|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
26.4.2010 13:02:42   
Mari86
pepino rezultat je odlican...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1551
26.4.2010 13:10:01   
pepino
Hvala Mari!Znala sam da je otprilike dobar,ali nesto gledam te slabo pokretne,pa nepokretne,pa sam se bila malo zamislila!Muz mi je zadnjih par godina pod jos vecim stresom,pa sam pomislila da se nije nedaj Boze sta sad pogorsalo,al to sam sad pomislila i necu vise!Ko nije danas pod stresom!?user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1552
26.4.2010 13:11:08   
Mari86
pa draga stvarno je bilo davno..i valjda proveriti...evo nama je pre mesec dana bio 29 miliona a sada samo 9....user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1553
26.4.2010 13:13:13   
bebironcic
Mari...nemam draga puno vremena da citam....jurim se sa decurlijom,tih 9 miliona je sada rezultat?user posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1554
26.4.2010 13:14:32   
Mari86
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Mari...nemam draga puno vremena da citam....jurim se sa decurlijom,tih 9 miliona je sada rezultat?user posted image

Da draga user posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 1555
26.4.2010 13:17:18   
bebironcic
Uh breuser posted image e bem mu misauser posted image sto bre draga tako,pa bas je bilo sve okuser posted image ljubim te ne sekiraj seuser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1556
26.4.2010 13:25:05   
Mari86
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Uh breuser posted image e bem mu misauser posted image sto bre draga tako,pa bas je bilo sve okuser posted image ljubim te ne sekiraj seuser posted image

Ma kako da ne...nemogu da se ne sekiram user posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 1557
27.4.2010 0:10:00   
cipiripi
Evo i mene..kasnim i nemogu da ispratim sve..sva sam user posted image user posted image user posted image
Sve je ok osim....

IZVORNA PORUKA: pepino

Aglutinacija:prisutna (++)

Evo strucnog objasnjenja...

Aglutinacija
Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1558
27.4.2010 0:25:21   
cipiripi
Mari, ispred mene je rezultat spermograma i spermokulture radjen 5.02.2010. godine na koji smo mi skroz zaboravili i rezultat preuzeli pre neki dan kad sam isla na UZ u Jovanovu..
Na nalazu pise 13 miliona ukupno, zivih i pokretnih 15 %...pa ti izracunaj...
Ja sam oko 20.02 zatrudnela...nemoj da padas u bedak...
Taj boj spermica vise nema nikakve veze sa zivotom koliko su sad znacajnije druge stvari...znas o cemu pricam..

user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1559
27.4.2010 8:27:58   
pepino
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Evo i mene..kasnim i nemogu da ispratim sve..sva sam user posted image user posted image user posted image
Sve je ok osim....

Evo strucnog objasnjenja...

Aglutinacija
Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravolinijski, što im onemogućava dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).

Sad me novi sok strefi!Ko mi je kriv kad sad cackam nesto sto je radjeno prije vise od 3 godine!
Kad ovo kazem mm nece htjeti da cuje da nesto nije ok,pretpostavljam!
Kako Cipi tada doktorica nije objasnila to,ona nama rekla da je spermiogram dobar,nije to ni prokomentarisala!?user posted image
user posted image ti zivot!!!!user posted image

Znas li sta moze doci ako se utvrdi da je to prisutno sto se tice trudnoce,smeta li to ista plodu ako vec dodje do toga?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1560
27.4.2010 8:32:11   
pepino
Al sam srocila ovu zadnju recenicu,Boze me sacuvaj!
Znaci Cipi koliko sam te shvatila postoji mogucnost da ja stvaram antitjela na spermatozoide?
Ako budes mogla objasni mi malo to,sta da radim u tom slucaju,koje su mogucnosti,rjesenja???
Hvala ti puno!user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1561
27.4.2010 10:18:15   
bluka

Ukupna kolicina sperme 5 ml
Broj sperm. u 1 ml: 41.000.000
Ukupan broj spermat: 220.000.000

Pokretljivost: 75%
Progresivno pokretnih: 40%
Srednje pokretnih: 20%
Slabo pokretnih: 15%
Nepokretnih: 25%

Viskoznost(sta god to znacilouser posted image ): uobicajena
Morfologija:Morfoloski patoloskih oblika 35%

količina, broj, pokretljivost, morfologija (na nalazu mm normalne vrijednosti su više od 30%) - sve odlično!

što se tiče aglutinacije (sljepljivanja), na nalazu mm piše da je normalno do 5% (on ima 5%), koliko je to plusića (jedan, dva ili tri) ne znam možemo li shvatiti. mm je istovremmenu uradio i spermokulturu i to je ok.

sve u svemu, mislim da je ovo dovoljno dobar nalaz za ostvarivanje prirodne trudnoće, ukoliko su ostali faktori ok.

e sad, znam da su muškarci jako teški kad trebaju oni raditi nalaze, ali ako krenete u ozbiljno ispitivanje (i eventualno vto) moraće opet svakako ponoviti nalaze. jer, na žalost. ne važe ni nalazi od prije dva-tri mjeseca a kamoli tri godine!

pepi, ne nerviraj se oko starih nalaza, bilo pa prošlo!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1562
27.4.2010 10:23:34   
pepino
Kod mog su cini mi si samo 2 plusica,nema postotka!?
Sta znaci,nemam pojma???
Ako postoji mogucnost onoga sto je Cipi napisala kako doticna doktorica koja je kod nas strucnjak nije to prokomentarisala????To mi nije jasno,vec je samo rekla da je ok!
Znam da je star nalaz,ali me uplasilo to postojanje antitjela!?user posted image
Zato bi ja ako se mene pita sve to ponovila,al ovaj put detaljnije!
Ali kod kojeg Dr. da idem,vidis da je ovim nasim sve ok?user posted image
Ne znam,nisam vise pametna!?user posted image

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 1563
27.4.2010 10:28:51   
bluka
znam sve, u istoj sam čorbi! user posted image

ovako, malo doktor, malo forum, zajedno mozgamo pa se snalazimo. a ne bi trebalo da je ovako!

je l' radi ovaj nalaz kod nje (ss) u ambulanti?

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1564
27.4.2010 10:30:16   
pepino
Aha!!!!

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 1565
27.4.2010 10:33:59   
bluka
sad su u nalaz uveli procente.

mi smo htjeli u drugoj ambulanti raditi, ali nas preusmjeriše kod nje, sad kod nje te stvari radi biolog.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1566
27.4.2010 12:01:34   
Odri Hepbern
Evo i mene. Bili smo  juce u Spebu na punkciji , bocnuli su ga 4x i nasli su puno repica , i manji broj kompletnih ali nepokrtenih spermica. Sada nam je promenjen status iz azospermija u oligospermija. Dokt kaze da je bitno da bilo kakva produkcija postoji , da mozemo  da se nadamo da ce terapijom naci barem nekoliko zivih i pokretnih. Dobio je da pije 2 meseca forseed a mesec dana cemo mu davati injekcije menopura. Za 2 meseca kontrolna punkcija , pa cemo videti sta dalje. Ima li neko iskustva sa menopurom? Kakvi su mu sporedni efekti?
Juce je bio dan za transfer u klinici pa je bilo puno parova , a i nekoliko trudnica je doslo na pregled koje su kod njih radile vto. Bas mi je nekako bilo toplo oko srca kada sam videla da je nekome uspelo ,pa se nadas da ce i tebi. user posted image

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 1567
27.4.2010 14:24:19   
mina@
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Mari, ispred mene je rezultat spermograma i spermokulture radjen 5.02.2010. godine na koji smo mi skroz zaboravili i rezultat preuzeli pre neki dan kad sam isla na UZ u Jovanovu..
Na nalazu pise 13 miliona ukupno, zivih i pokretnih 15 %...pa ti izracunaj...
Ja sam oko 20.02 zatrudnela...nemoj da padas u bedak...
Taj boj spermica vise nema nikakve veze sa zivotom koliko su sad znacajnije druge stvari...znas o cemu pricam..

user posted image

Upravo tako, moj dragi je radio spermogram, bas tog meseca kada sam ja ostala user posted image samo jos to nismo znali, pa smo krenuli sa analizama. Njegov rezultat je bio -oligospermija-, oko 8 mil/mil, odnosno oko 24 mil u celom ejakuatu. Dr. se uopste nije svideo rezultat a ja tad vec bila user posted image i to sa dvojkama!!!!

< Poruku je uredio mina@ -- 27.4.2010 14:25:59 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1568
27.4.2010 14:27:44   
Mari86
Devojke svaka cas_t sto jeuspelo sa losijim spermogramom user posted image
Ali mi zaista ne mozemo da cekamo da se to cudo desi...user posted image

i ne radi se ovde o broju nego o pokretljivosti...samo 5 posto je pokretno!!!

< Poruku je uredio Mari86 -- 27.4.2010 14:29:42 >

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 1569
27.4.2010 14:34:44   
pepino
Mari mila ja te u potpunosti razumijem i podrzavam to sto planirate,mislim da je to najpametnije i i ja bi isto postupila!
Bitno je da postoji rjesenje,krenite u postupak pa polako,ako se desi u medjuvremenu i prirodno jos bolje!
Ja sam vec 2 puta bila trudna i mi imamo druge probleme a i ja razmisljam vec duze vrijeme o vantjelesnoj!
Ja ti zelim svu srecu!user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1570
27.4.2010 14:35:01   
mina@
IZVORNA PORUKA: Mari86

Devojke svaka cas_t sto jeuspelo sa losijim spermogramom user posted image
Ali mi zaista ne mozemo da cekamo da se to cudo desi...user posted image

i ne radi se ovde o broju nego o pokretljivosti...samo 5 posto je pokretno!!!

Dzabe draga kada sam posle toga imala spontani, jedan plod bio vanmatericno, i sve otislo....user posted image user posted image user posted image ....
Sada ponovo treba da radi spermogram pa videcemo... ali nije do toga, sada je samo u pitanju napetost i opterecenost....

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1571
27.4.2010 14:37:28   
Mari86
mina znam da si imala spontani...user posted image  user posted image

pepino hvala ti draga mnogo mi znaci da cujem malo reci podrske user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 1572
27.4.2010 14:44:40   
pepino
Ma svima nama znace lijepe rijeci!Ja nekada padnem u depresiju,da tako kazem,zabrinem se jako,budem tuzna,pa se opet trgnem,moram,moramo svi!!!!
Nikom od nas nije lako,svi imamo svoje muke,ali bice bolje svima,moramo imati vjere!
Ljubim te loknice!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1573
27.4.2010 17:25:11   
cipiripi
devojke, ja vise nijednu VTO ne podrzavam bez imunoloskih analiza...
ne zelim samo da ispadne da mislim da sve imate ono sto imam ja..nije tako..
imuno faktori zaista imaju jako veliku ulogu u celom ovom procesu..
Pepino, sto se tice ASA, ona se rade iz krvi...
ako ne verujete meni koliko je to vazno pitajte Pipi dugu carapu...
nije VTO nimalo naivan proces...
nije ni jeftin..kosta 3000e...imunoloske su oko 1000e, pa evo Vam prosta racunica...da li je bolje dati 1000e za pocetak, pa ako je sve ok dati 3000e za VTO..ili ako nije u redu, izleciti sve i prirodnim putem ostvariti trudnocu...
ili...nesto nije u redu..lecis se...pa opet platis tih 3000e za vto...i tako dalje..vise sam se pogubila u kombinacijama..
verujte mi da ne zelim ni jednoj od VAS da spozna osecaj kad vam posle VTO..posle tih 14 dana kazu beta<1!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 1574
27.4.2010 19:06:43   
pepino
Razumijem te Cipi,ja sam kriva sto previse visim na forumu,citam sve,sa svacim se opterecujem,sada i da je sve ok kod mene nebi mogla da zatrudnim koliko sam se psihicki opteretila,zato cu sad pokusati neko vrijeme da iskuliram!Hvala ti Cipi za sve,sto pored svog zivota,svojih obaveza i svoje trudnoce ti nalazis vremena i zivaca (a treba ti ih puno za nas sve) za sve nas!Ljubim te!user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here