Veca77 -> RE: Spontani pobačaj (20.2.2014 14:56:46)
|
IZVORNA PORUKA: bastenka 86 Zdravo svima,nemam dece,imala sam dve biohemijske trudnoce i oba puta pobacila embrion,ni prvi ni drugi put nije mi pokazao pozitivan test ali mi je beta hcg bio povisen,prvi put sam bila 4 nedelje trudna,a sada 3 nedelje.Nikako ne moze trudnoca da se odrzi,bas sam zabrinuta. Suprug pije lekove protiv tromboze odn. sintrom,da li mozda to moze imati neke veze? Testove za mikoplazmu,ureaplazmu,hlamidiju sam radila i sve je ok,ne znam sta dalje,ima li neko slicnog iskustva?[sm=smiley19.gif] Bastenka, žao mi je što ti se to desilo. Jako puno žena u nekom stadijumu trudnoće, na žalost, izgubi bebu. Tako sam i ja, pre skoro 2 godine, u 14-oj nedelji trudnoće izgubila bebu. Uradila sam detaljnije analize (imunologiju i genetiku) i otkrila da imam mutaciju PAI-1 gena, što je zahtevalo terapiju protiv trombofilije, koju nisam u prvoj trudnoći imala. Zato je druga trudnoća protekla bez problema. Uradi bakteriološke briseve vagine i cerviksa. To je isto bitno Savetovala bih ti da uradiš i imunologiju. Imamo i temu ovde imunološki faktori. Mogla bi da iščitaš, ako te ne mrzi.
|
|
|
|