Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 16:48:01
|
|
|
|
Mishica 77
|
Prvi UZ kukova je bio dobar ali nam je dr rekao i dalje široki povoj. Sledeća kontrola za dva meseca. Nadam se da ćemo posle skinuti. Isidora obožava da se presvlači i macka tako da nam nije problem menjanje pelena ali me peglanje ubi! A što se tiče toga šta je široki povoj... kod nas je to tetra pelena u pravougaonik od guze ka tibi između nogu i "šveđanka"(kako je mm i ja zovemo ) preko.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 16:51:30
|
|
|
|
minavb
|
Neki stavljaju samo svedjanku. Mozda to nije losa ideja.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 16:51:38
|
|
|
|
Verus
|
Pa pitala sam i za to i za uz kukova....gledali me ko da sam sa druge planete....pregledaju "rucno" pa ako nije k onda na uz kukova i odmah kod ortopeda....pa sad valjda ce biti ok. Mene vise brine sto voli da krivi levo stopalo ka unutra... IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja ovo uopste ne radim. Samo Pampers pelene.... Naravno, ovo se samo jos kod nas radi.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 16:55:57
|
|
|
|
minavb
|
Sigurna sam da znaju sta rade, ne brini.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 16:58:00
|
|
|
|
Verus
|
valjda znaju amerikenjci majku im.....
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 17:00:20
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR valjda znaju amerikenjci majku im..... Ma znaju sigurno. Samo kod nas je sve tako komplikovano i nejasno, pa cak i kad su bebe u pitanju. Zasto prosto kad moze komplikovano, to je nasa parola!
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 17:47:31
|
|
|
|
maslinica
|
mi smo novi u ovome ...i rekose do 3 meseca tj. do prvog uz..ja cu da ispostujem
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 18:54:35
|
|
|
|
buhla
|
a kad je uopste prvi uz kukova, u kom mesecu? ja isto stavljam pampers, tetra, pa svedsku pelenu i to pitaj Boga dal dobro stavim jer se ovaj mali migolji... par puta je uspeo da ukaki sve tri pelene jer mu je i pampers veliki
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 28.4.2010 19:00:53
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mislim sa dva, tri meseca. Mi smo radili sa 6 nedelja jer je bila karlično i rađen je CR.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:26:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je patronazna u shkolici rekla da se kod nas uz kukova ne radi, osim ako na pregledu sa mesec dana ortoped na utvrdi da neshto ne valja...onda shalje na uz... A patronazna kaze da je sasvim dovoljno ,ako je sve u redu....da se 2 meseca stavlja shiroki povoj....
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:35:54
|
|
|
|
Olga75
|
Smeshkice, nas ortoped je bio dr Jovisevic i radio je uz kukova na kontroli sa sest nedelj a zatim i sa tri meseca a siroki povoj smo stavljali do drugog uz.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:44:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj...meni imena zasad nishta ne znache.... nemam pojma ni kojeg pedijatra tju da izaberem u dispanzeru (znam jedino da tju u badawi ako bude neshto ozbiljno...jer samo njima verujem) , a ni ortopede josh neznam.... patronazna je spominjala neke koji rade u badawiju, pediatrici i megalabu, ali nisam zapamtila imena...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:46:31
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: buhla a kad je uopste prvi uz kukova, u kom mesecu? ja isto stavljam pampers, tetra, pa svedsku pelenu i to pitaj Boga dal dobro stavim jer se ovaj mali migolji... par puta je uspeo da ukaki sve tri pelene jer mu je i pampers veliki jao buhla šta će ti ta pelena izmedju švedske i pampersa?! Jadno dete i ovako račepljeno s tim pampersom i švedskom. Još ide i toplo vreme. Prokuvaće.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:49:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni nije jasno čemu švedska bez platnene? Poenta širokog povoja jeste da beba bude raščepljena.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:50:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je patronazna savetovala da stavljamo tu jednu tetra....jer bebi izmedju nogu mora biti razmak 4 prsta.... tj debljina pelena izmedju nogu.... ako to mozesh da postignesh samo pampersom i shvedskom...odlichno....a ako ne...potrebna je tetra....nekad chak i dve tetra...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:50:46
|
|
|
|
Mishica 77
|
A šta će ti onda i švedska? Ne znam kakav ona ima efekat bez tetra. Nisam to nikad videla.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 12:57:28
|
|
|
|
Modessty
|
MA ne treba ti tetra izmedju zaista! Sem ako dete ima već problem pa zbog toga savetuju. U porodilištu sestra kad nas pakovala da idemo kući rekla jednoj ženi: Ne treba ti ništa sem švedske preko pampersa. A i ona zato što je zima i bolje je da se bebi tako ugreje stomak i da ti drži benkicu da joj ne budu gola ledja. Ovde savetuju samo švedska i to do prvog uz kukova a to je sa tri meseca. Mi idemo danas na snimanje
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 13:00:26
|
|
|
|
Jeca*
|
Ne slažem se. Luka je sedam meseci nosio i tetra i švedsku preko pampersa, sve dok se na UZ nije pojavilo to koščano zrno što je bilo potvrda da su kukovi dobro formirani. Ja mislim da je to mala žrtva...evo sad sam to već i zaboravila, a u tom uzrastu je bilo važno
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 13:00:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Zaista nisam čula za to. Kod nas povijaju na otpustu sa platnenom pelenom, patronažna povija sa platnenom, u školici uče sa platnenom. Tako kako ti opisuješ Mod, ta švedska nema veze sa širokim povojem, nego služi kao grejač i pričvršćivač benkice.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 29.4.2010 13:01:30 >
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 13:02:36
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Danas smo bili na UZ kukova i malo sam razočarana. Doktorka ga je pregledala i kaže da se tek nazire početak okoštavanja i da ne smemo sad da skinemo širok povoj. Po njenom iskustvu od ovog trenutka tek za 6 nedelja će možda biti spreman pa nam je tad i rekla da dođemo na kontrolu. Ja se toliko radovala da ćemo skinuti danas... Pitala sam je ono što me i najviše mučilo, a to je sme li Luka da sedi sa širokim povojem na sebi, a ona kaže da nema nikakvih problema kod sedenja i da ga sloblodno stavljam da sedi. Da je problem da se eventualno oslanja beba na nogice, ako još nije došlo do okoštavanja. Utešila me je i sa time da se ranije nosilo i po 13 meseci pa su majke to pregurale i da je to za njegovo dobro. Sve ja to znam, samo eto, nadala sam se... Dobro, važno je da su kukovi zdravi, da nema nekih iščašenja, pupupu ovo sam pisala davno davno...sa lukinih 6 meseci
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 13:08:55
|
|
|
|
Olga75
|
Mislim da Jovisevic radi i u badaviju ali ja sam isla kod njega u bolnicu , zakazivanje je bilo telefonski ,no kad dodje vreme brinuces o ortopedima i pregledima :) . Sto se tice sirokog povoja , kako mi se cini tu dva ortopeda imaju tri misljenja. Sa sirokim povojem je beba nekako " cvrsca" i laksa za drzanje , a ona cetiri prsta izmedju nogu postize i pampers. Ja sam siroki stavljala prakticno samo mesec dana . Pupak nam je otpao tek nakon mesec dana a za to vreme nisam stavljala siroki , sa sest nedelja smo isli na prvi uz i dr je rekao da stavljamo dve tetra pelene do sledeceg uz ( sa tri meseca) .Sa te dve pelene je bila i vise nego" rascepljena " pa sam jednu samoinicijativno ukinula. Kad postoji neki ozbiljniji problem sa kukovima taj povoj nista ne pomaze mada ga i dalje preporucuju i to samo kod nas .
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 13:17:18
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Tako kako ti opisuješ Mod, ta švedska nema veze sa širokim povojem, nego služi kao grejač i pričvršćivač benkice. I meni se čini isto to. OK, kapiram da smo zaostali i da još samo mi koristimo široki povoj i možda neka zemlja Tunguzija ali ako već koristimo, onda bar neka bude pravilno: znači pampers, tetra pa švedska.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 15:21:13
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: buhla a kad je uopste prvi uz kukova, u kom mesecu? ja isto stavljam pampers, tetra, pa svedsku pelenu i to pitaj Boga dal dobro stavim jer se ovaj mali migolji... par puta je uspeo da ukaki sve tri pelene jer mu je i pampers veliki jao buhla šta će ti ta pelena izmedju švedske i pampersa?! Jadno dete i ovako račepljeno s tim pampersom i švedskom. Još ide i toplo vreme. Prokuvaće. paaaa meni tako rekli da treba IZVORNA PORUKA: Tasha RR Meni nije jasno čemu švedska bez platnene? Poenta širokog povoja jeste da beba bude raščepljena. pa to i ja mislim... nemam nikakvog efekta bez tetra pelene.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 29.4.2010 15:23:52
|
|
|
|
LillyT
|
I ja stavljam i tetra pelenu, taman je ukrotim da se ne koprca Niko mi nije rekao da stavljam samo svedjanku
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 4.5.2010 18:46:20
|
|
|
|
kriss
|
Danas smo bili na drugom UZ kukova i nalaz je uredan.Pedijatar nam je rekao da beba treba da nosi siroki povoj jos 10 dana,a posle samo jednokratnu pelenu.Inace nas sin ima 3 meseca i 7 dana.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?