Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 12:51:26
|
|
|
|
Mari86
|
i ja se slazem
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 23:19:07
|
|
|
|
2002m
|
Bili smo danas kod urologa na kontrolu. Jos uvek nije zadovoljan rezultatima, jos dva meseca klomifena...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 7:39:16
|
|
|
|
daca77
|
Ove rezultate: Zapremina 3,8 ( > 2,0 ml ) Likvefakcija uredna Viskozitet uredan Ph vrednost 7,4 ( >7,2 ) Koncentracija 124 x 10* ( >20 x 10*6/ml) Ukupan broj 471 x 10* ( >40 x 10*6/ml) Leukociti 3 x 10*6 ( <1 x 10*6/ml) MOTILITET a 51 (>25 %) b 28 a + b 79 ( > 50 % ) c 13 d 8 Ovalne forme 35 ( >15 %) Akrozomski defect 11 % Vakuolizirane 7 % Mikrocefalicne 8 Makrocefalicne 6 Amorfne 12 Tapering 5 Anomalije vrata 6 Anomalije repa 10 je sinoc pogledao urolog i rekao da su odlicni...kaze, muckanje 3-4x nedeljno, da pokusavamo jos 1, 5 god., a nakon toga HSG i ostala ispitivanja...ovaj je prof dr bas optimista...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 8:05:33
|
|
|
|
bebironcic
|
BRAVO DACOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 9:33:49
|
|
|
|
Mari86
|
daco draga a sta je rekao za leukocite
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 10:07:21
|
|
|
|
ira.v
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 ira koliko vidim kod vas tj.kod njega je problem pokretljivost jel tako? Malo smanjeni broj ali to nije strasno..zasto i vi ne pokusate sa Peruvian macom??? Ona pomaze dosta?! A doktora ti mogu preporucuti ali samo iz Novog Sada Mari, hvala! Da, kod njega je problem pokretljivosti i broja. Bris uretre na ureaplazmu. mikoplazmu i chlamydiu je negativnan! Za preuvian macu sam procitala ovde na forumu. Probacemo, naravno. Neki savet o koriscenju bi nam dobro dosao... Tek smo poceli da se ozbiljno hvatamo u kostac sa problemom koji imamo, a zelimo da se on sto pre resi. PoZz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 10:51:16
|
|
|
|
2002m
|
Evo naseg spermograma. Broj spermatozoida po ml 67% M\ml Procenat pokretljivih 47% Procenat normalne morfoligije 32% Broj pokretljivih po ml 31,4 M/ml Broj funkcioNALNIH PO ML 16,0 M/ml Index pokretljivosti spermatozoida 180 Broj u celokupnom uzorku sperme 154,1 M Broj pokretnih sperm. u celokupnom uzorku 72,22 M Broj funkcionalnih sperm. u celokupnom uzorku 36,80 M Ph 8
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 12:12:21
|
|
|
|
Mari86
|
2002 ja mislim da je ovo ok... Pokretljivih ima dosta,bar se secam sta je moja doktorica pricala...rekla je sve sto je preko 25 da je zadovoljavajuce.. Leukociti i to nisi napisala?!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 12:22:07
|
|
|
|
2002m
|
Njegov urolog jos uvek nije zadovoljan i produzio mu je terapiju jos 2 meseca. Sve stavke sam nabrojala, tako rade u ovoj lab. Ali na prvom spermogramu koji smo radili pre tri godine u drugj lab. ima puno vise stavki. Leukociti su bili 1,0 < 1,0 Viskoznost normalna Volumen 2,6 (referentna 2,6)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 12:26:35
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: 2002m Njegov urolog jos uvek nije zadovoljan i produzio mu je terapiju jos 2 meseca. Sve stavke sam nabrojala, tako rade u ovoj lab. Ali na prvom spermogramu koji smo radili pre tri godine u drugj lab. ima puno vise stavki. Leukociti su bili 1,0 < 1,0 Viskoznost normalna Volumen 2,6 (referentna 2,6) pa uvek moze bolje,ali ovo je sasvim ok rezultat...ahhh moj mm pije Klomifen vec 6 meseci nemoj da brines
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.5.2010 12:29:08
|
|
|
|
2002m
|
Evo bas sam narucila peruvian macu . Posto je pored klomifena i to morao da guta na moju odgovornost
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.5.2010 7:40:54
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 daco draga a sta je rekao za leukocite Mari, nista nije rekao...po njemu je sve ok, posto je spermokultura u redu...a i moji brisevi na hlamidiju, miko i ureoplazmu negativni...jos je dodao da nije moguce imati skloski primer, uvek nesto nedostaje...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 11:27:11
|
|
|
|
marija andrijana
|
caos devojke!!! ja sam jos jedna u nizu sa istim ili slicnim problemom. duze vreme pokusavamo da napravimo bebicu, ali nam bas ne uspeva procitala sam mnoge forume, al resih sa vama malo da podelim iskustva. imamo problem sa pokretljivoscu i sa manjim brojem. hocu da vas pitam, da li neka zna zasto se posle operacije varikocele kod mog dragog ne menja stanje? receno nam je da, kad se to zavrsi, ima da explodira! ali nista... koliko treba vremena da prodje da se to normalizuje i moze li uopste da se normalizuje? najveci problem je sto smo ne strpljivi!!!! sta bi, od svih lekica i preparata, bilo najefikasnije da se spermici pokrenu? ...i da li da se odmah bacimo na vestacku oplodnju, da ne gubimo vreme? godinice stigle 31, a jos brze prolaze jako, jako me interesuje vase misljenje!!! ljubac svima!!! ...i hvala unapred
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 11:37:26
|
|
|
|
ksenija81
|
Doktori kazu da ta operacija moze puno da pomogne, ali isto tako ne mora uopste ukoliko to nije primarni problem. Devojke narucuju Peruvian maku, ali najbolje je otici kod urolag pa da on kaze misljenje. Svi smo nestrpljivi i ja narocito, ali to je normalno. Koliko dugo pokusavate?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 11:48:32
|
|
|
|
Mari86
|
marija moj muz je operisao varicocelu pre evo cetiri godine...stanje je bilo nista se nije menjalo,malo dobro malo lose.. uglavnom lose,tako da operacija nije garancija za uspeh,bitno da je operisao... pre koliko je operisao varicocelu? nama se evo posle skoro cetiri godin stanje popravilo,ali uz lekove!! Sta kaze urolog??? Sta ti pije muz od lekova?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 12:09:05
|
|
|
|
marija andrijana
|
pokusavamo oko 3 god, operaciju je imao pre skoro 2 godine. profesor koji ga je operisao je dao samo antibiotike i rekao da ce to biti ok. od tad smo se vodali od jednog do drugog urologa i za godinu dana uradio je 5 spermogr. (jer ne priznaju postojece) i na kraju niko mu nista nije dao od terapije. .. a i moj dragi je bio malo inertan, pa je mogao samo da prezivi maticni mlec, vitamin c i e, naravno u prirodnom obliku, sad se razmrdao i zainteresovao za nedelju dana idemo kod neke dr. po preporuci pa se nadamo da ce ona konacno reagovati (mada je i ona trazila novi spermogram). mari, sta kazu vama lekari? hoce li uskoro da se ostvari zeljica? ksenija, koliko vi pokusavate? .. i da sta jos moze da bude problem? bakterioloski mu je ok, bris Cla, Urpl, Micopl.... ...od ponedeljka pocinje sa peruvian macom, mislim da ce stici tad. ljubac
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 12:15:26
|
|
|
|
Mari86
|
a odakle ste vi marija??? pa draga moja ja ne bih volela da te obeshrabrim ali mi idemo na VTO,sledece nedelje krecem sa stimulacijom Moj mm je pre vise od sest meseci imao rezultat spermograma 0,3 Sada uz pomoc lekova koje mu je njegov urolog koji ga je i operisao prepisao dosli smo na 29 miliona,poslednji put je bio 9 miliona rezultat zbog antibiotika koje je pio... a nisi nam rekla kakav je rezultat spermograma???? koliko ima spermica i koliko ih je pokretno?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 13:57:11
|
|
|
|
marija andrijana
|
iz beograda smo. broj 11 mil a progesivno pokretnih i pokretnih ukupno samo 11% dr sto ga je operiso je rekao, odma na vto da ne gubite vreme. mozda je bio u pravu... sad o tome intenzivno razmisljamo, al ajde da docekamo i ovu dr. jos nisam usla u tu problematiku, al cu uskoro, ocigledno! sta sve moras da uradis, kako izgleda ceo proces pripreme? koliko to sve traje? zelim ti svu srecu, pa da nas sve ovde uskoro obradujes!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 14:06:38
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: marija andrijana iz beograda smo. broj 11 mil a progesivno pokretnih i pokretnih ukupno samo 11% dr sto ga je operiso je rekao, odma na vto da ne gubite vreme. mozda je bio u pravu... sad o tome intenzivno razmisljamo, al ajde da docekamo i ovu dr. jos nisam usla u tu problematiku, al cu uskoro, ocigledno! sta sve moras da uradis, kako izgleda ceo proces pripreme? koliko to sve traje? zelim ti svu srecu, pa da nas sve ovde uskoro obradujes! kod vas je super pokretljivos kod nas je samo 5 posto ima tema vantelesna oplodnja pa pogledaj tamo smo pisale..da ne pisem ovde dobicu po prstima
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.5.2010 14:13:38
|
|
|
|
marija andrijana
|
progresivni 5% i pokretni 6% to je to valjda. ima jos dosta da se radi do donje granice... e hocu, sad cu da izcitam. cuvaj prstice!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.5.2010 15:36:57
|
|
|
|
dunja RR
|
Da li je neko probao sa proxeed-om da poboljša rezultate spermograma, mojim prijateljima je uspelo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.5.2010 15:39:41
|
|
|
|
NinaMandarina
|
MM je poboljsao spermogram sa proxeedom . Pio je 3 meseca, zajedno sa drugim vitaminima i svi parametri su se poboljsali, posebno poretljivost, sa 30% na 75%
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.5.2010 17:59:42
|
|
|
|
Ana RR
|
MM je pre 10 dana počeo da pije proxeed, išao je na klinički kod urologa. Prvi mesec pije po dve kesice dnevno, drugi mesec jedna kesica dnevno pa na kontrolu. Javiću rezultate
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.5.2010 18:03:27
|
|
|
|
dunja RR
|
Ana i Ninamandraina super
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.5.2010 18:05:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?