|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračna ili vanbračna zajednica
26.10.2011 13:24:02   
bea83
IZVORNA PORUKA: minavb

Ja imam žulj na dlanu ispod burme.user posted image

Kao i mmuser posted image I sad kao ne nosi dok se to ne sredi,a meni se čini da će to da potrajeuser posted image

Ja obožavam svoju burmu i nosila sam je stalno, ali su mi sad prstići ko ćevapčići pa se ne usudjujem da je stavim, bojim se da bi morali pre porodjaja da mi seku ćevapčić (pre bi njega dala nego da mi seku burmuuser posted image mnogo je lepa)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 501
26.10.2011 13:27:30   
Lu
BURME

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 502
26.10.2011 13:30:02   
peca
IZVORNA PORUKA: maslackic

hahahha,alergija na brak user posted image

ne nosim prstenje ,ni mm..videcemo ...

Mm insistira da se vencamo u opstini ,ja kazem : "registrujemo" . tako da cemo to srediti u toku sledeceg meseca,samo mi i kumovi...mada sam ja htela 5.11 ali tada su zadusnice pa mi kazu da ne valja...

ma ludnicaa,...

Maslackic ni ti nisi luda za svadbom, i opstenarodnim veseljem sa sve stomakom ? user posted image

Ja sam rekla, taj da je hteo da me zeni, to bi uradio pre 5 godina hahaha

.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 503
26.10.2011 14:34:38   
Rivana
Ja zivim u vanbracnoj zajednici ili kao hocete nazovite, ne pada mi na pamet da se udajem, mislim da to ne vodi nicemu....moje misljenje. a ako smo "tradiocinolne" i "staromodne" onda su sve trebale uci u brak nevine, a ima puno "tradicionalnoih" kojima se ispod BELE vencanice ocrtava trudnicki stomacic.
I ulaze u brak samo zbog tog stomacica user posted image

< Poruku je uredio Rivana -- 26.10.2011 14:35:57 >

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 504
26.10.2011 14:57:16   
Didy
Ja sam se pre braka zabavljala sa svojim mužem nepunih 10 godina. Mogla bih komotno reći da smo bar 7 godina od toga proveli u braku, jer smo bukvalno i dan i noć provodili zajedno. Poslednje dve godine od tih 10 smo živeli zajedno u iznajmljenom stanu. Znala sam da ćemo se venčati jednog dana, ne znam ni ja zašto, iako ni on ni ja nismo (bili) ludi ni za brakom, ni za venčanjem, ni za ceremonijama. Pogotovo tad kad smo zvanično počeli da živimo zajedno. Pritisak je bio veliki, pogotovo od njegovih roditelja. I onda kad su svi prestali da nas gnjave, odlučili smo da se venčamo. Mesec dana pre zakazanog venčanja sam saznala da sam u drugom stanju, takoa da sam bila trudna na svojoj svadbi i to mi uopšte nije smetalo.
U suštini bi mi bilo svejedno i da nismo venčani.
A povodom toga da se ljudi bolje poznaju kad žive zajedno, ja i posle toliko godina pre braka i u braku pomislim kako ne poznajem mm kad me iznenadi neki njegov postupak. I on definitivno nije isti onaj koji je bio kad smo se počeli zabavljati (pre 14 godina). Tako da ta priča o poznavanju ne pije baš mnogo vode. Ljudi se menjaju.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 505
26.10.2011 15:04:08   
bea83
Naravno da se ljudi menjaju, ali se vrlo retko menjaju životne navike koje mogu često da dovedu do nesuglasica. Drago mi je što sam pre braka znala i dobre i loše (user posted image ) navike svog muža i što sam imala priliku i vreme da se na njih priviknem.Koliko god dugo da smo bili u vezi (8 godina pre zajedničkog života) neke stvari dobijaju potpuno drugu dimenziju kad počnemo da sa nekim delimo sve, krevet, novčanik, obaveze....Ipak svi potičemo iz različitih sredina i porodica, i odatle nosimo modele ponašanja koji možda mogu našem partneru biti neuobičajni...samo treba videti i shvatiti da li se te razlike mogu prevazići i uskladiti...

< Poruku je uredio bea83 -- 26.10.2011 15:05:01 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 506
26.10.2011 15:59:14   
boba 11
brak je nuzno zlouser posted image user posted image user posted image
Ma to vam je samo trosak-sklapanje ili razvod kako god sve mora da se plati.Da mi je ova pamet onda bila nikad se ne bih dvoumila oko vanbracne zajedniceuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 507
26.10.2011 16:02:18   
soni
definitivno bracna... probala sam vanbracnu tj jos sam u njoj i ok je.. ali ja sam pristalica onoga da je " papir " ipak bitan

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 508
26.10.2011 16:06:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Didy

I on definitivno nije isti onaj koji je bio kad smo se počeli zabavljati (pre 14 godina). Tako da ta priča o poznavanju ne pije baš mnogo vode. Ljudi se menjaju.

naravno da se ljudi menjaju! ali mnogi ne shvataju sta znaci zajednicki zivot pre nego sto se odluce na brak i ne shvataju koliko ce im neke navike te osobe smetati. vec sam na nekoj temi rekla - bez obzira sto smo bukvalno svaki slobodan trenutak provodili zajedno, kad smo poceli da zivimo iskrsla su nam neka pitanja (i svadje oko istih) na koja nismo ni pomisljali.
i sve to sto bea kaze. user posted image

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 509
26.10.2011 17:53:17   
Zell
IZVORNA PORUKA: Rivana

Ja zivim u vanbracnoj zajednici ili kao hocete nazovite, ne pada mi na pamet da se udajem, mislim da to ne vodi nicemu....moje misljenje. a ako smo "tradiocinolne" i "staromodne" onda su sve trebale uci u brak nevine, a ima puno "tradicionalnoih" kojima se ispod BELE vencanice ocrtava trudnicki stomacic.
I ulaze u brak samo zbog tog stomacica user posted image

potpisujem.

IZVORNA PORUKA: crazymama

IZVORNA PORUKA: Zell

Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko.

ja bi volela da mi konkretno objasnis u cemu se ogleda ova tvoja tvrdnja da si nevencano vise u braku nego sto cemo mi vencane ikada biti?

da ti pomognem svojim primerom: pre svega moj muz i ja se volimo, vencali smo se iz ljubavi, i ni zbog cega drugog (niti sam bila trudna, niti sam mislila da mora da me uzme da bi me nacinio postenijom nego sto jesam), odmah nakon ljubavi dolazi na red medjusobno bezgranicno poverenje, postovanje, zajednicko ucestvovanje u svim bitnim odlukama koje se ticu naseg braka i nasih zivota, zajednicko stvaranje uslova za sto bolji zivot i egzistenciju, normalno tu su i povremene svadje, a bitna je cinjenica da ljutnja ne traje dugo i da je svako pomirenje slatko... evo posle dve i po godine braka, stize i bebac... molim te da mi dopunis konkretno sta to ti kao nevencana imas vise u "braku" nego ja?

bez namere da provociram, pitam jer me zaista interesuje na sta mislis... ovo nije tema za prepucavanje, vec za iznosenje misljenja, a svako ima pravo na svoje, bez obaveze da se slozi sa ostalima.

p.s.

e da... jos nesto cime mogu da se pohvalim je isto prezime i prelepa burma na desnoj ruci :)

Ne trebam ja draga tebi nista objasnjavati nisi morala da mi pomazes primerom ali vidi se iz njega da je u pitanju normalan, srecan brak user posted image bas kao i moj (tj. vanbracna zajednica). Sto se tice prezimena, ne osecam neizdrzivu potrebu da se prezivam isto kao MM i deca kao sto nikad nisam mastala o tome da obucem vencanicu, dodje princ na belom konju i sl... Burmu imam i nosim uvek i u njoj nije urezan datum vencanja nego samo ime MM a burmu kao takvu dozivljavam simbolicno bez pocetka i kraja, prva je i poslednja koju cu da nosim... sliku MM cuvam u medaljonu oko vrata a njega u srcu, mislima, recima, delima..... na kraju, ostade mi samo vencani list sto je neko pomenuo - ni tu ne verujem da ima razlike osim ako vam je muz na putu (zvanicni, bracni, vencani) pa vas vencani list moze ugrejati (tu smo se mi nevencani sjuser posted image )
Da se razumemo, vidim da sam neshvacena, ja nemam nista protiv braka, naprotiv cak i volim da idem u svadbe pogotovo ako ima janjetine user posted image ali ja sebe jednostavno ne vidim u toj prici i drago mi je sto me MM razume, da nije tako bilo bi kud svi tud i mali Mujo user posted image
Neko napisa na prethodnim stranama da ako niste zvanicno udati za partnera, onda vam on nije i ne moze biti muz... mada ga svi kad me pitaju za njega tako zovu ali on mi nikako ne moze biti samo "muz" ON JE MENI SVE.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 510
26.10.2011 17:59:10   
vukosava

IZVORNA PORUKA: ksena
auu...gde sad to mene stavlja - jesam u braku, al nemam isto prezime kao mm, a burmu sam skinula sad jer mi oticu prsti user posted image

Ja isto user posted image
Nemam burma fetish. Nakit volim samo bizuteriju da se sareni

E, a koje su prednosti posedovanja venčanog lista?user posted image

Kako koje, pa lep je i saren i moze da bude na brdo jezika ako uzmes internacionalni.

Negooo, ne znam jesam li vam pričala, jednom sam raskinula sa tipom zato što me zaprosio. Pošto je znao da tada nisam uopšte imala želju da se ikada udam, kontam da je smislio najbolji način da se raziđemo a da ja ispadnem skot. user posted image

Ja sam raskidala i na pomen svadbi i dece, porodjaja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 511
26.10.2011 18:06:39   
maca821
Sto ljudi, sto ćudi, uvek bilo i biceuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 512
26.10.2011 18:45:00   
minavb
ON JE MENI SVE.

user posted image jako lepo

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 513
26.10.2011 18:55:34   
bubulence

Ma o cemu bre pricate?!??! Htela sam odgovoriti nasiroko ali ne nadjoh odgovarajuci "suicide smiley" da vam citiram postove a i vidim uzaludno je pokusavale su Alex i ostale... a iskreno cemu?
Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko.
Jos jedna stvar, "tradicionalne" "staromodne" zato sto pre potpisa u opstini, crkvi niste "ziveli" zajedno? user posted image Bas mi je drago sto su vas muzevi ucinili "postenim" zenama user posted image user posted image

molim te da mi pojasnis ovo sto sam prvo potamnela jer nikako ne mogu da skontam sta si htela da kazes.... bez ljutnje.
a mm me nije ucinio POSTENOM bez navodnika, ja sam bila postena i bez njega, on me je ucinio srecnom sto me je ozenio i postovao moju zelju da ne zivimo zajedno...

sada vidim da si objasnjavala... ok

< Poruku je uredio bubulence -- 26.10.2011 18:56:48 >

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 514
26.10.2011 19:04:30   
maca821
Drage moje sad su bracne i vanbracne zajednice izjednacene, svako ima misljenje naravno, ali ne treba se previse opterecivati. Meni to sve je ok, mada je mnogo bitnije(po meni) da se dvoje slazu nego to da li su u braku ili ne.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 515
26.10.2011 21:02:05   
boba 11
IZVORNA PORUKA: maca821

Drage moje sad su bracne i vanbracne zajednice izjednacene, svako ima misljenje naravno, ali ne treba se previse opterecivati. Meni to sve je ok, mada je mnogo bitnije(po meni) da se dvoje slazu nego to da li su u braku ili ne.

user posted image user posted image user posted image skroz si u pravu

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 516
26.10.2011 21:26:24   
crazymama
hvala zell, tako sam i mislila... znaci, nema razlike osim papira ;)
meni je papir od znacaja, tebi nije, i to je ok.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 517
26.10.2011 23:56:42   
liliana
Pošto vidim da se opet zakuvalo (bespotrebno) na ovoj temi, osetih neodoljivu potrebu da se "samocitiram".
Nadam se da ćete izvući pouku i da  ćete se složiti da je nekome bitan papir, nekome nije bitan papir, a najbitnije je nešto treće...user posted image

IZVORNA PORUKA: liliana

Evo da se i ja "predstavim" po ovom pitanju. Ne znam da li sam već negde pisala, a mrzi me da iščitavam  pređašnje stranice.
MM i ja živimo u vanbračnoj zajednici (ili , što bi moj brat rekao, u "divljačkom" (ne divljem) brakuuser posted image user posted image user posted image ). I lepo nam je. Prelepo. Imamo i dete (kao što vam je več poznato).
Zašto nismo venčani?
To što nismo venčani nam nikada nije prdstavljalo nikakav problem. Ne vidim ni zašto bi.  Iskreno, taj papir koji bismo potpisali prilikom venčanja, nama ne znači ništa. Da li je papir garancija da neko nekoga neče napustit ili da če neko nekoga više ili manje voleti? Ne. Nikako.
Kada smo počeli da živimo zajedno, planirali smo venčanje. Međutim, sled okolnosti je bio takav da sam  ja obolela od raka. Sledile su operacije. Odlazimo u inostranstvo. Dolazi situacija da  saznajemo da ne mogu imati dece. Počinje borba za potomstvo. Bilo je važnije to od bilo čega drugog. O vebnčanju nismo ni razmišljali.  Dobili smo svoju bitku. Imamo Tinu. O venčanju više ni ne razmišljamo, prošle su godine...
Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata". Mislim da je , ipak, ljubav, privrženost, poštovanje, daleko važnijue nego bilo kakav papir. Takođe mislim da taj papir ne garantuje navedeno.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 518
27.10.2011 1:15:26   
Lilla
Nama je isto kao sto je bilo i u vanbracnoj, papir nista nije promijenio, osim mog prezimena.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 519
27.10.2011 3:45:34   
vukosava
A zezu na stranu, za sta vam sluzi "vencani list'? Jel to "Izvod iz maticne knjige vencanih"? Kad se taj papir koristi uopste u Srbiji? Osim sto se gleda i obozava?

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 520
27.10.2011 8:46:37   
maslackic

IZVORNA PORUKA: vukosava

A zezu na stranu, za sta vam sluzi "vencani list'? Jel to "Izvod iz maticne knjige vencanih"? Kad se taj papir koristi uopste u Srbiji? Osim sto se gleda i obozava?

haha user posted image user posted image
Sluzi za promenu prezimena....za prijavu deteta ako je brak kraci od 9 meseci...mislim bar,ja ga nemam...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 521
27.10.2011 8:49:44   
Anoniman
Meni samo onda nije jasno cemu uopste zajednicki zivot? Pa onda imajte decu, al zivite posebno, vidjajte se i s drugima, uzivajte u slobodnom zivotu!user posted image

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 522
27.10.2011 9:02:14   
minavb
A što anonimno pišeš?user posted image
Ja sam ranije baš tako zamišljala život. Da sam me onaj bivši nije taprosio, verovatno bi imali takvu vezu-svako svoj stan, dete kod mene...user posted image Onda sretneš pravu osobu pa se sve preokrene.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 523
27.10.2011 9:09:36   
Snelle
Mislim da anonimna često zaboravi da se uloguje, ili je mrzi pa tako piše po raznim temama. Ili joj je to jednostavno nick user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 524
27.10.2011 9:10:56   
*Alexx*
Ne može da piše ako se ne loguje. Ma neka je, nek piše kako hoće. user posted image
IZVORNA PORUKA: Snelle

Mislim da anonimna često zaboravi da se uloguje, ili je mrzi pa tako piše po raznim temama. Ili joj je to jednostavno nick user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here