|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
4.5.2012 23:03:48   
Anck Su Nmaun
user posted image user posted image
Meni obicno ruke budu pune "svega i svacega'' user posted image ali opet je stavim ne bi li mooozda obavila nesto.
A zna da je to "Piiiii"
I kad seku presvlacim ona dodje i pokaze da je seka napunila pelenu i kaze "piiii"

Nego meni sve hladno da je pustim da trci samo u gacama po kuci, iako je kod nas toplo, vec i klimu par dana palimo...ali opet...
Pre par dana je ostavim u gacicama, pa bila je suva pola sata i jace, i sve se gleda , cacka, nije joj jasno, onda smo isli napolje pa sam joj obukla gacice. I cesto je bas pre kupanja ostavim bez pelene, sve joj govorim :"Vidis kako je lepo kad ne nosis pelenu"!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 876
4.5.2012 23:07:05   
magnetic
E i ja sve misim da ce se odvici od pelene kad ukapira kako je super u gacicama,a kako je toplo u peleni.Mada......

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 877
4.5.2012 23:10:14   
Anck Su Nmaun
Ni tara nema zivaca da sedi na nosi, jedino ako se zagleda u crtani ili ja sedim pored pa je zanimma necim.
Danas ja u wc, ona zamnom , i pitam je oces nosu, i takooo sedela je 2 min na nosi cisto da bude ista ko mama user posted image
a nije sigurno par dana nista obavila posteno na nosi, neznam za vrtic ali kuci jadno

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 878
4.5.2012 23:10:49   
Anoniman
Sad sam nameštala Marka u krevetu, već dve noći se zavlači pod jastuk, ne znam zašto, nikada to nije radio, i kako sam ga pomerila, otvorio oči, kaže "Mama piki", uzeo dudu i zaspao. user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 879
4.5.2012 23:13:27   
magnetic
Opterecujemo decu sa nosom,pa i sanjaju piskenje

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 880
4.5.2012 23:14:58   
Anoniman
Pa sad sam baš u tripu da nisam možda nešto zabrljala, mada on je bio baš srećan pred kraj kada je tri puta piškio na nošu a ne u gaće.

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 881
4.5.2012 23:17:31   
magnetic
Ne mislim da si nesto zabrljala,prosto sanja ono sto mu se desavalo u toku dana.I meni Dunja zna da bunca o kakanju.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 882
4.5.2012 23:19:59   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Marko je od 16h do sada piskio nekih 8x. Prvih 2x se sav upisao, sledeca 3x sam skontala da kad pocne da curi on gleda u pisu, pa sam presekla sa NE NE BRZO TRCIMO NA NOSU, dopalo mu se to, smejao se, 1x se upiskio pred vratima kupatila, proklizao, lupio glavu al ipak zavrsio na nosu, i poslednja 3x je vikao PIKIMO TRCI TRCI i piskio na nosu. :) Ali pazite sad problem, lezi u kolicima, popio je mleko, uspavljuuje se i kaze MAMA PIKIO, pipnem pelenu, suva. Hoce se sad zbuniti?
MM je jos u 16.30h hteo da mu stavi pelenu, ja nisam dala.

Moram reci da prosto obozavam ovo dete!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 883
4.5.2012 23:21:17   
magnetic
DSN kako tvoje devojcice sa odvikavanjem od pelena?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 884
4.5.2012 23:22:44   
Yula

IZVORNA PORUKA: magnetic

Ne mislim da si nesto zabrljala,prosto sanja ono sto mu se desavalo u toku dana.I meni Dunja zna da bunca o kakanju.

Slazem se. To je za njega na neki nacin novo iskstvo, stvar sazrevanja, pa ga mozda cak dozivljava i kao neku vrstu igre i eto cak i sanja to.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 885
4.5.2012 23:23:01   
Anoniman
hahahahahahha, to je garant ludnica sa dvoje dece!

Yula user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 886
4.5.2012 23:23:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Slazem se. To je za njega na neki nacin novo iskstvo, stvar sazrevanja, pa ga mozda cak dozivljava i kao neku vrstu igre i eto cak i sanja to.

Nadam se da ste u pravu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 887
4.5.2012 23:25:50   
Rada T.
Svekijevci su Luli kupili nošu i sad ja tereba da ga treniram da sedi i piški ili kaki... a on mukica ič ne konta o čemu ja to i što mašem tim nokširom njemu ispred nosa. Stvarno mislim da je još uvek ranouser posted image

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 888
4.5.2012 23:27:22   
magnetic
I ja mislim da je rano,mada znam par dece koji su ostavili pelene sa 14-15 meseci

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 889
4.5.2012 23:28:09   
Ivanka 75
Moja koleginica ima devojčicu koja je godinu dana starija od moje bebane i ona se kune da je odvikla za 5  dana od dnevne pelene (napravila grešku sa prvim detetom koje je nosilo pelenu do 2,5 godine i jedva se odviklo).
Ona kaže da je bitno samo ne odustajati i nikako ne vraćati pelenu kad je već skinuta i na svakih pola sata na nošu.
Možda je ona otkrila sistem za svoje dete ali... nisu sva deca ista. Noćnu pelenu je skinula kad je imala 2 godine i 4 meseca.
Ja ne planiram još, radim, jedino da sveki krene u tu avanturu user posted image

Zaboravih da napišem - počela je sa odvikla se sa 20 meseci.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 4.5.2012 23:29:38 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 890
4.5.2012 23:29:43   
Rada T.

I ja mislim da je rano,mada znam par dece koji su ostavili pelene sa 14-15 meseci

sad smo u fazonu učenja komandi: dođi ovamo, idemo pa pa, daj to mami, ne diraj ili pec pec.... kontam da kad to savladamo pređemo na nošu.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 891
4.5.2012 23:32:14   
Ivanka 75
Ma ne kontaju oni šta treba da rade na noši, ipak mislim da su nezreli da o tome sami misle negde do ispred 24 meseca. Iva staje sa obe noge u nošu i smeje se. Praznu, naravno user posted image

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 892
4.5.2012 23:34:29   
Rada T.
user posted image user posted image user posted image

naravno, neću forsirati. Kontam da ću sama videti koliko me kapira i kad je spreman za takav poduhvat pa ćemo polako. Inače se u potpunosti slažem da kad se počne sa odvikavanjem da se ne sme odustajati

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 893
5.5.2012 0:07:19   
jovicaa
pa da mogu i ja aleksandra da stavljam na svakih pola sata na nosu, ali on piski na pet - deset minuta... znaci jos je rano verovatno, dok tako cesto piski.
evo sad se uvece na kraju treskao kad pokusamo da ga stavimo na nosu..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 894
5.5.2012 0:09:53   
Olga75
pa ako tako cesto piski onda jos nema osecaj da mu se piski , znaci da je jos rano
verovatno moze da se utrenira ali

< Poruku je uredio Olga RR -- 5.5.2012 0:10:07 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 895
5.5.2012 0:24:41   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Moja koleginica ima devojčicu koja je godinu dana starija od moje bebane i ona se kune da je odvikla za 5  dana od dnevne pelene (napravila grešku sa prvim detetom koje je nosilo pelenu do 2,5 godine i jedva se odviklo).
Ona kaže da je bitno samo ne odustajati i nikako ne vraćati pelenu kad je već skinuta i na svakih pola sata na nošu.
Možda je ona otkrila sistem za svoje dete ali... nisu sva deca ista. Noćnu pelenu je skinula kad je imala 2 godine i 4 meseca.

moja snaja kaze da je odvikla cerku za nedelju dana i to tako sto je svuda nosila nosu. stavljala je i u kolima i u gradu ali kada je jednom skinula pelenu, vise je nikada nije stavila. cak ni nocu. budila je 3x i kaze da se za to vreme upiskila jednom. posle nedleju dana vise nije bilo problema. a to je sve bilo kada je malena imala 18 meseci.

naravno da zavisi kakva su deca, koliko cesto piske.... ja tacno zna kada je Emi vreme i lepo je skinem, danas ni jednom nije sedela duze od 2 minuta osim kada je kakila... piski cim se probudi i kaki, pa onda posle sat vremena opet, pa pre spavanja, pa opet cim se probudi, pa posle rucka itd... ali ako je ne stavim na nosu 2 min po budjenju upiski se u pelenu... tako da je danas cetvrti dan sa suvom pelenom preko celog danauser posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 896
5.5.2012 0:25:46   
lesica
Danasnji rezime: 4 para upisanih gaca. I da,da ne zaboravim-meni je L po ceo dan u gacama preko kojih ima duzu tuniku-cini mi se da je za pocetak tako lakse.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 897
5.5.2012 0:47:58   
Dve_srece_najvece_

DSN kako tvoje devojcice sa odvikavanjem od pelena?

Nismo jos aktivno krenuli u odvikavanje, jer mi jos nekako hladno, danas sam morala da im obucem duge helanke i bodi, jer je duvao uzasno hladan vetar...ne mogu tako da ih pustim napolje samo u gacicama, a ceo dan smo u dvoristu.user posted image

Inace, u par navrata, po par dana smo cesce koristili nosu, i to one same traze ...ali plasi me to sto one nece da jave kada treba da kake...jave mi cim zavrse da ih presvucem jer je "kakana guza" ali ne jave unapred...user posted image

Cekam period bas lepog vremena, bar nedelju dana u kontinuitetu, da mogu da im skroz skinem pelenu...ovo zahladjivanje nas samo moze zbuniti.... u svakom slucaju ovog leta ima da ostavimo pelenu user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 898
5.5.2012 8:30:05   
Anck Su Nmaun
Svakih pola sata da je pitam za nosu user posted image pa ja nemam vremena za to iskreno user posted image
Zalosno ali istinito , ali stvarno user posted image Jedino da bebu ostavim kod mojih na mesec dana pa da trcim za njom user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 5.5.2012 8:38:50 >

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 899
5.5.2012 9:07:07   
indy_25
Meni je najgore to izlazenje vani. ja svaki dan moram izaci negdje. jutros je kad se probudila jednom piskila na dasku pa 15 min poslije toga u gace i evo ne piski tacno 1 sat i 20 min. sad cu da je stavim na dasku pa cemo brzo u prodavnicu a igraona sam odgodila danas.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here