Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 31.1.2011 20:13:52
|
|
|
|
jovicaa
|
u sredu kontrola, pa cemo videti! zesce mi ide na zivce siroki povoj... nije mi tesko da presvucem bebca ni sto puta dnevno, ali da stavim povoj stvarno jeste! nadam se da cemo skinuti. i zao mi je bebe, on sav procveta kada je go dok ga presvlacimo, mrda nogice, ma uzivancija.. jadnicak a mi srbi smo stvarno fenomanlni, kod nas uvek sve nesto drugacije i posebno i naravno bez ikakvog razloga!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 31.1.2011 20:24:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad su nas odpuštali iz porodilišta i pedijatrica i fizijatar su rekli da ne stavljam široki povoj bebi... '''' zašto lečiti zdrave kukove''''... tako su mi rekli... i ja došla kući i presvlačim bebana i mm kaže a gde mu je povoj??? pa što nema povoj??? pa to treba i bla bla bla! I sad mu stavljam široki povoj jedna pelena i jedne švedske... i mm zadovoljan
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 31.1.2011 20:26:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jao, i mene taj povoj nervira. Jedva ga Teodori namestim, jer je sva vrckava.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 31.1.2011 20:53:51
|
|
|
|
strahinja11
|
Meni se jedino svidja sirok povoj zato sto mi je bebac malo cvrsci i lakse mi je da ga drzim:) inace mislim da je nepotreban kod beba koje imaju dobre kukice:)
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 11:36:46
|
|
|
|
jovicaa
|
skinuli smo siroki povoj! sto se mene tice ako budem imala jos dece necu im stavljati ni jedan dan, ako su kukovi ok. mada stvarno je znacio u pocetku dok je bebac bio jako mali, ipak je bio fiksiran i bilo ga je lakse nositi, opustenije.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:19:29
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: strahinja11 inace mislim da je nepotreban kod beba koje imaju dobre kukice:) Slazem se, ali nazalost kod nas se sve predlaze preventive radi- i siroki povoj do puberteta i antibiotici kod virusnih infekcija,etc.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:24:49
|
|
|
|
Vika
|
Juče mi je profesor hirurgije i ortopedije na Institutu za neurologiju u BGd pregledao dete pa sam ga pitala ibza povoj i odgovorio mi je da je pampers ili druga komercijalna pelena širok povoj (što svi znamo) a da je kod nas problem onaj stari način povijanja gde se bebe urolaju ko kiflice te su nožice skupljene. Ja ga čas stavim čas skinem jer kad ga raspovijem lakše diže noge ka stomaku i izbacuje gasove (čitaj:prdi ko lokomotiva )
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:26:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Vika Juče mi je profesor hirurgije i ortopedije na Institutu za neurologiju u BGd pregledao dete pa sam ga pitala ibza povoj i odgovorio mi je da je pampers ili druga komercijalna pelena širok povoj (što svi znamo) a da je kod nas problem onaj stari način povijanja gde se bebe urolaju ko kiflice te su nožice skupljene. Ja ga čas stavim čas skinem jer kad ga raspovijem lakše diže noge ka stomaku i izbacuje gasove (čitaj:prdi ko lokomotiva ) Jaoj,Viko. Ovaj moj kao mator to obavlja.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:30:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Vika, jel on za taj stari nacin povijanja?
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:31:58
|
|
|
|
Vika
|
Nas nisu ni mučili grčevi već gasovi. Pomažem mu tako što vozimo bicik ili kako to zovem "isprđavanje"! Mama mi je bila za vikend i frapirala se kad sam rekla da idem da usisam bebu i da je isprdim pa ćemo piti kafu!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 14:33:34
|
|
|
|
Vika
|
Ne, nikako, jer je poenta da su noge raširene, a dovoljan je pampers. Ja ga povijem sa 1 tetra i 1 švedskom jer mi je takođe lakše da baratam a noću ga ostavim u pampersu zbog presvlačenja i "isprđivanja"
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.2.2011 22:34:27
|
|
|
|
Kvini
|
IZVORNA PORUKA: Vika Ne, nikako, jer je poenta da su noge raširene, a dovoljan je pampers. Ja ga povijem sa 1 tetra i 1 švedskom jer mi je takođe lakše da baratam a noću ga ostavim u pampersu zbog presvlačenja i "isprđivanja" Nama je pedijatar nakon 3 meseca rekao da ne treba vise siroki povoj danju, ali da ostavim nocu. Nisam ni pitala zasto, ali radila sam tako.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.3.2011 20:08:25
|
|
|
|
jovicaa
|
isli smo danas na uz kukova, pise samo nalaz uredan i sledeca kontrola kada beba lepo prohoda. pa me zanima da li to znaci da su te jabucice formirane, s obzirom da nece biti jos uz-a?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.3.2011 21:39:48
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
meni je doktorica u porodilistu rekla da nema potrebe za tim!!!kao stavljaj dok ti dolazi patronozna,posle ne moras...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.3.2011 22:32:47
|
|
|
|
marija32
|
Po nasim doktorima- najbolje do puberteta....za svaki slucaj!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 2.3.2011 23:40:10
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Po nasim doktorima- najbolje do puberteta....za svaki slucaj! e bas tako....
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 3.3.2011 8:01:59
|
|
|
|
Ana007
|
Mi smo skinuli sa 5,5 meseci
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.3.2011 14:37:56
|
|
|
|
nea.nea
|
Moj bebac se rodio u oktobru. Doktor nam je rekao da sa 3 meseca mozemo da skinemo siroki povoj. Ja sam ispala poslusna mama, tu pred njim u ordinaciji skinula siroki povoj i ostavila samo pampers; vratila se kuci i mom detetu opet vratila siroki povoj. Razlozi za to su sto smatram da siroki povoj ipak moze ono sto pampers ne moze, zatim zima je i detetu je tako toplije. Da je bilo leto-razmislila bih jos jednom. Ovako, ja svom detetu ostavljam siroki povoj svih 6 meseci i skidam ga u aprilu.
< Poruku je uredio Nedja RR -- 8.3.2011 9:08:55 >
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.3.2011 17:58:35
|
|
|
|
choopa choops
|
Skinuli danas. 6 mjeseci i 5 dana Iako mu ja zadnjih mjesec dana nisam stavljala cijeli dan, vec samo preko noci, zato jer su nam na kontroli sa 3 mjeseca rekli da je sve super.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.3.2011 17:59:48
|
|
|
|
Anoniman
|
I-juuuuuuu, Choopa, pa što tako dugo ako je sve ok?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.3.2011 18:05:48
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tash I-juuuuuuu, Choopa, pa što tako dugo ako je sve ok? Kod nas se nosi 6mjeseci Nemam pojma, ne pitam. Kako oni kazu, ja tako radim. Kao sto rekoh, ne moze da skodi, a ako ne skodi, znaci da koristi
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 12:31:33
|
|
|
|
Bokili
|
Moja beba Ilija ima 2 meseca, i danas smo zakazali UZ kukova za 13. maj. Jel moguce da mora toliko dugo da nosi siroko povijanje? Na obe redovne kontorle kad smo isli, pedijatar je bio zadovoljan razvojem bebe i kukovima. Citala sam sa foruma o Vasim slucajevima i ne znam sta da radim, da li smem ranije, pre UZ, da skinem siroko povijanje ili ne. Moja majka kaze da se siroko povijanje nosi 3 meseca, a rodila je nas 4 devojcice. Sta raditi?!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 12:43:48
|
|
|
|
bratzz
|
U mom gradu bebumozes odvesti na uz kukova kad god zelis. Ja sam moju cerku odvela sa puna tri meseca posto su kukovi bili dobri odmah smo skinuli sirok povoj jerje dr tako rekla. Sledeca kontrola je bila sa pet i po meseci i od tada Milica sedi. Postoji li mogucnost da ranije odete na uz?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:27:13
|
|
|
|
Bokili
|
Ne nikako, ja sam pitala da li mogu ranije, oni su rekli ne. Razmisljam da odem kod privatnika da vidimo kako stavri stoje. Ilija cak i u sirokom povijanju jako pomera noge, dosta je aktivan a kad mu skinem siroko povijanje onda je "voznja bicikla" :)i to punom parom... Zao mi je da dete nosi toliko dugo siroko povijanje i da ga stezem, nailaze topli dani a njemu treba komocija...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:28:36
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Moja je ista takva. Isto ima kao tvoja beba 2 meseca. Od samog pocetka je tako aktivna.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 18.3.2011 13:29:13 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?