Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.9.2012 13:48:12
|
|
|
|
vonavoj
|
mica mala,na operaciju ma neka je ona ziva i zdrava,pa neka krene u jaslice a ja na posao,necu se nervirati,samo sam se smorila jer sam se ponadala ..a godisnji odmor cu uzeti za njen rodjendan,kad mi i sestra dodje,pa da uzivamo!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.9.2012 22:05:32
|
|
|
|
ica82
|
Von to isto sto ti pricas za PA mi je i drugarica rekla za njenu sestru koja je u Sremskoj Mitrovici, vantelesnom dobili blizance, na sve nacine je pokusala da produzi porodiljsko, ali to tamo jednostavno nece da daju , Mislim da su joj cak kasnije decica bila prehladjena i pedijatar nije hteo bolovanje da joj da
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 9.9.2012 15:17:00
|
|
|
|
mi_ni
|
Nisam sigurna da li je f83 ili f82, nalaz fizijatra mi je kod pedijatra ostao. Mislim da je to neki slabiji razvoj motorike, tako nesto.Imala sam srece jer je neka doktorka na odmoru, inace ne bih prosla sigurno, jer mi je bebac prohodao sa 10 meseci.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 9.9.2012 15:36:00
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Mi smo isli kod fizijatra 3-4 puta, poslednja dijagnoza "uzivajte, savrsena je" tako da , nista od takvog produzetka...jedino idemo kod gastrologa zbog Ger a i alergije...ali to neverujemd a ce da ima prodju ...nista ..iskoristicu dva godisnja... Ne gledaju papire od gastro, to ih ne zanima. Ja sam predala izvestaje gastroentrologa, fizijatra i klinickog psihologa (neofobia, averzija...) i rekli su mi da ih zanima samo psoslednji izvestaj fizijatra.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.9.2012 18:07:22
|
|
|
|
krofi
|
Drage mame danas sam bila na komisiji u Nisu.samo su gledali papire a decu su rekli da ne dovodimo.nikom nisu rekli da li produzavaju ili ne nego da cekamo sredu i da tad odemo po resenja u kojima ce sve da pise.eto toliko.nisam puno pomogla ali tako je ovde nije uopste kao u bgd-u.javljam se u sredu ako prezivim do tad ipak je to 7 dana neizvesnosti .pozdrav
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.9.2012 19:06:28
|
|
|
|
vonavoj
|
krofi,navijam da uspes kod nas u Vojvodini definitivno vlada drugi zakon za lekarske komisije ..druga drzava
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.9.2012 19:36:29
|
|
|
|
krofi
|
Pa i ja se iskreno nadam bas bi mi znacilo.uglavnom su svima gledali da li imaju preporuku za produzetak porodiljskog.do srede cu da osedim
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 19.9.2012 21:12:08
|
|
|
|
krofi
|
Evo da se javim danas sam uzela resenje i dobili smo produzetak 4 meseca.stvarno sam zadovoljna jer je po mojoj proceni prolaznost bila 50:50.tako da mi je pao kamen sa srca danas i bas sam srecna sto cu jos 4 meseca biti sa mojom srecicom najvecom!!!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 19.9.2012 21:55:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Super krofi, baš mi je drago uživajte! Meni je bolovanje juče isteklo, sad sam na odmoru i 3.10. na posao
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 19.9.2012 22:18:42
|
|
|
|
vonavoj
|
krofi! samo je moja mukica tako mala krenula u jaslice
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.9.2012 9:42:15
|
|
|
|
krofi
|
Hvala drage! VONA bas je glupo sto je tako drugacije kod vas za produzetak...pa uzmi bar godisnji iskoristi ili neko bolovanje...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2012 14:00:59
|
|
|
|
Mizzy
|
Jel zna neko da mi kaze, kada nakon produzenog porodiljskog uzmem bolovanje na sebe, da li idem na komisiju? Meni nema logike, ali da proverim.... Hvala!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.10.2012 17:48:54
|
|
|
|
Ivana.
|
Ne ides na komisiju, to ti je ono bolovanje do 30 dana na teret poslodavca.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.10.2012 22:40:03
|
|
|
|
Mizzy
|
Hvala Ivana, i ja sam tako mislila, logično je, ali moj ginekolog rešio da mi da uput za komisiju
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.10.2012 17:37:10
|
|
|
|
Mizzy
|
I dao mi danas uput za komisiju! Sta cu, ne mogu da se ubedm sanjim. Jos da razlučim na koju komisiju da idem: Ja sam prijavljena na Vračaru, i poslodavac je na Vračaru, a dr na je na drugoj opštini?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.10.2012 22:46:36
|
|
|
|
Renata J
|
Pozdrav, interesuje me sledeca stvar. Meni porodiljsko istice 16.10.2012., treba od fizijatra da dobijem dokumentaciju za komisiju koja bi mi odobrila posebnu negu deteta. Medjutim, fizijatar mi je zakazao 9.10.2012., a komisija zove na pregled tek za 10-15dana, sto znaci krajem oktobra. Da li ce mi komisija dati posebnu negu od zavrsetka porodiljskog retroaktivno ili od dana kada odem na komisiju? Da li izmedju mogu da uzmem odmor ili bolovanje, pa da nadovezem posebnu negu deteta a da pritom bude placeno 100%? Hvalaaa...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.10.2012 23:04:53
|
|
|
|
vonavoj
|
mislim da mora biti povezano porodiljsko,ne sme se prekidati sa godisnjim a ne verujem da komisija radi nesto retroaktivno,tj,mozda ti nece odobriti,pa sta ces sa onim danima dok si cekala komisiju?! mislim da treba da ubrzas fizijatra,ili da juris komisiju da te brze zovu
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.10.2012 23:15:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Odmor ne možeš svakako... Nisam ispratila sve kojim ti redom ide ali ako treba da počneš da radiš pre odlaska na komisiju onda uzmeš bolovanje od pedijatra, koje te pokriva za te dane do komisije za slučaj da te ovi odbiju (plaća se 65%). Ako ti komisija odobri negu deteta, ovo bolovanje se ne pika i nega deteta ti se broji od dana kad je isteklo porodiljsko a ako te odbiju imaš čime da pravdaš dih x dana koliko si čekala na komisiju.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.10.2012 0:11:11
|
|
|
|
Renata J
|
Hvala u svakom slucaju.. Nadam se da ce sve proci kako treba... i da ce mi komisija dati bar nekih mesec dana .. Bebana mi jos ne hoda ali zato puzi kao zmaj :) nece na nogice pa se mozda tako provucemo.. Mada idem u DZ Savski Venac, cula sam da su tamo bas rigorozni... E, da Vas pitam , da li je neko od Vas isao kod dr.Stevanovic-a iz sokobanjske..?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.10.2012 1:41:39
|
|
|
|
Nina551
|
Molim za pomoc, Na porodiljskom odsustvu sam bila do 14.09.2012.Na ime produzene nege deteta porodiljsko mi je produzena za 2 meseca. Poslodavac mi je vec najavio da cu dobiti otkaz kada se vratim na posao ili cu biti proglasena tehnoloskim viskom jer je sektor u kome sam radila prodat drugoj firmi. Moje pitanje je: 1.Da li posle isteka bolovanja radi posebne nege deteta mogu da koristim godisnji odmor od prethodne godine i da li posle odmora mogu da uzmem bolovanje ,tako da se to bolovanje odmah veze za odmor. Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.10.2012 6:50:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je produžetak nege deteta istekao u julu i nisam mogla da koristim odmor od prošle godine. Tako da ti ostaje samo ovogodišnji ali možeš prvo da uzmeš obično bolovanje od pedijatra ako je voljan da ti izađe u susret, ne može da ti da mesec dana bez komisije na istu dijagnozu ali da izbegneš komisiju može da ti da dva puta za redom po 15 dana na dve dijagnoze, onda odmor od ove godine i pole tvoj dr opšte prakse može da ti da još mesec dana bolovanja na tebe. Time dobijaš oko 3 meseca.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.10.2012 13:38:51
|
|
|
|
Ivana.
|
Posto je moja prica potpuno identicna, i mene su sutnuli, ja sam uradila ovako: Posle produzenog porodiljskog sam uzela mesec dana od ginekologa, pa sam posle toga iskoristila godisnji odmor od ove godine i tu sam ucarila jos 4 nedelje, pa sam otvorila jos mesec dana isto od ginekologa, posto pedijatar moze da ti da 15 dana. Tako da ovako mozes da nakupis jos 3 meseca. Samo su ova bolovanja na teret poslodavca i iznose 65 % plate. U toku godisnjeg sam primila 100 %. I nema milosti, kad nisu ni oni bas milostivi prema nama, ko ih sisa.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.10.2012 14:35:14
|
|
|
|
Nina551
|
Hvala puno na odgovorima. A sto se tice nase drzave ,mogla bi malo da povede racuna o porodiljama,i o zenama uopste. <<u Italiji porodilja kada se vrati na posao ,poslodavac ne sme 3 godine da joj da otkaz.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 10.10.2012 0:12:32
|
|
|
|
Renata J
|
Drage mame, ja sam danas bila kod fizijatra i nije hteo da mi da predlog za produzetak nege deteta.. Ne znam sta cu i kako cu.. nazalost.. Sve mame koje znam su bez ikakvog problema dobile produzetak , ali ja nisam..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 10.10.2012 0:28:48
|
|
|
|
Nina551
|
Bas me cudi da ti nisu dali predlog za bolovanje.Obicno doktori sami pitaju da li ti treba produzenje porodiljskog.Kod kog doktora si vodila bebu?Mozda da pokusas kod nekog drugog lekara da odes u Sokobanjskoj.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.