|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko dugo široki povoj?
27.5.2010 18:31:01   
Modessty
Meni je dr rekla ovako: "Ćero ne daj bože da mu kukovi nisu uredu, ne pomože mu nikakav široki povoj! Nego to eto ostalo iz nekih prošlih vremena, ai roditeljima je lakše da uzmu u ruke bebu koja ima bar švedsku pelenu preko pampersa. Nikom ne preporučujem da ih stavlja po vrućini. I pampers ih dovoljno greje"

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 226
27.5.2010 18:31:35   
Dora
Moje prvo dete koje sam rodila u NS imalo je UZ kukova na otpustu iz porodilišta Tada se to radilo, sada više ne. Još tada su nam rekli: Kukovi u redu, može samo pampers.
Kad sam došla kući, svi su se bečili na mene što ne stavljam široki, pa sam počela ali je bilo leto i rekla sam- Neću da mučim dete, ako su rekli da ne treba onda ne treba!
Drugom detetu sam stavljala do prvog UZ koji sam zakazala privatno u Zr. kod dok. najboljeg ortopeda koji radi u Dečijoj bolnici u NS, čovek rekao : Sve super, ne treba široki.

Evo i sad, malo stavljam malo ne, ni ja nisam sigurna zaštouser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 227
27.5.2010 18:34:23   
Dora
IZVORNA PORUKA: Modessty

Meni je dr rekla ovako: "Ćero ne daj bože da mu kukovi nisu uredu, ne pomože mu nikakav široki povoj! Nego to eto ostalo iz nekih prošlih vremena, ai roditeljima je lakše da uzmu u ruke bebu koja ima bar švedsku pelenu preko pampersa. Nikom ne preporučujem da ih stavlja po vrućini. I pampers ih dovoljno greje"

I ja tako mislim. kako široki povoj može pomoći ako kukovi nisu u redu? A Sara kad joj stavim to čudo sva pocrveni, ja mislila zbog Pampersa ono zbog ovih, od vrućine. jeste da je lakše držati bebu sa širokim, ali ako je to razlog, ondauser posted image Pa ajde da ih povijamo "u kiflu" kao u porodilištu, pa da mogu jednom rukom da baratam s detetomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 228
27.5.2010 18:38:59   
Modessty
jao to povijanje kao kiflu mi je jezivo! KAd vidim svoje slike kao beba sve se naježim!

Ja mu stavljala švedsku do prvih vrućina i dok nismo dovoljno porasli za bodi. Bilo mi zgodno da mu švedska drži benkicu. Čim krenule vrućine ja skinula švedsku. Tek smo nedelju dana posle toga išli na snimanje i sve je ok.

Inače kod nas u bolnici ih kompletno pregledaju pre otpuštanja. Znam da su mu nešto snimali i glavu.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 229
3.6.2010 22:43:50   
sanji
Mi smo napokon skinuli to čudo i svanulo mi je! user posted image user posted image user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 230
10.6.2010 10:24:28   
New Mom
Bili smo danas u Dečijoj bolnici na UZ kukova i dr nam je rekao da skinemo širok povoj! user posted image user posted image user posted image  A još nemamo ni mesec dana!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 231
10.6.2010 10:43:26   
micketta
New Mom, user posted image

videces, zivot ce odjednom postati laksi i tebi i maleckoj user posted image

zna baba

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 232
11.6.2010 13:46:30   
mejvis
I mi smo skinuli široki povoj sa šest nedelja, posle 1. UZ! Pedijatar rekao kukovi su odlični i ne treba široki, ali nam je zakazao kontrolu za 2 meseca! user posted image
Kakvo olakšanje, milina!!!

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 233
11.6.2010 14:51:48   
gagins
Mi smo isli u utorak u deciju na UZ kukova,produzili su nam jos dva mesecauser posted image ,tako da siroki skidamo tek u avgustu,a septembra imamo kontrolu!A vrucine...verovatno mu necu stavljati siroki kad vidim da mu je pretoplo.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 234
11.6.2010 15:12:59   
Verus
Mi to uopste ne radimo-nadam se da ce sve biti dobro.  UZ ovde ne rade-jedino ako rucni pregled ukaze na displeziju kuka (valjda se tako kaze?)....

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 235
11.6.2010 15:23:02   
kokoloko
sećam se da je i mene to jako iznerviralo. ali nemoj da brineš. tog leta je bilo 40C, pa se moj sin nije ni ojeo ni plakao zbog toga. veruj mi mnogo je važnije da njemu kukići budu OK, nego da li će mu malo biti toplije. uostalom, on ne zna kako je bez pelenauser posted image . gledaćeš da ga preko dana malo više držiš raspovijenog, jer niko nije rekao da 24h mora nositi široki povoj. i veruj mi brzo prođe, a ti budeš jako srećna jer će na sledećoj kontroli biti sve OK:

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 236
11.6.2010 16:39:54   
ljubavce
Mi smo prve dve nedelje nosili siroki povoj uz kukova je radjen i sve je ok, ali je Dr. rekla da nastavim sa sirokim povojem i na kontrolu sa puna 3 meseca, ali sam ja smanjila sa 2 pelene na 1 zbog vrucina user posted image user posted image user posted image

U pojedinim gradovima sirokog povoja i nema user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 237
11.6.2010 17:51:24   
ana77
Mi smo 9.6. bili na UZ kukova i rekla nam je da mozemo preko dana da joj skinemo siroki, a da ostavimo preko noci jer se neki proces jos nije zavrsio ali su joj kukovi odlicni. Mi smo odlucili da joj skroz skinemo, i mislim da nisam pogresila :). U porodilistu su deca bez sirokog povoja, a kad smo bili u Tirsovoj 10 dana zbog zutice i tamo je bila bez sirokog. Tamo je samo jedno dete koje je imalo problem sa kukovima moralo u siroki, a sva druga deca su bila bez, tako da...
Na zapadu deca ni jedan dan ne nose siroki povoj, pa ne vidim da imaju neki problem sa kukovima :).

(odgovor članu ljubavce)
Direktna veza do poruke: 238
25.6.2010 13:30:59   
Shishica
Nije mi jasno zasto mora i tetra kad ovaj Pampers sa svedskom isto lepo rasiri noge????
Zar ne?

Nama dr. rekao da preporucuje 6 do 8 meseci, nekima je rekao i duze.. a pedijatri govore opet da ne treba.. Moja bi me mama u top stavila da vidi da je ne povijam i to samo jer je pre tako islo.. a ne znam vise u sta da verjem...i sta da radim...

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 239
25.6.2010 13:50:22   
Mishica 77
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi juče bili na kontrolnom UZ. Kaže dr sve je super ali još uvek nema zrna okoštavanja i dalje široki povoj. Pitam koliko... kaže do 6. meseca! user posted image user posted image user posted image
Mislim, nije meni teško... naprotiv, sve samo za njeno dobro ali....
I kao da mi malo olakša, zakaže kontrolu za mesec umesto za dva meseca. user posted image Ja počela noću da ne stavljam široki. Bar da mi lepše spava.
Inače, dr je pedijatar ortoped.... misliš zna nešto.....
Poludela sam juče!

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 240
23.7.2010 14:07:51   
Shishica
Sve uredu sa kukovima. Kad sam pitala za siroki povoj doktor kaze mogu odmah da ga skinem ako hocu, ali kukovi se bolje formiraju pored sirokog povoja, a kaze trebace njoj kukovi i sa 90. godina..

I tako ja sad mislim da joj danju stavljam, nocu ne... Ma jos 3-4 meseca....

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 241
23.7.2010 14:09:33   
Shishica
E da.. Samo mi nije jasno sta to uradi taj razmak izmedju nogu da kukovi bolje budu formirani... user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 242
23.7.2010 14:10:37   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Shishica

E da.. Samo mi nije jasno sta to uradi taj razmak izmedju nogu da kukovi bolje budu formirani... user posted image

Ni meni user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 243
23.7.2010 14:15:15   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Shishica

I tako ja sad mislim da joj danju stavljam, nocu ne... Ma jos 3-4 meseca....

Ja bi radila obrnuto,nocu bih stavljala,a danju ne,da bebi bude lakse u toku dana po ovoj vrucincini...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 244
23.7.2010 14:33:35   
Shishica
Ali lepse spava bez pelena....

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 245
23.7.2010 14:50:25   
minavb
Meni i dalje nije jasno, zasto se samo u Srbiji brale nosi siroki povoj.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 246
23.7.2010 22:48:20   
indy_25
Moze li mi neko objasniti sta je to siroki povoj vidim da ima veze sa povijanjem i pelenama i zasto treba tako da se dugo nosi? Ja nisam stavljala ni sinu ni kcerki nista osim pampers pelena. I ovdje kod nas to niko ne spominje da treba.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 247
23.7.2010 22:57:40   
engimengi
IZVORNA PORUKA: indy_25

Moze li mi neko objasniti sta je to siroki povoj vidim da ima veze sa povijanjem i pelenama i zasto treba tako da se dugo nosi? Ja nisam stavljala ni sinu ni kcerki nista osim pampers pelena. I ovdje kod nas to niko ne spominje da treba.

Indi preko pampersa jos jedna presavijena tetra pelena,pa svecke gaće preko toga!Ni ja mojima nisam stavljala i kod nas u bolnici je izbaceno,al ima jos lekara koji savetuju...kukovi budu dobri i kad stavis i bez toga!

Mnogo ih volim!!!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 248
23.7.2010 23:01:51   
indy_25
Hvala na odgovoru engimengi, bas me zanimalo sta to znaci ali ipak necu to stavljati djetetu kad nisam ni do sada. A isto tako ni sinu nisam stavljala pa su mu uredu bili kukovi valjda ce i njoj biti u redu.

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 249
23.7.2010 23:25:41   
choopa choops
L je nosila do sest mjeseci bez ikakavih problema. Nije se bunila, a i bila je zima, pa taman da joj utopli guzu :)

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here