Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:58:43
|
|
|
|
Brana
|
Mislim da je jako bitno ziveti sa partnerom neko vreme pre osnivanja braka tj.vanbracno,u nasem slucaju je to bilo godinu dana,i videti da li mozemo funkcionisati u zajednici,deliti sve,prihvatiti mane,ustaljene navike...ako to sve funkcionise kako treba,onda treba osnovati bracnu zajednicu,koja na prvom mestu treba da se temelji na ljubavi,postovanju...a ne na deci..jer deca su produkt ljubavi,ona ne trebaju da budu razlog osnivanja braka..to je moje misljenje,naravno da time ne prozivam nikog...Takodje,smatram da brak treba da opstane i u slucaju da nema dece,jer kao sto rekoh ljudi se vencavaju iz ljubavi prema svom partneru,i to treba da traje bez obzira na sve...Ja mm nikada ne bih ostavila kada on ne bi mogao da mi podari dete...jer sam se udala za njega iz ciste i iskrene ljubavi.. Po meni brak predstavlja zajednicu dva bica, koja je svojim spajanjem prosiruju...imaju isto prezime,ista prava,..jednom recju,predstavljaju jednu porodicu...i ja sam za tu zajednicu...
< Poruku je uredio Brana -- 17.8.2011 13:01:46 >
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:00:35
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Nažalost, još uvek među našim muškarcima (uglavnom) ima tipičnih Balkanikusa kojima žena nije žena ako je "jalova", kako pojedini idioti kažu, oprostite na izrazu. I ja mrzim takve ljude. Pazi sad. Iz moje price ti i bilo ko, mozete mog prijatelja da strpate u tu kategoriju. Ali, veliko ali! DIvan covek, intelektualc i pravi prijatelj. Od prve zene se razveo jer je svrckala levo desno, a na sudu tvrdila da je sutnuo zbog neplodnosti. Bilo mnogo skandala, uglavnom uzela mu stan i on bar 10 godina nije ni pomisljao na ozbiljnu vezu. Upozna divnu zenu, i zajedno odluce da probaju da imaju decu, pa ako im uspe, da se vencaju i kupe stan zajedno. Tako i bi. Imaju dve prelepe cerkice, Vanjine drugarice.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:09:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, ja ne želim da ulazim u individualni slučaj ovog ili onog. Ono što si citirala je tako kako je. Muškarci to rade. Pojedini, ne svi. Prvo te testiraju da li si "rađajuća" pa te onda žene. I to je istina, bolna, ali istina je. I sigurna sam da postoji veliki broj muškaraca u čijem je braku sve ferceralo i bilo je ljubavi, ali nije bilo dece. I ljudi kažu, sredina kaže, svi kažu "jaaao". I onda on kaže "ćaaaao". Pitala sam mog muža šta će biti sa nama ako ne budemo mogli da imamo decu, jer smo ih oboje želeli. Rekao je da bi u toj situaciji bio za to da usvojimo dete. Šta sad, treba da ide od vagine do vagine pa koju oplodi, njoj i burma? Druga stvar je kad se dvoje ne slažu, pa nemanje dece dođe samo kao zaprška...
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:10:01
|
|
|
|
majared
|
Meni je drugarica za moju situaciju rekla da sam mazohista i da bi trebalo da raskinem. Verovatno bih i ja nekom dala isti savet kao neko ko je nepristrasan i prati sve sa strane. S druge strane, ja znam kakv je on covek, koliko je dobar i kroz sta smo dobro i lose prosli zajedno, tako da drugacije gledas na stvari kada si u epicentru desavanja. A da se jednim delom sebe gnusam takvog ponasanja i to je tacno. A osveticu mu sa tako sto kada rodim nema sanse da cu se udam za njega - no way Hose
< Poruku je uredio majared -- 17.8.2011 13:14:25 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:14:41
|
|
|
|
majathegreat
|
Uh. Svakakvih gluposti se načitah ovde. Pretpostavljam da je anonimna počela ovu priču jer je pročitala moj post u temi kasno materinstvo. No nebitno, oštujem svačije mišljenje, ali istinu da iznesemo na videlo. Znači neistina je da pri upisu u vrtić imaju prednost samohrani roditelji. Isti broj bodova imaju kao i deca čija su oba roditelja zaposlena što je kod nas slučaj. Mada mogla sam i kao samohrana (jer se tu ništa ne kontroliše), ali što bih to radila kad nisam samohrana, jer kao što rekoh isto je bodovanje. Mada ja ne bih uradila to i da nije isto jer takvog sam sjebanog stava. Takođe već kao što su gore naveli u našem zakonu je vanbračna zajednica potpuno izjednačena sa bračnom i iz iskustva znam da nije teško dokazati postojanje iste, dovoljni su na primer svedoci, mada jeste otežavajuća okolnost ako ne žive zajedno, što je sasvim moguće kad jedan partner recimo studira ili radi u drugom gradu. I zanima me kakvu to misliš da potpis kod matičara nosi odgovornost? Mi se uglavnom volimo, nećemo se nikad venčati iz prostog razloga jer JA mrzim bilo kakve ceremonije, procedure i sl. Volim proslave, ali mi pravimo velike žurke bez ikakvih razloga na koje nam ne donose poklone, čak ponekad i zakupljujemo prostor za to. Pa ni to mi ne predstavlja razlog. Venčanice ne podnosim. Crkvu isto tako. Ja ustvari ne vidim razlog za brak (mislim formalno pravni).
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:16:10
|
|
|
|
minavb
|
Ne znam, mi smo se vencali pa resili da pravimo decu. Igrom slucaja brzo nam uspelo.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:18:07
|
|
|
|
minavb
|
Majared, a sta je sa tvojom situacijom?
|
|
[Obrisana poruka] 17.8.2011 13:19:06
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:22:59
|
|
|
|
majared
|
Hoce covek decu a ne bi da se zeni baksuz jedan da bi li nijedan.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:23:27
|
|
|
|
majathegreat
|
Ok, ajde te prednosti koje možda mogu da se negde ostvare mogu biti razlog, ali po meni to je kvarno, to mi dođe isto kao da slažem da mi je neko umro da ostvarim povlastice. Kvarnije mi od toga što se voze službeni automobili, od toga što primaju dečije dodatke iako realno ne pripadaju takvim kategorijama, ili na bilo koji drugi način kradu od mene. Da mislim baš mene, jer ja *ebeno dobro plaćam za sva vaša p*oseravanja. Sad sam toliko mračno negativna. Odoh da peglam.
< Poruku je uredio majathegreat -- 17.8.2011 13:24:04 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:24:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Kud si rekla, Majred, sad će ovde o tome ep o Gilgamešu da se ispiše na 5432 strane ...
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:25:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Neka se niko ne naljuti, ovo je samo moj stav Brak = porodica Jedino sklapanjem braka možete imati jedno prezime, a kad dođu deca, meni je najlepše kad se svi isto zovu a ne tata je Jovanović, mama Todorović, a deca Jovanović/Todorović Previše mi nekako!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:25:23
|
|
|
|
minavb
|
Aaaaa. Sta te briga, isti djavo. Vidis da imas ista prava u bracnoj i vanbracnoj zajednici. Meni nije bilo vazno hocemo li se vencati ili ne, ali da je kojim slucjem rekao da nece...
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:28:28
|
|
|
|
lanajelena
|
Da nisam ostala trudna jos uvek bi bila u vanbracnoj zajednici (ziveli neko vreme tako)...ko god da nema dece ne osudjujem vanbracnu zajednicu a kad dodju deca mislim da ipak treba da to sve dodje nekako u normalu i sto kaze Nina da nose svi isto prezime
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:28:32
|
|
|
|
majared
|
Samo ja mogu o tome u nedogled, a gde su ostali . Ovo je za mene bolna tema i moram negde da se istresem ali tesko da ce neko naci pametno resenje. Ja sam rekla - jel tako? E pa rodicu dete sebi a ne tebi i prestala da filosofiram na tu temu Sto se mene tice - over and out
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:28:49
|
|
|
|
Olga75
|
eto ja sam udata a ima razlicito prezime od matorog i zvercice i bilo mi je bljak u porodilistu ( nisam imala vencani list uz sebe ) kad mi je babica , onako sva zblanuta rekla : jaaaao, pa ja moram da je upisem pod vasim prezimenom i sad sve i da je otac ne prizna sta nju boli ona stvar sto ja imam razlicito prezime
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:31:14
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Da nisam ostala trudna jos uvek bi bila u vanbracnoj zajednici (ziveli neko vreme tako)...ko god da nema dece ne osudjujem vanbracnu zajednicu a kad dodju deca mislim da ipak treba da to sve dodje nekako u normalu i sto kaze Nina da nose svi isto prezime Dokle god većina smatrala moj život nenormalnim, ćeraću inat. LJ ništa lično.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:36:20
|
|
|
|
New Mom
|
Svako ima (i treba da ima) svoje mišljenje. Lično, šta neko misli o ovome ili radi, to me se ne tiče. Ono što ja mislim je okrenuto samo prema mom životu. U vezu i brak sam ušla jer smo nas dvoje tim, a ne zbog deteta. Dete je vrhunac. Brak je osnova porodice i time društva i to nikad neću promeniti mišljenje. Ja to doživljavam iz romantičnih pobuna i drago mi je zbog toga. Opet, brak po meni nosi i odgovornost, to nije više "samo" veza koju prekidaš jer nešto nije trenutno OK ili jer nećeš da te neko ograničava ili šta ti se već javi u glavi. Na žalost, dosta ljudi to ne shvata.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:37:20
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Neka se niko ne naljuti, ovo je samo moj stav Brak = porodica Jedino sklapanjem braka možete imati jedno prezime, a kad dođu deca, meni je najlepše kad se svi isto zovu a ne tata je Jovanović, mama Todorović, a deca Jovanović/Todorović Previše mi nekako! slazem se nina da ne citas ti meni misli,jer sve sto si rekla, ja vec pocela da pisem,pa prekinula?!
< Poruku je uredio Brana -- 17.8.2011 13:38:48 >
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:37:39
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Jedino sklapanjem braka možete imati jedno prezime, a kad dođu deca, meni je najlepše kad se svi isto zovu a ne tata je Jovanović, mama Todorović, a deca Jovanović/Todorović Previše mi nekako! I meni je to lepše. P.S. A zamalo me i potrefi sa imenima.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:41:12
|
|
|
|
minavb
|
Ima puno ljudi u braku sa razlicitim prezimenima.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:41:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: n i n a Jedino sklapanjem braka možete imati jedno prezime, a kad dođu deca, meni je najlepše kad se svi isto zovu a ne tata je Jovanović, mama Todorović, a deca Jovanović/Todorović Previše mi nekako! I meni je to lepše. P.S. A zamalo me i potrefi sa imenima. Ups!!! mina znam ja to-ali ja se onda nikad ne bih ni udavala Meni je poenta sklapanja braka i uzimanja tuđeg imena bila upravo ta da jednog dana imam porodično ime koje nose i moja deca
< Poruku je uredio n i n a -- 17.8.2011 13:42:50 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 13:43:44
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat IZVORNA PORUKA: lanajelena Da nisam ostala trudna jos uvek bi bila u vanbracnoj zajednici (ziveli neko vreme tako)...ko god da nema dece ne osudjujem vanbracnu zajednicu a kad dodju deca mislim da ipak treba da to sve dodje nekako u normalu i sto kaze Nina da nose svi isto prezime Dokle god većina smatrala moj život nenormalnim, ćeraću inat. LJ ništa lično. Majo ja nikog ne osudjujem ,naprotiv za*ole me ko ce kako da zivi,nego sam ispisala ono sto sam ja osecala da je meni u tom trenutku bilo logicno i lepse zarad moje dece
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 14:12:07
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Meni je poenta sklapanja braka i uzimanja tuđeg imena bila upravo ta da jednog dana imam porodično ime koje nose i moja deca Meni nije. Mi se vencali jer smo hteli da se vencamo. I imamo isto prezime jer sam mislila da tako treba, ne da bih se prezivala isto kao deca. Ne znam zasto zene zadrze svoje prezime, nisam se udubljivala u to ali ne mislim da je to lose.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 14:14:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja nisam ni rekla da je loše, ja sam iznela samo razlog legalizacije moje vanbračne zajednice
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.