|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračna ili vanbračna zajednica
17.8.2011 14:16:35   
Anoniman
Ja sam svoje zadržala (i dodala muželjevo), jer mi devojačko prezime u NS otvara mnoga vrata.
U zavisnosti gde idem i sa kim pričam, predstavljam se "adekvatnim" prezimenom.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 376
17.8.2011 14:19:51   
minavb
Nisi me razumela, ne mislim da je lose kad se svi razlicito prezivaju. Meni ne smeta to. Kad sam bila mala, cudilo me sto se mojoj drugarici mama i tata drugacije prezivaju. Kad sam mamu pitala, rekla mi je da me se to ne tice i da to bas nema nikakve veze, oni su divna porodica bez obzira ne prezime. Vise nikad se nisam tome cudila. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 377
17.8.2011 14:21:25   
Anoniman
Nisi ni ti mene.... Niti mi je ružno, niti čudno.... ali dobro.... Živela ljubav i porodica user posted image  

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 378
17.8.2011 14:22:37   
minavb
Neee, ziveo Tito!user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 379
17.8.2011 14:23:06   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam svoje zadržala (i dodala muželjevo), jer mi devojačko prezime u NS otvara mnoga vrata.

Opaaaaa user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 380
17.8.2011 14:23:48   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

Canakuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 381
17.8.2011 14:25:40   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Snelle

Od danas uzimam tvoje prezime user posted image user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 382
17.8.2011 14:29:09   
Anoniman
Eh vi sad odmah u politiku... user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 383
17.8.2011 14:35:09   
Snelle
Ja ni ne znam kako se prezivaš, moram da pogledam večeras na Fb user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 384
17.8.2011 14:36:46   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 385
17.8.2011 14:38:55   
Olga75
PROMENA PREZIMENA PRI UDAJI
nastavite tamo

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 386
17.8.2011 14:40:39   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: degu

Moj dragi i ja živimo u vanbračnoj zajednici i tu se obično ne radi o tome da parovi nisu sigurni u svoj izbor, ili da ne žele da se vezuju, nego su naprotiv, dovoljno sigurni da im papir, kao neki dokaz i potvrda ne treba.
Postoje brojni razlozi stupanja u vanbračnu zajednicu. Mi smo bili ograničeni finansijski za bilo kakvo venčanje, a nismo želeli više da čekamo na zajednički život.
Volela bih jednog dana da se venčamo, jer ako dođu deca želim da se svi kao porodica isto prezivamo, ali to je samo moja želja. Ne osuđujem parove koji razmišljaju drugačije. Znam dosta porodica, koji već imaju odraslu decu, a nikad nisu venčani.
Ne treba nikog osuđivati, sve je to stvar izbora, kao i finansijske situacije.

Potpuno je ista situacija i kod nas.
Kad smo odlucili da zivimo zajedno nista nismo imali .
Meni se iskreno od pojma svadba digne kosa na glavi (da se ne naljute pojedine devojke).
Nikad ali nikad nisam zamisljala kao vencanje pa ja u belom pa svadba pa veselje trt,mrt...

I u startu sam rekla mm-u da mozemo nekad da se vencamo kad nam eto to dune ,ali da svadbu ne zelim ni u kom slucaju.
Jer ja sam odmah preracunala gde sve za te pare moze da se putuje (mali materijalista cuci u meni user posted image ) i da meni ne pada na pamet da gostim tamo neke babe i tetke iz uze i sire familije.
Tu ima jos jedan emotivan faktor.
Moj otac umro pre 13 godina i ja mislim da bih tog dana tacno crkla sto on nije tu.
Mm mama i brat me totalno u tome podrzavaju ,dok moja svekrva ne.(Sa druge strane ona je pokazala da su imanje sopstvenog misljenja i emocije za nju strani pojam ,pa joj i ne zameram)

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 387
17.8.2011 14:56:14   
majathegreat
Ja sam dala razlog zašto za mene vanbračna zajednica, a do sada niko sem nine nije dao razlog zašto brak (formalni). Priča o odgovornosti ne pije vodu. Jer bi se mm i ja sto puta već rastali da je to tako lako u vanbračnoj zajednici. Mislim kao popi**iš pa odeš.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 388
17.8.2011 14:57:37   
degu
user posted image user posted image ni ja nisam nikad želela svadbu, nismo bili za to da hranimo i pojimo gomilu neke familije koji nam nisu bitni, zbog njih nekoliko koji su nam važni, a koji će svakako doći. Nama je bio prioritet da završimo kuću, a da je sa parama koje bi dali za svadbu, opremimo.
A venčaćemo se jednog dana, bez obzira na to što se borimo sa sterilitetom, odavno znamo za taj problem, pa i pored njega znamo da želimo da provedemo život zajedno. Mi smo porodica, iako to ne piše na nekom papiru i bez obzira na to što nemamo dece.
U suštini svi smo različiti, ja sam svakako i za bračnu i za vanbračnu zajednicu.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 389
17.8.2011 15:08:03   
majathegreat
Samo jedna zanimljivost. Bio mi je sad drugar na kafi i kaže na ovu temu sledeće: Muškarac će svaki reći samo neće reći svojoj ženi: Svaka žena misli da će potpis promeniti muža, a svaki muž misli da će posle potpisa žena ostati ista. I jbg. user posted image
Mislim, ovo je totalno nebitno da li je potpis, nego kao zajednički život uopšte.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 390
17.8.2011 15:10:06   
New Mom

IZVORNA PORUKA: degu

user posted image user posted image ni ja nisam nikad želela svadbu, nismo bili za to da hranimo i pojimo gomilu neke familije koji nam nisu bitni, zbog njih nekoliko koji su nam važni, a koji će svakako doći. Nama je bio prioritet da završimo kuću, a da je sa parama koje bi dali za svadbu, opremimo.

Kakve to veze ima? Što mora jedno sa drugim? Ja sam imala venčanje i nisam imala svadbu jer se toga gnušam.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 391
17.8.2011 15:10:51   
Brand new mama
E,baš smo sve ili-ili user posted image
Niti je brak mjera porodice,niti je vanbračna zajednica znak neozbiljnosti
Svako treba da bude ono što želi i u čemu se dobro osjeća(ili bar misli da se dobro osjeća)
Ja sam prije maštala da se nikad neću udati,oduvek sam htjela 4 djece,mada sam kao klinka mislila da će to biti od različitih očeva i da ću biti prava hippie cica.Kad onouser posted image -smuvah se sa ovim mojim,koji je u početku imao napade gušenja kad neko i u prolazu pomene brak i djecu.meni se to sviđalo,dok poslije godinu dana zajedničkog života moj dragi nije pomenuo da bi se mi trebali vjenčati(poslije te izjave smo stukli litar jeggera od straha).Pa sam ja zdimila u nepoznatom pravcu i raskinulauser posted image .
Problem je bio ja sto ja njega volim(i ako sad često imam želju da ga odrobijam),te smo se ipak vjenčali i još sam ja u trenutku nepoznate inspiracije čak i njegovo prezime uzela(mislim da je to iznenadilo sve žive).Naknadno smo se crkveno vjenčali(mada sam ja htjela samo to vjenčanje)
A da li ćemo se razvesti sutra-ko zna...ako nešto ne ide i ljubavi nema nije frka skupiti ni 500 eura za razvod.A ako ste zajedno samo zbog tih 500 eura-e onda...

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 392
17.8.2011 15:49:41   
Anoniman
Izrazavati bunt drustvu time sto se ne postuju njegove institucije koje ni na koji nacin to drustvo ne cine manje dobrim i koje mu nisu ni pretnja ni stetne. Pitam se kako je deci ciji roditelji nisu vencani, odnosno, kako deci objasniti da je to sve isto? Bespotrebno...

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 393
17.8.2011 15:57:21   
majared
Ako se roditelji vole, postuju jedno drugo, zajednicki vaspitaju dete, da li je bitno da li to cine u bracnoj ili vanbracnoj zajednici. Valjda je bitan kvalitet veze bez obzira na formu

< Poruku je uredio majared -- 17.8.2011 16:04:28 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
17.8.2011 16:06:19   
Brand new mama
Sigurna sam da srećne porodice gaje srećnu djecu.Da li će djetetu biti glavna prepreka sreći što njegovi nisu vjenčani?Teško

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 395
17.8.2011 16:10:16   
Čerupač Pilića
Jao, žene, žene.
Ako ja volim moju ženu odnosno ako postoji neizmerna ljubav ta ljubav će mene napraviti njenim a nju mojom i onda se možemo potpisati i na wc papir.
Ako te ljubavi nema zalud je sve.
Sa druge strane, ja želim da ona prava žena obuče samo za mene onu čipkanu venčanicu i da se zajedno smejemo brkatoj matičarki dok smara deklamujući Duška Radovića. Eto hoću da je zovem suprugom i gospođom .....ić. Ako ni zbog čega drugog onda bar da je zezam. :) A čuo sam da je u domovima penzionera popust za bračne parove pa sam ja zato insistirao da je oženim. Sad još da dočekamo penziju. :)

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 396
17.8.2011 16:14:00   
liliana
Evo da se i ja "predstavim" po ovom pitanju. Ne znam da li sam već negde pisala, a mrzi me da iščitavam  pređašnje stranice.
MM i ja živimo u vanbračnoj zajednici (ili , što bi moj brat rekao, u "divljačkom" (ne divljem) brakuuser posted image user posted image user posted image ). I lepo nam je. Prelepo. Imamo i dete (kao što vam je več poznato).
Zašto nismo venčani?
To što nismo venčani nam nikada nije prdstavljalo nikakav problem. Ne vidim ni zašto bi.  Iskreno, taj papir koji bismo potpisali prilikom venčanja, nama ne znači ništa. Da li je papir garancija da neko nekoga neče napustit ili da če neko nekoga više ili manje voleti? Ne. Nikako.
Kada smo počeli da živimo zajedno, planirali smo venčanje. Međutim, sled okolnosti je bio takav da sam  ja obolela od raka. Sledile su operacije. Odlazimo u inostranstvo. Dolazi situacija da  saznajemo da ne mogu imati dece. Počinje borba za potomstvo. Bilo je važnije to od bilo čega drugog. O vebnčanju nismo ni razmišljali.  Dobili smo svoju bitku. Imamo Tinu. O venčanju više ni ne razmišljamo, prošle su godine...
Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata". Mislim da je , ipak, ljubav, privrženost, poštovanje, daleko važnijue nego bilo kakav papir. Takođe mislim da taj papir ne garantuje navedeno.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 397
17.8.2011 16:18:14   
minavb
Lili, ja se najezih.user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 398
17.8.2011 16:35:11   
Lilla
Liliana,  evo da "potpisem" tvoj post user posted image  I ja sam zivjela 2 godine u nevjencanom "braku" sa svojim sadasnjim, i bilo nam je odlicno, tacnije isto kao i sada. Nista se nije promijenilo od kada smo se vjencali (a to smo uradili samo zbog bebe i da bi izbjegli peripetiju oko prezimena djeteta, priznavanja i cuda jer je to ovdje uredjeno tako da otac mora priznati dijete koje odmah po rodjenju dobija majcino prezime ako su roditelji nevjencani).

Jesam li ja nemoralna samo zato sto sam dvije godine zivjela nevjencana sa covjekom koga volim? Ako vjencane zene smatraju da su moralnije od onih koje su nevjencane, neka im bude, zasto bih ja lupala glavu o tome sta ko misli? U fazonu sam "zivi i pusti druge da zive kako hoce". Papir nikada nije garancija da ce brak uspjeti i da se nece raspasti, niti su vjencani parovi srecniji ili po necemu drugom bolji od nevjencanih. Sve je to nebitno ako se dvoje ljudi voli i respektuje.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 399
17.8.2011 16:37:09   
Olga75
mislim da zivot u bracnoj ili vanbracnoj zajednici nema puno veze sa moralom
moze se biti ihahaaaj nemoralan bez obzira na vencani list

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here