozemo da vam cuvamo mesto, a ako dobijete bolovanje za negu deteta ne mozete dovoditi dete u vrtic, mogli biste da konkurisete ponovo u maju, tako da ja ne znam da li da ga produzavam uopste, zelela bi da prodje ova zima, da mala jos malo poraste i sve to, ali me sekira to mesto u vrticu user posted image user posted image A ubedjena sam da mogu da dobijem bar 3 meseca. A to je do maja, ako konkurisem u maju krece se od jula, ako dobijemo mesto opet i to u tom vrticu sto nam je 100 metara od kuce... A od maja do jula nemam gde sa njom. user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu wragolasta)
Direktna veza do poruke: 1128
31.12.2012 11:51:45   
minna
Ja mogu da ti napisem kako bih jauser posted image Ili ne bih produzavala, ili bih produzila porodiljsko, a dete u sv sl dala u vrtic od kad je upisana, ionako taj period adaptacije ume da potraje, a opet si tu i mozes ti da budes sa njom dok je zima ako se razboli.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 1129
31.12.2012 11:57:32   
peca
minna i ja sam razmisljala o tom varijanti, da ovima ne kazem u vrticu da sam produzila, ne mogu oni to da znaju, ali me ta varijanta mnogo kosta, jer sad dobijam minimalac, i jedva sastavljam kraj sa krajem, a kad pocnem da radim plata mi je znatno veca. A od tog minimalca ako odbijem vrtic a ja sedim kuci to ne bi mogla finansijski da podnesem :( Ne znam da li to porodiljsko moze da se prekine, ne vidim zasto ne bi moglo.... user posted image Mislim jbg, nisam ja odustala od vrtica, ne mogu to tako da tumace user posted image

< Poruku je uredio peca -- 31.12.2012 11:58:09 >

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1130
31.12.2012 12:05:12   
cockic
ja nebi davala dete do dryge godine cak dve i po to mi je iskystvo sa sinom e sad ono sto se mora mora se ali ja bi pre dala to kad bydes trebala da pocnes da radis jedno mesec dana ranije pre pocetka.a zar nemas stari odmor pa kad imas odmor i tri meseca dobije za negy deteta to je 4 meseca.
ja za leny nisam ni predala papire a istice mi porodiljsko 8 janyra sad treceg idem na komisijy pa cy da vidim sta i kako mada nama rekose da kad jedno dete ide za drygo bi trebali da prime y istoj ystanovi tako da zato nesto nisam y panici ali da se primaklo i nama jeste.

ja cy gore podneti za njy  i za sina sam plakala dodyse jedan dan a od 4 meseca je isao ykypno 1 mesec kad se sve spoji a zato kad je posle krenyo krenyo je bez problema i voli da ide.a sad sa njom znam sta me ceka pa je gori osecaj tog vristanja i koprcanja,prehlada user posted image a ona je mozda ykypno 5 pyta ostala sa nekim da je cyva.a sina sam davala pa je opet tesko prosao taj proces privikavanja trajao je dygo kod nas user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1131
31.12.2012 12:05:24   
minna
Uh to jeste, e pa ne znam onda moras da izvagas i vidis sta vam vise odgovara, valjda bi je opet upisali bez problema, ne verujem ni ja da se na to gleda kao odustajanje, mada ko ce im ga znatiuser posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 1132
2.1.2013 16:37:09   
Nickname

IZVORNA PORUKA: wragolasta

Bravo user posted image jel to bese na foru vezanosti za majku? Ajde napisi kakvo je iskustvo tacno bilo? Hvala :*

Pa da,išla sam s izveštajem od neuropsihijatra gde je napisala da je mala previše vezana za mene i predadoh jedan stari izveštaj gastroenterologa od pre 4-5m da ima breast milk alergy. U principu sam imala sreće,jer je komisija bila super(Palilula),one su se izigrale s bebom,rekle mi da ovaj izveštaj neuropsihijatra ne pije vodu,al eto "Produžiće mi nešto malo". I dobih 4m.:-D

Direktna veza do poruke: 1133
3.1.2013 13:13:21   
cockic
evo i nas dobili smo dva meseca sa tim da cemo ici i posle ovih dva opet :)

(odgovor članu Nickname)
Direktna veza do poruke: 1134
3.1.2013 17:28:23   
Torbica
Bravo Cockic!!!! Svaka cast!user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1135
4.1.2013 18:25:39   
Veveric
Danas sam zvala ja dz Vozdovac da vidim da li je stigao moj predmet i javila mi se neka zena iz komisije, valjda, i rekla da nasa dijagnoza ne prolazi kao i da treba da pribavim dodatnu dokumentaciju ako mogu. Kada nabavim treba da ih pozovem i onda ce, kao, u roku od 24h sve da se zavrsi. Takodje mi je rekla da su jako poostrili kriterijume i da retko koja dijagnoza prolazi. Navodno je taj novi pravilnik za produzenu negu bas katastrofa i stalno imaju inspekcije, tako da ne mogu kao ranije da tek tako produzavaju bolovanje. U svakom slucaju ja cu probati da jos nesto pribavim pa da im odnesem.... Nadam se da cu uspeti user posted image Nove informacije cu imati tek za oko 2 nedelje i, naravno, javljam sta sam uradila. Pozdravuser posted image

(odgovor članu lela78)
Direktna veza do poruke: 1136
8.1.2013 12:57:11   
wragolasta
Ne mogu da verujem, moj pametni poslodavac mi nece overiti knjizicu skoro jer nesto nisu u mogucnosti da plate user posted image A meni istice bolovanje 20.01. a za komisiju cenim da treba da me zovu svakog trenutka... Jel meni treba moja knjizica na komisiji? Ili samo bebina (koja je ovrena preko supruga)? Ovo je da covek poludi, kao da nemam dovoljno trzavica oko bebe jos me i zezaju gazde... Strasno. I kakva je to potvrda koju treba firma da mi da ako dobijem produzetak? Jer nisam sigurna da ce hteti... joj Boze...

(odgovor članu Veveric)
Direktna veza do poruke: 1137
8.1.2013 13:11:16   
cockic
za komisijy ti treba od deteta knjizica kad odes tamo tj.kad te pozovu ja koliko svatih ti si papire predala e sad kad ti kazy gde da dodjes nosis samo njizicy od deteta.ali ako ti prodyze i yzmes taj papir za prodyzetak moras ici kod pedijatra od deteta da ti da doznake e sad ja zaboravi kako je bilo sa sinom user posted image .evo meni je danas mama otisla da yzme doznake ali ja joj dade obe knjizice i ceriny i mojy jer kazem zaboravi sta treba i koja.mogy popodne da napisem koja je trebala samo da mi ona da te doznake i ja cy ti reci koja treba user posted image

Direktna veza do poruke: 1138
8.1.2013 18:39:49   
wragolasta
E super :) Hvala draga.
A ta potvrda tj resenje o odsustvu radi posebne nege deteta? Jel to poslodavac mora da mi da ili je to njegova dobra volja?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1139
8.1.2013 18:40:53   
wragolasta
Ijao zaboravih da pitam i da li treba da idem kod ginekologa da mi zatvori ono bolovanje do 20.01. Ili uopste ne moram?
Hvaaaala :*

Direktna veza do poruke: 1140
8.1.2013 21:49:35   
MammaMia
Produzili su nam na 3 meseca i 10 dana. Bilo je tesno, otvoreno su mi rekle da nemaju za sta da se uhvate iako imam milion nalaza, ali su bile divne (doktorke iz DZ Zvezdara) i uvazile sto je beba prevremeno rodjena (u 7. mesecu). Od fizijatra nije bilo dovoljno Dg. Pracenje razvoja (uopste ne znam sto mi nije napisala da dete kasni u razvoju jer niti puzi a kamoli hoda sa skoro godinu dana; plus mi privatno idemo na vezbe a ne u Sokobanjsku), niti od gastro Dg. Halasia (tip refluksa). Posto sam objasnila da je nama povracanje ogroman problem, te da sam promenila gastroenterologa u Tirsovoj i da nam je novi zakazao rendgen jednjaka, sto sam i prilozila, napisale su : Vomitatio GER i dodale jos i poslednju dijagnozu neonatologa: Malnutricio proteinoenergeticum (jer mi dete usled povracanja stagnira vec dugo sa kiazom). Dete nisu uzimali a ona je bila bas raspolozena (kad je mama dovela situ i naspavanu). Odmah su mi otkucale izvestaj i dale.
Sledeci put cu obavezno traziti od fizijatra preporuku, posto su male sanse da ce da prohoda do kraja aprila.

< Poruku je uredio MammaMia -- 8.1.2013 21:53:22 >

Direktna veza do poruke: 1141
8.1.2013 21:55:14   
cockic
ovako za doznake na negu deteta ti treba tvoja knjizica jer pisy podaci majke,onda ovo prvo sto si me pitala kad ti komisija prodyzi ona ti kaze kad da dodjes i daje ti papir na kome pise koliko sy ti prodyzili (ne poslodavac )sem sto ti mozes po isteky tih meseci da pokysas opet da prodyzis jos koji mesec naravno ako ti oni dajy.i sa tim papirom komisije ides kod pedijatra po doznake za firmy sa svojom knjizicom e sad kako ces to posto nije overena ne znam user posted image

a ovo za bolovanje i ginekologa nisam razymela jer je tebi porodijsko do 20.1 ili si ti otvarala obicno kod gin?za porodisljko ti netrebajy nikakve doznake sve dok ti komisijia neprodyzi za negy deteta za to bolovanje trebajy doznake.znaci ako je tebi porodiljsko do 20.1 ti ces od 20.1 dobiti od komisije pokrice koliko ti vec bydy prodyzili a nadam se da ces dobiti i ti nekoliko meseci.

(odgovor članu Nickname)
Direktna veza do poruke: 1142
9.1.2013 1:18:18   
muzicarka
Da li je produzenje bolovanja od strane komisije placeno 100%?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1143
9.1.2013 9:16:45   
Veveric
Jeste user posted image

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 1144
9.1.2013 13:48:01   
Shishica
A da li i dalje placa drzava?

(odgovor članu Veveric)
Direktna veza do poruke: 1145
9.1.2013 14:11:56   
Veveric
Drzava placa sve kao za vreme porodiljskog.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 1146
10.1.2013 0:33:52   
muzicarka
Hvala puno na obavestenju, nisam imala pojma user posted image

(odgovor članu Veveric)
Direktna veza do poruke: 1147
13.1.2013 0:54:37   
wragolasta
Zene drage, zakazana mi komisija za utorak u 1. Ziva nisam. To je prvo.
A drugo, trazili mi da donesem papir od ginekologa kada mi je otvoreno porodiljsko (20.01.2012) i pitali me kada istice i ja rekla 20.01.2013. medjutim sad sam nasla ono resenje o pomoci grada Bg na kome mi pise da mi istice 18.01.2013. a taj papir od ginekologa nemam. Jel ima neko to resenje jel tacno od dana do dana godinu dana ili sta? Sad sam pisala knjigovodstvu ali kako ce me zaredjati neradni dani ne znam sta cu :(

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 1148
13.1.2013 1:00:06   
Sanchy
Imam ja,kopirala sam kada sam dobila od gin,zaokruzeno je 12 meseci da traje i pise datum kada je otvoreno porodiljsko ...

Direktna veza do poruke: 1149
13.1.2013 1:07:38   
wragolasta
A pa dobro onda je i meni verovatno do 20.01. nego je to nedelja pa su ovamo napisali do 18.01.
Hvala draga mene uhvatila panika... Ne mogu da verujem da to nisam iskopirala a sve ostalo jesam.
:(

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here