|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
27.4.2010 20:10:33   
cipiripi
draga ja da nisam visila po RR i drugim forumima ne bi nasla resenje... user posted image  iskreno user posted image
fora je da samo ostanes mirne i hladne glave i da se ne stresiras za sve sto procitas i cujes, vec da polako krenes u "resavanje"..
znam da tebi nije lako tu gde si da sve to radis...da si u Bg ja bi te uputila gde, sta, kad i kako..

user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1576
5.5.2010 10:20:45   
MMia
Drage moje, evo rez mm! Doktor kaze da nije dobro, sta vi kazete?
Sg, koagulacija                                        prisutna   Sg, likvefakcija                                      18                                      min.              15-20   Sg, izgled                                             beličast   Sg, volumen                                         2,0                                     ml                 2-7   Sg, pH                                                 8,0                                                         7-8   Sg, broj spermatozoida                           153,0                                  x 10^ 6/mL   .Sg, broj spermatozoida                          306,0                                  x 10^6/vol   Sg, progresivno pokretni                         45%                                                        25-100   Sg, pokretni spermatozoidi                      5%                                                         0-10   Sg, nepokretni spermatozoidi                   50%   Sg, leukociti                                          8-10                                                       0-15   Sg, eritrociti                                           3-4 bleda   Sg, aglutinacija                                      +   Sg, viskoznost                                       pojačana   Scg, normalne forme                              57%                                                        60-100   Scg, abnormalne forme                          43%                                                        0-40   Scg, glava                                            14%   Scg, vrat                                               5%   Scg, rep                                               24%   Trajanje apstinencije                              3 dana

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1577
5.5.2010 10:27:06   
Mari86
A sta po doktoru nije dobro? user posted image

meni je malo nepregledno ali vidim da ima dobar broj cak mozda i povisen malo...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1578
5.5.2010 10:29:12   
Mari86
IZVORNA PORUKA: MMia

bas nepregledno, pokusavam da napisem lepo
Sg, koagulacija           prisutna
   Sg, likvefakcija         18       min.              15-20  
Sg, izgled               beličast

Sg, volumen         2,0       ml                 2-7

Sg, pH      8,0            7-8

Sg, broj spermatozoida          153,0     x 10^ 6/mL
  .
Sg, broj spermatozoida       306,0     x 10^6/vol

Sg, progresivno pokretni       45%    25-100

Sg, pokretni spermatozoidi         5%   0-10

Sg, nepokretni spermatozoidi       50%

Sg, leukociti          8-10    0-15

Sg, eritrociti           3-4 bleda

Sg, aglutinacija       +

Sg, viskoznost            pojačana

Scg, normalne forme  57%   60-100

Scg, abnormalne forme    43%   0-40

Scg, glava         14%

Scg, vrat          5%

Scg, rep          24%

Trajanje apstinencije    3 dana

Mislim da je ovako preglednije svima  user posted image

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1579
5.5.2010 10:29:39   
bebironcic
MMia....jeste malo nepregledno,ali sta fali ovom rezultatu,sta je rekao doktor,u cemu je problem.Broj koliko vidim je dobar,a i ima 45% pokretnihuser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1580
5.5.2010 10:35:28   
MMia
user posted image
hvala
kaze da je broj leukocita povecan,
mali br pokretljivih sperm.
veliki broj nepokretnih
i normalne i abnormalne forme malo poremeceneuser posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1581
5.5.2010 10:37:47   
bebironcic
leukociti pokazuju na neku upalu,a sta fali broju?eh,kada bi mm imao bar upola sto ima tvoj!posavetuj se ti sa jos nekim lekarem,ja vise ne slusam sta kaze samo jedan!

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1582
5.5.2010 10:46:12   
Mari86
Jao pa taj lekar preteruje...ja mislim da je broj dobar user posted image

koliko vidim leukociti su u granicama referentnih vrednosti...da nije radio spermokulturu?
A broj pokretnih je sasvim dovoljan ...i ja mislim da treba da se obratite drugom lekaru? user posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 1583
5.5.2010 10:53:14   
MMia
u redu, slusam vas!
idemo kod drugog dr!!user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1584
5.5.2010 10:59:20   
bebironcic
IZVORNA PORUKA: MMia

u redu, slusam vas!
idemo kod drugog dr!!user posted image

Ne moras nas da poslusas,mi samo kazemo nase misljenje i iskustva,a ono najbitnije je na tebi da odlucis!

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1585
5.5.2010 11:29:24   
MMia
Ipak moramo, jer jedan dr rekao odlican spermogram a drugi da bas nije dobar?!
I kako da ostanes normalanuser posted image
A ja mislila moji hormoni ne valjaju, pa mi rekli juce da su u redu?!
da poludisuser posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 1586
5.5.2010 15:18:59   
vila 07
Sad sam podigla spermogram. Koncentracija 5, prošli put bilo 7, pokretni 0,40. Sve gore i gore. Ne znam više sta da radimo. Ne smem da budem tužna zbog njega, teško mu je, a ja se užasno osećam. Nikom ništa i ne govorim, ne mora niko da zna u čemu je problem. Samo ovde mogu da se izjadam. Hvala što postojite.

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1587
9.5.2010 16:00:36   
ksenija81

IZVORNA PORUKA: vila 07

Sad sam podigla spermogram. Koncentracija 5, prošli put bilo 7, pokretni 0,40. Sve gore i gore. Ne znam više sta da radimo. Ne smem da budem tužna zbog njega, teško mu je, a ja se užasno osećam. Nikom ništa i ne govorim, ne mora niko da zna u čemu je problem. Samo ovde mogu da se izjadam. Hvala što postojite.

Ne tuguj draga, znam bar pet devojaka cije je m imao los sp u trenutku i pre trudnoce. Evo i meni se nesto desilo (biohemijska), a zadnji sp je bio 5mil.
Bice sve ok!

(odgovor članu vila 07)
Direktna veza do poruke: 1588
9.5.2010 16:36:31   
2002m
Cao  drageuser posted image user posted image user posted image
Kod  nas se stanje  duplo  popravilouser posted image user posted image user posted image sa 33 M\ml   na   67 M\ml.

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1589
9.5.2010 16:37:28   
ksenija81
e super user posted image user posted image user posted image
Sta je koristio od terapije?

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1590
9.5.2010 16:40:27   
2002m
Klomifen i  tablete  peruvian  maca

Direktna veza do poruke: 1591
9.5.2010 16:41:19   
2002m
Peruvin  macu  sam  narucila  preko  net.   na  svoju  ruku a  klomifen mu je  prepisao  urolog.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1592
9.5.2010 16:50:48   
ksenija81

IZVORNA PORUKA: 2002m

Klomifen i  tablete  peruvian  maca

A jesi ti mozda pila peruvian macu?
Razmisljam da narucim...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1593
9.5.2010 16:53:37   
2002m
pila sam jedno 7 dana,  ali sam  prestala posto sam taj mesec pocela sa stimulacijom  klom.  pa sam prestala.
Po  meni,mislim da su dobre i ne mogu da naskode.Moj muz je zivi primer  hehehe

Direktna veza do poruke: 1594
9.5.2010 16:55:42   
ksenija81
imas ppuser posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1595
10.5.2010 11:15:29   
ira.v
pozdrav svima!
prvi put sam videla da postoji ovaj forum i zahvalna sam tome. konacno, da imam skim da podelim muke. zalosno je sto ih uopste imamo.

naime, moj suprug je operisao varikocelu pre godinu dana i rezultati su mu isti. tragedija je sto mu niko od lekara nije dao terapiju, osim one obavezne posle intervencije (antibiotici)

njegov rezultat od pre nekoliko dana

ANALIZA      REZULTAT                                        JEDINICE     REF. VRED.
Duzina apstinencije 5 dana

SPERMOGRAM
Smt - Zapremina ejakulata (V) 3.9 ml                                          2 - 7
Likvefakcija 35 MINUTA
Konzistencija NORMALNA
Spr - Broj sprematozoida 11.0                               10*9/L          20 - 250
Spr - Broj spermatozoida 42.9                               10*6/V          > 50
Spr - Progresivno pokretni spr.a) 0.06                         1             > 0,25
             b) 0.05                                                           1              > 0,10
Pokretni c) 0.12                                                            1
Nepokretni d) 0.77
Spr - Leukociti 0.39                                                    10*9/L         < 1
Spr - Vitalnost 0.46                                                        1              > 0,5
SPERMOCITOGRAM
Spr - Normalne forme 0.49                                             1             > 0,6
Spr - Abnormalne forme 0.5                                           1              < 0,4
GLAVA 0.20                                                                                    < 0,3
VRAT 0.25                                                                                       < 0,2
REP 0.06                                                                                         < 0,2

da li neko od vas moze da mi da savet kako da poboljsamo stanje i ima li uopste nade? kod lekara nam je zakazano tek za 31.5. na uroloskoj klinici dr. dragisa misovic. iamte li nekog lekara da nam preporucite obzirom da me uubi cekanje.
hvala unapred.
pozdrav svima

Direktna veza do poruke: 1596
10.5.2010 11:20:25   
Mari86
ira koliko vidim kod vas tj.kod njega je problem pokretljivost jel tako?
Malo smanjeni broj ali to nije strasno..zasto i vi ne pokusate sa Peruvian macom???
Ona pomaze dosta?!
A doktora ti mogu preporucuti ali samo iz Novog Sada user posted image

(odgovor članu ira.v)
Direktna veza do poruke: 1597
10.5.2010 11:21:48   
Mari86
IZVORNA PORUKA: 2002m

Cao  drageuser posted image user posted image user posted image
Kod  nas se stanje  duplo  popravilouser posted image user posted image user posted image sa 33 M\ml   na   67 M\ml.

Bravo draga bas mi je drago user posted image user posted image ...a nisi nam napisala kakva je pokretljivost!! ?? user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1598
10.5.2010 12:36:55   
skorpija76
u zadnjih godinu dana stalno sam u spermogramimauser posted image  i jako puno sam naucila o tome jer mi je postalo jako bitno jer zeeeelimm bebicu!Vidim da zene dosta ne razumeju oko toga pa evo malo da podelim svoje novo znanje s vama! srecom imam prave strucnjake oko sebe! Najbitnije oko spermograma su progresivno pokretni a ne kolicina(to je zabluda), broj leukocita(ne sme da se ima ni MALO),slepljivanja ne sme da bude jer je to znak zapaljenskog procesa ili autoimune bolesti.Neophodno je da muskarac ima dovoljan nivo fruktoze i cinka.Nalaz varikocela mora biti uredan!nalazi hlamidije se vide po broju leukocita kojih kao sto sam navela NE SME da bude.cim je broj leukocita u spermogramu povisen to ne mora automatski da ukazuje na hlamidijalnu infekciju vec je neophodno uraditi spermokulturu.evo malo informacija cisto da se pomognemo...pozzzuser posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1599
10.5.2010 12:40:45   
ksenija81
Bravo Skorpijo i ja mislim da je to vaznije i od kolicine i od broja user posted image

(odgovor članu skorpija76)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here