Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2011 12:01:31
|
|
|
|
minavb
|
Moze i ranije ali nema potrebe. Neka sisa svrca, to je najvaznije.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:14:44
|
|
|
|
PoisonEve
|
Da li je preporucljivo da zene u nekom dobu prestanu jesti meso (zbog hormona)? Koliko vegetarijanska ishrana uopste dobra i utice na organizam?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:18:17
|
|
|
|
Inica
|
Pochela sam da jedem TONUS hleb zbog muchnina, pa kapiram da je boLji nego obichan.. To je beskvasni hleb, bez brashna, od celih zrna zhitarica.. tako neshto.. JeL stvarno tako zdrav kao shto pishe?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:24:03
|
|
|
|
minavb
|
Hm... Tu i tamo se provlaci misljenje da devojcice sada ranije dobijaju menstruaciju,i zene ranije ulaze u menopauzu, zbog nacina na koji se uzgajaju zivotinje koje jedemo. Ako je to i dokazano, logicno bi bilo smanjiti unos takvog mesa, ili ga poptuno iskljuciti. E sad, ima tu i za i protiv. Sto se vegetarijanstva tice, vec sam pisala da sam protivnik istog i iz licnog iskustva. Dakle vegetarijanska, prava vegetarijanska ishrana, ne moze da nam obezbedi punovredne proteine a ni pravilnu i dovoljnu resorpciju gvozdja. Ja predlazem, a i sama se tako ponasam, korigovanje ishrane-crveno meso za koje znamo da je gajeno na stocnim farmama, iskljuciti ili svesti na najmanju mogucu meru. Ovo se odnosi i na zivinsko meso, ali se ono cesce i lakse moze naci prirodno gajeno, pa se takvo moze cesto koristiti. Najbolje je sto cesce koristiti ribu u ishrani i naravno jaja. Jos nesto, soja je prirodni estrogen, i utice na nivo hormona, pa bi bilo pametno izbegavati je. Na zalost, vegetarijanci je dosta koriste u ishrani. Jos jedna mana soje je sto je skoro nemoguce naci onu koja nije GMO.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:26:08
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Inica Pochela sam da jedem TONUS hleb zbog muchnina, pa kapiram da je boLji nego obichan.. To je beskvasni hleb, bez brashna, od celih zrna zhitarica.. tako neshto.. JeL stvarno tako zdrav kao shto pishe? Zdrav, naravno. Samo hleb ne moze bez brasna da se napravi. Verovatno pise da se je proizvod meljave celog zrna zitarica?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:35:14
|
|
|
|
Anoniman
|
MinO, šta misliš o onom Welnes keksu, sa ukusom narandže i crnom čokoladom oz'go? Ja se trudim da smanjim slatkiše, i ako bi mi ti rekla da taj keks nije baš puno nevaljao i zao, ja bih ti bila vrlo zahvalna.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:35:48
|
|
|
|
Inica
|
E pa to Nisam mogla da se setim tachno shta je pisaLo na etiketici koja je prikachena uz taj hLeb
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:42:35
|
|
|
|
minavb
|
Hleb mora biti od brasna, samo je ono dobijeno meljavom celog zrna pa je zdraviji. Bubice, ne mogu ti reci da je dobar. Brasno, cokolada, aroma narandze, secer... ako hoces da se resis slaufa, zaobidji. Ako ti se bas jede slatko, bolje smazi kocku cokolodae. Keksevi su secer i brasno, a to je gore od cokolade. Nikakva korist, samo steta.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 10:44:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Umrećuuuuuu! Hvala, darling.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 12:09:12
|
|
|
|
Capa
|
Reče mi pedijatar da moje dete može da ima proliv zbog mleka koje ja pijem ili voća koje jedem i rekla mi je da to izbacim, pa da vidimo šta se dešava... Šta misliš, da li je moguće da je to uzrok? Pitam, jer sam ja mleko i voće uzimala i mnoooogo pre nego što je ona dobila proliv, hoću da kažem da li je moguće da odreaguje tek posle mesec, dva, tri ? Thnx, draga
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 12:11:24
|
|
|
|
Capa
|
Zaboravih da pitam još nešto ... (ako sam u dobroj temi) Rekla nam je da joj pasiramo pirinač i šargarepicu, a ja nisam shvatila (a glupson nisam ni pitala) da li time da menjamo obrok ili šta ? I, ako izbacim mleko i voće, jel to podrazumeva uopšte ili može, npr, mleko u nekim jelima, npr. sa spanaćem ili u čokolinu? Eto, to je valjda to... Neću više da davim, obećavam
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 12:27:08
|
|
|
|
minavb
|
Cekaj, stani. Od kad dete ima proliv? Sto da joj dajes pirinac i sargarepu kad lepo sisa, jos je rano? Koliko dugo ima proliv? Moguce je kasnije razviti intoleranciju prema nekoj namirnici, ali to treba da se istestira. Moj predlog-ukini potpuno mleko i mlecne proizvode i voce, slobodno, nece ti skoditi. Bebi daj da pije pirincanu vodu, rano je uvoditi kase i menjati obrok, bas je mala.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 12:56:19
|
|
|
|
Capa
|
Ma, ona je prvo imala upalu uha, pa smo pili antibiotik... Nakon par dana je dobila proliv i imala je baš proliv nekih nedelju dana. Pili smo probiotik i pirinčanu vodicu, pa nam se malo sredilo. Ali, ona povremeno ima tečniju stolicu, npr. jednom dnevno, a ima u proseku 5 stolica dnevno. Dr reče da je to više stolica nego što bi trebalo, pa je zato sve to predložila. I ja mislim da je baš rano da joj uvodim kašice. Dr nam je rekla da joj obarimo pirinač i šargarepu, pa propasiramo i damo joj da (citiram) mulja po ustima.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 12:59:14
|
|
|
|
minavb
|
Mislim da 5 stolica dnevno nije mnogo. Koliko se secam, za dojene bebe je sasvim normalno da imaju i 7 stolica dnevno. Ja bih odlozila cvrstu hranu i po meni taj proliv nema nikakve veze sa ishranom vec sa prehladom i antibioticima. Sredice se , polako. Nastavi da je pojis pirincanom vodom.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 13:07:42
|
|
|
|
Capa
|
Hvala ti mnogo na brzim odgovorima... Ma ova dr je sve u fazonu morate sve isprobati, pa videti šta joj prija. Ja kad sam je pitala kada se deci uvodi čvrsta hrana, tj.kašasta, ona kaže sve je individualno i treba vi da odlučite. Samo ne znam na osnovu čega da ja odlučim, ja za to nisam kompetentna Ali, da ne skrećem s teme, hvala na savetu.. Pozdrav od mene i Kaće!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 13:09:08
|
|
|
|
minavb
|
Pozdrav za vas dve.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 13:18:37
|
|
|
|
Jeca*
|
slazem se sa minom i dodajem da bi mozda mogla bebi da das liobif (Odrasli i deca od 2 godine starosti: 3 puta po 2 ampule dnevno oralno; Deca do 3 meseca starosti: pola ampule 2 puta dnevno oralno; Deca od 3 do 24 meseca starosti: 1-2 ampule dnevno oralno). obavezno ampule drzi u frizideru
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 13:59:10
|
|
|
|
dijana1*
|
Mnogo dobra tema Da pitam i ja nesto Za dorucak pored voca da li mogu da jedem ove zitarice : 8 zitni musli (zobene pahuljice, psenicne pah., jecmene pahu., razene pah., sojine pah., rizine pah., suho grozdje, seme suncokreta, corn flakes. Ja stavim 4 kasike ovih zitarica i prelijem jogurtom "balans sa zitaricama" Da li je ovo ok kombinacija ili treba da kupim neke druge zitarice ili neki drugi jogurt?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 14:54:58
|
|
|
|
PoisonEve
|
IZVORNA PORUKA: minavb Hm... Tu i tamo se provlaci misljenje da devojcice sada ranije dobijaju menstruaciju,i zene ranije ulaze u menopauzu, zbog nacina na koji se uzgajaju zivotinje koje jedemo. Ako je to i dokazano, logicno bi bilo smanjiti unos takvog mesa, ili ga poptuno iskljuciti. E sad, ima tu i za i protiv. Sto se vegetarijanstva tice, vec sam pisala da sam protivnik istog i iz licnog iskustva. Dakle vegetarijanska, prava vegetarijanska ishrana, ne moze da nam obezbedi punovredne proteine a ni pravilnu i dovoljnu resorpciju gvozdja. Ja predlazem, a i sama se tako ponasam, korigovanje ishrane-crveno meso za koje znamo da je gajeno na stocnim farmama, iskljuciti ili svesti na najmanju mogucu meru. Ovo se odnosi i na zivinsko meso, ali se ono cesce i lakse moze naci prirodno gajeno, pa se takvo moze cesto koristiti. Najbolje je sto cesce koristiti ribu u ishrani i naravno jaja. Jos nesto, soja je prirodni estrogen, i utice na nivo hormona, pa bi bilo pametno izbegavati je. Na zalost, vegetarijanci je dosta koriste u ishrani. Jos jedna mana soje je sto je skoro nemoguce naci onu koja nije GMO. Hvala Mina!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 18:19:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 Da li je ovo ok kombinacija ili treba da kupim neke druge zitarice ili neki drugi jogurt? U sustini su ti suvo grozdje i corn flakes suvisni, ali ajde nek ostanu ove pahuljice ako su ti ukusne. Promeni jogurt, uzmi obican balans ili fit sa karnitinom.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 20:44:37
|
|
|
|
dijana1*
|
Hvala Mina Mmmmmmm mnogo su ukusne Vec dugo ih jedem sigurno 3 godine, prvo sam jela sa obicnim balansom pa kada se pojavio balans sa zitaricama onda sam pocela njega da koristim, ali vraticu se na sataro.Sve za izgled Jos jedno pitanje, sta je sa lubenicom? Jel ima odredjeno koliko i kada sme da se jede ili moze uvek posto nije mnogo kaloricna?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 23:10:45
|
|
|
|
indy_25
|
Mina da znas koliko te puta samo spomenem mozda ti se i stuca, nekim ljudima koji me pitaju kako sam smrsala i kako odrzavam liniju. Ma ti si meni i tabletice zelenog caja i antikilogram i herba fast i sva ta cuda
< Poruku je uredio indy_25 -- 3.8.2011 23:18:51 >
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 23:15:05
|
|
|
|
dunja RR
|
Mina šta misliš o gluteinskoj dijeti? Ne znam tačno šta ona podrazumeva ali znam da je Novak Đoković prešao na taj način ishrane i hvali ga.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.8.2011 23:52:39
|
|
|
|
minavb
|
Svo voce se mora jesti ograniceno zbog secera. Lubenica spada u povrce, ali ima dosta secera pa ne preporucujem preko 400g dnevno i najbolje u prepodnevnim casovima. Indy Dunja, gluten free diet je skorz ok. Poenta je da, izbegavajuci gluten, u stvari izbegavas hlebove, peciva, grickalice, pohovano, zaprzeno, lose kombinacije u jelu... tj ugljene hidrate koji su najveci neprijatelji vitke linije i vrhunskih sportskih rezultata.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 4.8.2011 0:23:31
|
|
|
|
dijana1*
|
Hvala Ne smem ni da napisem koliko je ja pojedem
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?