Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.6.2010 9:17:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.6.2010 9:18:34
|
|
|
|
pepino
|
Pa rijec je o savjetu kako da spermici bolje plivaju,znaci pise u temi o spermiogramu,spermiogram-spermici isto ti dodje Ja nisam pomislila da nije mijesto da se napise vovde
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.6.2010 9:19:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Ma ja sam od jutros malo šlb
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.6.2010 21:08:14
|
|
|
|
Suncicabg
|
Zaboravila da napisem i ovde, mi smo bili kod urologa, rekao je da ponovimo spermogram i da mm radi briseve na hlamidiju, urea i microplazmu kao i hormone. Pa polako....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.6.2010 21:10:57
|
|
|
|
Ana RR
|
Polako, draga
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 20:51:45
|
|
|
|
Iva979
|
Ja sad stigoh sa klinike gde planiramo da radimo ins. i uzela sam rezultate spermograma: Izgled - normalan Likvefakcija - normalna Volumen - 4,6 ml ref. vr. 2-5 ph 7,2 ref.vr. 7,2-7.8 aglutinacije - da koncentracija 40,2 ref.vr >20 pokretljivost brza,linearna 18,5 ili 46% ref.vr >40 spora 3,0 ili 7,5% ref.vr 5 na mestu 1,2 ili 3,0% ref.vr 5 nepokretni 17,5 ili 43,5% ref vr <50 Eh sada, nije mi bas jasno otkud ova aglutinacija, kada smo radili pre par meseci u jednoj drugoj lab. spermogram je bio jako dobar. Sta vi mislite? Ja mislim da treba i sledece nedelje da uradimo opet negde drugde, jer sam negde citala da klinike gde treba da se radi asistirana oplodnja izmisle neki problem a njega u stvari nema. Jel imao neko problemcic sa agl. i kako se leci?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 21:01:36
|
|
|
|
pepino
|
Iva ja se u spermiogram skoro i ne razumijem,ali vrati se ako hoces na stranu br.63,ja sam napisala mm nalaz spermiograma koji je davno radjen,isto je aglutinacija bila pozitivna,a sve ostalo ok,pa mi je Cipi napisala sta to znaci,ukratko,pa procitaj! A kako se lijeci nemam pojma.... Ako sumnjas u lab. i rezultate,vi ponovite u nekoj drugoj!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 21:09:43
|
|
|
|
Iva979
|
Hvala Pepino, sad cu da nadjem sta je Cipi pisala, svakako bih proverila sta god da mi kazu!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 21:13:41
|
|
|
|
pepino
|
I samo da ti kazem da nama tada Dr. nije nista rekla za tu aglutinaciju,rekla nam je samo da je spermiogram dobar,ja sam nakon toga uspjela 2 puta zatrudniti,sad nemam pojma da li postoji kakav problem?! Muzu sam to spomenula,on misli covjek da je sve ok,nije izgleda rad da ponovi spermiogram,a ja trenutno nemam zivaca pored svojih problema da insistiram,tako da vidjecemo sta i kada....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 21:27:24
|
|
|
|
Iva979
|
Pa cudi me da je rekla da je to ok jer se u tom slucaju spermici lepe i udaraju jedni u druge... Ne znam vise nisam pametna
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 21:55:59
|
|
|
|
pepino
|
Nisam ni ja,a sto je jos gore radi se o Dr. Sibincic,mozda si cula,to je kod nas najbolja Dr. prva je pocela sa vantjelesnim i jedina radi u Republici Srpskoj,a zena grijesi ocito itekako,.... Al kazem ti i nakon toga sam uspjela 2 puta zatrudniti,ne znam.... Ja nju vec 2 puta pitam da li da radim vantjelesnu,ali posto sam ostajala 2 puta prirodno i posto sam relativno mlada,nece ni da cuje zena,kaze ti ostajes sada trudna i sve ce biti ok,mislim
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 22:06:03
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Evo strucnog objasnjenja... Aglutinacija Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE). Evo sta je Cipi rekla...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 22:10:30
|
|
|
|
Iva979
|
Hvala Sunci, procitala mada smo uradili ASA test, on je ok, uradicemo opet i spermokulturu da vidimo da nije od neke baterije
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 22:20:54
|
|
|
|
Suncicabg
|
Nemam pojma zasto se to desava...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.6.2010 23:59:56
|
|
|
|
lidija 011
|
djevojke, samo da vam javnem da smo danas bili kod urologa(treca sreca) ...mm je po prvi put zadovoljan izasao iz ordinacije doktor je rekao da oni u principu operisu varicoccelu, ako zeli moze sjutra da zakaze operaciju, ali u njegovom slucaju -nema potrebe...svasta nesto ga je ispitao, doktor mu dao par savjeta oko varicoccele, rekao je da sporija ili brza likvefakcija ne ukazuje na problem sa prostatom itd...zadrzao se "tricavih" pola sata (sto kod ranijih urologa nije bio slucaj)...bas sam nekako smirena danas, po prvi put ...uradit cemo spermiogram za 3 mjeseca-kontrola...sad bar znamo da treba da se posvetimo "samo" mom problemu
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 0:03:04
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 Hvala Sunci, procitala mada smo uradili ASA test, on je ok, uradicemo opet i spermokulturu da vidimo da nije od neke baterije Ako je ranije spermokultura bila ok, mozda je sada pametnije da uradi tm uretralni bris
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 0:16:21
|
|
|
|
Iva979
|
Pa videcu sta ce dr da kaze, nisam pametna Super za vaseg urologa!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 0:21:03
|
|
|
|
lidija 011
|
Hvala draga ...zelim i vama srecu ovo za uretralni bris sam povezala da ako kod zena postoji razlika izmedju vaginalnog i cervikalnog brisa, onda postoji i kod muskraca, jer spermokultura je bris sa prednjeg dijela uretre...nadam se da sam pomogla i drzim fige
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 0:22:22
|
|
|
|
lidija 011
|
Suncice imas pp
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 7:30:50
|
|
|
|
bebironcic
|
Jao...otiso mm da da za analizu!Sada cekam da mi se javi,da mi kaze kada ce biti gotov rezultat....uh,sto sam nervozna
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 8:04:13
|
|
|
|
bebironcic
|
Danas stizu rezultati oko 15h
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 9:43:27
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Danas stizu rezultati oko 15h navijam svim srcem znas i sama... Nemoj da se nerviras za sve imamo resenje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 9:56:19
|
|
|
|
bebironcic
|
Uh,dace Bog
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 10:38:17
|
|
|
|
Iva979
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Jao...otiso mm da da za analizu!Sada cekam da mi se javi,da mi kaze kada ce biti gotov rezultat....uh,sto sam nervozna Navijamo Beboooo!!! Jel znate nesto o aglutinaciji?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.6.2010 10:45:00
|
|
|
|
Veca77
|
Ivo, mislim da se u vecini spermograma aglutanacija izrazava plusicima. Ako je samo 1, onda nije strasno, a a ko su 2 ili 3 plusica, e onda vec treba nesto da se radi. Verujem da nije nista opasno, pogotovo sto u prethodnim nalazima uopste nije imao aglut., ali svakako to njegov urolog mora da vidi i proceni! Mi smo u poslednjem spermogramu imali jedan plusic i dr je rekla da je nalaz OK. Ne znam koliko sam ti pomogla!!!
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?