Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 11:38:40
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ivi sam stavljala široki povoj do 5 meseca, isto, bila je zima i znam da joj neće biti hladno oko leđa i bubrega. I pored njega ona je ispravljala nogice i zatezala ih iako sam prilično čvrsto povezivala. Da je bilo leto sumnjam da bih joj stavljala široki povoj.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 11:43:44
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
meni je babica prekjuce rekla da mu nestavljam siroki povoj,kao toplo je....i decaci ne podnose toplotu jako....dok sa majom nisam ni stavljala jer mi je doktorica rekla da nema potreba i na kontroli je bilo sve ok....kome verovati i koga poslusati???
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 11:48:08
|
|
|
|
Anoniman
|
A ja sam mislila da sam najgore prosla Ne smem ni da privirim u druge teme o deci
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 11:49:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Vala ko ce znati, meni dr rekla kad smo radili UZ kukovi su super, ali nastavite sa sirokim povojem bez obzira sto bi vam neki rekli da ne stavljate, a i dr na sistematskom je rekla da ipak stavljam do sledece kontrole, a kontrola 4 avgusta
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 12:01:37
|
|
|
|
nela79
|
Ja evo Matiji stavljam samo uvece. Stvarno mi ga zao po ovoj vrucini pa jos i po danu da ga utezem. Tako sam i Vanji radila i sve je bilo OK sa kukovima.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 12:53:21
|
|
|
|
Klarita
|
Meni se sirok povoj smucio, i skinula sam ga sama bez saveta dr kad je napunila 5 meseci, jer su tad pocele vrucine i ona je plakala kad bi je umotavla u one krpe...pogotovu sto se kod nas pod sirokim povojem smatraju dve tetra i svedska Ranije na kontrolama je bilo kao da joj desni kuk sporije sazreva ali da ce biti OK, gledali je svi redom cak i dr sa banjice, neki dr Aleksic, koji nam je savetovao da nosi do punih 6 meseci pa da se vidimo. E, sad kako je jako vruce, i kako sad da dodjemo u BG po ovakvom vremenu,a on bi trebao da dodje u Vl uskoro, mi je odveli do druga mm koji je ortoped i koji je i ranije gledao, i on tvrdi da joj je sad bolji desni od levog kuka Inace taj isti ortoped savetuje siroki povoj do 2 meseca eventualno do 3. Kod pedijatrice u decijem dispanzeru necu ni da idem jer nas je ona toliko naplasila, a pokazalo se bez potrebe, jer su je gledala ova dva ortopeda, i mozda sam neodgovorna ili se plasim sta bi mi rekla, ali necu da je vodim kod nje. K ne nosi siroki povoj od punih 5 meseci, i evo sedi bez problema, ustaje na nogice, hvata se onako za ogradicu i podize se, niko nema srecniji od nje ako je dignemo na noge, znam da to nema neke veze sa sirokim povojem, ali eto, tesim se da je sve u redu i cekam dr Aleksica!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 13.7.2011 16:41:08
|
|
|
|
cani
|
Ja ima jedno pitanjce,ne znam gde bih drugo pitala,pa ako sam omašila temu ,molim moderatore da prebace.Imam deckica od mesec i po dana, i dilemu oko povijanja.Kad nam je bila patronažna,rekla je da kad ga povijamo,pišu stavljamo na dole ,jer kao kad je podgnneš,to je stanje u erekciji i nije prirodno,treba obavezno na dole.Muževljeva majka koja je odgajila 2 sina,kaže : Nema ta pojma,obavezno mora gore.I mi sad ,nekad stavljamo gore ,nekad dole.A kad stavimo gore,obavezno bude skroz mokar,jer mu to valjda ode preko stomaka,pa za ledja...ko će ga znati.Kako vi to radite ?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 14.7.2011 8:15:15
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
a da ne govorim o kontroli kod pedijatra......kad je napunila godinu dana,primio nas i kaze,jel hoda,hoda...evo vam vizitka kupite joj anatomske cipelice na ovo adresi doslo mi da ga napucam..... mihajlo trenutno nema sirok povoj kaze babica nemojte toplo je tako da batalim i ovaj put.nigde se u svetu to vise ne koristi!!!!!!Samo kod nas u Srbiji
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 15.7.2011 23:54:27
|
|
|
|
marija32
|
Cani, ostavim ga kako jeste, uglavnom na dole Ne sekiraj se oko toga.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 15.7.2011 23:57:02
|
|
|
|
dacica
|
nama su u Tirsovoj skinuli povoj sa 5 dana..rekli to se vise ne koristi,pa u domu zdr.sa mesec ipo-dr.rekla vise ne treba-kad je snimila kukove...tako da ja mislim da je to glupost,i maltretiranje dece..to vise u svetu nigde nema:(
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 15.7.2011 23:58:40
|
|
|
|
marija32
|
Ja ga svojoj deci nisam stavljala.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.7.2011 0:06:20
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: cani Kako vi to radite ? Nas su savjetovali da ga ostavimo onako kako se sam namjesti. Pritom je Matiji vecinu puta put gore, nije u erekciji
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 16.7.2011 0:21:26
|
|
|
|
Anoniman
|
cani, sa prvim detetom sam pedijatra pitala dal da dižem pišu u peleni, umro mi čovek od smeha, rekao "Ti digni, beba kad dva put mrdne nogama, piša će stajati onako kako joj godi a ne kako ti namestiš". I meni je Luka bio uvek mokar ako stavim pišu na gore, pa sam batalila.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 19.7.2011 18:06:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi danas bili u Tiršovoj i doktor nam rekao da su kukovi super i da nam ne treba široki povoj. Tako da sad uživamo i ladomo se u pampersu i majčici, i verujte, mi, ni jedan dan nije tako slatko spavala i bila tako opuštena kao danas...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 19.7.2011 23:47:43
|
|
|
|
cani
|
E hvala devojke, tako i ja sad,kako se namesti tako ga povijem.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 1:53:47
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja sam se danas cula sa koleginicom koja se porodila krajem maja,kaze pedijatar joj je rekao da skine dete golo a ne da povija u siroki...kaze nema potrebe
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 12:26:00
|
|
|
|
Verus
|
TAKO sam srecna sto su kod nas konacno skontali koja je to glupost, bravo pedijatri Moja cerka nije nosila ni dana i sve je super-a ni ovo dete bogami nece, to je sve totalno mucenje jadne dece bez potrebe. Ako dete ima problem, nema pelene ni povoja koji ce ga "popraviti".
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:02:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja Nina je jako kratko nosila širok povoj. I nama su 3 pedijatra rekla da, ako su kukovi loši, neće im pomoći ni 50 tetra pelena široko povijenih.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:05:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Ni ja necu da ga koristim. Ne mogu ni da zamislim kako izgleda presvlaciti bebu u pola noci sa sve tim pelenama.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:07:50
|
|
|
|
Olga75
|
bitno je da se ispostuje razmak od cetiri prsta a to i pampers postize . Sa sirokim povojem je beba laksa za drzanje , nekako je cvrsca
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:09:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Mišu, ja moju bebu nikada nisam presvlačila noću, osim, naravno, kada se baš jako ukaka. To je jedini savet od starih žena koji sam poslušala, i bile su u pravu : "ne diraj bebu kad je sanjiva, samo ćeš je probuditi i rashladiti, ako ima Pampers neće joj ništa biti do ujutru". I dan danas Ninu u toku noću ne presvlačim, nikad se nije ojela, nikad nije propustila pelena. I spava, puj puj, ko top.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:11:19
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Ni ja necu da ga koristim. Ne mogu ni da zamislim kako izgleda presvlaciti bebu u pola noci sa sve tim pelenama. sve je stvar navike! veruj mi da nije tesko a bebu ne presvlacis nocu, osim ako BAS ne moras
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:13:03
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ni ja nisam Teodoru nikad nisam presvlacila nocu. I ovako neke bebe kratko spavaju, jos fali da je presvlacim u toku noci. Jednom nam se na pocetku ukakila, pa smo je presvukli. Inace njoj nije tesko ako se razbudi u toku noci da zaspi.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:23:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Aaaaaaaaaaaa Nisam znala, izgleda da jos nisam stigla do te teme Pa ako bas bude lakse za drzanje onda cu ponekad da joj stavim zbog toga
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 20.7.2011 13:28:31
|
|
|
|
Ana*
|
Mislim da je siroki povoj skroz nepotreban. U Ch ni jedna beba ne nosi taj povoj, a ni moje dete nije nosilo i nista joj ne fali.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?