|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko dugo široki povoj?
13.5.2011 11:08:37   
Klarita
Kad smo izlazili iz bolnice rekla nam ped sestra da stavljamo siroki povoj ali da nam to ona nije rekla, patronazna nam rekla da stavljamo...
na prvoj kontroli nam rekli da nije najsjajnije i da stav;ljamo Niva gacice tip B....jedva smo nasli, preko proizvodjaca, distributera, dok smo dosli do komercijaliste koji radi taj program, e onda kad smo stavili shvatili smo da gacice ne drze dobro kao siroki povoj i zvali dr, a ona rekla OK stavljajte onda samo siroki povoj.
Na sledecoj kpontroli dr kaze da nista ne valja i da posetimo ortopeda i uradimo rendgenski snimakuser posted image
Mi otisli do ortopeda kog je ona preporucila i koji je slucajno od mm dobar drug, jos nisam stigla bila da objasnim zasto smo kod njega, kad je on krenuo da me pravi ludom sto dete ogranicavam i kako da bacim pelene, detetu nista ne fali, a kad sam objasnila sta nam je rekla dr pedijatar, zgranuo se i rekao da to nema veze s mozgom i da zbog nje i njoj slicnih njegova ordinacija je puna.....
Bili smo u strasnoj nedoumici jer su bili skroz kontradiktorniuser posted image user posted image user posted image
Nastavila ja siroki povoj, dok me tata nije uputio kod svog prijatelja ortopeda sa Banjice koji je slucajno bio u nasem gradu neko vreme i nakon izlaganja mog tate sam hteo da vidi o cemu se radi, pa kod kolege u privatnoj ordinaciji kod nas pogledao je na UZ i rekao: "Nije mi jasno kako us mogli oboje da iz ovakvih uglova gledaju, ovo je uzas, oboje bi pali ispit kod mene!!! Nastavite siroki povoj, vidimo se opet za dva meseca, radite vezbe redovno (inace, svo troje su nam pokazali drugacije vezbice), nemojte da se plasite, do 10.meseca sazrevaju kukovi, kod vas je sve u redu, ali eto desni kuk slabije sazreva, a inace, bez panike, niti ce dete da hramlje, niti Boze daj"
I sad 'ajdeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nadam se da nisam bila konfuzna, da ste me razumeleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 376
13.5.2011 22:56:20   
Zvoncica77
Mi nismo nosili siroki povoj ni jedan jedini dan.Pedijatar nam rekao da svakako,a patronazna da nema potrebe i da se to nigde u svetu vise ne stavlja.Ali s obzirom da je Aleksa prevremeno rodjenj,njemu je i pampers bio kao siroki povoj user posted image
Na prvoj kontroli kukova rekli da je sve ok i da nastavimo sa sirokim do 6.meseca...kako da ne mislim se,al mudro cutim.Na kontroli u 6.mesecu,doktorka ga pregleda i kaze zeni pored mene,eto vidite,ovo je skolski primer kako treba kukovi da izgledaju,a sve zahvaljujuci sirokom povojuuser posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 377
17.5.2011 19:02:04   
Irence
Mi smo radili UZ sa mesec dana i sve je super ali su nam ipak rekli do 6 meseci siroki povoj.Nasa doktorka je rekla "skidajte to, samo nocu joj stavljajte".Mi tako i radimo

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 378
19.5.2011 7:46:14   
limunada
i mi smo bili na uz kukova i sve je ok,sad mu stavljam samo pampers i svedsku al uskoro cu i svedsku skinuti posto idu vrucine necu da mi se dete kuva.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu Irence)
Direktna veza do poruke: 379
21.5.2011 19:42:58   
Leia
Drage mame,
Apelujem na vas da ne koristite siroki povoj nepotebno!
Samo se posluzite logikom i zdravim razumom. Siroki povoj se NIGDE u svetu ne koristi, osim na ovom nasem ludom podneblju. Zar vam nije dovoljno sto milioni dece i bez toga imaju zdrave kukove. ide prica da je kod nas "ugrozeno podrucje". Opet se posluzite logikom i zdravim razumom: Hiljade i hiljade dece naseg porekla radja se po celom svetu i NIKAD lekari nisu rekli "Aha, vi ste iz ugrozenog Balkana, neka vam posalju pelene iz Srbije za siroko povijanje". I naravno te bebe ne nose siroki povoj i nisam cula da je iko imao problem i da im rodbina salje pelene odavde.
Ja sam se vodila ovom logikom i nisam detetu stavljala nista osim jednokratnih pelena i na prvoj kontroli doktor iz Tirsove rekao je da nema poterbe za sirokim povojom i nasmejao se " Vidim da vi to vec znate". Na zalost, u domoima zdravlja se ponasaju kao da im je mozak zamrznut za novine i mame u panici muce svoje bebe i mnoge cak i leti stavljaju tonu pelena. Idite u tirsovu na kontrole kukova i videcete, ima i kod nas savremenih lekara. Nadam se da ce ovaj post podstaci mnoge mame da razmisle svojom glavom i ne koriste siroki povoj.

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 380
21.5.2011 19:50:10   
Olga75
Leia , dobrodosla , pridruzi nam se i na ostalim temama user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Leia)
Direktna veza do poruke: 381
21.5.2011 19:53:31   
jelena038
leia, post ti je malo uvredljiv. sve ovde veoma cesto upotrebljavamo svoje glave. cak i ako stavljamo siroki povoj svojim bebama, to nije razlog da nas nazoves glupacama koje ne razmisljaju.

ima logike i u sirokom povijanju, koliko znam, ne skodi, a u medicinu se ne razumem, jedino sto znam je da mi se smucilo menjanje pravila svake dve godine - sme nosa, ne sme nosa, sme hodaljka - ne sme hodaljka, daj sisu svaki cas - ne daj sisu svaki cas, sme flasica - ne sme flasica, sme cucla - ne sme cucla, sme voda - ne sme voda, treba na stomak - treba na ledja, siroko povijanje - obican pampers, daj vakcinu - ni slucajno vakcinu..

nek se vezbaju na svojoj deci, na mojoj nece!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Leia)
Direktna veza do poruke: 382
21.5.2011 19:57:18   
Anoniman
user posted image
IZVORNA PORUKA: jelena038

leia, post ti je malo uvredljiv. sve ovde veoma cesto upotrebljavamo svoje glave. cak i ako stavljamo siroki povoj svojim bebama, to nije razlog da nas nazoves glupacama koje ne razmisljaju.

ima logike i u sirokom povijanju, koliko znam, ne skodi, a u medicinu se ne razumem, jedino sto znam je da mi se smucilo menjanje pravila svake dve godine - sme nosa, ne sme nosa, sme hodaljka - ne sme hodaljka, daj sisu svaki cas - ne daj sisu svaki cas, sme flasica - ne sme flasica, sme cucla - ne sme cucla, sme voda - ne sme voda, treba na stomak - treba na ledja, siroko povijanje - obican pampers, daj vakcinu - ni slucajno vakcinu..

user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 383
21.5.2011 20:02:33   
Olga75
sve sto lekar kaze je preporuka a ko hoce slusa ko nece ne slusa i kraj
pedijatrijske preporuke se , koliko mi se cini , menjaju svakih manje - vise dve godine user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 384
21.5.2011 20:04:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

pedijatrijske preporuke se , koliko mi se cini , menjaju svakih manje - vise dve godine user posted image
Ili od kontrole do kontrole user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 385
21.5.2011 20:08:58   
jelena038
ma daj, bre, sta sad, nad nama sto smo isle na nosu u vreme kad nije bilo pampersa i kad je bilo normalno da se pelene skidaju pre nego dete zaradi upalu svega od mokrih pelena po celu noc, je u stvari vrseno maltretiranje, jer dete do trece godine ne sme da se stresira kakenjem i piskenjem, nego treba ko zivotinja, kad mu se prohte, da se ne omete u razvoju.. logika je aj zdra'o! malo su ga presrali, milijarde godina se radilo na civilizaciji, sad po svemu treba da idemo unazad, pravo u dzunglu.. nemam protiv, al kad vidim rezultate. do tad, neka hvala.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 386
21.5.2011 20:09:30   
Leia
Ja ne vidim u mom postu nigde uvrede, niti mi je to namera. To je samo moj apel, svako neka radi kako misli da je najbolje.
Naravno, za promene preporuka za sve navedeno se slazem, tu svakako covek mora da uradi kako misli da treba, jer se tako cesto menja.
Te, udetite crstvu hranu sa 4 ,te sa 6...Ja uvela sa 5 i mirna.
Ali za siroki povoj kod nas se ne menja decenijama i potrebno je malo se trgnuti i razmisliti svojom glavom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 387
21.5.2011 20:14:34   
smeško

IZVORNA PORUKA: Zvoncica77

Na prvoj kontroli kukova rekli da je sve ok i da nastavimo sa sirokim do 6.meseca...kako da ne mislim se,al mudro cutim.Na kontroli u 6.mesecu,doktorka ga pregleda i kaze zeni pored mene,eto vidite,ovo je skolski primer kako treba kukovi da izgledaju,a sve zahvaljujuci sirokom povojuuser posted image

user posted image

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 388
21.5.2011 20:15:21   
jelenadunja
user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: smeško

IZVORNA PORUKA: Zvoncica77

user posted image

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 389
21.5.2011 20:16:13   
jelena038
e pa meni i ribe i frajeru na balkanu, i od spreda, i od pozadi, izgledaju bolje od ljudi u belom svetu. imaju i bolje guzice i bolje noge! a i bolje njisu kukovima user posted image

prenesi im moje pozdrave sa zatucanog balkana user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Leia)
Direktna veza do poruke: 390
21.5.2011 22:36:29   
Leia
Ma da...koga briga za ceo svet, mi smo "nebeski narod"user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 391
21.5.2011 23:02:10   
minavb
IZVORNA PORUKA: miljanaM

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Ili od kontrole do kontrole user posted image

Ili od opstine do opstine.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 392
21.5.2011 23:05:04   
jelena038
IZVORNA PORUKA: Leia

Ma da...koga briga za ceo svet, mi smo "nebeski narod"user posted image user posted image
nebeski nismo, al zgodniji jesmo user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Leia)
Direktna veza do poruke: 393
21.5.2011 23:30:25   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: jelena038

user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne treba ni na stomak ni na ledja, nego sa strane user posted image user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

Direktna veza do poruke: 394
21.5.2011 23:31:57   
jelena038
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 395
23.5.2011 10:22:34   
quinYY
IZVORNA PORUKA: Klarita

Kad smo izlazili iz bolnice rekla nam ped sestra da stavljamo siroki povoj ali da nam to ona nije rekla, patronazna nam rekla da stavljamo...
na prvoj kontroli nam rekli da nije najsjajnije i da stav;ljamo Niva gacice tip B....jedva smo nasli, preko proizvodjaca, distributera, dok smo dosli do komercijaliste koji radi taj program, e onda kad smo stavili shvatili smo da gacice ne drze dobro kao siroki povoj i zvali dr, a ona rekla OK stavljajte onda samo siroki povoj.
Na sledecoj kpontroli dr kaze da nista ne valja i da posetimo ortopeda i uradimo rendgenski snimakuser posted image
Mi otisli do ortopeda kog je ona preporucila i koji je slucajno od mm dobar drug, jos nisam stigla bila da objasnim zasto smo kod njega, kad je on krenuo da me pravi ludom sto dete ogranicavam i kako da bacim pelene, detetu nista ne fali, a kad sam objasnila sta nam je rekla dr pedijatar, zgranuo se i rekao da to nema veze s mozgom i da zbog nje i njoj slicnih njegova ordinacija je puna.....
Bili smo u strasnoj nedoumici jer su bili skroz kontradiktorniuser posted image user posted image user posted image
Nastavila ja siroki povoj, dok me tata nije uputio kod svog prijatelja ortopeda sa Banjice koji je slucajno bio u nasem gradu neko vreme i nakon izlaganja mog tate sam hteo da vidi o cemu se radi, pa kod kolege u privatnoj ordinaciji kod nas pogledao je na UZ i rekao: "Nije mi jasno kako us mogli oboje da iz ovakvih uglova gledaju, ovo je uzas, oboje bi pali ispit kod mene!!! Nastavite siroki povoj, vidimo se opet za dva meseca, radite vezbe redovno (inace, svo troje su nam pokazali drugacije vezbice), nemojte da se plasite, do 10.meseca sazrevaju kukovi, kod vas je sve u redu, ali eto desni kuk slabije sazreva, a inace, bez panike, niti ce dete da hramlje, niti Boze daj"
I sad 'ajdeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nadam se da nisam bila konfuzna, da ste me razumeleuser posted image

Ista je situacija kod nas ali je u pitanju levi kuka,znaci isto jednak akze ok drugi kaze nije ok pa te ne treba ortoped pa drzavno kazu bolje neka ortoped vidi tako da smo zakazli pregled za cetvrtak i strecam se i nerviram bas!!!!!!!!!!!!Mi imamo 7 meseci i 1 dan i nosimo i dalje duplu pelenu tako se novi ovde u grckoj i neku flasicu malu uizmedju nogica da budu rasirene ,radimo i vezbice naravno a cujem da ovde neka deca nose i do godinu dana tako duple pelene i sve s emislim nasicicemo i mi damo da ne mora gips!!!O boze kako me je strah :(

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 396
15.6.2011 21:58:57   
tijatija
Ja sam starijoj cerki siroki povoj nosila da 3m, a sa drugim na prvo snimanje kad je bila oko 40 dana rekli su mi da maknem, dosta njih znam da povoj siroki nisu stavljali ni jedan dan, cak je i pedijatar im preporucaivao pogotovo ako su deca rodjena u sred leta, ja se sa tim nesto nisam opterecivala niti pre porodjaja razmisljala kaoliko cu nositi, sve je to neko spontano samo znam i 100 % sam sigurna da siroki povoj ne utice na kukove, niko sem srbije i cg nestavlja siroki cak se u drugim zemljama zene i pedijatrice neznaju sta je to !!! deca pre 50 godina su se vezala citava a ne samo kukove 40 dana pa sto su to ukinuli? zato sto je to beskorisno , kada budu svatili da ni ovo nema koristi ukini ce ali do tada sigurno treba da prodje barem 50 godina

(odgovor članu quinYY)
Direktna veza do poruke: 397
13.7.2011 11:30:30   
Elvy
mi smo stavljali siroki povoj samo mesec dana, a i tih mesec dana ne bih da mi nije bilo lakse da ga drzim, nekako mu mala bila guza samo u jednokratnim pelenama :) Kontrolu kukova smo imali sa dva meseca i doktorka nam rekla da mozemo da skinemo povoj a mi joj odgovorili da vec jesmo i ona nam tad rekla kako siroki povoj nije neophodan vec je prevencija za one slucajeve koji bi inace morali da koriste razne proteze kasnije kako bi kukovi dosli u normalu. E sad sto zbog prevencije jednog manjeg dela populacije svima preporucuju siroki povoj to ne znaci da ce dete imati deformitete ako ga ne nosi. Ranije se povoj preporucivao do 6 meseca ali to je bilo samo jer je to najraniji period u zivotu kad se moze ici na rentgen, dok je taj period pojavom ultrazvuka drasticno smanjen. Sad sve je na roditeljima da li ce povijati dete ili ne, ali generalan savet je da se povija do prve kontrole, mada po nekoj mojoj logici tad je i najmanje potreban siroki povoj jer se realno beba tad najmanje pomera :)

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 398
13.7.2011 11:33:20   
Ana RR
Patronažna sestra u školici za trudnice nam je rekla da fizijatri sada tu odluku prepuštaju roditeljima jer smatraju da ako postoji problem sa kukovima široki povoj to neće rešiti. Ako želimo, možemo stavljati samo tokom noći ili samo tokom dana, kako nam je lakše ali kažu da i ako ne budemo stavljali nećemo pogrešiti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Elvy)
Direktna veza do poruke: 399
13.7.2011 11:35:34   
Anoniman
Iskreno, ja sam Miši vezivala samo do prve UZ kontrole (puna 2 meseca). Bila je zima, tako da mu nije bilo vruće, a bio je jako sitna bebica, pa mi nekako bilo lakše da ga tako zategnutog podižem i baratam njime user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here