Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.6.2011 8:35:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Mina izvinjavam se ako nisam postavila pitanje na pravom mestu, ja volim uveče da jedem voće, koliko je to pametno? Nije bas pametno. Secer iz voca se, unet pred spavanje, direkto pakuje u masne celije. Takodje, voce se sporije vari i dugo zadrzava u crevima. Najbolje je voce jesti prepodne.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.6.2011 21:39:37
|
|
|
|
mika79
|
Hvala na odgovoru, ja sam predpostavila da nije dobro voće za večeru ali to mi je najlakše. Mina šta nam predlažeš za večeru? Ako može nešto što se ne priprema dugo
< Poruku je uredio mika79 -- 28.6.2011 21:40:51 >
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.6.2011 6:27:55
|
|
|
|
vukosava
|
Moracu sve ovo da procitam natenane, super tema. Ja bih mogla da dajem odgovore na temu suprotnu od ove: Sta ne treba da jedete - pitajte Vukosavu posto sam ekspert za pogresnu ishranu.
< Poruku je uredio vukosava -- 29.6.2011 6:31:07 >
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.6.2011 8:17:25
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Hvala na odgovoru, ja sam predpostavila da nije dobro voće za večeru ali to mi je najlakše. Mina šta nam predlažeš za večeru? Ako može nešto što se ne priprema dugo Moja omiljena vecera, idealna za one koji treniraju popodne ili uvece, je omlet od belanaca s apovrcem. Brzo se sprema i vrlo je ukusan. Za veceru mozete jesti malo mesa, ribe i salatu, sir i salatu ili neko lagano i fino varivo.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 4.7.2011 21:37:10
|
|
|
|
PoisonEve
|
Da li neko zna gde mogu da kupim psenicne klice ali ne one susene?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 4.7.2011 22:14:03
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja bih mogla da dajem odgovore na temu suprotnu od ove: Sta ne treba da jedete - pitajte Vukosavu I ja sam taj slucaj!!! Mislim da bi se Mina slognula kad bi videla moj jelovnik
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2011 2:34:29
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga Ja bih mogla da dajem odgovore na temu suprotnu od ove: Sta ne treba da jedete - pitajte Vukosavu I ja sam taj slucaj!!! Mislim da bi se Mina slognula kad bi videla moj jelovnik Ja kad bi se pridrzavala preporucenih kolicina zavrsila bi u ludari
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.7.2011 18:02:27
|
|
|
|
magnetic
|
Mince imam pitanje za tebe.Da li je problem da dajem detetu vise puta nedeljno da jede jaja.Obozava ih.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.7.2011 18:05:22
|
|
|
|
minavb
|
Naravno, samo mora i meso da jede. Idealno bi bilo, 5 puta meso a dva puta jaja.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.7.2011 18:14:29
|
|
|
|
magnetic
|
E sa mesom nije bas tako sjajno,ali sam odustala od nerviranja.Jede koliko jede,pa ce se vremenom valjda i to popraviti.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 12:12:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga Mina, Pišem ti u nadi da moje pismo neće završiti u kanti za otpatke. Elem, sad pričam sa sestrom i kaže mi da je njena cimerka dobila od nutricioniste neki recept tj. mix svega i svačega da to jede ujutru i uveče, sastojci su: po 100g kokosa, susama, lanenog semena, suncokreta, bundevinog semena i muslija i 50g cimeta, to se kao zbrčka pa se dodaju 2 kašike toga u jogurt i jede se ujutru i uveče. E sad, ja živa nisam a da ne saznam za šta je taj recept? Znaš li nešto o tome?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 12:55:23
|
|
|
|
Tea2
|
Mina ,sta mislis o Nutrilansu,slicni su sastojci kao ovo sto je Buba pisala..????
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 12:58:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Šta je taj Nutrilans? Čemu služi? Mene zanima šta je ovaj mix gore, s obzirom da je recept od nutricioniste, da li je za lečenje nečega, za regulisanje težine, ta šta li je?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 13:01:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Znam da ne bi trebalo, ali da li bas da izbegavam ovsenu kasu za veceru ili onaj ovas sto se samo smucka sa jogurtom (jecam, raz i vec sve sta ima)? Ja jaja bas ne volim, a nekako ne volim da ono sto je za rucak (varivo, meso) jedem za veceru a i pretesko mi je za stomak.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 13:08:02
|
|
|
|
Tea2
|
Nutrilans je neki vid funkcionalne hrane,ima neki njihov sajt gde mozes da procitas o tome..Jela sam to pre nekoliko godina,i zaista sam smrsala-ali mi se ukus smucio...
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 13:11:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Je l' ovaj mix odozgo onda za skidanje kg?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2011 13:38:31
|
|
|
|
Tea2
|
Za ovaj ne znam,reci ce Mina.Nutrilans jeste i plus je za regulaciju holesterola ,secera i triglecerida-ali me i zanima sta i o Nutrilansu misli Mina.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 23.7.2011 16:28:49
|
|
|
|
Capa
|
Mi smo napunili 3 meseca... Jel može sada grašak i mahunarke ili i dalje ne I jel i dalje važi da ne bi trebalo jesti sve što može izazvati alergiju ? P.S. A da, moja beba sisa ... A što se ovih pitanja tiče, odnose se na mene, a ne na nju. Ona će se i dalje zadovoljiti mlekom
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 23.7.2011 16:37:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Capo, a ja pomislih sta ces tako rano bebi da dajes to povrce.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 23.7.2011 16:38:07 >
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 23.7.2011 16:48:34
|
|
|
|
Capa
|
Pomislih da se pohvalim kako pijemo pirinčanu vodicu, ali kada znam da je razlog proliv koji ima već 6 dana, baš i ne bih da se hvalim ... za Teodoru!!!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 23.7.2011 16:50:48
|
|
|
|
MarijaBg
|
Capa, ja sam odavno pocela da jedem skoro sve. Nisam jos samo pasulj, i ljuto, luk ionako ne jedem svez... A crveno voce i ostale alergene probas po malo, pa napravis dan pauzu da vidis ima li reakcije. Ako nema, super
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2011 0:18:58
|
|
|
|
minavb
|
Jao bre zene, pa sto mi ne pisete na pp kad vidite da ne svracam na rr? Idemo redom-ja ne volim muckanje svakakvih sastojaka, pa mi se i bubina mesavina ne svidja. Cemu sluzi ova mesavinai zasto je nutricionista preporucio?Nutrilans je malo drugaciji, ja ga ne koristim. Vidim da ga hvale kao izvor vlakana, a ja ipak vise volim vlakna iz presnog povrca. Bubo, po meni mesavima semenki koje su izvor masti, pa makar i one bile korisne, ne moze biti dobar saveznik u mrsavljenju. Sta mislim o nutrilansu? Nista lose, ali kao sto vec rekoh, ima mnogo boljih nacina za regulaciju nivoa secera, holesterola i triglicerida u krvi. Sto bi rekla moja profesorka, to su sve marketinske fore za lenje ljude. Misu, koliko sam razumela, dilema ti je sta za veceru? Mozes jesti zitarice sa jogurtom ako ti ne smetaju. Jesi li probala da pripremis za veceru neku laganu salatu, ribu ili neko povrce? Capa, vreme je da se opustis. Polako uvodi namirnice u svoju ishranu, i prati kako i da li uticu na bebu. Bilo je slucajeva kad su mame jako dugo izbegavale leguminoze, a opet ima i onih koje ih sve vreme jedu. Probaj, pa kao ne bude nekih grceva, jedi, opusti se. Kad planiras bebi da uvodis cvrstu hranu?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2011 0:23:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina hvala ti. Malo teze vrarim te salate uvece, a iskreno mrzi me i da spremam. Nekako (sem izlaska u restoran) ne volim da mi vecera bude nesto sto obicno jedem za rucak, a jedem bas to sto si predlozila. Vise samsamo za neke pahuljice, zitarice.... Pojedem nekad ako ostane od rucka neko varivo ili slicno. Meni je jedino rucak obimniji, a dorucak i vecera uglavnom skromni, tako mi najvise prija.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2011 0:29:35
|
|
|
|
minavb
|
Pametno, a kad bebac bas pocne da pritiska, jedi cesce a manje da izbegnes nadutost i gorusicu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2011 9:31:06
|
|
|
|
Capa
|
Samo da se zahvalim na odgovoru Baš se radujem zbog graška i boranije, poludeh od "nejedenja" istog, jer ih obožavam... A što se tiče uvođenja čvrste hrane, nemam pojma ... Kad bi trebalo ? Ja, koliko sam čula, negde oko 6. meseca
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?