misovi -> RE: Spontani pobačaj (10.1.2014 18:22:31)
|
Cao svima! Citam vec duze vreme komentare zena na ovom forumu i sad sam odlucila da se i ja obratim za pomoc, podrsku, sta god. 27.08.2013. sam saznala da je beba umrla u 8.5 nedelji a tad sam dosla na eksperni ultrazvuk tako da sam fakticki 3. nedelje imala mrtav plod u materici. Kiretaza je odradjena odmah i dr. mi je rekla da je materica sva bila jadna i izmucena od toga i da sacekam 2 meseca i da se onda bacim na "posao". Isla sam na preglede posle i receno mi je da sam se ful oporavila s tim sto sam imala cistu koja je pukla u ta dva meseca. Inace imam problem sa cistama od svoje 20. godine (sad imam 29) i operisana sam jer mi se cista (precnika 5cm) uplela u jajovode i sumnjali su da je maligna. Na kraju je sve bilo ok ali mi se za 8 meseci od operacije ponovo javila cista i onda sam pocela sa hormonalnom terapijom (Diane, Yazz) nakon cega mi se stanje stabilizovalo i nisam vise imala cisti. Pilule sam pila nakon toga 8 godina bez pauze po preporuci dr. Kada smo muz i ja odlucili da pravimo bebu (jun 2013.), dr je rekla da odmah pravimo bebu nakon prekida sa hormonima jer sam tad duplo plodnija. Meni je to bilo sumnjivo jer sam cula od mnogih da treba da se pravi pauza da se jajnici ponovo pokrenu, ustajale jajne celije i sl. Medjutim, poslusala sam dr. i odmah smo zatrudneli i eto kako se zavrsilo... Sad pokusavamo ponovo da zatrudnimo vec 3 meseca i ne ide nam a odnose imamo svaki dan...Brinem se, jako zelim da zatrudnim ponovo jer kad smo izgubili bebu osecala sam kao da je jedan deo mene umro. Grozniji osecaj u zivotu nisam imala. I sada se svaki dan borim sa depresijom, jako mi je tesko... Mislim da ce mi jedino biti bolje ako zatrudnim... Koliko treba vremena da se zatrudni posle kiretaze? Sta ako je nesto poslo naopako zbog kiretaze? Doktorica je bila sva u fazonu, to je normalno, nemojte da dramite ali prosto neke stvari su jace razuma... Niko me ne razume u okolini, svi me sazaljevaju ali realno niko ne kapira kroz sta sve prolazim osim mozda vas koje ste prosle kroz to. Inace su mi svi nalazi bili super tokom trudnoce i posle trudnoce (radila sam citomegalo virus, toksoplazmu, stitnu, sve je bilo ok) a i muz je zdrav ko dren (spermogram mu je idealan)... Molim vas da mi pomognete nekako, utehom, sugestijom, kako da sto pre prebrodim ovaj uzasni period i zatrudnim sa zdravom bebicom....
|
|
|
|