|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko dugo široki povoj?
16.12.2010 10:01:33   
minavb
IZVORNA PORUKA: olga75

deca povijala u tzv. povojnicu koja im je primicala noge i dovodila da nepravilnog razvoja kukova

Bas tako. Kakva genetska predispozicija!?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 301
16.12.2010 10:03:58   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: minavb

Mi smo konacno skinuli preosle nedelje. Kod nas u DZ insistiraju na tome da se nosi 6 meseci, da se dete ne stavlja da sebi pre toga a na nozice da se ne oslanja pre 9. meseca. Zato sad moj Vanja jos ne sedi, jer ja slusam budale. user posted image
[/quote

identicna situacija i kod nas, mada vuk je toliko zivahan da mislim da mu je sedenje dosadno, zato nece da sedi nego se dize na noge i skakuce user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 302
16.12.2010 10:06:13   
minavb
To i moj radi, ili se okrene na stomak, namesti na kolena i djipa, vezba za user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 303
16.12.2010 10:09:17   
Anoniman
Petra kako od 4 tog meseca nije nosla povoj...dize noge do plafona...stavlja stopala u usta...pokushava da sedi...ma skroz aktivna beba....sad u petak joj stavim povoj jer idemo kod ortopeda...jadna samo mlati nogom od kolena na dole i gleda u mene onako obeshenih usta...valjda veli shta si mi uradila user posted image A ortoped je pregleda kaze odlichna pokretljivost i savitljivost....mislim se...sigurno ne zahvaljujuci tebi user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 304
16.12.2010 10:18:54   
magnetic
Ma nekad se sirok povoj stavljao po 6 meseci,jer nije bilo UZ,pa se islo po principu bolje spreciti,nego leciti.Ali se sada sve to vidi vec sa 2 meseca,pa ako ortoped kaze da je sve ok i da vise nema potrebe za sirokom ja mu verujem.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 305
16.12.2010 21:53:24   
marija32
Cerki sam stavljala mesec dana, sinu ni dan. Pozz

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 306
17.12.2010 0:25:41   
Irena79
nama je dr posle uz rekla da joj stavljamo do 3,5 mes ali posto je hladno i beba mi je cvrsca u povoju i lakse baratam sa njom ja planiram da joj ostavim siroki do sledeceg uz a to je sa punih 5 mes. da je leto skinula bi joj ranije sigurno jer je sve ok sa kukicima, Bogu hvala...

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 307
17.12.2010 9:46:49   
Anoniman
Mi za mesec dana idemo na kontrolu kukova,iskreno se nadam da ce tada da mu skinu.

(odgovor članu Irena79)
  Direktna veza do poruke: 308
21.12.2010 22:25:21   
bucika_bg
Ja siroki povoj nisam stavljala ni dana. Pitala sam doktora i doktor se upiskio od smeha kad sam pitala  Kaze, ako nesto nije u redu, to mu sigurno nece pomoci. Ovde se odmah po rodjenju to pregleda, a prva kontrola kod doktora posle 5 dana, pa sledeca posle 2 nedelje, pa sledeca za mesec dana.... I non stop se proverava( naravno ne svaki put UZ ) ali doktor proverava i kaze da je sve odlicno. Ja sam iz Beograda pripremila sve za siroki povoj, i mama donela, ali NI JEDNOM nisam stavila. Pelenice koristim za druge stvari, a za mene su HUGGIES zakon 

Moj sin-moja radost !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 309
21.12.2010 23:00:52   
majathegreat
Mi smo nosili mesec dana jer mi je tako rečeno u školici (pampers, pa tetra pelena, pa švedske gaće), a posle ultrazvuka ortoped je rekao da skinemo. Inače u porodilištu samo pampers. Malo je bilo nezgodno kad smo skinuli široki povoj možda dan, dva da je nosam, tako mi izgledala krhka. A bilo mi malo krivo jer sa imala super te švedske u bojama.user posted image

(odgovor članu bucika_bg)
Direktna veza do poruke: 310
21.12.2010 23:41:04   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: minavb

To i moj radi, ili se okrene na stomak, namesti na kolena i djipa, vezba za user posted image

user posted image  potpuno isto! to mu je omiljena zanimacija! i mi se zezamo da trenira za......user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 311
22.12.2010 4:22:50   
Verus
U kojoj zemlji zivis?  Ja sam u SAD, i iskreno, nisam ni pitala.  Bilo mi glupo jer to niko nigde ne radi sem kod nas.  A slazem se da ako je genetika tu i displezija kuka postoji: tu jedino operacija pomaze.  E sad: videcemo da li ce biti ikakve razlike izmedju moje bebe i drugih koje su imale siroki povoj. 

IZVORNA PORUKA: bucika_bg

Ja siroki povoj nisam stavljala ni dana. Pitala sam doktora i doktor se upiskio od smeha kad sam pitala  Kaze, ako nesto nije u redu, to mu sigurno nece pomoci. Ovde se odmah po rodjenju to pregleda, a prva kontrola kod doktora posle 5 dana, pa sledeca posle 2 nedelje, pa sledeca za mesec dana.... I non stop se proverava( naravno ne svaki put UZ ) ali doktor proverava i kaze da je sve odlicno. Ja sam iz Beograda pripremila sve za siroki povoj, i mama donela, ali NI JEDNOM nisam stavila. Pelenice koristim za druge stvari, a za mene su HUGGIES zakon 

Direktna veza do poruke: 312
22.12.2010 4:27:43   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Petri su zvanichno skinuli povoj sa 6 meseci...mada ona ne nosi povoj od 4-tog meseca...a doktor to naravno nije ni registrovao...iako je ona digla noge uvis "do plafona" pred doktorom...(a to nikako ne moze sa povojom)....
I sad na ovoj kontroli sam saznala da su obema kukovi bili odlichni i na prvoj kontroli...i da sam josh davno mogla skinuti povoj...

Inache...pedijatar nam je rekao da samo nashi ortopedi ne smeju da prevale preko usta da shiroki povoj nichemu ne sluzi...jer ako beba ima neki deformitet....povoj nece nishta pomoci...nego trebaju ozbiljnije aparature...a ako je u pitanju labavost kukova ona se najbolje sanira vezbama, i bez povoja...jer beba tada vishe pokrece noge i udubljuje chashicu....

A shto se tiche onoga da je beba laksha za baratanje u povoju i da je bezbednija od povreda...je za mene glupost...bolje da edukuju ljude kako se pravilno drzi beba...nego da sirotu decu muchimo sa tim silnim pelenama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
22.12.2010 8:01:53   
caca81
Mi standardno 6 meseci...ma lakše tako držati bebu nego samo u pampersu, meni nije izgledalo da im taj široki povoj smeta.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 314
22.12.2010 9:20:34   
gagana83
Kod nas u porodilistu vise ne savetuju siroki povoj.Moja kuma se porodila pre 2 nedelje i rekli su joj da nema potrebe za tim.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 315
22.12.2010 12:23:46   
Anoniman
Ja mojoj Nini noću ne stavljam širok povoj . imala je onda grčiće po celu noć , i nije dete moglo ni da savije nogice od onih pelenčina user posted image . Preko dana je stavim u povoj jer je nosamo , a noću je ostavim da joj bude komotnije i da spava lepše .

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 316
22.12.2010 15:05:24   
bucika_bg
Ja sam isto u SAD. Ja cak i pitala doktora kada sam bila na prvoj kontroli,ali samo se slatko nasmejao :) Ja znam i verujem da ce i ovako sve biti ok, s'obzirom da i ovde deca rastu i hodaju a ne nose siroki povoj ni sekunda.

Moj sin-moja radost !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 317
22.12.2010 15:36:53   
mejvis
Mi smo skinuli široki posle 6 nedelja, a to bukvalno zavisi na kakvog perdijatra naletiš....user posted image
Glupostima nikad kraja u ovoj našoj zemlji.
A taj HUGGIES koji vi koristite u SAD i u koji se kunete nema blage veze sa ovom rumunskom kopijom ovde od koje mi je dete bilo non- stop mokro! user posted image

Direktna veza do poruke: 318
22.12.2010 15:51:13   
bucika_bg
Ja sam razmisljala da li da idem na pampers, s obzirom da su mu to koristili u bolnici, ali sam ovde od drugarica i koleginica videla da svi koriste HUGGIES i krenula , i pravo da ti kazem,zadovoljniji smo i ja i moj bebac. Ne kazem da pampers ne valja, ali mi izgleda da ima vise "plastike", i vise mi je kao kesa, i imam utisak da se upali od toga.A citajuci ovde forume, rekli su da je bolje da deckici koriste huggies zbog upale ispod, tj mosnice, i kao huggies je prirodniji user posted image   Ja bih trebala za Beograd uskoro na duze, pa cu videti sta cu tamo koristiti.

Moj sin-moja radost !

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 319
22.12.2010 16:06:17   
marija32
Slazem se sa Mejvis, ovaj Huggies za nase trziste je katastrofa!!!

Direktna veza do poruke: 320
22.12.2010 16:17:17   
Verus
ja mislim da koja pelena odgovara zavisi i od same anatomije bebe.  Dal su jaci u butinama ili u guzi itd...

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 321
22.12.2010 17:42:08   
marija32
ne znam da li ima razlike u modelima, osim u ceni i moci upijanjauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 322
30.1.2011 17:37:06   
Trudnicica83
Mi skidamo siroki povoj u petak!! user posted image
Vodila sam Lanu kod nase pedijatrice, posto ima par dana kako nesto cudno naginje glavu na levu stranu kad sedi i ja se zabrinula, a ova je rekla da joj promenim stranu na spavanju i radim neke vezbice uvece posle kupanja. Nije nista strasno, malo joj je nerazvijenija leva strana. Pao mi kamen sa srca, juce me je tako bolela glava i nocas uopste nisam spavala od brige sta li je..user posted image

Elem, pitala ja nju da li da i dalje nosimo postoi mi je UZ kukova tek za mesec dana (pisala sam vec da ne smaram) i ona kaze da skidam sto se nje tice vec danas. Medjutim, sacekacu petak kad zvanicno puni 6 meseci, pa tad i drzacu ga nocu bar jos 2-3 nedelje, nista me ne kosta.. Jao, jedva cekam!

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 323
30.1.2011 19:25:11   
Daca88
Široki povoj smo skinuli sa 3,5 meseca...a juče smo ga i "zvanično"skinuli na drugoj kontroli kukova sa 6+.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 324
30.1.2011 20:15:53   
maja19
Meni je nekako lakse da ih zimi drzim duze u sirokom povoju, cini mi se da im je toplije, i nekako su mi krupniji , naravno posto smo mi zimske bebe..

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here