Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.9.2011 21:46:24
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Capa, moguće je, grašak nadima. Isto kao i pasulj i boranija. Bas tako, sve mahunarke nadimaju.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:28:25
|
|
|
|
Capa
|
A jel zna neko da li kukuruz nadima ? Šta da jedem ? Pročitala sam na netu da skoro sva hrana može da dovede do nadimanja
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:31:56
|
|
|
|
minavb
|
I kukurz nadima. Ne znam jesam li ti ranije rekla, mislim da jesam, jelovnik tokom dojenja moze biti vrlo jednolican i dosadan.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:35:22
|
|
|
|
Capa
|
Hajde, molim te, kada uhvatiš vremena, napiši mi šta bi ti preporučila da jedem ? Ja više nemam inspiraciju, poludeh !!!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:38:02
|
|
|
|
minavb
|
Nadam se da cu stici do veceras, ako ne, saljem ti sutra prepodne.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:51:10
|
|
|
|
Capa
|
Hvala mnogo
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 9.9.2011 12:52:30
|
|
|
|
minavb
|
Poslala sam ti pp
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:20:19
|
|
|
|
Capa
|
Ima li logike da Katarini prinač (koji ja skuvam i ispasiram, pa pomešam sa vrlo malo ispasirane šaragrepice) zatvori stolicu, a ona instant pirinčana kašica ne ? Ima li tu nekog objašnjenja ? Ako joj smanjim količinu pirinča sa šargarepom, jel joj to onda ne bi trebalo da zatvori stolicu? P.S. Hvala ti na strpljenju da odgovoriš na sva moja pitanja
< Poruku je uredio Capa -- 22.9.2011 9:21:55 >
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:46:43
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Evo nina, da ti kaze jedan nutricionista. Slaninu deci, pa jos za dorucak, ne bih dala. Dala bih pekmez ili med, nikad eurokrem. Da ne skrećem tamo na pogrešnu stranu A kad je najbolje da se detetu da slanina? Mislim koji obrok u toku dana? Bolje za večeru? Miša jede slaninu možda 3 puta u toku meseca, svi preporučuju (i pedijatri)... U Vojvodini skoro svako drugo dete već sa 6 meseci dobije malko nagrebane slaninice ako je zimski period.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:49:33
|
|
|
|
minavb
|
Pirinac nema mnogo celuloze, pa je idealan kada stolica nije formirana, tj kada je retka. Sargarepa je puna pektina koji je takodje antidijaroicni lek. Ta dva u kombinaciji moraju da stegnu stolicu i izazovu male probleme. Industijski proizvedenim pirincanim kasama se ponekad dodaje celuloza, pa ne daju isti efekat kao obican pirinac, mada sam ja Vanji proliv lecila bar tim pirincanim kasama, bundevom, sargarepom i mlekom bez laktoze. Jeste li probali krompir? Tikvice, muckatnu tikvu, bundevu?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:51:21
|
|
|
|
Olga75
|
zvercica je prvi put probala slaninu posle druge godine , slazem se ja TBC i to ali i holesterol je tu
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:53:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Olga, jeste li probali od mangulice? Mi smo prezadovoljni, i moj očuh je troši baš zbog holesterola
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:56:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je pedijatar rkao da dajem Nini domaće slaninice i šunkice. A i druga stvar, ako se ne daje, što je rokaju u vrtićima, sa sve lukom pride? Vodi li iko računa onda o ishrani te dece?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 9:59:12
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: n i n a IZVORNA PORUKA: minavb Evo nina, da ti kaze jedan nutricionista. Slaninu deci, pa jos za dorucak, ne bih dala. Dala bih pekmez ili med, nikad eurokrem. Da ne skrećem tamo na pogrešnu stranu A kad je najbolje da se detetu da slanina? Mislim koji obrok u toku dana? Bolje za večeru? Miša jede slaninu možda 3 puta u toku meseca, svi preporučuju (i pedijatri)... U Vojvodini skoro svako drugo dete već sa 6 meseci dobije malko nagrebane slaninice ako je zimski period. Uslovi zivota i rada su se mnogo promenili u odnosu na to kad su neki autori pravili razliku izmedju ishrane tokom leta i zime. Pre par godina smo o tome polemisali na nekom seminaru. Vise skoro uopste i nema razlike u izboru namirnica na trzistu, i u uslovima rada zimi i leti. Ako i zimi treba malo vise energije, ima drugih nacina da se unese, ne mora bas slanina za to da nam sluzi. Realno, slaninica tu i tamo ne predstavlja neki problem, ali sam ja generalno veliki protivnik mesnih preradjevina , makar bile i domace. Pre par godina mi je jedan profesor sa tehnoloskog fakulteta rekao da decija jetra nije spremna za mesne preradjevine. Kad bih davala slaninu Vanji, davala bih je za rucak. Za dorucak se jedu zitarice.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 10:03:27
|
|
|
|
Snelle
|
Juče sam dobila jedan mail o štetnosti emulgatora. Neću ceo da kopiram, već samo deo: ЕМУЛГАТОРИ: Листа емулгатора (адитива) који су сумњиви, опасни и забрањени у ЕУ: више од 2% нитрита канцерогено (у одређеној количини изазива рак) више од 3% полифосфата - веома опасно • Е102 – опасан • Е103 – забрањен • Е104 – сумњив • Е105 – забрањен • Е110 - опасан (вештачка боја) • Е111 – забрањен • Е120 – опасан • Е121 – забрањен • Е122 – сумњив • Е123 - веома опасан • Е124 - опасан (вештачка боја) • Е125 – забрањен • Е126 – забрањен • Е127 – опасан • Е130 – забрањен • Е131 - изазивач рака • Е141 – сумњив • Е142 - изазивач рака • Е171 – сумњив • Е173 – сумњив • Е180 – сумњив • Е210 - изазивач рака • Е211 - изазивач рака • Е212 - изазивач рака Mina, jel ovo stvarno tako?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 10:06:39
|
|
|
|
minavb
|
Jeste, imam ja te spiskove odavno. Mada nije sve bas tako crno. Nisu oni kancerogeni i opasni u tim malim kolicinama u kojima se nalaze u namirnicama, a sigurno necete svaki dan jesti brdo namirnica sa tim aditivima.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 12:30:58
|
|
|
|
Capa
|
IZVORNA PORUKA: minavb Jeste li probali krompir? Tikvice, muckatnu tikvu, bundevu? Nismo joj davali ništa osim pirinča, palente i šargarepice (s tim što smo nju samo malo dodali u pirinač, zbog ukusa )... Inače, nema više proliv, ali sada nam se desilo (kada je jela pirinač) da joj se baš stegla stolica. Pa sam sad u nedoumici, da li je to zbog količine, da li da joj ne dajem uopšte to, već samo kupovnu kašicu... ne znam. Šta ti misliš ? Ja sve imam utisak da je domaća kašica zdravija, ali možda i preterujem. Koliko su kupovne loše ?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 12:55:09
|
|
|
|
Jeca*
|
Imamo temu o emulgatorima... KLIK
< Poruku je uredio Jeca* -- 22.9.2011 12:56:14 >
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 12:59:05
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Capa Koliko su kupovne loše ? Imamo temu o tome, kupovne ili domace kasice. Misljenja su razlicita, ali moje kolege i ja se slazemo da su kupovne kasice dobar izbor, nema tu niceg loseg. Ja sam samo par puta kuvala Vanji pirinac, uvek sam davala, ili u jelo dodavala pirincane pahuljice. Pirinac se lako zagadi plesnima kad stoji i transportuje se. Dodaj krompir, tikvicu, bundevu i muskatnu tikvu, slobodno.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 13:02:44
|
|
|
|
Capa
|
Hvala na odgovoru inače, pisala sam u temi o kupovnim ili domaćim kašicama...
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 13:04:58
|
|
|
|
minavb
|
Kad, danas?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 22.9.2011 13:07:35
|
|
|
|
Capa
|
Da, ali sam prvo ovde pitala tebe , pa posle nekih 5 minuta u toj temi o kupovnim ili domaćim kašicama... Tamo bi trebalo da je moj post poslednji...
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.10.2011 14:27:06
|
|
|
|
gagana83
|
Da li je ok davati detetu semenke od tikve? Una ih obozava a znam da su zdrave . Kupujem joj vec oljustene. Dosta su slane, ali ona inace ne jede previse slanu hranu, niti jede cips i ostale gluposti pa mislim da so nije problem. Drugo- sta mislis o konjskom mesu u ishrani deteta? Trece- cula sam za neki dobar prirodni sirup koji je dobar za anemiju. Pomesa se med, kakao i pasta od susama. Pocela sam to da joj dajem jedino me brine taj kakao koji nije termicki obradjen, ne znam sme li tako da ga jede?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.10.2011 14:52:48
|
|
|
|
minavb
|
Semenke su ok,a li ta so bi trebala da se izbegava. Možda da kupuš sirove pa da joj tiispečeš u rerni. Konjsko meso je odlično, slobodno joj daj. Za taj sirup nisam čula. Susam je dobar izvor Ca, kakao pospešuje absorbovanje Fe a ne vidim zašto bi joj štetio.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.10.2011 14:55:46
|
|
|
|
gagana83
|
Super Dobra ideja za sirove semenke, samo da ih nadjem. Pokusavamo na sve nacine da popravimo krvnu sliku i imunitet. Hvala Minaaa
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?