bea83 -> RE: Spontani pobačaj (4.12.2013 15:49:39)
|
IZVORNA PORUKA: visnja visnjica Zna li neko da mi objasni sledece, imala sam missed ab, u 10 odnosno 7 ili 8 nedelji prestala je srcana funkcija, a trudnoca je po racunanju od dana poslednje mens.odgovarala 10 nedelji, medjutim , vrlo malo sam prokrvarila uz bolove taj dan kad mi je konstatovana dijagnoza i dan kad je uradjena kiretaza takodje je bilo oskudno krvi, na 3 uz i 3 doktora su kostatovala isto.. prestanak srcane radnje, danas sam dobila histopatoloski nalaz gde pise kako mi je doktorka objasnila(nisam se videla sa njom vec smo komunicirale preko poruka) da u uzorku odnosno tkivu koje je izvadjeno a koje odgovara velicini 2 cm nema fetusa i da je fetus otisao sa krvlju, KAKO JE MOGUCE DA JE OTISAO SA TAKO MALO KRVI A DA SAM JA TAKO MALO KRVARILA I NISAM PRIMETILA NIKAKAV UGRUSAK I NISTA STO JE ISPALO , USTVARI KIRETAZA KADA JE RADJENA FETUSA I NIJE BILO, doktorka ce mi to vec objasniti kad se viidimo a do tada interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo i da li je moguce da ploda tj fetusa nije ni bilo, odnosno meni je vidjena u 7 nedelji srcana funkcija ali je trudnoca bila mladja kako je konstatovala neka druga doktorka kod koje sam isla na UZ, hvala Višnjice, žao mi je. Cela priča mi je malo neobična, nisam nikakav stručnjak, imala missed u 9toj nedelji i mogu samo da pričam iz svog iskustva. Ja sam na UZ dan pre kiretaže kad je konstatovano da nema srčane radnje jasno videla fetus (sa sve prstićima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ) tako da mi nije jasno kako baš može da nestane sa tako malo krvi. Nije to baš tako malo. Inače histopatološkim nalazom je utvrđeno da je plod imao deformitete. Moja sestra je juče imala spontani u 7moj nedelji, prošle nedelje je bilo srčane radnje, pre par dana je počela da krvari, na UZ se u ponedeljak videlo da nema više srčane radnje i da je spontani počeo a dr joj je samo dala neke kapi da proba da se očisti prirodno i rekla joj je da očekuje da joj kroz krv izadje i plod. I tako je i bilo. Juče je jako puno krvarila i izašao joj je i "balončić", kaže da je bio prečnika 2,3 cm i da se jasno videlo o čemu se radi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|