Peace* -> RE: Spontani pobačaj (23.1.2015 8:35:44)
|
- posl.menstr. 15.12. - pl.dani oko 29.12. - očekivana menstr. 11.01. - pozitivan test 15.01. - pregled kod dr 19.01. - vidljivo nešto što bi moglo ličiti na mešak, ipak, trudnoća se još ne može potvrditi, posle pregleda vađena beta: 266 - krvarenje 20.01. - dr gledala opet, i dalje vidljiv taj kao mešak, 2mm, i zduvana cista na levom jajniku - 22.01. beta opala na 92 Dakle, nisam planirala trudnoću, svi odnosi su bili prekinuti (tako se "čuvamo" oduvek i ovo je bila prva neplanirana trudnoća). Znala sam da sam trudna već oko 09.01., sve je bilo kao i prethodna dva puta: osećaj malaksalosti, kao da ću se razboleti, grudi teške i dva br veće, užasno bolne. Ono što je bilo drugačije je da je sve vreme bio prisutan bol u donjem stomaku i butinama, nije to jak bol, nego tek toliko da gnjavi - kod mene su to tipični predmenstrualni bolovi. Negde oko 15.01. je stomak bio stalno u grču, kao kad stegnete trbušne mišiće i ne možete da ih opustite. U celoj ovoj priči, za mene je ovo najbolji scenario koji je mogao da mi se desi jer nisam planirala da zadržim trudnoću. Nakon dva CR, dr je rekla da je najgore da mi radi klasičnu kiretažu zbog prirslica (kao posledica CR), i da postoje neke tablete koje se piju u ranoj trudnoći i izazivaju pobačaj. Ali je onda spontani krenuo sam. Sada samo treba da ispratim betu da padne skroz, kaže dr da to traje 10-15 dana. Ispisala sam da bi ostalo kao iskustvo, ako nekome ne daj Bože, bude trebalo.
|
|
|
|