Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 12:50:37
|
|
|
|
marija andrijana
|
Angua, mislim da na vecini svih tih suplemenata pise da se primenjuju u periodu od 3 meseca ili 6 meseci ili dok ne dojde do trudnoce. Glavnu odluku o prekidu terapije treba da donese dr. Mm je promenjena terapija uvek kada bi imao los kontrolni spermogram. Dosada je imao 3 razlicite terapije u periodu od skoro 2 godine. Najbolje je da ode kod urologa pa da vidite sta dalje. Naravno, ne mora da znaci da je od terapije (od profertila) los spermogram. Ponovite ga kroz mesec dana.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 12:52:53
|
|
|
|
moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama podigla sam suprugov spermogram! Spermokultura će biti u ponedeljak! Apstinencija: 4 dana Količina: 3ml Izgled: b.o. Miris: spec. RH: 8 Konzistencija: viskozne Vitalnost spermija: Dobra Pokretljivost: odmah 85% (75%prog.) Kvalitet pokretljivosti: Broj spermatozoida: 110x10na6 Dijagnoza: Normospermia Dobrivoje (N.Front) mi rekao da je spermogram dobar, ali da čujem vas! Spermokultura sterilna! samo da Vam javnem!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 12:59:23
|
|
|
|
marija andrijana
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama IZVORNA PORUKA: moja ciklama podigla sam suprugov spermogram! Spermokultura će biti u ponedeljak! Apstinencija: 4 dana Količina: 3ml Izgled: b.o. Miris: spec. RH: 8 Konzistencija: viskozne Vitalnost spermija: Dobra Pokretljivost: odmah 85% (75%prog.) Kvalitet pokretljivosti: Broj spermatozoida: 110x10na6 Dijagnoza: Normospermia Dobrivoje (N.Front) mi rekao da je spermogram dobar, ali da čujem vas! Spermokultura sterilna! samo da Vam javnem! bravo!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 13:02:10
|
|
|
|
neron
|
mi smo isli na TESU i nasli su par nepokretnih spermatozoida sad imamo cemu da se nadamo u septembru vto.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 15:43:40
|
|
|
|
marija andrijana
|
Nasli su par pokretnih ili nepokretnih? Svakako je bitno da su nadjeni spermici! Skupljajte brzo papire za VTO i ukoliko idete preko drzave, predajte u Nemanjinu do sredine juna.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 15:59:24
|
|
|
|
neron
|
nepokretni su al nam to nije ni bitno posto idemo na ICSI a to je valjda da ga direktno ubrizga u jajnu celiju. vec smo naruceni za septembar posto necemo dok neprodju vrucine, a za ganjanje nalaza mi je jos rano ima 4 mjeseca. al bitno je da imamo materijal da su nasli par komada i cekaju u frizideru.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 16:36:40
|
|
|
|
marija andrijana
|
To je divno! Bravo! Bas se radujem!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 16:38:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Ciklamice bravo za spermogram! Izvinite što moram da napišem, ali ako odnesete uzorak za spermokulturu i posle 5 minuta, nećete dobiti vreme koagulacije koje vam je isto jako bitno. Pa tako bolje nek se mužići malo pomuče. Spermokulturu možete odneti u roku od dva sata i ne mora pod pazuh.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.5.2011 20:47:59
|
|
|
|
moja ciklama
|
hvala Vam. A pčelice, ništa mi nije jasno, šta si gore napisala
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.6.2011 16:05:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Napisala sam da bi trebalo uzorak sperme za spermokulturu da mužići daju na licu mesta inače neće izmeriti to neko vreme za koje se valjda sperma "pretvara iz gustog u tečno (vodnjikavo) stanje. To je od jako velike važnosti. Može se uraditi i tako što ti odneseš umesto mm uzorak, ali iskreno, to je samo bacanje para, jer će te najverovatnije opet slati da radiš i opet ćes platiti.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.6.2011 16:08:19
|
|
|
|
Anoniman
|
I da, drž'te mi palčeve da je mm izbacio one beštije. Do juče je pio antibiotike i u utorak radimo spermokulturu!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.6.2011 18:26:20
|
|
|
|
mulan
|
Ciklamice samo tako nastavi sa lepim vestima pa da budu Neron, samo napred. Pcelice, marijana andrijana jakooooo drzim palceve obema
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.6.2011 12:51:05
|
|
|
|
zvoncica79
|
Draga Mulan, Sorry sto tek sada odgovaram,ali... Mi smo radili sper. u konzilijumu i u zemunu belladona vrednosti su bile vise nego razlicite konz.6mil, Belladona 28 mil. do pre pet dana mislili smo da konz. nije ok tj dok nismo uradili na klinickom centru-gde su rezultati bili skoro isti kao u Konz. Tako da moram da se izvinim, i naglasim da ne proverene laboratorije nikako ne birati za sper. u svakom slucaju treba uraditi bar 2-3. Veliki pozdrav za sve!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.6.2011 13:24:57
|
|
|
|
Angua
|
I mi smo radili u konzilijumu, i poslednji rezultat je bio ukupno 2.6, a prethodni (u decembru) je bio 23! Nastavice da pije profertil, pa cemo sredinom juna ponovo kod lekara. Hvala puno na odgovorima!
< Poruku je uredio Ana RR -- 2.6.2011 14:44:55 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
ImenaBarbaricaKoje vam se ime najvise svijda?Vuk (
21%)
Lazar (
19%)
Filip (
25%)
Petar (
14%)
Pavle (
21%)
Ukupan broj glasova: 111Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!