RE: Homoseksualnost (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (4.10.2012 22:53:24)

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Ne zivim u srbiji i briga me za vase probleme i vase gejeve [sm=smiley36.gif]
od sad na ovom forumu na ovoj temi mogu samo da se zaj[sm=smiley35.gif] jer mi dubokoumne rasprave iz kojih frCaju meni strani izrazi ne odgovaraju, ovako se bar nasmijem sto mi je i cilj [sm=smiley36.gif]

Mlada mama , a vi nemate gejeve u Bosni?
Zaista sam razocarana sto ovo jos uvek traje[sm=zmeden.gif]...

Verolina -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 1:44:32)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

jos ste tu [sm=smiley1.gif]
ja odoh da spavam , laku noc

Samo da znas da ne volim kad me ispale. Popila sam 4 dunje i cekala te do sada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vukosava -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 4:40:33)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Poenta parade je sledeća: kada vidite hetero par na ulici da se ljubi, svi će proći pored njih, a ako bi se gej par ljubio na ulici pitanje trenutka je kada bi dobili batine. Cilj parade je da se to promeni, da gejevi bar jednom godišnje u ovoj zemlji mogu na ulici da se drže za ruku sa svojim parom, da narod vidi kako to izgleda (pošto 95 % stanovništva nikada uživo nije videlo poljubac između dve gej osobe) i da vidi da to nije ništa strašno.
Ni jednog invalida niko neće prebiti zato što je invalid, ni jednu trudnicu niko neće prebiti na ulici zato što se seksala a gejeve koji se drže za ruke hoće. U tome je razlika i u tome je cilj paradiranja, ne da bi vama neko smetao i nametao ne znam ni ja šta. 

Slazem se. Inace sad sam tek ukapirala sto je ova tema aktuelna, procitala sam vest u Blicu. Ja sam inace bila na dve parade ponosa ovde u SAD i super mi je bilo. Slikali smo se sa drag queen-sciama. Svi su se zezali, bili opusteni. Nije bilo golih ljudi, niti nakaradno obucenih. A zene koje su se drzale za ruke su tako bile vesele, muskarci takodje. Mejdu njima sam videla par koje poznajem koji su inace super na poslu skroz za saradnju. Mada ovde se nasluti kad je neka zena lezbejka, ne sminka se, ne cupa obrve, nosi obicno neku kratku kosu, oblaci se ko musko. Ne svaka naravno. One koje sam upoznala su obicno jako jake zene, uspesne u karijeri i po mnogome nimalo ne zaostaju za muskarcima. Videla sam sest takvih zena. Delovale su mi kao super zene. Bez folova i prenemaganja, koje masa nas koristi da bi prosla u drustvu. Sise napolje, ratna sprema, stikle, pokazi sto vise golog, utegni se pa flertovanjem dobijaj sta ti treba. Ili preko polnog organa napreduj. To nikome ne smeta. A smeta kad zena voli zenu ili muskarac voli muskarca.

Jeste, sakrijte ih nek se kriju kao i do sada pa cete opet poverovati da ne postoje medju nama. A ko zna koliko ih ustvari poznajete.

vukosava -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 4:58:18)

IZVORNA PORUKA: ribizla

IZVORNA PORUKA: majathegreat

Uopšte nije ružno. Kad bi svi hteli da pitaju pre nego što nas oblatnjave možda bi bilo sve ok.
Kad imaš negde nekog ko je različit (u pitanju je dete) i kad tog nekog društvo smatra opičenim, nenormalnim, pa makar i da ga smatra čudnim dovoljno je za podsmeh, a tek da ga ubije zbog te svoje osobine, onda moraš da učiniš sve, baš sve što je u tvojoj moći da uveriš druge da takve različitosti ne treba ni da se primećuju.
A ove godine imam posebnu volju da pokušam da ubedim svakog kako smo svi isti, jer ove godine to još ovde nisam na forumu pisala, sam skapirala da će i moje dete biti čudno vama tipičnima. Nemam snage da pišem o tome konkretno, jer sam uvidela da to ovde nema smisla. Eto moj lični razlog je to.
Mada smatram da je dovoljno samo jedno čisto srce da to svi zaključe, da nije potrebno imati neku nesrećnu priču kao podlogu.
Gde bi nam bio kraj?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]
Eto ne mogu više, sad mi se plače jbg, a bila sam ustvari ljuta i zgrožena, a sad još i tužna, a to moje dete ne sme da vidi...

[sm=smiley31.gif]

zene , udahnite malo dobrote [sm=bravo.gif]

Ma stvarno ovo sve nije bitno, majo ne daj se [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 8:15:48)

Majo[sm=smiley31.gif]

Vuko, ja mislim da je to da su gej žene muškobanjaste više neka predrasuda, kao i da su svi gej muškarci isfeminizirani. To su oni koji su očigledni i koji se ističu, ali ja iskreno mislim da ima bar duplo više onih skrivenih, koji se ni počemu ne izdvajaju i za koje uvek kažemo "Nisam imala pojma" kad saznamo da su homoseksualci[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 8:24:06)

Ali nemamo temu problemi u glavi ! [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Shishica -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 9:25:02)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Osim što nam nije svima razmnožavanje jedini životni cilj (već pisah da nam je to osnovna razlika izmežu nas i životinja) zanima me da li ste svesno da dokazujući neprirodnost homoseksualnog odnosa nemogućnošću da se razmnože direktno implicirate i da su svi heteroseksualni parovi koji nisu mogli ili nisu želeli da dobiju dete takođe neprirodni?

Draga Gea.. ja sam vec na samom pocetku rekla za ovo.. parovi koji ne mogu da imaju decu..to je njihova tuga, a ne neprirodnost..[sm=smiley13.gif] Pri tom mislim na hetero naravno..

I dodala bih samo jos..

"Uzalud slepom namigivati, gluvom pricati, glupom dokazivati "

Mislim da ovde niko nikoga nije pokusao da procita, ali u pravom smislu i shvati sta onaj drugi govori.
Tako da je svako ostao na onome sto je sebi zacrtao..sto bas nije neka odlika..

Sustina i nije u tome da li je neko razlicit (toga ima i bice i ne treba gledati na to sa mrznjom i slicnim osecanjima), vec u tome da niko ne zeli biti provociran, da mu se neko namece, promovise, vrsi bilo kakav uticaj i slicno..
Ne znam da li je iko od vas razmisljao na siroko kada se radi o toj paradi?

Ja sam mnogo puta menjala svoje misljenje jer sam razmislila o onome sto mi drugi kazu. Retko kad vidim da to drugi cine.

O ovoj temi jesam razmisljala, slusala druge i savrseno utvrdila svoja misljenja [sm=smiley14.gif]

Lj.V.SH.

Lu -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 9:28:14)

IZVORNA PORUKA: n i n a

Ali nemamo temu problemi u glavi ! [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

O draga to ti misliš da nemamo, ipak ima hrabrih koji o tome pišu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
PROBLEMI U GLAVI

minna -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 9:54:26)

IZVORNA PORUKA: twinss

jao, jao sta reci a ne zaplakati? [sm=smiley22.gif] citam vecinu koja je tolerantna i koja misli da je homoseksualizam normalna stvar?[sm=zmeden.gif] hmm pa jako bi volela da vasa deca odrastaju gledajuci dvoje muskih ili zenskih kako se ljube, drze za ruku a vi im kazete da je to normalno?? i onda oni slusajuci vas postanu i oni takvi..pa onda vi kao roditelji ostanete gledajuci vase dete samo [sm=zmeden.gif] koja nece imati svoju decu, znaci necete postati babe, prababe. satrce vam se loza podrzavajuci homosekualizam jer dvoje muskih i zenskih ne mogu napraviti decu, zar ne?? drugo, mogu da traze usvajanje tudje, ili surogat majke sto je u nasoj lepoj srbiji nemoguca misija. ljudi mi smo na balkanu. i nikad necu reci svom detetu kada vidi dvoje homosekualaca da je to normalno...to nije normalno....i ne pada mi na pamet da se svadjam sa nekim i raspravljam. nebitno mi je misljenje tamo nekog na netu.znam koja su misljeneja m,oje okoline, prijatelje, porodice sto mi je bitno. ja znam kako cu vaspitati svoje dete.

Sigurno ne treba da odrastaju ni gledajuci gomilu muskih kako prave haos i maltretiraju nekoga zato sto je drugaciji od njih. I sta ako smo na Balkanu, nismo u XVII veku, mogla bi malo shvatanja da se promene...Mozda kada bi ih pustili da mirno prosetaju jedan dan u godini, bi shvatili da se ne desava nista strasno, ionako nam paradira svasta po medijima, pa nista, ako ti se ne svidja promenis kanal, ako ti se ne svidja koncert nemoj da ides, ako ti se ne svidja neki miting, parada nemoj da prolazis tuda...

A primetila sam da su sve zene koje su pisale da su bile na paradama u inostranstvu napisale da su se super provele, da je bilo veselo i da nisu videle nista ruzno.

Nisam sve uspela ni da iscitam jer nemam vremena, ne bih dalje ni pisala iz istog razloga, a i napisano je vec sve, samo se sve ponavlja, postujem tudja misljenja, samo mi je zao sto mi se cini da ce taj zadrti Balkan ipak ostati takav jos dugo, dugo.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 10:07:35)

Ta tvrdnja da su homoseksualci krivi jer provociraju kad znaju da će huligani da ih biju je nebuloza koja puni crnu hroniku Srbije decenijama unazd. To je ovdašnja bolesna logika koja kaže da su homoseksualci krivi jer su šetnjom provocirali huligane, da je žena kriva što je silovana jer je nosila kratku suknju i provocirala silovatelja, da je žena kriva što je muž lema jer nije oćutala kad zna kakve je naravi... I dokle god bude vas koji krivite žrtve silovane žene neće smeti da prijave silovatelje, žene i deca će trpeti nasilje u kući jer ovo društvo večito krivi žrtve.

indy_25 -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 11:06:24)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Ne zivim u srbiji i briga me za vase probleme i vase gejeve [sm=smiley36.gif]
od sad na ovom forumu na ovoj temi mogu samo da se zaj[sm=smiley35.gif] jer mi dubokoumne rasprave iz kojih frCaju meni strani izrazi ne odgovaraju, ovako se bar nasmijem sto mi je i cilj [sm=smiley36.gif]

Mlada mama , a vi nemate gejeve u Bosni?
Zaista sam razocarana sto ovo jos uvek traje[sm=zmeden.gif]...

Ima ih i tamo i Bosna ima taj problem. Prije par godina u i nasi gejevi poceli da paradiraju ali su ubrzo dobili batine i oni i koji su se nasli tu. Prebili su i ljude koji su ih dosli podrzati. Strana protiv je bila mjesavina huligana i vehabija islamskih vjernika koji su branili svoju vjeru :) smjesno mislim. Mislim da od tada nisu ni pokusali vise da paradiraju. U Bosni ima puno homoseksualaca .

Kad bi ste ih pustili da vam pardiraju jedne godine pozeljeli bi da vam paradiraju i svake. Ja jedva cekam sljedece godine gay paradu ovdje.

Ivana. -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 11:14:27)

Nema ih u Bosni, kao sto ih nema u Jagodini. Ti ljudi su oko nas i oni postoje. I sta cemo sad? A mene vise pogadja parada dzipova ispred patrijarsije u vreme zasedanja, nego parada ponosa.

Sve u svemu, ovde je odavno promasena sustina.

nina26 -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 11:20:30)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Osim što nam nije svima razmnožavanje jedini životni cilj (već pisah da nam je to osnovna razlika izmežu nas i životinja) zanima me da li ste svesno da dokazujući neprirodnost homoseksualnog odnosa nemogućnošću da se razmnože direktno implicirate i da su svi heteroseksualni parovi koji nisu mogli ili nisu želeli da dobiju dete takođe neprirodni?

ovo pitanje ni ne zasluzuje bilo kakav komentar[sm=smiley21.gif]

hanka -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:35:17)

[sm=smiley36.gif]

Nisam uspela da odgledam emisiju na rts do kraja [sm=smiley13.gif]

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:36:24)

u bosni ih ima, al ne traze svoja PRAVA , bar ne jos [sm=jezicek.gif] kad budu trazili dobice [sm=jezicek.gif]
indy_25 jel vodis i djete da gleda ljubav i ostvarenje prava na djelu [sm=smiley23.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:40:35)

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/346014/MUP-Otac-lezbijke-pretio-da-ce-razneti-bombom-cerku-i-sebe-na-gej-paradi/komentari#ostali
Slika i prilika srBskog "ponosa"...da ubije i svoje rodjeno dete i sebe jer je on lud...
Mlada mama - to sto si "nacrtala" da ce gejevi dobiti, nije bas po pravilima formua, rekla bih.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:47:24)

Još ste tu? [sm=zmeden.gif]

Napravite mesta i za moj šator!

Verolina -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:49:56)

Da su svi homoseksualci prihvaceni (kao Ribizlin brat) od strane svoje porodice i prijatelja, ne bi imali potrebu da paradiraju. Ono sto nisu dobili oko samog ognjista prenose na ostatak populacije. Pa da vam kazem nesto, da "isparadiraju" kod svojih roditelja i prijatelja prvo i da ih oni prihvate, poceo bi da ih prihvata i siri krug ljudi oko tog njihovog malog sveta i malo po malo to bi dobilo globalne razmere. Ja se dva dana uzdravam da napisem ovo, ali sta da mu radi Mika, Zika, Velja ili Paja, kad ga njegov sopstveni otac ili majka ne prihvataju? To je najtuznije od svega.Sta mislite da bi Palma onako palamudio da mu je neko iz porodice ili kruga prijatelja gej. Ne bi. Ali posto roditelji svoju decu ne prihvataju, time jasno i glasno sire sliku ostalima i ne kontam zasto se onda neko necemu cudi.Juce sam gledala onog crnogorskog prvodeklarisanog homoseksualca koji govori da ga je porodica odbacila. A Crna Gora ce da ga prihvati? Pa nece. Ja sam samo realna.
I dalje smatram da Parada homoseksualaca nema svrhu, cak iako je zakonski uokvirena. I ,takodje, i dalje smatram da u ovoj zemlji ima precih problema za paradiranje.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:52:29)

Mene bi bilo sramota i da pomislim da necu prihvatiti svoje dete zato sto je homoseksualac[sm=zmeden.gif]
To je zato sto poznajem nekoliko ljudi koje pre svega cenim zbog toga kakvi su , a ne kakvi su im seksualni afiniteti.

lesica -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:54:27)

A to sto ja ne nadjoh ni secer ni ulje jutros,nikom nista... Olga,kod mene u kraju nema ni za 200 dinara ulje. [sm=smiley36.gif] Tako da nista od nekih kolaca danas...

Bez'te zene u lepse teme,sta ste rekle rekle ste-koliko zena toliko stavova,a svaka brani svoje!

Olga75 -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:55:49)

molim vas da ova rasprava ostane pristojna , bez ruznih reci i kojecega [sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:57:16)

Lesice , kod nas ima po 180 al ja odoh sutra u jevropu da se smabdem [sm=smiley36.gif]
a da homoseksualnost ,
e njih ima i kod zivotinja , znate
ovo rekoh samo da ne masim temu
uzivajte u daljoj raspravi [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 12:57:52)

Ja bih katanče obesila još pre dva dana kad su bili na deset_oj strani, čisto da se odmore i naspavaju, pa otključati dogodine kad opet bude aktuelno [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 13:00:01)

IZVORNA PORUKA: ninicak

Mene bi bilo sramota i da pomislim da necu prihvatiti svoje dete zato sto je homoseksualac[sm=zmeden.gif]
To je zato sto poznajem nekoliko ljudi koje pre svega cenim zbog toga kakvi su , a ne kakvi su im seksualni afiniteti.

Ja ne ulazim u problem sramote, samo kazem da je to tako. Roditelji ne mogu da se pomire sa tim, radjaju frustraciju i revolt u sopstvenom detetu koje s pravom ljubav od njih ocekuje. I onda tu neprihvacenost homoseksualac usmerava na sve. Naravno, da ih ne prihvataju svi, ja to i ne kazem, ali prihvatilo bi ih mnogo vise kad bi podrsku nasli prvo u svojoj porodici i prijateljima. Kada bi ta porodica mogla glasno da kaze, moj sin/cerka su homoseksualci, to bi bio napredak. No ja to jos ne cuh.

hanka -> RE: Homoseksualnost (5.10.2012 13:18:06)

Najbolje da sve teme oko kojih nam se misljenja razilaze moderatori zakljucaju i eto resenja.
Ne znam samo koja bi onda tema ostala za diskusiju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>