Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 13:45:16
|
|
|
|
cipiripi
|
ja to dugo nisam znala...uopste nisam obracala paznju na "L" i "ml" ... dok mi jedna dr nije otvorila oci... znaci.... Kad je oznaka broja spermatozoida izrazena u ml, taj broj mnozite da zapreminom ejakulata i dobijate ukupan broj, a ako je broj spremica u L, onda je to to...nema mnozenja , to je konacna suma...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 13:49:14
|
|
|
|
daca77
|
Ali, pise> koncentracija 124x 10*6/ml Nista mi vise nije jasno...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 13:50:57
|
|
|
|
cipiripi
|
124 imas u ml..a zapremina mu je 3.8 ml..kad to pomnozis dobijas ukupan broj ... 471 jel tako bese? a ref vrednosti se odnose na broj u ml a ne na ukupan br...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 13:53:50
|
|
|
|
daca77
|
Da...ali i ukupan broj je 471x 10*6/ml.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 13:56:42
|
|
|
|
cipiripi
|
kolicina je 124/ml i to je ono sto je bitno... i uklapa se u ref vrednosti (20-200miliona) a ukupan broj se dobija kad broj u ml a to je 124 pomnozis sa zapreminom od 3.8 ml = 471mil... kada je izrazena kolicina u ml dr gledaju koncentraciju u jednom ml a ne ukupno...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 14:00:06
|
|
|
|
daca77
|
Ok.Jasno, cipi... A u cetvrtak sledi gnjavaza ponovo, jer sutra radim UZ...Veruj mi, vise tebi verujem nego svojim dr, koji definitivno ne barataju UZ
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 14:01:30
|
|
|
|
cipiripi
|
Vidi odnesi taj nalaz sutra kod dr kad ti bude radila uz... Meni je logicno ovo sto sam ti rekla... Jedino me bune leukociti sto su u milionima izrazeni... A jel pise negde kolika mu je ph?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 14:04:41
|
|
|
|
cipiripi
|
videla sam ph 7.4 nema tu upale draga... ne bi trebalo da ima jer kad je upala i leukociti idu gore kao i ph... mozda ta tvoja lab ima cudne parametre na osnovu kojih radi ispitivanje... bice da je to i da nema brige za sekiraciju... kad neki dr to pogleda pisi ovde sta je rekao bas me zanima
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 14:10:07
|
|
|
|
daca77
|
Ok.Hvala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 19:08:48
|
|
|
|
Cvetana
|
uhhhhhhhh... al jer komplikovano ovo sa L i ml. Ja sam duduk za matematiku.Kod nas za sad pise prosto 9 u L i to je to, nema da se puno sekiram.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 19:51:46
|
|
|
|
cipiripi
|
vidis da nije komplikovano, ukapirala si
< Poruku je uredio cipiripi -- 6.4.2010 19:52:01 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:14:24
|
|
|
|
Cvetana
|
Ej, bre, pa njemu fali jedna nula (0). Ja stvarno ne znam kako da to nadoknadimo. da li ste i vi imali slicnih problema ? Jesi li prirodno zatrudnela?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:21:59
|
|
|
|
cipiripi
|
nas je prvo bio 4 mil pa smo ga podigli na 20...nakon 3 inseminacije i 1 neuspele vto, zatrudnela sam prirodno... postoje i drugi problemi osim spermica...tebi treba 1 a imas ih 9 mil...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:29:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Cipi ja sad nista ne razumem kod mm pise Broj spermatozoida 84.0 x10 na9/L Jel to dovoljno ili nije
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:31:04
|
|
|
|
cipiripi
|
jel i za L pise od 20-200 mil ili nesto drugo?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:33:41
|
|
|
|
Anoniman
|
nista samo to sto sam napisala, a urolog nam je rekao da ima 84 miliona, nesto sam skroz zbunjena, i ima pokretnih posle 30 min. 0.44
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:35:29
|
|
|
|
cipiripi
|
to je tehnika odredjivanja...a sto se tice pokretnih mislis 0.44 u procentima? ako je tako to je opet ok...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:40:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nemam pojma jer samo to pise broj pokretnih 0.44, a radili smo u aqva labu.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:43:57
|
|
|
|
cipiripi
|
ja njih ne volim mene su jednom zeznuli za eserihiju... verovatno je u procentima, sto znaci da ih je 40 mil ok
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 20:47:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma i ja sam ogorcena na njih i sledeci put ide na drugo mesto ako bude potrebe ( nadam se da nece ) onda je doktor ipak dobro rekao nije los a nije ni dobar tj. moze i bolje sto se tice pokretljivosti. Hvala ti jos jednom.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.4.2010 7:59:35
|
|
|
|
daca77
|
A spermogram je po ginekologu odlican...zbunjuju ga vrednosti leukocita i sterilna spermokultura, ali kaze da nakon resenja mog problema ponovi spermogram
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.4.2010 8:01:42
|
|
|
|
daca77
|
Dr D.Mitic mi je odgovorio na pitanje koje se tice rezultata spermograma: "Vas nalaz je ne dobar, vec je odlican". Drago mi je sto je tako i sto je sve u redu sa mm, ali s druge strane nekako mi je zao, a to sam znala od samog pocetka, da je problem kod mene...i sto je najgore, niko od dr ne zna da ga resi...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.4.2010 17:39:44
|
|
|
|
Skopska
|
zdravo cure, molim vas za savjet. ja imam pcos i nerodovne menstruacije i kad smo zeleli bebu sam otisla kod mog doktora i on mi je rekoa da zeli da mi da klomifen al da prvo proveri spermogram muza, da ga njega iskluci. I uradili smo spermogram i spermokulturu i pogazala se dijagnoza asthenozoospermia ili namaljena podviznost spermatozoida. 17% progresivni, 11% bavni a ostali nepokretni. ukupni broj je bilo 56 miliona. Ja sam se skros slomila, odma otisla kod specijalista za steriliteta ( u jednoj prestiznoj bolnici u skopju) i ona mu je dala da pije vitamine i antibiotike mesec dana zato sto je imao escherichia colli u spermokulturu. sada treba da ponovvimo spermogram, ali ja se tako bojim da necemo moci da imamo bebu :( doktorica nam je savjetovala da bi prvo probala sa inseminacije, ali ja retko da negde procitam da je nekome to upselo :( hvala vam na odgovore. I cipiripi cestitke za tobom i tvom trudnocu bas sam se izradovala kad sam procitala. pozdravjam vas iz Skoplju.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.4.2010 17:43:29
|
|
|
|
cipiripi
|
Skopska bice beba...prvo analize... Jel ste radili briseve na hlamidiju, mikro i ureoplazmu? Kakvi su ti jajnici i da li imas O? Spermogram ce se popraviti ne brini
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.4.2010 17:48:36
|
|
|
|
Skopska
|
hvala na odgovoru cipiripi. jesmo uradili sve brisovi, pap, hlamidiju, ureoplazma, mikroplazma i kod mene su svi bili ok, ili sterilni. ali samo je on imao bakteriju escherichiu coli, koju ja nisam je imala za srecu. Ne znam dali moze bakterija da utice na podviznost spermatozoida ili ne? A jajnike sum mi policisticne, sa malim folikula, i nemam redovno ovulaciju (samo 4-5 puta godisno). Ja sam znala moj problem i pred da zelim bebu, pa zato je moj ginekolog zelio da proba prvo sa klomifenom, ali kad su videle spermogram reklu su da bi bilo prvo dobro da vide dali ce se popraviti ili ne. Cipiripi koji je bio problem kod vas? citala sam negde na forumi ali sad ne mogu da vidim Ja sam sad napunila 28 i bojim se da mi vreme tece :(
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?