*Alexx* -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (24.2.2010 13:58:33)
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Pošto ja treba da počnem da radim 8. jula, sad sam skroz u tome, pa evo da vam napišem sve što znam. Pedijatar može da vam da 15 dana i još 15 ali uz neku "malu" komisiju u lokalnom domu zdravlja (za tih dodatnih 15). Tako sam čula, mada je meni naš pedijatar rekao da može samo 15. Žene igraju na kartu da od ginekologa mogu da dobiju mesec dana, jer kažu da ginekoloozi toliko mogu da nam obezbede. Medjutim, idealno je da ti komisija produži bolovanje, za početak. To ja sad pokušavam. Naime, od marta meseca smo 3 puta bili na pregledu kod fizijatra u inistitutu za majku i dete. On je kao, uz uput iz doma zdravlja, pratio motoriku našeg deteta, jer navodno nije bila dobra. E sad, ovo će zvučati glupo, ali problem je što je lukina motorika savršena (pupupu) i što taj fizijatar (iako je nadjen preko neke veze) je rekao da ne može da piše nešto što nije jer se na komisiju ide sa detetom. Ipak, na kraju je napisao da detetu nije najbolje razvijena motorika, da se slabije podiže, da ne hoda i da je neophodna nega majke i dalje. Sa svim tim izveštajima sam otišla u Tiršovu i podnela zahtev za komisiju i sad čekam da mi jave kad treba da idemo na komisiju. Molim se Boga da mi ovo uspe. Iskustva majki oko mene su da se tako dobije 2meseca. A meni ukupno trreba 3. Jer Luka polazi u vrtić 1. sept, pa period adaptacije...računajte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Direktor mi ne da da koristim odmor....znači moram da se borim da produžim bolovanje kako znam i umem. Ako mi ništa od ovoga ne uspe, tražiću neku drugu vezu pa ću izmisliti sebi neku bolest. Držite mi palčeve, pa javljam kako sam prošla na komisiji! Jeco, šta je bilo sa ovim? Mene je pedijatar u ponedeljak pitala da li hoću da produžavam bolovanje. Ja nisam znala šta da joj kažem, jer nisam ni znala da to može, a i ja sam tek sedam meseci na porodiljskom. Treba da joj javim za sledeći put, da bi počela da pripremam papire. Navodno, mogu da dobijem neko vreme zbog blage hipertoničnosti Andreja koju je otkrila sad na pregledu. Sve nešto kontam da ću produžiti ako mogu. Ovako bih se vratila na posao 20. jula u sred leta, bljak.
|
|
|
|