Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:36:13
|
|
|
|
bubulence
|
alexis ti tvom muzu i jesi devojka ili verenica, ali supruga-zena mu nisi. nemoj da se ljutis, eto, izgleda da svako na to gleda drugacije.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:40:22
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: bubulence u svakom slucaju sam za brak. nisam htela da zivim sa mm ni jedan jedini dan pre braka... mozda sam staromodna ali eto... I ja sam staromodna, i baš mi je drago što sam takva
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:45:44
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle I ja sam staromodna, i baš mi je drago što sam takva I meni je baš drago što jesi. Šalu na stranu, šta znači biti staromodan? I mnogo ranije, i na selima, i među neobrazovanim i obrazovanim, postojale su vanbračne zajednice.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:52:55
|
|
|
|
bea83
|
Poštujem svačiji izbor i stav po ovom pitanju. Meni lično ne znači mnogo papir koji smo potpisali, ali mm-u je značio tako da smo ipak "zvanično" sklopili brak Jedino što mi nije uopšte jasno jeste stav da nekim ljudima papir ništa ne znači a onda odjednom čim dodje do trudnoće brže bolje se venčavaju Imam dva slučaja u okruženju, ljudi žive zajedno već par godina i propagiraju vanbračnu zajednicu i sad odjednom kad su devojke ostale trudne već se zakazuju svadbe...e to ne razumem, ali naravno ne osudjujem niti komentarišem...
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:54:31
|
|
|
|
Snelle
|
A što ti je to smešno? Sigurno ih je bilo i ranije, ali u manjem broju nego danas i tada je bilo sramota živeti u vanbračnoj zajednici, dok je danas to sasvim normalno i ja nemam ništa protiv toga. Ja samo kažem da sam ja za bračnu.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:56:02
|
|
|
|
Zell
|
Ma o cemu bre pricate?!??! Htela sam odgovoriti nasiroko ali ne nadjoh odgovarajuci "suicide smiley" da vam citiram postove a i vidim uzaludno je pokusavale su Alex i ostale... a iskreno cemu? Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko. Jos jedna stvar, "tradicionalne" "staromodne" zato sto pre potpisa u opstini, crkvi niste "ziveli" zajedno? Bas mi je drago sto su vas muzevi ucinili "postenim" zenama
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:56:57
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle A što ti je to smešno? Pa eto, zamislila sam te u starinskom izdanju pa mi bi smešno. Nema veze sa temom, onako nešto lupetam.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 11:58:06
|
|
|
|
Anoniman
|
bea, to moze biti pod pritiskom roditelja ili rodjaka, ili cisto zato sto misle da je mozda lakse tako, u smislu kasnije papirologije i detetovog zivota. ja nisam mislila da cu se ikad udati i mi smo mozda malo pozurili to da uradimo bas zbog te prakticne strane (moje dozvole boravka), mm je ostavio meni da izaberem da li ce to biti gradjanski ili crkveni brak, ja sam se odlucila za crkveni jer je i meni lepsi, a znam i da je on (kao i 90% grka) u fazonu da je crkveni brak bitniji. trebalo mi je vremena da se priviknem na ideju bracnog zivota, ali sad mi je drago. u svakom slucaju, mislim da je najbitnije da se ljudi slazu i postuju, a sve ostalo je manje bitno. i da, cim smo poceli da se zabavljamo, poceli smo da zivimo zajedno iako smo imali dva stana (svako je iznajmljivao svoj, ali smo uvek spavali zajedno, isli u nabavku...), a par meseci pre vencanja smo se preselili u zajednicki stan. i verujem da bi mnogi nesrecni brakovi bili spreceni kad bi ljudi prvo malo ziveli zajedno pa posle odlucivali da li ce se ili se nece vencati.
< Poruku je uredio ksena -- 26.10.2011 12:00:56 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:00:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemojte da budete zajedljive i da se prepirete na ovoj potpuno bezazlenoj temi, ili će biti zaključana
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:03:40
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: ksena bea, to moze biti pod pritiskom roditelja ili rodjaka, ili cisto zato sto misle da je mozda lakse tako, u smislu kasnije papirologije i detetovog zivota. i verujem da bi mnogi nesrecni brakovi bili spreceni kad bi ljudi prvo malo ziveli zajedno pa posle odlucivali da li ce se ili se nece vencati. kod ovih mojih "slučajeva" je iznenada proradio moral čini mi se a za ovo drugo se potpuno slažem
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:05:54
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Snelle A što ti je to smešno? Pa eto, zamislila sam te u starinskom izdanju pa mi bi smešno. Nema veze sa temom, onako nešto lupetam. Aj sad ja kao ti juče Nini - a kako si me to zamislila Zell, ne razumem što se vređaš? Ja sam rekla da sam staromodna po tom pitanju, ali nisam rekla da smatram da oni koji drugačije rade nisu normalni ili šta ti ja znam.
< Poruku je uredio Snelle -- 26.10.2011 12:08:10 >
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:09:22
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Nemojte da budete zajedljive i da se prepirete na ovoj potpuno bezazlenoj temi, ili će biti zaključana AKo misliš na mene, nisam zajedljiva nego sam danas baš sjajno raspoložena i u mislima mi se stvori slika Snelleta kako u gunju kruni kukuruz pa sam se malo kikotala sama sa sobom. Možda nisam upotrebila tonu smajlija da naglasim da se šalim. Izvinjavam se. Snelle izvini, ja se samo šalila.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:12:49
|
|
|
|
maslackic
|
Ja sam uvek govorila da se necu udati,i nisam,zivimo zajedno vec 2 godine, mm sada insistira da se "registrujemo" u opstini samo zbog papirologije oko bebe ,kaze ja tebe necu zbog tog papira ni manje ni vise da volim...meni recimo vise znaci da se vencamo u crkvi,a i mm..tako da cemo to sledece godine sigurno uraditi. bas je juce na tv u bio vanbracni par koji ima dete od godinu dana..devojka prica kako su je cudno gledali u porodilstu kada je rekla da nije udata ali da ce buduci tata prisustvovati porodjaju...takav je ovde mentalitet,to se nece jos dugo promeniti,mozda nece nikad. postujem svaciji izbor , taj papir ne garantuje vecnu srecu ,vernost i ljubav...
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:19:06
|
|
|
|
Ana RR
|
I meni je potpuno svejedno, venčali smo se jer nam je to tada bilo zanimljivo i romantično. Pre braka nismo zvanično živeli zajedno ali sam ja već nekoliko godina živela sama tako da je mm redovno bio kod mene.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:20:55
|
|
|
|
Snelle
|
Mina, ja ti nisam zamerila, samo mi nije bilo jasno čime sam to izazvala smeh kod tebe
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:23:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mina, ja ti nisam zamerila, samo mi nije bilo jasno čime sam to izazvala smeh kod tebe Pa sa gunjem u kukuruzu
< Poruku je uredio n i n a -- 26.10.2011 12:24:14 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:26:02
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: n i n a IZVORNA PORUKA: Snelle Mina, ja ti nisam zamerila, samo mi nije bilo jasno čime sam to izazvala smeh kod tebe Pa sa gunjem u kukuruzu I marama na glavi, i to ona sa paramecijum dezenom.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:27:23
|
|
|
|
Snelle
|
Vi se samo smejte, ali ja mislim da bih bila mačka i po sa gunjem, i naravno maramom
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:27:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:30:51
|
|
|
|
hanka
|
Mm i ja smo vencani i gradjanski i crkveno jer smo tako hteli.Sve jedno mi je da li neko zivi u bracnoj ili vanbracnoj zajednici,one su i onako izjednacene zakonom.Sve je u odluci zene i muskarca a papir ne mora da garantuje srecnu i uspesnu zajednicu.Smatram posto se klanjam pravoslavlju da je bitan cin vencanja u crkvi i pre bih se odlucila za tu varijantu nego li za opstinu.Pretpostavljam da i druge vere propovedaju vencanje jer je bitno kako za brak tako i za decu. Sve je stvar izbora i osecanja pa ko kako voli nek izvoli.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:37:25
|
|
|
|
maslackic
|
Mene zanima da li ce se ikad promeniti nesto,pa da bude dovoljno i drzavi da se vencavamo samo u crkvi,a ne i u crkvi i opstini... meni je vencanje u crkvi jako romanticno i meni je prelepo... mm i ja iako zivimo na istoj adresi , u stanu njegove mame, ja se i dalje vodim na staroj adresi, tako da minemozemo ni da dokazemo vanbracnu zajednicu
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:48:01
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: Zell Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko. ja bi volela da mi konkretno objasnis u cemu se ogleda ova tvoja tvrdnja da si nevencano vise u braku nego sto cemo mi vencane ikada biti? da ti pomognem svojim primerom: pre svega moj muz i ja se volimo, vencali smo se iz ljubavi, i ni zbog cega drugog (niti sam bila trudna, niti sam mislila da mora da me uzme da bi me nacinio postenijom nego sto jesam), odmah nakon ljubavi dolazi na red medjusobno bezgranicno poverenje, postovanje, zajednicko ucestvovanje u svim bitnim odlukama koje se ticu naseg braka i nasih zivota, zajednicko stvaranje uslova za sto bolji zivot i egzistenciju, normalno tu su i povremene svadje, a bitna je cinjenica da ljutnja ne traje dugo i da je svako pomirenje slatko... evo posle dve i po godine braka, stize i bebac... molim te da mi dopunis konkretno sta to ti kao nevencana imas vise u "braku" nego ja? bez namere da provociram, pitam jer me zaista interesuje na sta mislis... ovo nije tema za prepucavanje, vec za iznosenje misljenja, a svako ima pravo na svoje, bez obaveze da se slozi sa ostalima. p.s. e da... jos nesto cime mogu da se pohvalim je isto prezime i prelepa burma na desnoj ruci :)
< Poruku je uredio crazymama -- 26.10.2011 12:49:29 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:49:39
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Vi se samo smejte, ali ja mislim da bih bila mačka i po sa gunjem, i naravno maramom Mečka i po
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:51:12
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: maslackic mm i ja iako zivimo na istoj adresi , u stanu njegove mame, ja se i dalje vodim na staroj adresi, tako da minemozemo ni da dokazemo vanbracnu zajednicu i ja se vodim kod moje mame i dalje
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 26.10.2011 12:51:44
|
|
|
|
kalinam
|
IZVORNA PORUKA: crazymama IZVORNA PORUKA: Zell Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko. ja bi volela da mi konkretno objasnis u cemu se ogleda ova tvoja tvrdnja da si nevencano vise u braku nego sto cemo mi vencane ikada biti? da ti pomognem svojim primerom: pre svega moj muz i ja se volimo, vencali smo se iz ljubavi, i ni zbog cega drugog (niti sam bila trudna, niti sam mislila da mora da me uzme da bi me nacinio postenijom nego sto jesam), odmah nakon ljubavi dolazi na red medjusobno bezgranicno poverenje, postovanje, zajednicko ucestvovanje u svim bitnim odlukama koje se ticu naseg braka i nasih zivota, zajednicko stvaranje uslova za sto bolji zivot i egzistenciju, normalno tu su i povremene svadje, a bitna je cinjenica da ljutnja ne traje dugo i da je svako pomirenje slatko... evo posle dve i po godine braka, stize i bebac... molim te da mi dopunis konkretno sta to ti kao nevencana imas vise u "braku" nego ja? bez namere da provociram, pitam jer me zaista interesuje na sta mislis... ovo nije tema za prepucavanje, vec za iznosenje misljenja, a svako ima pravo na svoje, bez obaveze da se slozi sa ostalima. p.s. e da... jos nesto cime mogu da se pohvalim je isto prezime i prelepa burma na desnoj ruci :) i ja se isto pitam?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.