Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:30:16
|
|
|
|
Verus
|
Ja i dalje mislim da je to zastarela praksa-ne planiram ni sa drugim detetom da stavljam povoj.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:30:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi ne nosimo široki , na oba UZ rekli da su joj kukovi za školski primer i da nema potrebe .
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:33:28
|
|
|
|
Verus
|
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:50:22
|
|
|
|
jovicaa
|
ja da sam znala ono sto sada znam, ne bih mu jedan dan drzala povoj. ovako smo drzali 2 meseca do prve kontrole kada nam je doktor rekao:- a ove pelene bacite u kantu ili ne, iskoristite ih kao krpe! i sa 3 meseca na kontroli je bilo sve ok na uz! tako da eto nista mu ne fali sto ne nosimo povoj
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:50:48
|
|
|
|
Bokili
|
I kad je vama zakazan UZ kukova? I sta kaze pedijatar za kukove kad ste bili na kontroli?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:51:15
|
|
|
|
jovicaa
|
najbolje od svega je sto nam niko nije ni rekao da stavimo povoj mi smo mislili da to mora!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:52:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bokii nista pedijatar nije pominjao. Videcu sad na kontroli, pa cu ti reci.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 18.3.2011 13:57:45
|
|
|
|
Bokili
|
Hvala Sanjice... Ja cu gledati da mu sto pre skinem povoj, cim se budem konsultovala sa jos nekim ljudima. A ujedno mislim da su roditelji sa foruma upravu za povijanje...Eventualno 2 meseca nositi povoj pa posle pelene u krpe. :)
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 19.3.2011 13:47:57
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Boki, danas smo isli kod privatnog pedijatra. Nisam isla zbog sirokog povoja, ali sam dr pitala. Po njenom misljenju beba treba nosi siroki povoj mesec dana. Mada, ni to nije potrebno. Dovoljno je jednokratna pelena. Tako da pretpostavljam ako budemo uradili za koji dan ultrazvuk kukova skinucemo.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 19.3.2011 13:55:52
|
|
|
|
SareniVrabac
|
Nama su na otpustu sestre u betaniji rekle da ne treba siroki povoj, cak su bile vrlo iznenadjene sto smo doneli pelene za siroki povoj.... a patronazna nam je rekla da treba, tj da je obavezan... mi cemo ga svakako koristiti bar dok odemo na uz kukova
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 19.3.2011 17:46:23
|
|
|
|
Verus
|
Cinjenica je da nigde u svetu to niko ne nosi i ljudi nemaju problema sa kukovima-tako da nije valjda nasa nacija extra defektna pa ce imati problema ako ne nosi? Bzvz.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.3.2011 12:49:13
|
|
|
|
Vekilica
|
Cerkici stavljala 4 mjeseca, po preporuci pedijatra, sinu - 6 mjeseci, takodje po preporuci pedijatra. Snimili kukove, sve OK, skinuli povoj. Nije mi bilo tesko, nisam zeljela da razmisljam da li cinim dobru stvar ili ne, a i bila je zima, hladno vrijeme pa i bebama nije smetalo, naprotiv, grijalo im je stomacic
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.4.2011 16:25:56
|
|
|
|
Bokili
|
E sanjice hvala na informacijama... Ja povremeno skinem siroki povoj, a nocu mu stavljmam. Izdrzacemo jos mesec dana tako, jer ako ga skinem, pa kad odemo na UZ kukova , i ako nesto, NEDAJ BOZE, bude kako ne treba bice ja sam kriva sto sam mu ranije skinula. A pitala sam razne pedrijatre i misljenja su podeljena. Jos jednom hvala...Pozdrav svim mamama
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.4.2011 18:54:02
|
|
|
|
vukosava
|
0 dana ako mene pitate
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.4.2011 19:02:49
|
|
|
|
nela79
|
Ja koliko se sjecam nosilo ga je do 3 mjeseca. A i taj zadnji mjesec sam nekad stavljala nekad ne. Kad krenu one vrucine nebi mi palo na pamet da mu dodajem jos koji sloj odjece na njega. Uostalom, i u bolnici su nam rekli da je jedini razlog zasto se siroki povoj kod nas jos forsira je sto su kao ljudi sa ovih prostora skloniji povredama kostiju. A niko opet ne garantuje da ce nosenje sirokog povoja to sprijeciti u buducnosti.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.4.2011 20:23:51
|
|
|
|
maja19
|
I ja mislim da bi barem rebalo do prve kontrole kukova..meni su oba deteta zimska deca pa sam i posle prve kontrole nastavila da nosim barem do aprila, dok ne krene lepo vreme..nekako sam sve mislila da im je hladno..tako cu i sa Novakom jos koji dan i skinucu mu..
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 10.4.2011 15:33:33
|
|
|
|
limunada
|
mom sinu je sad mesec i po i bili smo na kontroli za kukove i sve je ok,jos u maju moramo na uz kukova,a dr.nam je rekao od 6 do 8 meseci da stavljam sirok povoj a tad ce biti najvece vrucine.ako bude sve ok na uz necu mu vise ni stavljati,necu da mi se dete kuva leti,citam da ste mnoge do tri meseca pa ste skinile,tako cu i ja.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 12.5.2011 13:01:06
|
|
|
|
smeško
|
Bili smo na uz-u pre pola meseca, kad je ušao treći i bilo je sve o.k. Ali, niko nam nije rekao da smemo da skinemo široki povoji mi ga još držimo. Ne želim da me grize savest, ionako imam pregršt dušebrižnika koji mi sole pamet i samo čekaju tako nešto, da napravim grešku. Idemo ponovo na uz početkom juna, pa se nadam da će nam reći da izbacimo široki povoj. Inače, Nikola je rođen u januaru i ja sam mu stavljala široki povoj da ga greje, da ga lakše dižem i da mu drži kičmu. Sada više ne vidim poentu.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 7:06:49
|
|
|
|
limunada
|
Imenjak nas i moj je Nikola Mi smo bili neki dan i sve je ok,sad je 2 ipo meseca i rekli nam da dodjemo tek kad prohoda.Ja cu da mu skinem kad napuni 3 meseca jer ce biti jako vruce i necu da mi se kuva.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 8:05:36
|
|
|
|
jelena038
|
mi smo nosili do 3 meseca, tada nam je dr rekao da skinemo. ali, kod decaka to inace ide brze, kolko sam shvatila, devojcice malo cesce imaju labavije kukice..
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 8:10:17
|
|
|
|
minavb
|
U nasem dz deca nose do 6 meseci siroki povoj, decaci , devojcice, nema nikakve veze. Nije mi jasno, kako to sklonost ka deformitetu kukova varira od opstine do opstine, pa tako deca na Paliluli moraju da nose povoj 6 meseci, a na drugim opstinama 3 ili 1 mesec. Vrlo su cudna ta nasa deca, ili mozda doktori.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 8:15:11
|
|
|
|
zoća
|
ja sam se držala onog starog povoj do 6 meseci lekar nam je rekao da skinemo široki povoj posle kontrole,negde sa 3,5 meseca.Nisam ga poslušala
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 8:17:53
|
|
|
|
minavb
|
Zoco ti si slb
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 8:19:16
|
|
|
|
zoća
|
ma znam moala sam da ga poslušam,sveto pismo
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.5.2011 10:33:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Nije mi jasno, kako to sklonost ka deformitetu kukova varira od opstine do opstine,
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?