Verus
|
Pisala sam negde pre...znas kako, prve 3 nedelje se nije skidala sa sise..Spavala sam po 20tak minuta, i mislila da cu da siznem. Jos sam postovala savete laktacijske sestre da nikako ne dajem ni cuclu ni flasicu, nego samo sisu, 12 nedelja ili bar prvih 6. Onda mi je drugarica rekla da bebe imaju potrebu i instinkt da stalno sisaju, bile gladne ili ne, i da joj slobodno dam cuclu izmedju sisanja. Naravno, ako dete vristi onda joj dam da sisa, a ako samo kenka, dam prvo cuclu pa onda vidim sta ce biti. Pedijatar je rekla "ne boj se, ako je stvarno gladna, pljunuce cuclu i trazice da sisa, tj. plakace". I tako je stvarno bilo. Jos je ona imala zuticu prva 2 meseca, tako da je jela na svakih 1.5 do 2. Bila je 3.5 skoro 4 meseca stara kada je pocela da jede na svaka 3 sata, a 5 meseci kada je presla na svaka 4-i to je sama "odredjivala" tako sto je odbijala flasicu. E sad, ja sam otilsa da radim nakon 6 nedelja, i stvarno mislim da je to pomoglo, u smislu sto je tada uvek jela lepo na 3 ili 4 sata (zavisi od uzrasta u kom je bila), a kada sam ja kuci: haos, stalno hoce na sisu....To je normalno. Tako da, posto je ona meni bar jako cesto jela, nisam se osecala lose da joj dam cuclu izmedju ta dva ili 3 sata, mada vidim da ovde mnoge mame imaju srece da im deca odmah jedu na svaka 3 sata (moja mama kaze da sam i ja tako odmah, a i ona je samo dojila 6 meseci)...Tako da: jesam uobrocavala u tom smislu: ali nikako u onom gde pustis dete da vristi i znas da je gladno, ali ga "uobrocavas" tako sto ce pregladniti taj put i sledeci i onda vremenom prestati da trazi cesce... IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Verus RR I ja sam pratila sat, i ako npr jede na 2.5-3, a prodje tek 1 sat, ne dam joj nego joj dam cuclu... Pa onda ste vi uobročile bebu a ne dojile na zahtev. To je ono što sam ja pokušala da saznam u poslednjih par meseci: da li uobročavate bebe ili dojite na zahtev. Čak sam i anketu napravila, i Dojenje na zahtev je dobilo veliku većinu glasova, a ja se sada pitam: Šta kome znači "dojiti na zahtev"?
|