Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 10:01:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: olga75 deca povijala u tzv. povojnicu koja im je primicala noge i dovodila da nepravilnog razvoja kukova Bas tako. Kakva genetska predispozicija!?
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 10:03:58
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: minavb Mi smo konacno skinuli preosle nedelje. Kod nas u DZ insistiraju na tome da se nosi 6 meseci, da se dete ne stavlja da sebi pre toga a na nozice da se ne oslanja pre 9. meseca. Zato sad moj Vanja jos ne sedi, jer ja slusam budale. [/quote identicna situacija i kod nas, mada vuk je toliko zivahan da mislim da mu je sedenje dosadno, zato nece da sedi nego se dize na noge i skakuce
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 10:06:13
|
|
|
|
minavb
|
To i moj radi, ili se okrene na stomak, namesti na kolena i djipa, vezba za
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 10:09:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra kako od 4 tog meseca nije nosla povoj...dize noge do plafona...stavlja stopala u usta...pokushava da sedi...ma skroz aktivna beba....sad u petak joj stavim povoj jer idemo kod ortopeda...jadna samo mlati nogom od kolena na dole i gleda u mene onako obeshenih usta...valjda veli shta si mi uradila A ortoped je pregleda kaze odlichna pokretljivost i savitljivost....mislim se...sigurno ne zahvaljujuci tebi
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 10:18:54
|
|
|
|
magnetic
|
Ma nekad se sirok povoj stavljao po 6 meseci,jer nije bilo UZ,pa se islo po principu bolje spreciti,nego leciti.Ali se sada sve to vidi vec sa 2 meseca,pa ako ortoped kaze da je sve ok i da vise nema potrebe za sirokom ja mu verujem.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.12.2010 21:53:24
|
|
|
|
marija32
|
Cerki sam stavljala mesec dana, sinu ni dan. Pozz
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 17.12.2010 0:25:41
|
|
|
|
Irena79
|
nama je dr posle uz rekla da joj stavljamo do 3,5 mes ali posto je hladno i beba mi je cvrsca u povoju i lakse baratam sa njom ja planiram da joj ostavim siroki do sledeceg uz a to je sa punih 5 mes. da je leto skinula bi joj ranije sigurno jer je sve ok sa kukicima, Bogu hvala...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 17.12.2010 9:46:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi za mesec dana idemo na kontrolu kukova,iskreno se nadam da ce tada da mu skinu.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 21.12.2010 22:25:21
|
|
|
|
bucika_bg
|
Ja siroki povoj nisam stavljala ni dana. Pitala sam doktora i doktor se upiskio od smeha kad sam pitala Kaze, ako nesto nije u redu, to mu sigurno nece pomoci. Ovde se odmah po rodjenju to pregleda, a prva kontrola kod doktora posle 5 dana, pa sledeca posle 2 nedelje, pa sledeca za mesec dana.... I non stop se proverava( naravno ne svaki put UZ ) ali doktor proverava i kaze da je sve odlicno. Ja sam iz Beograda pripremila sve za siroki povoj, i mama donela, ali NI JEDNOM nisam stavila. Pelenice koristim za druge stvari, a za mene su HUGGIES zakon
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 21.12.2010 23:00:52
|
|
|
|
majathegreat
|
Mi smo nosili mesec dana jer mi je tako rečeno u školici (pampers, pa tetra pelena, pa švedske gaće), a posle ultrazvuka ortoped je rekao da skinemo. Inače u porodilištu samo pampers. Malo je bilo nezgodno kad smo skinuli široki povoj možda dan, dva da je nosam, tako mi izgledala krhka. A bilo mi malo krivo jer sa imala super te švedske u bojama.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 21.12.2010 23:41:04
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: minavb To i moj radi, ili se okrene na stomak, namesti na kolena i djipa, vezba za potpuno isto! to mu je omiljena zanimacija! i mi se zezamo da trenira za......
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 4:22:50
|
|
|
|
Verus
|
U kojoj zemlji zivis? Ja sam u SAD, i iskreno, nisam ni pitala. Bilo mi glupo jer to niko nigde ne radi sem kod nas. A slazem se da ako je genetika tu i displezija kuka postoji: tu jedino operacija pomaze. E sad: videcemo da li ce biti ikakve razlike izmedju moje bebe i drugih koje su imale siroki povoj. IZVORNA PORUKA: bucika_bg Ja siroki povoj nisam stavljala ni dana. Pitala sam doktora i doktor se upiskio od smeha kad sam pitala Kaze, ako nesto nije u redu, to mu sigurno nece pomoci. Ovde se odmah po rodjenju to pregleda, a prva kontrola kod doktora posle 5 dana, pa sledeca posle 2 nedelje, pa sledeca za mesec dana.... I non stop se proverava( naravno ne svaki put UZ ) ali doktor proverava i kaze da je sve odlicno. Ja sam iz Beograda pripremila sve za siroki povoj, i mama donela, ali NI JEDNOM nisam stavila. Pelenice koristim za druge stvari, a za mene su HUGGIES zakon
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 4:27:43
|
|
|
|
Verus
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica Petri su zvanichno skinuli povoj sa 6 meseci...mada ona ne nosi povoj od 4-tog meseca...a doktor to naravno nije ni registrovao...iako je ona digla noge uvis "do plafona" pred doktorom...(a to nikako ne moze sa povojom).... I sad na ovoj kontroli sam saznala da su obema kukovi bili odlichni i na prvoj kontroli...i da sam josh davno mogla skinuti povoj... Inache...pedijatar nam je rekao da samo nashi ortopedi ne smeju da prevale preko usta da shiroki povoj nichemu ne sluzi...jer ako beba ima neki deformitet....povoj nece nishta pomoci...nego trebaju ozbiljnije aparature...a ako je u pitanju labavost kukova ona se najbolje sanira vezbama, i bez povoja...jer beba tada vishe pokrece noge i udubljuje chashicu.... A shto se tiche onoga da je beba laksha za baratanje u povoju i da je bezbednija od povreda...je za mene glupost...bolje da edukuju ljude kako se pravilno drzi beba...nego da sirotu decu muchimo sa tim silnim pelenama
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 8:01:53
|
|
|
|
caca81
|
Mi standardno 6 meseci...ma lakše tako držati bebu nego samo u pampersu, meni nije izgledalo da im taj široki povoj smeta.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 9:20:34
|
|
|
|
gagana83
|
Kod nas u porodilistu vise ne savetuju siroki povoj.Moja kuma se porodila pre 2 nedelje i rekli su joj da nema potrebe za tim.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 12:23:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mojoj Nini noću ne stavljam širok povoj . imala je onda grčiće po celu noć , i nije dete moglo ni da savije nogice od onih pelenčina . Preko dana je stavim u povoj jer je nosamo , a noću je ostavim da joj bude komotnije i da spava lepše .
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 15:05:24
|
|
|
|
bucika_bg
|
Ja sam isto u SAD. Ja cak i pitala doktora kada sam bila na prvoj kontroli,ali samo se slatko nasmejao :) Ja znam i verujem da ce i ovako sve biti ok, s'obzirom da i ovde deca rastu i hodaju a ne nose siroki povoj ni sekunda.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 15:36:53
|
|
|
|
mejvis
|
Mi smo skinuli široki posle 6 nedelja, a to bukvalno zavisi na kakvog perdijatra naletiš.... Glupostima nikad kraja u ovoj našoj zemlji. A taj HUGGIES koji vi koristite u SAD i u koji se kunete nema blage veze sa ovom rumunskom kopijom ovde od koje mi je dete bilo non- stop mokro!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 15:51:13
|
|
|
|
bucika_bg
|
Ja sam razmisljala da li da idem na pampers, s obzirom da su mu to koristili u bolnici, ali sam ovde od drugarica i koleginica videla da svi koriste HUGGIES i krenula , i pravo da ti kazem,zadovoljniji smo i ja i moj bebac. Ne kazem da pampers ne valja, ali mi izgleda da ima vise "plastike", i vise mi je kao kesa, i imam utisak da se upali od toga.A citajuci ovde forume, rekli su da je bolje da deckici koriste huggies zbog upale ispod, tj mosnice, i kao huggies je prirodniji Ja bih trebala za Beograd uskoro na duze, pa cu videti sta cu tamo koristiti.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 16:06:17
|
|
|
|
marija32
|
Slazem se sa Mejvis, ovaj Huggies za nase trziste je katastrofa!!!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 16:17:17
|
|
|
|
Verus
|
ja mislim da koja pelena odgovara zavisi i od same anatomije bebe. Dal su jaci u butinama ili u guzi itd...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 22.12.2010 17:42:08
|
|
|
|
marija32
|
ne znam da li ima razlike u modelima, osim u ceni i moci upijanja
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 30.1.2011 17:37:06
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Mi skidamo siroki povoj u petak!! Vodila sam Lanu kod nase pedijatrice, posto ima par dana kako nesto cudno naginje glavu na levu stranu kad sedi i ja se zabrinula, a ova je rekla da joj promenim stranu na spavanju i radim neke vezbice uvece posle kupanja. Nije nista strasno, malo joj je nerazvijenija leva strana. Pao mi kamen sa srca, juce me je tako bolela glava i nocas uopste nisam spavala od brige sta li je.. Elem, pitala ja nju da li da i dalje nosimo postoi mi je UZ kukova tek za mesec dana (pisala sam vec da ne smaram) i ona kaze da skidam sto se nje tice vec danas. Medjutim, sacekacu petak kad zvanicno puni 6 meseci, pa tad i drzacu ga nocu bar jos 2-3 nedelje, nista me ne kosta.. Jao, jedva cekam!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 30.1.2011 19:25:11
|
|
|
|
Daca88
|
Široki povoj smo skinuli sa 3,5 meseca...a juče smo ga i "zvanično"skinuli na drugoj kontroli kukova sa 6+.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 30.1.2011 20:15:53
|
|
|
|
maja19
|
Meni je nekako lakse da ih zimi drzim duze u sirokom povoju, cini mi se da im je toplije, i nekako su mi krupniji , naravno posto smo mi zimske bebe..
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?