|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko dugo široki povoj?
8.9.2011 15:19:49   
ikadunja
I ja mislim da je bespotrebno muciti bebice sirokim povijanjem. Ja sam mojoj stavljala malo manje od tri meseca, dok je bila zima. Na prvoj kontroli, posle tri meseca su nam rekli da su kukovi ok ali da nastavimo jos tri meseca. Na kontroli sa sest meseci su nam rekli da skinemo siroki povoj, a ja se mislim....

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 426
8.9.2011 16:22:22   
Leki 77
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ako dete ima problem, nema pelene ni povoja koji ce ga "popraviti". 

Tako su i nama doktori rekli.. To ne služi ničemu.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 427
8.9.2011 20:59:22   
Ana RR
Ja stavljam preko dana jer se Marko mnogo vrpolji pa mi je lakše da ga držim kada ima širok povoj a noću mu ne stavljam.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 428
9.9.2011 17:19:24   
mirjanica
Mi ne stavljamo siroki povoj vec mesec danauser posted image Patronazna kad je bila, ono napolju 35 stepeni, samo je sve skinula sa njega, pita jel imao neko u porodici ikakvih problema sa iscasenim kukovima, reko nije, kaze nigde u svetu ga vise ne koriste, ni na istoku a kamoli zapadu, samo jos kod nas. Kaze ne maltretirajte dete po ovoj vrucini, kad zahladi vi mu vratite. I tako ja radim. Pitala sam sestru u USA, krsti se kad je cula sta mu sve stavljam, tako da ajd kad zahladi vraticemo, dok ne docekamo oktobar i kontrolu!

< Poruku je uredio mirjanica -- 9.9.2011 17:20:21 >

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 429
9.9.2011 18:24:10   
zeljo
Ja sam, naravno uz konsultaciju sa Dr., skidala povoj kad su bile vrucine, ali nam je savetovala da ga nocu obavezno stavimo. Nista joj nece biti od sirokog povoja, a sto rekoste i lakse ih je drzati kad su im "guze" vece user posted image

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 430
12.9.2011 9:48:18   
Didy
Mi smo odlučili da ni Sofiji ne stavljamo široki povoj. Patronažna nije baš oduševljena, ali kaže da je konačna odluka na nama. Srefanu nismo nijedan dan stavljali i sve je bilo u redu.
Sad u školici smo radili povijanje beba, a ja se spetljala s onom jednom pamučnom, pa drugom, pa švedska, pa benkica... Ma, beži, pampers i bodić i vozi.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 431
7.10.2011 14:38:01   
Mariya
Kad su nas puštali iz bolnice, pedijatar je rekao da ne vidi da postoji neki problem sa kukovima i da nema potrebe da stavljam široki povoj nego da sačekam UZ kukova u novembru, pa ako bude bilo potrebno da počnem tad da ga stavljam. A drugarice, svekriva i sve ostale pametne žene oko mene mi tupe da stavljam maloj široki povoj jer to treba, a i da  ne treba ne može da škodi...Pa šta da radim? kakva su vaša iskustva, široki povoj - da ili ne?

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 432
7.10.2011 14:55:00   
Verus
Definitivno NE!  To su totalne gluposti.  Ako detetu nisu genetski uredu kukovi, nijedan povoj nece pomoci, a ovako ga samo mucis.  Ja cerkici nisam stavljala, a necu ni sinu kad se rodiuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 433
7.10.2011 17:26:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mariya

Kad su nas puštali iz bolnice, pedijatar je rekao da ne vidi da postoji neki problem sa kukovima i da nema potrebe da stavljam široki povoj nego da sačekam UZ kukova u novembru, pa ako bude bilo potrebno da počnem tad da ga stavljam. A drugarice, svekriva i sve ostale pametne žene oko mene mi tupe da stavljam maloj široki povoj jer to treba, a i da  ne treba ne može da škodi...Pa šta da radim? kakva su vaša iskustva, široki povoj - da ili ne?

Reci svim pametnim ženama nek rode sebi pa nek umotavaju u šta im volja a ti radi kako misliš i kako te lepo savetovao doktor.

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 434
28.10.2011 10:57:43   
mirjanica
Kako su ovi doktori nenormalni, svako ima svoju pricu i bas me mnogooo nervirajuuser posted image

Isli smo na uz kukica i pregled je trajao minut, zena rece kako ima lepe kukove i kako je bas zgodan dasa, da mozemo da skinemo siroki povoj! Jos sam je usput pitala i za kengur nosiljku, kaze slobodno! Tako smo otisli srecni i zadovoljni!

Jutros na redovnoj kontroli kod nase dr ona pogleda rezultat i nesto promrmlja, i na moje pitanje jel sve ok, kaze, za ovaj uzrast jeste!! Pa sta sad to znaci?? Rezultati su nam sledeci: uz - desno Ib, levo Ib! Okostavanje - i levo i desno je - ! Izvinte me ako smaram, jel moze neko da mi pojasni?

p.s. pozdravljam moju dragu gae_gr koja ce sigurno sada prevrnuti ocima, ali zna dobro da ja moram sve bar dvaput da pitamuser posted image

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
28.10.2011 11:38:17   
Anoniman

And for the record: Nesam prevrtala s oči!!! user posted image user posted image user posted image Ljuuuub!!!

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 436
28.10.2011 11:38:20   
Ana RR
Mirjanice, evo kako glasi naš nalaz:

Objektivni nalaz: Uredan
Ultrazvučni nalaz: desno I
                             levo I
Okoštavanje: desno -
                      levo -

Ja sam pitala za širok povoj, a doktorka mi je rekla da pitam pedijatra user posted image , ja sam odlučila da ne stavljam. Mi ćemo i u Tiršovoj uraditi ultrazvuk, svekar će nas voditi kod njega na kliniku pa ćemo tu sve snimiti. Ja našoj pedijatrici nisam ni pokazala izveštaj sa ultrazvuka, nisam se uopšte set_ila.

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2011 11:39:18 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 437
28.10.2011 11:48:43   
tijatija
Sveje to stvar doktora, svako drugacije prica i onda bu pametan koga poslusati user posted image
Prvom detetu do 3mes stavljala na svoju ruku skinula ( i ako su joj bili ok kukovi) reko je dr do 6 meseca user posted image
Sa drugom nisam stavljala mozda mesec ni toliko i odma su mi rekli na prvom uz kukova bila je 40 dana da skinem.
A mojoj jetrevi koja se porodila pre 6 godina i dete je rosila na leto jos kad su je otpustali iz bolnice napomenuli da nema porebe da stavlja da je svakako leto i da ce jos biti nervoznija sa svim tim pelenama na sebi.
Kod nas u bolnici dok nepodjes kuci bebe motaju kao kifle (bez obzira koliko si posle porodjaj dugo tamo) 2,3,7 ili 10 dana cak i glavu i samo lice vidis, fakticki dok nedodjes kuci nevidis detetu NISTA samo lice user posted image user posted image
Gde to jos ima????????????

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 438
28.10.2011 15:41:39   
boba 11
ja sam pristalica starih obicaja sto se tice pelena.Siroki povoj sam koristila kod oba deteta sinu oko 5 meseci-januarsko dete pa smo prestali u junu a cerki posle 3 meseca nakon kontrole kukova.Mladi doktori i babice savetuju da se ranije skine-posle mesec dana ali nama je starija babica rekla bar sest meseci pogotovo decacima-tako da sam odlucila da poslusam starije-iskusnijeuser posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 439
28.10.2011 15:42:17   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: boba 11

ja sam pristalica starih obicaja sto se tice pelena.Siroki povoj sam koristila kod oba deteta sinu oko 5 meseci-januarsko dete pa smo prestali u junu a cerki posle 3 meseca nakon kontrole kukova.Mladi doktori i babice savetuju da se ranije skine-posle mesec dana ali nama je starija babica rekla bar sest meseci pogotovo decacima-tako da sam odlucila da poslusam starije-iskusnijeuser posted image

user posted image  saglasna

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 440
2.12.2011 16:57:01   
mamicak
Otisli smo s mesec dana na UZ i dr nam je rekao da je desni kuk sasvim ok, a da kod levog nije izrasla hrskavica (valjda se tako kaze na Srpskom, ne znam jesam li dobro prevela) i do drugog meseca nam rekao da joj stavljam dva pemparsa (to mu dodje kao siroko povijanje). S dva meseca je opet bilo isto i sada moramo nositi pantalonice koje joj sire nogice. Njih nosi non stop, osim kad se kupa i previja, To mora najmanje 8 nedelja nositi. Za par dana idemo opet na kontrolu i nadam sse da ce se videti promena ovog puta. ZATO je vazno na vreme raditi UZ, jer sto je manja to je bolje ispraviti. Citala sam puno tudja iskustva i kod nekih je otkriveno tek s 6 meseci ili cak kasnije i onda je procedura dosta duza kada su veci. Golim rukama se ne moze uvek utvrditi, zato savet svima da insistiraju sami za rani UZ.

i da jos dodam da je razlog najverovatnije to sto je Lejla bila velika beba i da joj je bilo tesno u stomaku, pa nije jednako izraslo . Nasledno nije jer nema od koga da joj dodje a gleda se samo do drugog kolena.

< Poruku je uredio mamicak -- 2.12.2011 17:14:36 >

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 441
4.12.2011 14:56:28   
ishler
Mi smo pre par dana sa 4,5 meseca skinuli sirok povoj.
Receno je da je sve u redu,ali da se nosi i dalje nocu,
Koje su im to fore?
SVAKI DAN MENJAJU NESTO DRUGO.LUDACI....user posted image

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 442
4.12.2011 20:11:58   
bubble
Ja nisam siroko povijala svoju decu. Stariji sin ima 7 godina odrastao je u pampers peleni, a sada tako radim i sa mladjim sinom, od prvog dana samo pampers bez sirokog povijanja, on za koji dan puni 6 meseci.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 443
16.12.2011 14:42:35   
Biserka
Mi smo stavljali široki povoj do 5 meseci, mada već na prvoj kontroli sa 3 meseca nam je dr rekla da su kukici u redu. Od tada sam stavljala samo preko noći dok spava, preko dana ponekad, a sa 5 meseci smo skroz izbacili široko povijanje user posted image  

(odgovor članu bubble)
Direktna veza do poruke: 444
16.12.2011 14:48:45   
Verus
Pa fore bas to. Boje se da odstupaju od onog sto je radjeno godinama unazad, iako sada sve pokazuje da to nece pomoci AKO dete ima genetski problem kukova. Aj logicno: koja ce pelena to da ispravi??? Pa ta deca se stavljaju u one kastove ili kako se zovu ti kalupi.
IZVORNA PORUKA: ishler

Mi smo pre par dana sa 4,5 meseca skinuli sirok povoj.
Receno je da je sve u redu,ali da se nosi i dalje nocu,
Koje su im to fore?
SVAKI DAN MENJAJU NESTO DRUGO.LUDACI....user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 445
16.12.2011 14:51:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca*

IZVORNA PORUKA: boba 11

user posted image  saglasna

Meni rekoše da je širok povoj bitniji devojčicama jer kukovi treba da se nameste za porođaj. (nisam se udubljivala)

Obojici sam skinula širok povoj sa oko mesec dana.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 446
16.12.2011 14:54:30   
Verus
Taske: pisem na konto ovog sto su ti rekli. Moram priznati da sam se tako slatko nasmejala. Pa devojcice prirodno imaju drugaciju karlicu od muskih, a otpustanje hormona koji labavi zglobove omogucava sirenje karlice za porod. To nema veze jedno sa drugim sa trecim. Samo pisem sta mislim-ne govorim da neko stavlja ili ne. Ja licno mislim da je to gomila bapskih gluposti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 447
16.12.2011 14:59:39   
Anoniman
Ma opušteno Veruška, ne znam ni ko mi je rekao.
Ja nemam stav o svemu ovome.
Prosto mi je bilo lakše da držim tako malu bebu ako ima široki povoj, i nije mi bilo teško to da radim, pa hajde. Ali skinuli smo ga odmah posle prvog UZ, sa mesec dana. Luka nije imao ni punih mesec dana, mislim da je imao 27-28 dana, a Marko 32-33 dana.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 448
16.12.2011 15:00:59   
Verus
user posted image znas da sam ja flegma po svakakvim pitanjima-bilo mi smesno to sto su ti rekli, ne sto si pisala, bas sam zato to naglasila. Al dobro, ko se plasi on ce drzati detetu do 6 meseci "za svaki slucaj"....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 449
16.12.2011 15:04:45   
Olga75
bitno je da se pelenom postigne razmak od onih cetiri prsta a siroki povoj i ostalo ako postoji ozbiljam poremecaj nece pomoci nista
jedno je siroki povoj , drugo su Pavlikovi remeni , trece je gipsano korito

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here