|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko dugo široki povoj?
5.5.2010 21:21:42   
micketta
danas smo radili prvi UZ kukova i dr je rekao da je sve savrseno i rekao da obavezno skinemo siroki povoj. jupiiiiii!

em manje za peglanje user posted image

zna baba

(odgovor članu kriss)
Direktna veza do poruke: 201
5.5.2010 21:35:25   
buhla
iju tako rano? ja sam mislila da se prvi uz radi sa 3 meseca!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 202
5.5.2010 21:37:23   
micketta
pa, ne znam, buhla. i sin moje drugarice je siroki povoj skinuo sa 40ak dana.
ja sam presrecna. sve sam ovih dana mislila da je mukici dodatno vruce zbog tog povoja

zna baba

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 203
5.5.2010 21:39:33   
buhla
ma super ako je tako, i ovaj moj jadnicak se kuva, nego meni se cini da je drugarica vodila sa 3 meseca svog sina na prvi uz... bas cu u petak da pitam, idem tad prvi put u dom zdravlja na pregled!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 204
5.5.2010 22:54:00   
sanji
Micketta blago vama! Moje mukice se još kuvaju u glupavim pelenama! Kukići su super već na 2 UZ a Dr. je u fazonu za svaki slučaj da ga ne skidamo! Tek 3. juna idemo ponovo na UZ! A one hoće da sede po svaku cenu a ne mogu od glupih pelena. Baš sam se smorila!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 205
5.5.2010 22:59:13   
SUPER MAMA
I mi smo buhlice prci UZ pravili sa mesec dana, bar su mi tako rekli u bolnici.Inace sanji i moja mala do 6 meseca je nosila siroki povoj.
ne da sam se smorila i ja i ona.
Aj pranje uredu u masini, ali peglanje pelena smrt.
Ali sta cemo kad doktor kaze da treba tako.Inace i kod nas je jos na prvom UZ sve bilo u redu caj je i nas pedijatar prokomentarisao da nemoramo da nosimo siroki povoj ali kad je ortoped reko bolje da ga slusamo.
Izdrzite

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 206
5.5.2010 23:17:14   
sanji
Ma slušam ali me je smorilo, a tek njih, pojma nemaš! One su hiperaktivne a čim krenem za pelenu one beže! Sad već niko sem mene ne sme da se usudi da ih presvuče! user posted image Šou mi prave! A ja mislim da se ortopedi samo pridržavaju stare prakse i da za time u stvari nema potrebe! Ali, šta je tu je, izdržaćemo još ovaj mesec!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 207
6.5.2010 12:39:16   
marija32
Siroki povoj se koristi jos samo kod nasuser posted image  price o "genetskoj predispoziciji nasih naroda" su mi cudne , jer nas narod ne zivi samo u Srbiji, a kako citam po forumima, sve nase mame po belom svetu deci ne stavljaju siroki povoj. Kapiram da ako je nesto lose sa kukovima, to se odmah primeti.
Elem- sada cu uskociti sama sebi u ustauser posted image , ja sam prvom detetu stavljala siroki povoj prvih mesec dana i onda sam ga skinula.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 208
10.5.2010 19:56:09   
Grejs
Mi smo danas bili na kontroli,radili UZ kukova pregledao ga je(privatno) neki profesor iz Instituta za majku i dete,kaze super su zreli kukovi za njegovu starosnu dob vidimo se kad bude imao tri meseca a siroki povoj nastavite.Kada sam ga pitala do kada on mi je rekao znate treba dete da nosi siroki povoj do petog meseca????
Moje sledece pitanje je bilo zasto neki doktori skidaju siroki povoj posle mesec dana a neki kao ovaj su izriciti da treba sto duze nositi siroki povoj,dobila sam odgovor da oni sa instituta za majku i dete i lekari sa Banjice su zagovornici sto duzeg povijanja a svi ostali ne?I da valjda on zna jer tamo neki rengenolog koji kaze skidajte siroki povoj ne leci decu koja imaju iscasene kukove a oni su se svacega nagledali jer oni tu decu operisu i lece!Kada sam mu rekla "pa dobro nigde u svetu se ne stavlja siroki povoj sem kod nas a u nekim zemljam sto ja znam i ne snimaju se kukovi vec se deca samo pregledaju" on mi je rekao "pa da ali zato su nasi ljudi pravilno razvijeni i imaju lepe kukove a na zapadu ne snimaju kukove vec ih samo pregledaju jer im je to skupo za zdravstveni sistem"Uf bas me iznervirao,ja sam mu rekla da cu detetu stavljati siroki povoj do tri meseca i ni dana vise!

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 209
10.5.2010 20:03:59   
marija32
Nista se kod nas nece promeniti u narednih 100 godinauser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Grejs)
Direktna veza do poruke: 210
10.5.2010 22:53:32   
usamljena
Nama je jedan privatnik rekao siroki do 6 meseca. Siroki koji je meni sestrica pokazala je sa jednom pelenom, on mi je rekao 4! Pa zamislite bebija sa 4 pelene + Pampers user posted image
Ludjak
Otisli smo kod drugog, on nam je rekao da je sa user posted image sve ok ( to je bilo kad je imala 2 m) i rekao je da mozemo samo Pampers. Ja sam se ipak drzala ta 3 meseca. Nedavno smo bili na kontroli, sve je ok fB.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 211
10.5.2010 22:56:26   
gagana83
O Boze svasta!!! Cetiri pelene?????

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 212
11.5.2010 0:31:34   
sanji
E ovo prvi put čujem! To se nije radilo ni bez pampersa! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 213
11.5.2010 8:20:23   
usamljena
Ama ludjak neki, sav je zaudarao na duhan i alkohol. To je primetila i moja prijateljica koja je bila s nama. Ja ga pitam Zasto to, jel nesto nije u redu? Kaze covek Ne, ne sve super user posted image
Nikad me vise ta Poliklinika nece  videti
A iskreno, nisam u glavi slozila te pelene jer sam i ovu jednu jedva naucila "slagati" kako treba

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 214
26.5.2010 23:59:23   
mejra81
Mi smo skinuli siroki povoj sa nepunih 5 meseci,ostalo je jos kao da joj stavljam nocu jedno dve nedelje...
Kako je sad lakse,i njoj a i meni....user posted image

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 215
27.5.2010 10:14:09   
buhla
mi idemo 7.7. na uz kukica, tada ce on imati skoro 3 meseca, joj ja bi tako volela da nam kazu da skinemo sirok povoj, dolazi leto i vrucincine (vec je) a on je vec sad toliko aktivan, mase nogicama kad ga presvlacim, ne mogu lepo ni da ga povijem! a inace je nasa dr zagovornik da se drzi sirok povoj do 6og meseca. uf! nije mi jasno stvarno kako neki dr kazu da se skine posle mesec dana a neki posle 6.

Dušan Radović

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 216
27.5.2010 10:44:20   
engimengi
Moja deca nisu nosila široki povoj ni jedan dan,pampers samo i kukovi su ok!Kod nas u bolnici niko to ne stavlja,ni patronaza,ni fizijatar nije trazio! I svecku pelenu ne stavljam odavno,nosili su je da mi nebi bezala benkica,na pocetku,sad nose samo bodi!

Mnogo ih volim!!!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 217
27.5.2010 11:05:20   
mejra81
Samo jos u Srbiji se to nosi....Svi znamo da je to nepotrebno al ni jedna majka nece da se usudi da skine povoj dok joj lekar ne kaze...
Najgora je ta savest....Vala i meni su se vise smucile,ona se vrti ko blesava vise i nisam mogla da je povijem bas siroko nego kako stignem....
Jos i dete je jace pa sve to slepi...
Glupost al opet savest....
Buhlice,izdrzi,zamisli da ne postoji pampers pa koristis samo pamucne pelene na ovu vrucinu...
Al te utesih...user posted image

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 218
27.5.2010 13:15:57   
Shishica
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Nama je patronazna savetovala da stavljamo tu jednu tetra....jer bebi izmedju nogu mora biti razmak 4 prsta.... tj debljina pelena izmedju nogu.... ako to mozesh da postignesh samo pampersom i shvedskom...odlichno....a ako ne...potrebna je tetra....nekad chak i dve tetra...user posted image

Mojoj Emi je 7. prstiju user posted image ... doduse mojih... Znaci 4... Jbt moja devojcica ce biti bas rascepljena onda user posted image

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 219
27.5.2010 14:26:33   
LillyT
Nama je dr rekla da nosimo do treceg meseca jer se (po njoj) kukovi i stopala lepse razvijaju. Ja sam joj danas skinula, vidim da je srecna i da se dzilita, naravno, necu da lupam kontru doktorici, ali necu ni da ih nosi po ceo dan. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 220
27.5.2010 15:20:06   
Malena29
Mi smo pre neki dan napunili 6 meseci a na ul ide tek 7.7,i nama je vec dossadilo al izdzacemo jos malo

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 221
27.5.2010 16:50:23   
Anck Su Nmaun
Koliko pelena stavljate za siroki... jednu ..dve?

(odgovor članu Malena29)
Direktna veza do poruke: 222
27.5.2010 16:53:02   
mejra81
Ja sam stavljala jednu pravougaonu i svedsku i naravno pampers.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 223
27.5.2010 17:03:30   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: mejra81

Ja sam stavljala jednu pravougaonu i svedsku i naravno pampers.

isto

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 224
27.5.2010 18:23:23   
Dora
Ja joj malo stavljam, malo ne, iskreno mislim da je to nepotrebno ali ajde, UZ kukova imamo 2. juna pa do tad ćemo izdržati (mada joj već 2 dana ne stavljam, ima puno sekreta u nosu a kad joj to napakujem onda kako god je legnem guza joj je izdignutija nego glava...pa ne stavljam)...

Ne znam. U celom svetu se ne koriste samo kod nas se koriste. Bzv, zamisli dete sa 6 meseci, treba da uči da sedi, da puzi, ustaje, a kako to da uradi ako ima široki povoj. Nije mi logično. Ajde ok. do prvog UZ kukova (sa oko 6 nedelja) ali posle....
msm, ako nešto nije u redu s kukovima, valjda postoje neka ortopedska pomagala za to. a ne sva deca da ispaštaju "za svaki slučaj"

To je kao da ih lečiš da se ne bi razbolela. Nema logike.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here