|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračna ili vanbračna zajednica
17.8.2011 10:58:31   
nikita82
Anonimnost je stit od gomile negativnih komentara grupa istomisljenikauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 301
17.8.2011 11:00:32   
nikita82
Ni meni se ne dopada sistem zajedno smo al kao da nismo, kao veciti momak i devojka. Sta se desava u slucaju da neko ode, odnonsno da se rastanu, da li onda taj roditelj sam izdrzava dete ili onaj koji je otisao mora da placa alimentaciju?

(odgovor članu nikita82)
Direktna veza do poruke: 302
17.8.2011 11:01:00   
Olga75
pa zakonu je konkubinat izjednacen sa brakom
deca iz vanbracne zajednice imaju ista prava kao i deca iz bracne zajednice
zajednicki stecena imovina se deli kad se ljudi razidju kao kod razvoda

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 303
17.8.2011 11:01:51   
Snelle
A meni nisu jasni parovi koji se venčaju i mladi su, pravi, zdravi a ne žele da imaju decu. Ne osuđujem, ali mi nije jasno kako nemaju želju da imaju zajedničko dete kao nešto što je vrhunac njihove ljubavi user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 17.8.2011 11:02:50 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu nikita82)
Direktna veza do poruke: 304
17.8.2011 11:03:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa zakonu je konkubinat izjednacen sa brakom
deca iz vanbracne zajednice imaju ista prava kao i deca iz bracne zajednice
zajednicki stecena imovina se deli kad se ljudi razidju kao kod razvoda

Mislim da to ne bi smelo tako da bude. Samim tim sto je dopusteno previse slobode, ljudi nemaju nikakvu odgovornost. NE znam zasto se ljudi toliko plase braka a ne plase se da stvore jedno novo ljudsko bice? Apsurd!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 305
17.8.2011 11:04:03   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Meni nisu jasni parovi koji se ne vencavaju a odluce da imaju decu. Naravno da papir nije garancija ni za sta, ali sta to onda znaci - nisam siguran/sigurna u svoj izbor pa ne bih da se "vezujem", ali mi je sasvim ok s tom osobom imati dete?user posted image Sve mi to lici na "izigravanje Amerike", u fazonu "mi smo savremeni i rastereceni od bilo kakvih formalnosti, niko nema obavezu i sl ".

Što Olga reče, obaveze su iste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 306
17.8.2011 11:04:38   
Anoniman
Jao, bre , žene, gde god uđem, u koju god temu mozak da odmorim, vi zategle situacioju od rane zore, ne mogu ni smešak da vam podvalim. user posted image

Ja sam za ljubav! Kakva god ona bila, u braku, u mraku, u ćor-sokaku, van braka, preko stomaka, slaba ili jaka! user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 307
17.8.2011 11:06:40   
nikita82

IZVORNA PORUKA: Snelle

A meni nisu jasni parovi koji se venčaju i mladi su, pravi, zdravi a ne žele da imaju decu. Ne osuđujem, ali mi nije jasno kako nemaju želju da imaju zajedničko dete kao nešto što je vrhunac njihove ljubavi user posted image

Finansije? user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 308
17.8.2011 11:06:47   
Anitaaa

Ako nemaju želju bolje da nemaju ni dete nego da ga naprave iz tog razloga,mladi smo,volimo se vreme je i ostale gluposti pa se to posle detetu obije o glavu.

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 309
17.8.2011 11:07:18   
Olga75
e , pa sad , smelo ili ne tako je po zakonu
a sto ljudi nece da se vencavaju a oce da prave decu nemam pojma, mozda je nagon u pitanju

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
17.8.2011 11:07:49   
dunja RR

Ok i ja sam pristalica braka, ali ne u smislu opštinskog nego crkvenog (mada kažu da će uskoro i crkveno biti važeće, što se države tiče, ako već nije (nisam čula)). Ali to nije tema ovde ...

Po meni je važnije i suštinskije pitanje ovo koje Snelle postavlja nego ono koje je anonimna postavila.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 311
17.8.2011 11:10:57   
Anoniman
Deca nisu sustina braka, niti ga oni odrzavaju. Poenta price je cemu onda brak, cemu ziveti zajedno, cemu opste imati jednog partnera? Mogli bismo tako unedogled, sve institucije su devalvirale izgleda.
Provereno - deca iz vanbracnih zajednica imaju prednost pri upisu u vrtic, dodeli decijeg dodatka i sl.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 312
17.8.2011 11:12:26   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Deca nisu sustina braka, niti ga oni odrzavaju. Poenta price je cemu onda brak, cemu ziveti zajedno, cemu opste imati jednog partnera? Mogli bismo tako unedogled, sve institucije su devalvirale izgleda.
Provereno - deca iz vanbracnih zajednica imaju prednost pri upisu u vrtic, dodeli decijeg dodatka i sl.

Za ovo nisam sigurna, jer znam da je jedna RR-ajka imala problem oko upisa i pisala ovde.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
17.8.2011 11:12:49   
Anoniman
Šta me briga da l' je neko u braku, ako se ljudi vole sve ostalo su sitnice i nijanse, tehnikalije...ja glasam za brak, uvek, ali to što neko ne glasa, ne znači da nije normalan, nego da ima pravo da razmišlja onako kako želi, isto kao i jauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 314
17.8.2011 11:12:53   
Olga75
eto jedan razlog u materijalnom svetu : samohrana majka dobija lakse socijalna primanja
ako nisi vencan u opstini onda si samohran

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
17.8.2011 11:15:58   
Anitaaa
Meni je sad malo poljuljana vera u brak i u ljude pa ne se ne bih oglašavala na tu temu ali smatram da je najbitnije da se ljudi vole i poštuju a to parče papira....može da ga bude i ne mora

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 316
17.8.2011 11:18:50   
Snelle
IZVORNA PORUKA: nikita82

Finansije? user posted image

Ne, ja ne pričam o tome, niti o bilo kom drugom realnom i opravdanom razlogu, već o nedostatku želje imati SVOJE dete. Kažem ne osuđujem, samo ne razumem, jer sestra moje poznanice ne želi decu. Kaže:"Šta će to meni!" user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu nikita82)
Direktna veza do poruke: 317
17.8.2011 11:19:22   
minavb

Ne razmisljaju svi ljudi isto. Neki ljudi prosto ne zele da imaju decu, ili zele da ih imaju kasnije. Ja ih razumem, mada me se savrseno ne tice. NJihov zivot, njihova stvar.
Mana vanbracne zajednice-ako ste ulagali zajedno u nesto, kad se raskantate, tesko da se pravno mogu izvuci, tj podeliti , ulozena sredstva ili to u sta ste zajedno ulagali, sticali.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 318
17.8.2011 11:22:26   
Anoniman
Mamina koleginica bila 13 godina u vanbračnoj zajednici. realno 90% je ona materijalno ulagala u kuću, nameštaj, kola... Kad su se razilazili njemu je pripalo pola svega stečenog u zajedničkom životu user posted image Naime, ako vanbračna zajednica postoji 10 godina i to se da dokazati (ista adresa prebivališta u ličnim kartama), onda se imovina tretira kao zajednički stečena isto kao i u braku

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 319
17.8.2011 11:25:17   
Jeca*
koliko ja znam vanbračna zajednica je izjednačena pravno sa bračnom...po zakonu...posle ne znam koliko, tipa 3 godine trajanja...evo sad ću da nadjem info

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 320
17.8.2011 11:26:31   
Anoniman

Moglo bi se reci i da decu zelimo jer prosto tezimo ka reprodukciji? Deca kao vrhunac ljubavi mi zvuci kao iz nekog vikend romana...

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 321
17.8.2011 11:30:07   
lanajelena
Moja drugarica je u braku vec tri godine,on jako zeli decu i bas mu to tesko pada a njoj se ne zuri iako ima policisticne jajnike i neke jos zezancije,ne planira decu u skorije vreme,po meni je to sebicno jer njen muz je stariji od nje 7,8 godina i njemu je vreme vec da ima decu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 322
17.8.2011 11:30:13   
Jeca*
II. IMOVINSKI ODNOSI VANBRAČNIH PARTNERA
Zajednička imovina
Član 191.
(1) Imovina koju su vanbračni partneri stekli radom u toku trajanja zajednice života u vanbračnoj zajednici predstavlja njihovu zajedničku imovinu.
(2) Na imovinske odnose vanbračnih partnera shodno se primenjuju odredbe ovog zakona o imovinskim odnosima supružnika.

(1) Imovina koju su zajedno sa supružnicima odnosno vanbračnim partnerima stekli radom članovi njihove porodice u toku trajanja zajednice života u porodičnoj zajednici predstavlja njihovu zajedničku imovinu.
(2) Članovima porodice u smislu stava 1. ovog člana smatraju se krvni, tazbinski i adoptivni srodnici supružnika odnosno vanbračnih partnera koji zajedno sa njima žive

...

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 323
17.8.2011 11:30:28   
minavb
Kontam da je dokazivanje trajanja i zajednice ponekad problem, zato kazem da je to mana. Npr, mi smo pre braka ziveli zajedno 4 godine, bili prijavljeni na razlicitim adresama i kako bi dokazali da smo ziveli zajedno?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
17.8.2011 11:31:17   
Anoniman
O Snelle, svi te iscitiraše user posted image user posted image user posted image

Ja lično ne smatram da svako mora da ima želju da stvara porodicu. Mislim da je to više nešto čemu se učimo i što nameće društvo (nije nam urođen refleks user posted image ), ali ja poštujem svakog muškarca i ženu koji eto ne smatraju da im je potrebno potomstvo. I bolje tako, nego da prave decu koju ne žele

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here