Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:02:42
|
|
|
|
Mari86
|
pepino rezultat je odlican...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:10:01
|
|
|
|
pepino
|
Hvala Mari!Znala sam da je otprilike dobar,ali nesto gledam te slabo pokretne,pa nepokretne,pa sam se bila malo zamislila!Muz mi je zadnjih par godina pod jos vecim stresom,pa sam pomislila da se nije nedaj Boze sta sad pogorsalo,al to sam sad pomislila i necu vise!Ko nije danas pod stresom!?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:11:08
|
|
|
|
Mari86
|
pa draga stvarno je bilo davno..i valjda proveriti...evo nama je pre mesec dana bio 29 miliona a sada samo 9....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:13:13
|
|
|
|
bebironcic
|
Mari...nemam draga puno vremena da citam....jurim se sa decurlijom,tih 9 miliona je sada rezultat?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:14:32
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Mari...nemam draga puno vremena da citam....jurim se sa decurlijom,tih 9 miliona je sada rezultat? Da draga
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:17:18
|
|
|
|
bebironcic
|
Uh bre e bem mu misa sto bre draga tako,pa bas je bilo sve ok ljubim te ne sekiraj se
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.4.2010 13:25:05
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Uh bre e bem mu misa sto bre draga tako,pa bas je bilo sve ok ljubim te ne sekiraj se Ma kako da ne...nemogu da se ne sekiram
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 0:10:00
|
|
|
|
cipiripi
|
Evo i mene..kasnim i nemogu da ispratim sve..sva sam Sve je ok osim.... IZVORNA PORUKA: pepino Aglutinacija:prisutna (++) Evo strucnog objasnjenja... Aglutinacija Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 0:25:21
|
|
|
|
cipiripi
|
Mari, ispred mene je rezultat spermograma i spermokulture radjen 5.02.2010. godine na koji smo mi skroz zaboravili i rezultat preuzeli pre neki dan kad sam isla na UZ u Jovanovu.. Na nalazu pise 13 miliona ukupno, zivih i pokretnih 15 %...pa ti izracunaj... Ja sam oko 20.02 zatrudnela...nemoj da padas u bedak... Taj boj spermica vise nema nikakve veze sa zivotom koliko su sad znacajnije druge stvari...znas o cemu pricam..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 8:27:58
|
|
|
|
pepino
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Evo i mene..kasnim i nemogu da ispratim sve..sva sam Sve je ok osim.... IZVORNA PORUKA: pepino Aglutinacija:prisutna (++) Evo strucnog objasnjenja... Aglutinacija Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE). Sad me novi sok strefi!Ko mi je kriv kad sad cackam nesto sto je radjeno prije vise od 3 godine! Kad ovo kazem mm nece htjeti da cuje da nesto nije ok,pretpostavljam! Kako Cipi tada doktorica nije objasnila to,ona nama rekla da je spermiogram dobar,nije to ni prokomentarisala!? ti zivot!!!! Znas li sta moze doci ako se utvrdi da je to prisutno sto se tice trudnoce,smeta li to ista plodu ako vec dodje do toga?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 8:32:11
|
|
|
|
pepino
|
Al sam srocila ovu zadnju recenicu,Boze me sacuvaj! Znaci Cipi koliko sam te shvatila postoji mogucnost da ja stvaram antitjela na spermatozoide? Ako budes mogla objasni mi malo to,sta da radim u tom slucaju,koje su mogucnosti,rjesenja??? Hvala ti puno!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 10:18:15
|
|
|
|
bluka
|
IZVORNA PORUKA: pepino Ukupna kolicina sperme 5 ml Broj sperm. u 1 ml: 41.000.000 Ukupan broj spermat: 220.000.000 Pokretljivost: 75% Progresivno pokretnih: 40% Srednje pokretnih: 20% Slabo pokretnih: 15% Nepokretnih: 25% Viskoznost(sta god to znacilo ): uobicajena Aglutinacija:prisutna (++) Morfologija:Morfoloski patoloskih oblika 35% količina, broj, pokretljivost, morfologija (na nalazu mm normalne vrijednosti su više od 30%) - sve odlično! što se tiče aglutinacije (sljepljivanja), na nalazu mm piše da je normalno do 5% (on ima 5%), koliko je to plusića (jedan, dva ili tri) ne znam možemo li shvatiti. mm je istovremmenu uradio i spermokulturu i to je ok. sve u svemu, mislim da je ovo dovoljno dobar nalaz za ostvarivanje prirodne trudnoće, ukoliko su ostali faktori ok. e sad, znam da su muškarci jako teški kad trebaju oni raditi nalaze, ali ako krenete u ozbiljno ispitivanje (i eventualno vto) moraće opet svakako ponoviti nalaze. jer, na žalost. ne važe ni nalazi od prije dva-tri mjeseca a kamoli tri godine! pepi, ne nerviraj se oko starih nalaza, bilo pa prošlo!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 10:23:34
|
|
|
|
pepino
|
Kod mog su cini mi si samo 2 plusica,nema postotka!? Sta znaci,nemam pojma??? Ako postoji mogucnost onoga sto je Cipi napisala kako doticna doktorica koja je kod nas strucnjak nije to prokomentarisala????To mi nije jasno,vec je samo rekla da je ok! Znam da je star nalaz,ali me uplasilo to postojanje antitjela!? Zato bi ja ako se mene pita sve to ponovila,al ovaj put detaljnije! Ali kod kojeg Dr. da idem,vidis da je ovim nasim sve ok? Ne znam,nisam vise pametna!?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 10:28:51
|
|
|
|
bluka
|
znam sve, u istoj sam čorbi! ovako, malo doktor, malo forum, zajedno mozgamo pa se snalazimo. a ne bi trebalo da je ovako! je l' radi ovaj nalaz kod nje (ss) u ambulanti?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 10:30:16
|
|
|
|
pepino
|
Aha!!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 10:33:59
|
|
|
|
bluka
|
sad su u nalaz uveli procente. mi smo htjeli u drugoj ambulanti raditi, ali nas preusmjeriše kod nje, sad kod nje te stvari radi biolog.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 12:01:34
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Evo i mene. Bili smo juce u Spebu na punkciji , bocnuli su ga 4x i nasli su puno repica , i manji broj kompletnih ali nepokrtenih spermica. Sada nam je promenjen status iz azospermija u oligospermija. Dokt kaze da je bitno da bilo kakva produkcija postoji , da mozemo da se nadamo da ce terapijom naci barem nekoliko zivih i pokretnih. Dobio je da pije 2 meseca forseed a mesec dana cemo mu davati injekcije menopura. Za 2 meseca kontrolna punkcija , pa cemo videti sta dalje. Ima li neko iskustva sa menopurom? Kakvi su mu sporedni efekti? Juce je bio dan za transfer u klinici pa je bilo puno parova , a i nekoliko trudnica je doslo na pregled koje su kod njih radile vto. Bas mi je nekako bilo toplo oko srca kada sam videla da je nekome uspelo ,pa se nadas da ce i tebi.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:24:19
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Mari, ispred mene je rezultat spermograma i spermokulture radjen 5.02.2010. godine na koji smo mi skroz zaboravili i rezultat preuzeli pre neki dan kad sam isla na UZ u Jovanovu.. Na nalazu pise 13 miliona ukupno, zivih i pokretnih 15 %...pa ti izracunaj... Ja sam oko 20.02 zatrudnela...nemoj da padas u bedak... Taj boj spermica vise nema nikakve veze sa zivotom koliko su sad znacajnije druge stvari...znas o cemu pricam.. Upravo tako, moj dragi je radio spermogram, bas tog meseca kada sam ja ostala samo jos to nismo znali, pa smo krenuli sa analizama. Njegov rezultat je bio -oligospermija-, oko 8 mil/mil, odnosno oko 24 mil u celom ejakuatu. Dr. se uopste nije svideo rezultat a ja tad vec bila i to sa dvojkama!!!!
< Poruku je uredio mina@ -- 27.4.2010 14:25:59 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:27:44
|
|
|
|
Mari86
|
Devojke svaka cas_t sto jeuspelo sa losijim spermogramom Ali mi zaista ne mozemo da cekamo da se to cudo desi... i ne radi se ovde o broju nego o pokretljivosti...samo 5 posto je pokretno!!!
< Poruku je uredio Mari86 -- 27.4.2010 14:29:42 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:34:44
|
|
|
|
pepino
|
Mari mila ja te u potpunosti razumijem i podrzavam to sto planirate,mislim da je to najpametnije i i ja bi isto postupila! Bitno je da postoji rjesenje,krenite u postupak pa polako,ako se desi u medjuvremenu i prirodno jos bolje! Ja sam vec 2 puta bila trudna i mi imamo druge probleme a i ja razmisljam vec duze vrijeme o vantjelesnoj! Ja ti zelim svu srecu!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:35:01
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 Devojke svaka cas_t sto jeuspelo sa losijim spermogramom Ali mi zaista ne mozemo da cekamo da se to cudo desi... i ne radi se ovde o broju nego o pokretljivosti...samo 5 posto je pokretno!!! Dzabe draga kada sam posle toga imala spontani, jedan plod bio vanmatericno, i sve otislo.... .... Sada ponovo treba da radi spermogram pa videcemo... ali nije do toga, sada je samo u pitanju napetost i opterecenost....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:37:28
|
|
|
|
Mari86
|
mina znam da si imala spontani... pepino hvala ti draga mnogo mi znaci da cujem malo reci podrske
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 14:44:40
|
|
|
|
pepino
|
Ma svima nama znace lijepe rijeci!Ja nekada padnem u depresiju,da tako kazem,zabrinem se jako,budem tuzna,pa se opet trgnem,moram,moramo svi!!!! Nikom od nas nije lako,svi imamo svoje muke,ali bice bolje svima,moramo imati vjere! Ljubim te loknice!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 17:25:11
|
|
|
|
cipiripi
|
devojke, ja vise nijednu VTO ne podrzavam bez imunoloskih analiza... ne zelim samo da ispadne da mislim da sve imate ono sto imam ja..nije tako.. imuno faktori zaista imaju jako veliku ulogu u celom ovom procesu.. Pepino, sto se tice ASA, ona se rade iz krvi... ako ne verujete meni koliko je to vazno pitajte Pipi dugu carapu... nije VTO nimalo naivan proces... nije ni jeftin..kosta 3000e...imunoloske su oko 1000e, pa evo Vam prosta racunica...da li je bolje dati 1000e za pocetak, pa ako je sve ok dati 3000e za VTO..ili ako nije u redu, izleciti sve i prirodnim putem ostvariti trudnocu... ili...nesto nije u redu..lecis se...pa opet platis tih 3000e za vto...i tako dalje..vise sam se pogubila u kombinacijama.. verujte mi da ne zelim ni jednoj od VAS da spozna osecaj kad vam posle VTO..posle tih 14 dana kazu beta<1!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 19:06:43
|
|
|
|
pepino
|
Razumijem te Cipi,ja sam kriva sto previse visim na forumu,citam sve,sa svacim se opterecujem,sada i da je sve ok kod mene nebi mogla da zatrudnim koliko sam se psihicki opteretila,zato cu sad pokusati neko vrijeme da iskuliram!Hvala ti Cipi za sve,sto pored svog zivota,svojih obaveza i svoje trudnoce ti nalazis vremena i zivaca (a treba ti ih puno za nas sve) za sve nas!Ljubim te!
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?