Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.4.2010 20:10:33
|
|
|
|
cipiripi
|
draga ja da nisam visila po RR i drugim forumima ne bi nasla resenje... iskreno fora je da samo ostanes mirne i hladne glave i da se ne stresiras za sve sto procitas i cujes, vec da polako krenes u "resavanje".. znam da tebi nije lako tu gde si da sve to radis...da si u Bg ja bi te uputila gde, sta, kad i kako..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:20:45
|
|
|
|
MMia
|
Drage moje, evo rez mm! Doktor kaze da nije dobro, sta vi kazete? Sg, koagulacija prisutna Sg, likvefakcija 18 min. 15-20 Sg, izgled beličast Sg, volumen 2,0 ml 2-7 Sg, pH 8,0 7-8 Sg, broj spermatozoida 153,0 x 10^ 6/mL .Sg, broj spermatozoida 306,0 x 10^6/vol Sg, progresivno pokretni 45% 25-100 Sg, pokretni spermatozoidi 5% 0-10 Sg, nepokretni spermatozoidi 50% Sg, leukociti 8-10 0-15 Sg, eritrociti 3-4 bleda Sg, aglutinacija + Sg, viskoznost pojačana Scg, normalne forme 57% 60-100 Scg, abnormalne forme 43% 0-40 Scg, glava 14% Scg, vrat 5% Scg, rep 24% Trajanje apstinencije 3 dana
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:27:06
|
|
|
|
Mari86
|
A sta po doktoru nije dobro? meni je malo nepregledno ali vidim da ima dobar broj cak mozda i povisen malo...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:29:12
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: MMia bas nepregledno, pokusavam da napisem lepo Sg, koagulacija prisutna Sg, likvefakcija 18 min. 15-20 Sg, izgled beličast Sg, volumen 2,0 ml 2-7 Sg, pH 8,0 7-8 Sg, broj spermatozoida 153,0 x 10^ 6/mL . Sg, broj spermatozoida 306,0 x 10^6/vol Sg, progresivno pokretni 45% 25-100 Sg, pokretni spermatozoidi 5% 0-10 Sg, nepokretni spermatozoidi 50% Sg, leukociti 8-10 0-15 Sg, eritrociti 3-4 bleda Sg, aglutinacija + Sg, viskoznost pojačana Scg, normalne forme 57% 60-100 Scg, abnormalne forme 43% 0-40 Scg, glava 14% Scg, vrat 5% Scg, rep 24% Trajanje apstinencije 3 dana Mislim da je ovako preglednije svima
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:29:39
|
|
|
|
bebironcic
|
MMia....jeste malo nepregledno,ali sta fali ovom rezultatu,sta je rekao doktor,u cemu je problem.Broj koliko vidim je dobar,a i ima 45% pokretnih
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:35:28
|
|
|
|
MMia
|
hvala kaze da je broj leukocita povecan, mali br pokretljivih sperm. veliki broj nepokretnih i normalne i abnormalne forme malo poremecene
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:37:47
|
|
|
|
bebironcic
|
leukociti pokazuju na neku upalu,a sta fali broju?eh,kada bi mm imao bar upola sto ima tvoj!posavetuj se ti sa jos nekim lekarem,ja vise ne slusam sta kaze samo jedan!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:46:12
|
|
|
|
Mari86
|
Jao pa taj lekar preteruje...ja mislim da je broj dobar koliko vidim leukociti su u granicama referentnih vrednosti...da nije radio spermokulturu? A broj pokretnih je sasvim dovoljan ...i ja mislim da treba da se obratite drugom lekaru?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:53:14
|
|
|
|
MMia
|
u redu, slusam vas! idemo kod drugog dr!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 10:59:20
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: MMia u redu, slusam vas! idemo kod drugog dr!! Ne moras nas da poslusas,mi samo kazemo nase misljenje i iskustva,a ono najbitnije je na tebi da odlucis!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 11:29:24
|
|
|
|
MMia
|
Ipak moramo, jer jedan dr rekao odlican spermogram a drugi da bas nije dobar?! I kako da ostanes normalan A ja mislila moji hormoni ne valjaju, pa mi rekli juce da su u redu?! da poludis
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.5.2010 15:18:59
|
|
|
|
vila 07
|
Sad sam podigla spermogram. Koncentracija 5, prošli put bilo 7, pokretni 0,40. Sve gore i gore. Ne znam više sta da radimo. Ne smem da budem tužna zbog njega, teško mu je, a ja se užasno osećam. Nikom ništa i ne govorim, ne mora niko da zna u čemu je problem. Samo ovde mogu da se izjadam. Hvala što postojite.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:00:36
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: vila 07 Sad sam podigla spermogram. Koncentracija 5, prošli put bilo 7, pokretni 0,40. Sve gore i gore. Ne znam više sta da radimo. Ne smem da budem tužna zbog njega, teško mu je, a ja se užasno osećam. Nikom ništa i ne govorim, ne mora niko da zna u čemu je problem. Samo ovde mogu da se izjadam. Hvala što postojite. Ne tuguj draga, znam bar pet devojaka cije je m imao los sp u trenutku i pre trudnoce. Evo i meni se nesto desilo (biohemijska), a zadnji sp je bio 5mil. Bice sve ok!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:36:31
|
|
|
|
2002m
|
Cao drage Kod nas se stanje duplo popravilo sa 33 M\ml na 67 M\ml.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:37:28
|
|
|
|
ksenija81
|
e super Sta je koristio od terapije?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:40:27
|
|
|
|
2002m
|
Klomifen i tablete peruvian maca
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:41:19
|
|
|
|
2002m
|
Peruvin macu sam narucila preko net. na svoju ruku a klomifen mu je prepisao urolog.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:50:48
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: 2002m Klomifen i tablete peruvian maca A jesi ti mozda pila peruvian macu? Razmisljam da narucim...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:53:37
|
|
|
|
2002m
|
pila sam jedno 7 dana, ali sam prestala posto sam taj mesec pocela sa stimulacijom klom. pa sam prestala. Po meni,mislim da su dobre i ne mogu da naskode.Moj muz je zivi primer hehehe
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.5.2010 16:55:42
|
|
|
|
ksenija81
|
imas pp
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 11:15:29
|
|
|
|
ira.v
|
pozdrav svima! prvi put sam videla da postoji ovaj forum i zahvalna sam tome. konacno, da imam skim da podelim muke. zalosno je sto ih uopste imamo. naime, moj suprug je operisao varikocelu pre godinu dana i rezultati su mu isti. tragedija je sto mu niko od lekara nije dao terapiju, osim one obavezne posle intervencije (antibiotici) njegov rezultat od pre nekoliko dana ANALIZA REZULTAT JEDINICE REF. VRED. Duzina apstinencije 5 dana SPERMOGRAM Smt - Zapremina ejakulata (V) 3.9 ml 2 - 7 Likvefakcija 35 MINUTA Konzistencija NORMALNA Spr - Broj sprematozoida 11.0 10*9/L 20 - 250 Spr - Broj spermatozoida 42.9 10*6/V > 50 Spr - Progresivno pokretni spr.a) 0.06 1 > 0,25 b) 0.05 1 > 0,10 Pokretni c) 0.12 1 Nepokretni d) 0.77 Spr - Leukociti 0.39 10*9/L < 1 Spr - Vitalnost 0.46 1 > 0,5 SPERMOCITOGRAM Spr - Normalne forme 0.49 1 > 0,6 Spr - Abnormalne forme 0.5 1 < 0,4 GLAVA 0.20 < 0,3 VRAT 0.25 < 0,2 REP 0.06 < 0,2 da li neko od vas moze da mi da savet kako da poboljsamo stanje i ima li uopste nade? kod lekara nam je zakazano tek za 31.5. na uroloskoj klinici dr. dragisa misovic. iamte li nekog lekara da nam preporucite obzirom da me uubi cekanje. hvala unapred. pozdrav svima
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 11:20:25
|
|
|
|
Mari86
|
ira koliko vidim kod vas tj.kod njega je problem pokretljivost jel tako? Malo smanjeni broj ali to nije strasno..zasto i vi ne pokusate sa Peruvian macom??? Ona pomaze dosta?! A doktora ti mogu preporucuti ali samo iz Novog Sada
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 11:21:48
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: 2002m Cao drage Kod nas se stanje duplo popravilo sa 33 M\ml na 67 M\ml. Bravo draga bas mi je drago ...a nisi nam napisala kakva je pokretljivost!! ??
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 12:36:55
|
|
|
|
skorpija76
|
u zadnjih godinu dana stalno sam u spermogramima i jako puno sam naucila o tome jer mi je postalo jako bitno jer zeeeelimm bebicu!Vidim da zene dosta ne razumeju oko toga pa evo malo da podelim svoje novo znanje s vama! srecom imam prave strucnjake oko sebe! Najbitnije oko spermograma su progresivno pokretni a ne kolicina(to je zabluda), broj leukocita(ne sme da se ima ni MALO),slepljivanja ne sme da bude jer je to znak zapaljenskog procesa ili autoimune bolesti.Neophodno je da muskarac ima dovoljan nivo fruktoze i cinka.Nalaz varikocela mora biti uredan!nalazi hlamidije se vide po broju leukocita kojih kao sto sam navela NE SME da bude.cim je broj leukocita u spermogramu povisen to ne mora automatski da ukazuje na hlamidijalnu infekciju vec je neophodno uraditi spermokulturu.evo malo informacija cisto da se pomognemo...pozzz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.5.2010 12:40:45
|
|
|
|
ksenija81
|
Bravo Skorpijo i ja mislim da je to vaznije i od kolicine i od broja
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?