Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:31:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Mana vanbracne zajednice-ako ste ulagali zajedno u nesto, kad se raskantate, tesko da se pravno mogu izvuci, tj podeliti , ulozena sredstva ili to u sta ste zajedno ulagali, sticali. Mogu i te kako O tome smo bas pre neki dan pricali sa mojim bratom i njegovom devojkom. Smejeli smo se, zato sto je rekla da moze da ga "orobi" za imovinu jer preko dve godine zive zajedno, a njen drug advokat joj je rekao da je po najnovijim socijalnim zakonima to preduslov za deljenje imovine. Tako da, muskarci bi trebalo da vode racuna s kim zive nevencano preko dve godine Procitala sam temu od pocetka. Uh... Ja nisam htela svadbu, ali vencanje jesam. Nekako je to ipak krupan korak za mene i pojavila se samo jedna osoba u mom zivotu sa kojom sam ja pozelela taj korak da napravim. Isto tako, svesna sam da nekim ljudima to nista ne znaci i taj osecaj u meni ne izaziva bas neko veliko cudjenje. Blizak mi je, zato sto se mnogo meni dragih ljudi odlucilo za zajednicki zivot bez papira. I sto je najbitnije, ja ih nekako ne posmatram drukcije u odnosu na sebe. I oni su u mojim hemisferama muz i zena, bas kao i mm i ja...Bez razlike... Ne razumem ljude koji ne zele decu i smatram da su sebicni. Izuzimam samo ne-zelju pod utiskom straha od naslednih bolesti. I samo tad...Ostali slucajevi su ljudi koji nikada nece osetiti dubinu najcistije ljubavi i usput ih i zalim.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:33:37
|
|
|
|
minavb
|
Mrzi me da pisem. Mislim da je smaranje dokazivanje postojanja i trajanja zajednice ako je jedan od partnera negira ili tvrdi da je trajala krace.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:35:36
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: Snelle A meni nisu jasni parovi koji se venčaju i mladi su, pravi, zdravi a ne žele da imaju decu. Ne osuđujem, ali mi nije jasno kako nemaju želju da imaju zajedničko dete kao nešto što je vrhunac njihove ljubavi Moglo bi se reci i da decu zelimo jer prosto tezimo ka reprodukciji? Deca kao vrhunac ljubavi mi zvuci kao iz nekog vikend romana... Da sam ja čekala da dobijem tu želju ka reprodukciji ja je ne bih nikad ni dočekala. Pa pobogu, nismo mi životinje pa da nam se sve zasniva na nekim težnjama....ima valjda nešto i u osećajima, željama? Mina, naravno da nemamo svi isto mišljenje, to sam shvatila još kad sam imala 7 godina, hvala ti
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:37:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Kontam Ali sve zavisi da li si zivela sa "Tomicom" ili "Onazisom" Smaranje ne bi bilo isto.. Salim se
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:38:48
|
|
|
|
minavb
|
Nema na cemu snele, uvek sam tu da te podsetim. Live and let live.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:39:26
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR eto jedan razlog u materijalnom svetu : samohrana majka dobija lakse socijalna primanja ako nisi vencan u opstini onda si samohran Ovo je istina i jedan od razloga što se ljudi danas ne venčavaju, bez obzira što imaju dete, nažalost takva je situacija u zemlji. Moj dragi i ja živimo u vanbračnoj zajednici i tu se obično ne radi o tome da parovi nisu sigurni u svoj izbor, ili da ne žele da se vezuju, nego su naprotiv, dovoljno sigurni da im papir, kao neki dokaz i potvrda ne treba. Postoje brojni razlozi stupanja u vanbračnu zajednicu. Mi smo bili ograničeni finansijski za bilo kakvo venčanje, a nismo želeli više da čekamo na zajednički život. Volela bih jednog dana da se venčamo, jer ako dođu deca želim da se svi kao porodica isto prezivamo, ali to je samo moja želja. Ne osuđujem parove koji razmišljaju drugačije. Znam dosta porodica, koji već imaju odraslu decu, a nikad nisu venčani. Ne treba nikog osuđivati, sve je to stvar izbora, kao i finansijske situacije.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:41:28
|
|
|
|
^iva^
|
ajde veverice stavi taj potpis vise
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:43:42
|
|
|
|
degu
|
veverica se još koprca
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:44:56
|
|
|
|
^iva^
|
vidim ja da se koprca
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 11:50:03
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: minavb Live and let live. I treći put....niti osudjujem, niti mi je to strašno, samo se prosto i jednostavno pitam.....kao što se oko milion i jedne stvari ovde na forumu pitamo i o njima diskutujemo.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:01:07
|
|
|
|
minavb
|
Pa eto, mnogi sjajni brakovi se raspadose kad su stigla deca. Mozda neko ne zeli da im se to desi.Kad problemi pokucaju na vrata, ljubav pobegne kroz prozor.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:08:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Pa eto, mnogi sjajni brakovi se raspadose kad su stigla deca. Mozda neko ne zeli da im se to desi.Kad problemi pokucaju na vrata, ljubav pobegne kroz prozor. Ne mora da znači. Kakva je to ljubav ako fercera samo "u dobru"?
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:10:02
|
|
|
|
majared
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni nisu jasni parovi koji se ne vencavaju a odluce da imaju decu. Naravno da papir nije garancija ni za sta, ali sta to onda znaci - nisam siguran/sigurna u svoj izbor pa ne bih da se "vezujem", ali mi je sasvim ok s tom osobom imati dete? Sve mi to lici na "izigravanje Amerike", u fazonu "mi smo savremeni i rastereceni od bilo kakvih formalnosti, niko nema obavezu i sl ". Ja sam u toj situaciji, imam 38 godina mm 44 i njegov priritet je dete a ne brak. Nije najidealnije resenje ali opet racunam da je dzaba uglaviti ga u brak kada on to ne zeli a decu zelimo oboje. Meni je vaznije da dete ima oca makar i van braka nego da smo u braku a da ga ne vidja.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:13:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Rezime: ja sam sa mužem živela vanbračno 1,5 godinu... Kad smo shvatili da nam ide, odlučili se da pravimo dete, onda smo stupili u brak... Hteli smo da preskočimo tu dosadnu papirologiju oko priznavanja deteta, dobijanja nadoknade nakon porođaja, različita prezimena - ista porodica. To je eto naš slučaj!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:14:00
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira IZVORNA PORUKA: minavb Pa eto, mnogi sjajni brakovi se raspadose kad su stigla deca. Mozda neko ne zeli da im se to desi.Kad problemi pokucaju na vrata, ljubav pobegne kroz prozor. Ne mora da znači. Kakva je to ljubav ako fercera samo "u dobru"? Vec smo Olga i ja pisale na rr o tome, ljubav je samo hemijska reakcija, nista vise. Salu na stranu, kakva god da je ljubav, na testu je kad zagusti. Retki se izvuku iz problema bez razocarenja u partnera, tuge, usamljenosti, nepovredjeni... Omasili smo temu. Posto se na kraju sve svede na zakone and shit, ipak mislim da je bolje biti u bracnoj zajednici. Lakse se ostvare neka prava kad dodje do razlaza.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:15:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Neki parovi ne sklapaju brak baš iz razloga što se plaše da li je partner sposoban da podari potomstvo. Znači idu na dete prvo, da bi videli da li partnerka može da rodi odnosno partner da napravi dete. Surovo zvuči, ali znam neke parove koji su još uvek samo vanbračni parovi baš iz tog razloga. Edit na Minin post: zato većina parova ne želi brak, hoće da prvo isprobaju sve probleme kao momak i devojka, pa da se lakše izvuku iz cele priče ako se desi da ti problemi donesu sa sobom razočarenje u partnera, tugu, nesuglasice.
< Poruku je uredio BubaMira -- 17.8.2011 12:19:04 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:15:36
|
|
|
|
majared
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Rezime: ja sam sa mužem živela vanbračno 1,5 godinu... Kad smo shvatili da nam ide, odlučili se da pravimo dete, onda smo stupili u brak... Hteli smo da preskočimo tu dosadnu papirologiju oko priznavanja deteta, dobijanja nadoknade nakon porođaja, različita prezimena - ista porodica. To je eto naš slučaj! Izgleda ce meni trebati jos neko vreme da ubedim ovog mog da nam ide i da je vreme. Ne da se mamu mu njegovu
< Poruku je uredio majared -- 17.8.2011 12:16:05 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:17:53
|
|
|
|
majared
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Neki parovi ne sklapaju brak baš iz razloga što se plaše da li je partner sposoban da podari potomstvo. Znači idu na dete prvo, da bi videli da li partnerka može da rodi odnosno partner da napravi dete. Surovo zvuči, ali znam neke parove koji su još uvek samo vanbračni parovi baš iz tog razloga. Potpisujem, moj slucaj . Ali doci ce maca na vratanca . Koliko god to meni zvucalo nepojmljivo, to je realnost koju ja ne mogu da promenim. Bilo je pitanje da li u takvoj situaciji ostati sa njim ili ne ali sam ja pristala na ovu varijantu i ne mogu mnogo da se bunim. Ali zato mora da gleda 48 sati svadba (praceno mojim uzdasima i pokojom suzom)
< Poruku je uredio majared -- 17.8.2011 12:22:54 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:20:43
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Neki parovi ne sklapaju brak baš iz razloga što se plaše da li je partner sposoban da podari potomstvo. Znači idu na dete prvo, da bi videli da li partnerka može da rodi odnosno partner da napravi dete. Surovo zvuči, ali znam neke parove koji su još uvek samo vanbračni parovi baš iz tog razloga. Edit na Minin post: zato većina parova ne želi brak, hoće da prvo isprobaju sve probleme kao momak i devojka, pa da se lakše izvuku iz cele priče ako se desi da ti problemi donesu sa sobom razočarenje u partnera, tugu, nesuglasice. Znam jedan takav par. Sad imaju dvoje dece i funkcionisu fenomenalno. Inace su divni ljudi, ali je on imao peh u prvom braku sa zenom koja nije mogla da radja i koja mu je uzela stan, pa je bio malo oprezan.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:20:49
|
|
|
|
Anoniman
|
majared, znaš kako su nas stariji i mudriji savetovali? Tek kad sa nekim pojedeš kilu soli znaš ko je i kakav je. I mi ti lepo prvi dan zajedničkog života kupili kilo soli i jeli je skoro 8 meseci! I kad smo bacili kutiju, pita mene mm: i šta sad?! Ja kažem: pa ništa, pošto je bilo dobro, ajde da kupimo novu
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:22:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Aj sad kupite kilo bibera, da vas vidim, junaci
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:32:13
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Neki parovi ne sklapaju brak baš iz razloga što se plaše da li je partner sposoban da podari potomstvo. Znači idu na dete prvo, da bi videli da li partnerka može da rodi odnosno partner da napravi dete. Surovo zvuči, ali znam neke parove koji su još uvek samo vanbračni parovi baš iz tog razloga. Ovako je bilo kod nas, samo što mi nismo živjeli u vanbračnoj zajednici nego smo se zabavljali dok se nije desila trudnoća.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:33:51
|
|
|
|
nikita82
|
Nije tema, al mi je strasno to sto BubaMira pise- tacno covek da se oseti k'o priplodno govece a ne kao zivotni saputnik
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:35:35
|
|
|
|
majared
|
Znaci, nisam najgora od sve dece. Ja se tesim ovako - zabavljanje i nije lose ko bi trpeo onakvog baksuza u braku . A za tu so, nikako da ga ubedim da probamo i nju. Ja sam ovom mom rekla da kada usvoje novi zakon nadje surogat majku jer njemu to treba a ne zena. Salu na stranu, nije mala stvar kada partner zeli sa tobom decu (i ova recenica sluzi da se tesim)
< Poruku je uredio majared -- 17.8.2011 12:41:28 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 17.8.2011 12:45:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nikita82 Nije tema, al mi je strasno to sto BubaMira pise- tacno covek da se oseti k'o priplodno govece a ne kao zivotni saputnik Jeste strašno. Nažalost, još uvek među našim muškarcima (uglavnom) ima tipičnih Balkanikusa kojima žena nije žena ako je "jalova", kako pojedini idioti kažu, oprostite na izrazu. I ja mrzim takve ljude. Naravno da je dete blagodet, ali mislim da je veliki broj žena diskriminisano, ostavljeno, poniženo jer nisu mogle u adekvatno vreme da podare naslednika. Upoznala sam jednog tipičnog Crnogorca koji je obožavao svoju ženu, dakle upoznala sam ih kada su sklopili brak posle godine dana zabavljanja. Ponovo sam ga srela posle nekih 5 godina, imao je novu ženu i dobio je dete sa njom, a znalo se da kad popije uvek plače i kuka "za jedinom ljubavi svog života" (prethodnom ženom) koju je ostavio i javno obelodanio da se razveo jer ona nije mogla da rodi. Skot. I kakav je njen život među hiljadama sličnih njemu, sada, sa takvom etiketom? Omašila sam temu, izvinjavam se...
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.