|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
29.9.2010 14:45:16   
bojanica7
prepisivacu na ispitu, dete ce mi biti prevarant user posted image

Panta rei

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 526
29.9.2010 14:55:24   
bokicans
IZVORNA PORUKA: New Mom

Ako dete prvo kaže "mama" sledeće će biti istog pola, a ako kaže "tata" biće suprotnog pola.
Ako prvo dete liči na mamu, sledeće će biti suprotnog pola, a ako liči na tatu, biće istog pola.

Šta još neću čuti...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja je prvo rekla mama=devojcica
Jako lici na mene=dečakuser posted image user posted image user posted image user posted image Bravo ,pogodjeno a ja nosim blizanace!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj pa sada vi zamislite trudnicu koja:ne odbija hranu -i ne krece zbog vena,pa zatim ne pere kosu 40 dana i ne ide kod frizera,!Čupava,dlakava,neofarbana........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio bokicans -- 29.9.2010 15:02:07 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 527
29.9.2010 14:59:38   
Anoniman

Uješću nekog! user posted image  Ovih par dana se na mene i mm vrši žestok pritisak od strane moje i njegove keve (da mi je neko rekao da će oko nečeg da se slažu...) da pod hitno i obavezno stavimo crven konac bebi na ruku, jer sigurno preko dana neće spava iako je kenjkava i pospana jer negde napolju u šetnji pokupi nešto negativno i urokljivo.
Uh....
Sujeverja imaju moć samo ako verujete u njih! A ja sam suviše racionalna da to mogu da pojmim.

E , i mene ovo nervira !!! Mislim , meni to od mojih tj naših niko nije rekao da urdaim kad se beba rodi , ali me jako nervira to sa crvenim koncima i verovanjima !!! Ja mojoj bebi neću vezivati te konce , a znam da će se sigurno neko naći sa tim  pričama i bajanjima , i urocima ,i ...

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 528
29.9.2010 15:09:48   
pundja
Slicna fora po kojoj se zna da li je decak ili devojcica user posted image je u tome na kojoj strani prvo osetis da se beba pomerauser posted image   Ako  osetis pokret levo-devojcica a desno-decakuser posted image user posted image user posted image ?????

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 529
29.9.2010 15:10:27   
pundja
Meni je sve to simpaticnouser posted image

(odgovor članu pundja)
Direktna veza do poruke: 530
29.9.2010 15:13:38   
bokicans
E ja kada sam dobila Nadju i otišla dole kod njegovih,kada Nadja place svaki put su me pitale da li da joj "gase zar"baju ili sta vec,kazu nesto je uročiloo!Kada sam se od srca nasmejala dva ,tri puta pred svima nikada me više nisu pitale....user posted image Ali znam i dan,danas zene tamo u komšiluku ,sa malom decom,svasta rade,Npr kaze vodi bebu da joj nameste vilicu kod neka babe,zato sto stalno cokće kada sisauser posted image
ma ludilo....ima svasta....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
29.9.2010 15:15:37   
bokicans
IZVORNA PORUKA: bojanica7

prepisivacu na ispitu, dete ce mi biti prevarant user posted image

I polozices ispit pa ce ti dete biti pametno!user posted image user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 532
29.9.2010 15:18:13   
Anoniman
Bokice , ja sam rođena u Sandžaku , a svi dobro znaju koliko je tamo zastupljeno svo to bajanje , salivanje strave , olova , nameštanje vilica , bacanje prokletstva , obilasci hodža ... Pričala mi je mama da su , kad god ja zaplačem , sve komšinice nudile "alternativna rešenja" , niko bre decu nije vodio kod lekara ...

Mene na neki način i dan danas sve to pomalo plaši ... Imam loše porodično iskustvo , i jednostavno nikada nisam želela da poverujem u povezanost sa nadprirodnim .

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 533
29.9.2010 15:25:09   
bokicans
Koliko ja znam ,Pravoslavna crkva je veliki protivnik ,svih tih stvari,crne magije ,bajanja i slicno,i njeni vernici ne bih trebali ,time da se bave.Ja to ne volim,svi su po tim selima veliki vernici,slave po 5 slava a na drugoj strani krse osnovna nacela crkve!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 534
29.9.2010 15:49:35   
liliana
Ja sam rođena u Šumadiji, gde se oduvek verovalo u neke stvari i milion običaja. Razumem da je to nešto duboko ukorenjeno u svesti i mentalitetu ljudi. Ne verujem, ne pokušavam da promenim, ne pokušavam da nametnem neke svoje stavove, ali, isto tako, ne dozvoljavam da mi se nameće nešto od toga. Imam sreču da sam stotinama kilometara daleko od svega toga.user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 535
29.9.2010 15:59:31   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Uješću nekog! user posted image  Ovih par dana se na mene i mm vrši žestok pritisak od strane moje i njegove keve (da mi je neko rekao da će oko nečeg da se slažu...) da pod hitno i obavezno stavimo crven konac bebi na ruku, jer sigurno preko dana neće spava iako je kenjkava i pospana jer negde napolju u šetnji pokupi nešto negativno i urokljivo.
Uh....
Sujeverja imaju moć samo ako verujete u njih! A ja sam suviše racionalna da to mogu da pojmim.

E , i mene ovo nervira !!! Mislim , meni to od mojih tj naših niko nije rekao da urdaim kad se beba rodi , ali me jako nervira to sa crvenim koncima i verovanjima !!! Ja mojoj bebi neću vezivati te konce , a znam da će se sigurno neko naći sa tim  pričama i bajanjima , i urocima ,i ...

Bubo slažem se - crveni konci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma dajte ljudi batalite to sujeverje..........

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 536
29.9.2010 16:01:37   
dunja RR
najučestalije sujeverje koje svaki dan čujem:

DA KUCNEM U DRVO i PU, PU, PU (ako nekom kažemo nešto lepo)

ljudi batalite kuckanja u drvo u pu, pu, pu .............

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.9.2010 16:02:00 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 537
29.9.2010 16:18:40   
Anoniman
Ljudi , vi ne možete da verujete koliko to sujeverje zna da bude jako i da ubije u čoveku svaki osećaj realnosti , zdravog razuma ... Ispričaću vam priču ... Malo je potresna , pa ...
Moj otac je intelektualac , fakultetski obrazovan čovek , profesor . Nije nikada preterano verovao u crkvu , Boga , poštovao je , ali je on iz Partizanske porodice i nije nikada previše razmišljao o veri ili ovom drugom - sujeverju . Tako je vaspitavan .
Neću puno da širim priču . Reći ću samo da je moj otac dočekao da mu se troje dece rodi mrtvo . Jedno po jedno ... Njegova žena , a moja "maćeha" (mrzim tu reč) je sve tri bebe nosila po 9 meseci , a rađala ih mrtve . Jako , jako tužna i potresna priča , koja je mog oca "pomerila" i promenila za sva vremena . Čovek , zdrav , prav , razuman , više nije znao šta mu se dešava . Nije mogao da veruje . Ni lekari nisu mogli da veruju . Nikom ništa nije bilo jasno . Svega je tu bilo , i tužbi na račun bolnica , i istrage , i svega i svačega . Prava istina nikada nije izašla na sunce .
Meni je tatina žena tek pre par godina priznala da im se jednoga dan na vratima niotkuda pojavila neka žena , i rekla mojoj maćehi par reči , okrenula se i otišla . To su bile neke instrukcije o kojima moja maćeha ne želi baš puno da govori . Bitno je da je ona odradila , iako u velikom čudu , ono što joj je žena rekla . Ne znam da li zbog toga , ili zbog nečeg drugog (samo ne znam zbog čega drugog , u međuvremenu kod njih nije bilo lečenja , ničega) - ja danas imam sestru .
Moj otac odbija da razgovara o tome . Nikad , ali NIKAD  nije pričao na tu temu . Samo znam da se pod stare dane krstio i počeo da slavi Svetog Nikolu .
Eto . Ja sam zaista hladne glave i ne volim sujeverje . Krštena jesam , ali nisam ni pravi vernik . Ovu priču i dan danas ne umem da rastumačim ni sebi , a ni drugima . Možda je i bolje tako .

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 538
29.9.2010 16:20:56   
pepino
IZVORNA PORUKA: dunja RR

najučestalije sujeverje koje svaki dan čujem:

DA KUCNEM U DRVO i PU, PU, PU (ako nekom kažemo nešto lepo)

ljudi batalite kuckanja u drvo u pu, pu, pu .............

Joj Dunja ja nisam bas nesto sujevjerna,ali imam naviku cesto da kucnem u drvo,ne da kazem i to PU,PU,samo kucnem,navika viseuser posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 539
29.9.2010 16:24:38   
dunja RR
znam zato i kažem, to sujeverje je prešlo u naviku 99% ljudi koje znam...
zar nije bolja "navika" da se u toj situaciji prekrstiš ( ako si vernik)...bar ja tako radim, hvala Bogu, nikada nisam kuckala niti ću....

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 540
29.9.2010 16:25:37   
Sanjica26 RR
Ma, cela Srbija je okruzena sujeverjem. Najgore mi je kad cujem da neko ide u crkvu, a sujeveran je. Te dve stvari se ne mogu povezati, a i nemaju veze jedno s drugim. Ne moze se sluziti Bogu i djavolu.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 29.9.2010 16:27:02 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 541
29.9.2010 16:28:00   
pepino
Ma i nekada se prekrstim,kako kad...
MM mene nervira jer kada god macka predje preko puta ispred nas,on galami,ja mu kazem da nije normalan i samo se smijem,mislim sta nam macka moze,koja glupost!?
Inace ja i zivim u malom mjestu u kome su ljudi uglavnom poprilicno primitivni i sujevjerni...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 542
29.9.2010 16:40:39   
dunja RR
eh da zaboravih i onaj čuveni horoskop, svima u navici......
kada nekog upoznam prvo me pita šta sam u horoskopu, alo bre ja sam čovek sa svojim vrlinama i manama, zabole me za znak u horoskopu.......

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.9.2010 16:41:03 >

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 543
29.9.2010 16:49:38   
*Alexx*
A zašto ljudima smeta to kuckanje o drvo?

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 544
29.9.2010 16:53:10   
Lu
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

A meni ne smeta ali se eto čudim, kucanje u drvo ili pupu user posted image
Ma to je od sredine do sredine, uđe ti u naviku i počneš vjerovati da ako ne kucneš ili ne pupu- neš da će biti nešto loše a naravno da nećeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 545
29.9.2010 16:55:26   
dunja RR

meni smeta zato što je to sujeverje, koje ne volim

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 546
29.9.2010 17:00:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

A meni ne smeta ali se eto čudim, kucanje u drvo ili pupu user posted image
Ma to je od sredine do sredine, uđe ti u naviku i počneš vjerovati da ako ne kucneš ili ne pupu- neš da će biti nešto loše a naravno da nećeuser posted image

Ja nisam ni vernik ni nevernik , ali isto pljuckam ovo pu pu iz navike . A kucam o drvo isto tako , a pojma nemam što . user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 547
   [Obrisana poruka]
29.9.2010 17:00:52   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 548
29.9.2010 17:03:24   
dunja RR

meni smeta zato što je to sujeverje, koje ne volim

u stvari neka radi ko šta hoće, ali ti što kuckaju u drvo su sujeverni a obično kažu " ma jok, gde ja sujeveran"

to mi smeta, što ljudi nisu trezveni i svi rade nešto, zato što neko drugi to radi; što reče Buba, trezvena sam, ne dam da mi se podvaljuju gluposti, što se našem narodu godinama-vekovima dešava, nemamo svoje ja....e to mi smeta...
zašto kucaš u drvo? ako si trezven znaš da pravog odgovora na ovo pitanje nema......

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.9.2010 17:05:28 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 549
29.9.2010 17:14:55   
ivaj

eh da zaboravih i onaj čuveni horoskop, svima u navici......
kada nekog upoznam prvo me pita šta sam u horoskopu, alo bre ja sam čovek sa svojim vrlinama i manama, zabole me za znak u horoskopu.......

Kad smo kod toga koji ti je datum i sat rodjenja,da ti odradim natalnu?user posted image

Ja na sve kazem:"Znam za jadac!" I niko mi nista ne mozeuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here