Anoniman -> RE: Homoseksualnost (6.10.2012 23:14:57)
|
Koliko vas je i koliko puta bilo u ustanovi za napustenu i decu bez roditeljskog staranja? Ja sam bila vise puta, sto u ustanovama a sto na desavanjima za napustenu i decu bez roditeljskog staranja. Bila sam cak i u Kulini, ako se neko seca spota i kampanje iz 2000 Zovem se Andjela, za onaj dom u Kulini kod Aleksinca za ometene u razvoju, srecom posle renoviranja. Ta deca ti se kao grozdovi okace i nece da te ostave. Grebi se za minut paznje. Jednostavno je nemoguce otrgnuti se kad treba da podjes. A ti ne znas koga bi pre pomazio.... Da li ste vi svesni za sta su ta deca uskracena? Sta mislite da ona ne trepe diskriminaciju i da deca nisu surova prema njima? Moja komsinica je iz sirotista za njihove debele guzice dovlacila kantice eurokrema, kese bombona i tone putera. A sta je sa decom koja su hendikepirana ili bilesna? Tek njih niko nema da pogleda. Zasto niko ne pita njih da li bi voleli da imaju svoju sobu, da ih neko vodi na more, da sleve rodjendan u igraonici.... A ta prica nije vreme, prvo treba da se desi ovo ili ono... izmedju ostalog, parada tome i sluzi. Da pokaze da da postoje ljudi sa drugacijim seksualnim opredeljenjem, ali da je sexualno opredeljenje jedino po cemu se razlikuju od vecine. Ni po cemu drugom. I nemojte molim vas o vredjanju osecanja, nametanju misljenja i slicnom. Pa niko vas ne moze da natera da promenite misljenje, a i da promenite ja ne vidim nista lose u tome. O kakvom nametanju se prica, pa kako onda zovete to sto u sekularnoj drzavi gde po zakonu crkva ne sme da se mesa u funkcionisanje drzave (i ne verujte premijeru, crkva nije drzavna institucija) da u RRA sedi svesteno lice koje meni odredjuje sta cu da gledam? Sta predstavljaju gradske slave, litije i ostala paradiranja? Ima li ista izopacenije od toga da politicka stranka ima slavu? Gde cete vecu Sodomu i Gomoru od toga. Sta mislite, da mene dete nece pitati mama sta je to crkva, ko su ovi ljudi, sta je Bog? I kakvo je to pitanje ako si ateista sta te interesuje nasa vera? Interesuje me i vasa i druge, kao i skoro sve na ovom svetu. samo ne verujem. Ili verujes ili ne vreujes, tome te niko ne moze nauciti ili te na to prisiliti ili "zaraziti. Pa evo ja ne verujem a zivim u zelji gde ima dosta vernika i jos vise onih koji misle da to jesu. I ja sam mislila da verujem, pa sam se krstila pa sam kasnije shvatila da ne verujem. I sad moram da se raspitam kako se ispisuje iz te zajednice kojoj vise ni na taj nacin ne zelim da pripadam. Pred popis sam pitala roditelje kako ce da se izjasne a oni nisu umeli da mi objasne zasto ce se izjasniti kao pravoslavci kad ne veruju u Boga. Negde se svelo na to pa to je nasa tradicija, tako su nas ucili, ali ne verujemo. I to dotle da nista slava, nista crkva... I oni su se izjasnili kao pravoslavci. Na prijemo na porodjaju sa kontrakcijama i puknutim vodenjakom sestra me je drugi put sablaznjeno pitala za veroispovest, jer joj nije bilo jasno zasto odgovaram ateista (cisto sumnjam da kod nas vode racuna da Jehovinim svedocima ne daju transfuziju i sl, a predpostavljam i bar se nadam, da je to pitanje tu bas zbog toga, mada me to niko nije pitao pred operaciju, pa se sad plasim da sami nisu upisali pravoslavna). Mene je ta zena pogledala zaista da mi e bilo neprijatno, kao da ce sotona da mi proviri izmedju nogu. Izvinjavam se na predugom i malo konfuznom postu. pokusala sam da odgovorim na ono sto sam procitala na prethodnim stranama. I mislim da nije glupo ove provoditi vreme, mislim da je jako bitno o ovakvim stvarima razgovarati, nemam utisak da ovde neko svoje stavove namece drugima i da se ovde ljudi ubedjuju (mozda poneki izuzetak). Nema nista lose u tome da pojasnimo sta smo tacno hteli da kazemo i da pokusamo da se razumemo. Ne moramo da se slozimo, ali bi bilo lepo da se razumemo, uvazimo i da razmislimo o onome sto neistomisljenik govori. I jos jednom, ovde se radi o gradjanskim pravima, o tome da svi mogu da ih uzivaju jednako (a ne moraju) i bilo bi lepo da se svi borimo za to bez obzira ko vodi i koju paradu.
|
|
|
|