Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 3.11.2010 23:58:07
|
|
|
|
Nensi*
|
Skinuli nam danas siroki povoj I rekla mi da mogu polako da ga stavljam u sedeci polozaj
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.11.2010 10:38:53
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Trbica Nisam stavljala sirok povoj, meni to nije bilo prirodno da onako zljebim bebu. Snimali su kukove cim se rodila i rekli su da je sve ok i da nema plitke casice. Nigde u svetu se tako ne postupa sa bebama sem kod nas, a njihova deca nisu nista drugacija od nase i ne vidim da njima zbog toga nesto fali. Podrzavam mame koje stavljaju jer brinemo o zdravlju svog deteta i radimo ono sto nam kazu lekari, ali lekare ne razumem sto idalje to forsiraju. Kada sam pitala svog prvog pedijatra zasto taj sirok povoj rekla je da eto beba je malo ucvrscenija u njemu i da samim tim sprecavamo moguce povrede kukova prilikom igranja, nosenja i td. a da on ne moze da pomogne. Ako beba ima problem sa kukovima imace i ga sa njim.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.11.2010 10:52:35
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Skinuli nam danas siroki povoj I rekla mi da mogu polako da ga stavljam u sedeci polozaj super mi idemo na kontrolu tek 24.11., jedva cekam da se otarasimo ovih pelena
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.11.2010 18:51:09
|
|
|
|
Daca88
|
Alen ima 4 meseca. Prvu kontrolu kukova kod ortopeda smo imali sa 8 nedelja,i bilo je sve ok i ultrazvuk,i pregled. Ortoped je rekao da nosimo siroki povoj do treceg meseca,a posle kako hocemo. Ja sam mu stavljala siroki povoj 3,5 meseca i posle sam skinula jer sam mu pocela oblaciti hulahopkice kad idemo napolje ispod pantalonica pa da nema jos i taj"bućur". E sad me zanima posto od pre nedelju dana Alena stavljam u polusedeci polozaj,da li da mu vratim siroki povoj,ili ne smeta kukovima to sto on polusedi? Sledecu kontrolu imamo tek sa 6 meseci... Koristimo pampers(citala sam negde da kazu u svetu da je on dovoljan)???
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.11.2010 22:15:04
|
|
|
|
*Alexx*
|
Daco, kad sam ga vec skinula, ne bih ga vracala
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.11.2010 22:27:31
|
|
|
|
Jele
|
Mi smo Urošu držali nepuna 3 meseca, tako u školici rekoše da će nam u Dečijoj zakazati tek tada pregled kod ortopeda i tako i bi... Međutim, ipak samo malo ranije otišli privatno kod istog ortopeda i rekao je da je sve u redu i da ga je on pregledao u porodilištu i tada konstatovao da je sve ok ne bi ni morao da nosi široki povoj uopšte... Inače, u školici rekoše da ga držimo najmanje mesec dana... Ovog puta nameravamo da vodimo bebana privatno nakon mesec dana i skidamo ako je sve ok.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.11.2010 15:19:06
|
|
|
|
lenaa
|
Cemu sluzi siroki povoj? Ovde se to ne praktikuje, ja od prvog dana bebi stavljam samo pampers. Snaja takodje deci nije stavljala taj povoj i nista im ne fali.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.11.2010 16:51:01
|
|
|
|
minna
|
Da ne bi doslo do iscasenja kukova, nama su objasnili u skolici da je kod nas obavezno jer su balkanci takve konstitucije
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 11.11.2010 10:12:16
|
|
|
|
minna
|
Mi smo danas bili na uz i sve je ok, mozemo da skinemo siroki povoj Mada sam se ja sad bas navikla, a i cesto nam kaka prodje na tetra pelenu jer se ukaki bas puno, a sad ako skinemo onda ce garderoba stalno da bude uflekana
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 11.11.2010 10:20:44
|
|
|
|
Ivanka 75
|
nama dr pre 2 dana rekla da ne stavljam siroki povoj jer ce joj se nozice i kukovi los razviti od toga! Budi sad pametan sta raditi! Ja ipak nastavila da joj stavljam 1 pelenu preko pampersa i tako cu do uz.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 11.11.2010 10:34:27
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Mi smo sa dva i po meseca bili na prvoj kontroli kukova i sve je bilo ok, sledeca kontrola je sa 6 meseci i dr nam je rekla da nosimo siroki sve do tada, iako je sve u redu. Minna,Ivanka, ja ipak ne bih skidala povoj jos, barem do 4.meseca..nije neka muka, a sto kazes zadrzi kaku makar. Drugo, sad je zima, pa im taman toplo, ajde da je leto pa vrucina, i ja bih skinula.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 11.11.2010 12:24:53
|
|
|
|
minna
|
I ja mislim da mu necu skinuti odmah, mozda po nekad samo, mnogo je srecan kad ga odmotam iz onih pelena i cim krenem da ga opet povijam on se unervozi...ali i to sto kazes toplije je... za 3 meseca idemo opet na kontrolu
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 11.11.2010 12:42:40
|
|
|
|
LillyT
|
To iščašnje zbog koga se i nosi široki povoj je karakteristično samo za deo oko Novog Pazara, ali kako je tamo često, podiže statistiku cele Srbije. Ja sam skinula Lari kada je imala 2 meseca (možda malo više), bilo je prevruće i dete se samo patilo. Kukovi su joj dobri, bili smo na UZ i reče ortoped da nema potrebe da više dolazimo. Oni su savetovali do 3. meseca, ali ja nisam izdržala i na svoju ruku sam je oslobodila.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 15.12.2010 23:32:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Petri su zvanichno skinuli povoj sa 6 meseci...mada ona ne nosi povoj od 4-tog meseca...a doktor to naravno nije ni registrovao...iako je ona digla noge uvis "do plafona" pred doktorom...(a to nikako ne moze sa povojom).... I sad na ovoj kontroli sam saznala da su obema kukovi bili odlichni i na prvoj kontroli...i da sam josh davno mogla skinuti povoj... Inache...pedijatar nam je rekao da samo nashi ortopedi ne smeju da prevale preko usta da shiroki povoj nichemu ne sluzi...jer ako beba ima neki deformitet....povoj nece nishta pomoci...nego trebaju ozbiljnije aparature...a ako je u pitanju labavost kukova ona se najbolje sanira vezbama, i bez povoja...jer beba tada vishe pokrece noge i udubljuje chashicu.... A shto se tiche onoga da je beba laksha za baratanje u povoju i da je bezbednija od povreda...je za mene glupost...bolje da edukuju ljude kako se pravilno drzi beba...nego da sirotu decu muchimo sa tim silnim pelenama
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 2:29:55
|
|
|
|
minavb
|
Mi smo konacno skinuli preosle nedelje. Kod nas u DZ insistiraju na tome da se nosi 6 meseci, da se dete ne stavlja da sebi pre toga a na nozice da se ne oslanja pre 9. meseca. Zato sad moj Vanja jos ne sedi, jer ja slusam budale.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 2:37:35
|
|
|
|
mati
|
Jao dusica. Pa zasto toliko dugo. Mi smo skinuli cini mi se sa 1,5 mes. Bilo mi je zao po onim vrucinama jos i sve te pelene. A i dr nam je rekao da skinemo, tad smo vec bili na dr uz kukova.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 8:08:58
|
|
|
|
minavb
|
Kod nas u DZ rade tako-prvi UZ kukova sa 3 meseca, drugi sa 6 i onda se skida povoj. Srednji vek.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 8:11:52
|
|
|
|
Jeca*
|
neka neka, nece da skodi. Ja sam pobornik toga da za sve treba biti strpiljiv i bolje malo duze nego prerano sad ces videti kako ti je cudan kad ga nosis
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 8:14:05
|
|
|
|
minavb
|
A koprca se i prevrce kao lud! Jedino ga sedenje ne zanima
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:05:31
|
|
|
|
Trudnicica83
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kod nas u DZ rade tako-prvi UZ kukova sa 3 meseca, drugi sa 6 i onda se skida povoj. Srednji vek. Jao, jeste i kod nas je tako. Iako je na prvom UZ sve bilo u redu, mora se nositi do druge kontrole koja je cim napuni 6 meseci. Bezveze, ja bih ga tako rado skinula, jer vidim da joj sad smeta - hoce da se okrene a ne moze, dize noge pa ih gleda ali ne moze dugo i visoko...ali dobro, sta je tu je. Kud izdrzasmo 4 meseca mozemo i jos 2, a taman je zima pa joj dodje toplije. A, da jedva cekam i da ga se resimo zbog pranja i peglanja pelena!!!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:08:50
|
|
|
|
minavb
|
Knez Danilova DZ?
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:18:50
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Ne, Novi Beograd.. Ali mislim da je to vodeci stav vecine pedijatara u Srbiji, zato sto je Balkan podrucje sa genetskom predispozicijom za iscasenja kukova. Uvek te na prvoj kontroli pitaju da li u porodici ima nekih problema sa kukovima.. Bravo za vas, sad cete da uzivate..
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:22:50
|
|
|
|
minavb
|
Nasi pedijatri su iscaseni, svi do jednog!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:35:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi vodimo bebu u pasterovu,tamo je individualno..Nama skinuse sa 3,5 meseca,samo je rekla nocu da joj stavimo..A Andrej je isao na vmc i nije nosio ni dana siroki povoj
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 9:38:47
|
|
|
|
Olga75
|
Marija je nosila siroki dva meseca iako me je ortoped naplasio da ima abdukciju kukova . Nosili smo dupli siroki dve nedelje i nakon toga je rakao da skinemo. Inace se kod nas prepisivao takav povoj jer su se cesto deca povijala u tzv. povojnicu koja im je primicala noge i dovodila da nepravilnog razvoja kukova
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?