|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
4.8.2011 14:06:33   
Capa
Mina, koje je tvoje mišljenje o uzimanju gljiva KOMBUHA i INDIJSKI KEFIR?
Ja sam čula da je to baš dobro, a znam i neka vrlo pozitivna iskustva ljudi koji su ih uzimali.

< Poruku je uredio Capa -- 4.8.2011 14:07:00 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 176
15.8.2011 14:25:18   
dijana1*
Mina mogu li se pecurke kombinovati sa testeninom ?

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 177
15.8.2011 17:35:43   
minavb
Mogu. Kolicina proteina u njima zanemarljiva je u odnosu na meso pa se mogu lepo kombinovati sa pastom i rizom. Naravno, ne bi valjalo to zaliti slatkom pavlakom user posted image
Capa, kefir je odlicna namirnica a za kombuhu ne znam sta bih rekla. Jos mi niko od profesora nije dokazao da je korisna. Ja ne volim pomocna lekovita sredstva.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 178
15.8.2011 18:37:22   
dijana1*
To sam htela cuti user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 179
15.8.2011 21:58:08   
meyo
Mina jesi spremna za jedan malo komplikovan slucaj  user posted image tj. mene
kapiram otprilike ta pravila dobre prehrane samo sto mi tesko ide praksa

s tim sto koristim hrpu nekih tableta ako je dozvoljeno pitat tako nesto recite mi jer bih to lijepo i nadugacko da pojasnim   

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 180
15.8.2011 22:29:02   
minavb
Pucaj.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 181
19.8.2011 23:09:00   
Magdalena*
Mina interesuje me sta sme a sta ne sme da jede dete koje ima kandidu u crevima ?
I kako naterati to dete da pojede tu hranu kad inace sve odbija sem kobasica i banana, slatkisa ?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 182
19.8.2011 23:24:25   
viking
Šta je indijski kefir? Po čemu se razlikuje od "srpskog" kefira iz supermarketa ili pričamo o potpuno različitim stvarima?

IZVORNA PORUKA: Capa

Mina, koje je tvoje mišljenje o uzimanju gljiva KOMBUHA i INDIJSKI KEFIR?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 183
20.8.2011 13:01:40   
minavb

Principi dijete kod kandidijaze:

U ishrani se koristi dosta dijetnih vlakana, a izbacuju se rafinisani šećeri. U prve 2-3 nedelje smanjuje se unos ugljenih hidrata. Hrana koja sadrži malo ugljenih hidrata je meso, piletina, morska hrana i povrće, sem pasulja i krompira.

Nedozvoljena hrana:

• Šećer-Treba izbaciti beli i smeđi šećer, med i džem.Takođe i namirnice koje ga sadrže. To su sve namirnice u čijoj deklaraciji piše : saharoza, fruktoza, maltoza, laktoza, glikogen, glukoza, sorbitol, galaktoza, monosaharidi , polisaharidi. Izbaciti keks, kolače, bombone, čokoladu, marmeladu, ali i kečap i neke gotove sosove.
  • Voće-sveže, suvo, konzervirano, zamrznuto, voćni sokovi.
  • Kvasci-hleb i peciva sa kvascem nisu dozvoljeni. Može da se koristi hleb i pecivo od integralnog brašna, bez kvasca ili sa praškom za pecivo.
  • Sirće-salate sa sirćetom, majonez, kečap, senf, soja sos, konzervirane masline, kiseli krastavci, paprika i drugo ukiseljeno povrće.
  • Pečurke takođe izbaciti.
  • Kikiriki, puter od kikirikija i pistaći nisu dozvoljeni jer često sadrže plesni.
  • Alkohol-izbacuju se sve vrste alkohola.
  • Kafa i crni čaj nisu poželjni, izabrati biljne čajeve bez šećera, vodu, sveže sokove od povrća
  • Sirevi zreli i plesnivi treba da se izbace iz jelovnika. Zrele sireve će te poznati po tome što su tvrdi, žuti i masni.
  • Prerađevine od mesa nisu povoljne: salame, kobasice, viršle, konzervirana i sušena riba.
  • Takođe i konzervirana, obrađena i rafinisana hrana nije poželjna.

Hrana koja treba da se ograniči :

Unos mlečnih proizvoda se smanjuje, pre svega slatko mleko, većina sireva i sladoled. Povoljan je nemasni probiotski jogurt.

Hrana koja se preporučuje

Na prvi pogled se stiče utisak da ništa nesme da se jede. Međutim ima hrane koja sme da se jede i poželjna je. Zeleno povrće (kiselo zelje, blitva, spanać) je posebno korisno jer ubrzava izbacivanje gljivica iz organizma. Koristiti žitarice sa celim zrnom: integralni pirinač, ječam, proso, ražani i kukurizni hleb, kokice, svežu ribu. Za uklanjanje gljivica posebno su korisni maslinovo ulje i beli luk, svež i kratko prokuvan. Izuzetno je korisno kiselo zelje, koje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija, koja ograničava razmnočavanje kandide). Preporučije se da se svakodnevno koristi jogurt probiotski ili običan (nikako voćni) i kiselo zelje. Integralni pirinač, krompir i ražani hleb se koriste u umerenim količinama.

• Povrće - sve vrste povrća i to žto više sveže ili kuvano. Koristiti sve salate (naravno bez sirćeta), kiselo zelje, spanać, blitvu, krastavac, kupus, crni i beli luk, sokove od povrća bez dodatka šećera.
  • Posebno je korisna hrana koja sadrži dosta dijetnih vlakana, koja mehanički uklanjaju gljivice: integralne žitarice, ražani hleb, zobene pahuljice, karfiol, brokoli, zeleni i crveni kupus, kiselo zelje i suplementi sa vlaknima.
  • Voće - posebno je koristan limun (lemon).
  • Meso - živina, divljač, riba, rakovi i bistre supe od mesa.
Antimikotike necu pominjati je rnije moj posao. Kako naterati dete da jede? Tesko, da imam na to odgovor, moj sin bi imao vise od 9kg.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 184
20.8.2011 13:03:47   
minavb
Viking, kefir je kefir. Indijski je navodno poreklom sa Tibeta, tj te gljive. Inace potice sa Kavkaza. Fenomenalna namirnica, odakle god stizao pijte ga.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 185
20.8.2011 13:07:39   
JMPM
Mina, kiselo mleko ili jogurt? Za S. ne za mene.
Sad vidim sta si pisala o ishrani kod kandidijaze. Moja sestra vec dve godine vodi istu ishranu. Mnogo je mrsava inace, a sada jos vise i stalno je gladna.

< Poruku je uredio JMPM -- 20.8.2011 13:10:07 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 186
20.8.2011 13:09:49   
minavb
Kiselo mleko, ima malo vise masti a to njima treba. Mada ako vise voli jogurt, sto je Vanjin sucaj, nema dileme.user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 187
20.8.2011 13:11:55   
JMPM
O hvala, voli i jedno i drugo. U zadnje vreme vise uzimam kiselo mleko user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 188
20.8.2011 13:15:36   
minavb
Super, mozda dobije i malo salceta.user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 189
20.8.2011 13:25:24   
mtajcica83
Mina, sta da dajem sinu ovo vrijeme dok je bolestan,yj kad iam temperaturu...Nece nista da jede, a od tecnosti mu dajem vodu, caj sa limunom, serbet, supu.Sta mi jeos valja jer jedino hoce da pije, nece nista na kasiku??? Hvala

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 190
20.8.2011 13:28:43   
minavb
To sto mu dajes je ok, ne mozes ga naterati dok mu nije dobro. Sto vise supice i svezih vocnih sokica. Proci ce pa ce mu se i apetit vratiti.user posted image

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 191
20.8.2011 14:12:25   
mtajcica83
Mina user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 192
20.8.2011 19:24:11   
Magdalena*
Mina punoooo ti hvala na ovako detaljnom odgovoru.

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 193
21.8.2011 13:56:06   
Lilla
Mina, i ja bih nesto da pitam ako mogu user posted image Mozda je neko vec pitao i izvinjavam se ako jeste a ja ponavljam, ali me zanima kakav je tvoj stav po pitanju koristenja Light proizvoda, posebno u trudnoci?

Misljenja su dosta razlicita po tom pitanju, jedan dan citam da je bolje koristiti recimo light margarin a opet drugi dan da je najbolji obicni maslac, jer je "najprirodniji". To sam navela samo kao primjer, inace me zanimaju ligth produkti generalno.

Hvala unaprijed user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Magdalena*)
Direktna veza do poruke: 194
27.8.2011 10:32:17   
Capa
Mina, šta misliš o crnom ledenom čaju?
Proizvođač je RAUCH, a sastav je: mešavina crnog čaja i čaja šipka, šećer, voćni sok iz koncentrata voćnog soka (limun i limeta), ugljen-dioksid, boja:karamel-obični, limunska kiselina, ekstrakt čaja (minimum 2,5 gr po litru), aroma.
Koliko je (ne)zdrav i koliko bi smelo sa se konzumira?

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 195
27.8.2011 12:33:54   
minavb
IZVORNA PORUKA: Lilla

Mina, i ja bih nesto da pitam ako mogu user posted image Mozda je neko vec pitao i izvinjavam se ako jeste a ja ponavljam, ali me zanima kakav je tvoj stav po pitanju koristenja Light proizvoda, posebno u trudnoci?

Misljenja su dosta razlicita po tom pitanju, jedan dan citam da je bolje koristiti recimo light margarin a opet drugi dan da je najbolji obicni maslac, jer je "najprirodniji". To sam navela samo kao primjer, inace me zanimaju ligth produkti generalno.

Hvala unaprijed user posted image

Slobodno koristi light proizvode ako si ih do sada koristila. Puter je ipak malo korisniji od margarina, mada ja ne bih mazala ni jedno ni drugo. Sve zavisi od toga koju si telesnu masu imala kad si zatrudnela i koliko se u proseku gojis. Vec znas da se u trudnoci ne jede za dvoje, vec se ishrana malo koriguje.
IZVORNA PORUKA: Capa

Mina, šta misliš o crnom ledenom čaju?
Proizvođač je RAUCH, a sastav je: mešavina crnog čaja i čaja šipka, šećer, voćni sok iz koncentrata voćnog soka (limun i limeta), ugljen-dioksid, boja:karamel-obični, limunska kiselina, ekstrakt čaja (minimum 2,5 gr po litru), aroma.
Koliko je (ne)zdrav i koliko bi smelo sa se konzumira?

Crni caj ima kofeina u sebi. Tvoja bebica sisa koliko se secam? AKo dojis, a ovog caja mozes da popijes poprilicno, kolicina kofeina koju uneses moze da smeta bebi, narocito ako posrces i koju kaficu. Mozda bolje da sama smuckas neki ledeni caj. Ja kupim onaj lipton od limuna ili crne ribizle, skuvam litar , dodam kesicu vanilin secera i eto finog caja za drustvo.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 196
27.8.2011 13:15:51   
Capa
Mina, hvala ...

Ne pijem ja taj čaj ... već MM. Jel za njega ok, šta misliš?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 197
27.8.2011 13:39:30   
minavb
Ok je mada je uvek bolje piti domaci cajic bez vestackih boja i mnogo secera. Nece da pije vodu,a?

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 198
7.9.2011 16:39:54   
Capa
Jel moguće da Kaća ima grčeve kada ja jedem grašak?
Prethodna dva dana sam ga jela, nju su juče i prekjuče urnisali grčevi... user posted image

< Poruku je uredio Capa -- 7.9.2011 16:40:19 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 199
7.9.2011 16:48:50   
*Alexx*
Capa, moguće je, grašak nadima. Isto kao i pasulj i boranija. 

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here