Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.9.2010 17:46:19
|
|
|
|
Cipiripi mama
|
I stavljaj bebu vise da sisa na tu dojku koja je praznija jer sto vise vuce vise ti nadolazi mleko,a nista bolje ne razbija cvorice nego sisanje.Izmuzavanjem se ne stimulise dovoljno,ali je redovno masiraj i izmuzavaj da ne dobijes mastitis.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.9.2010 19:37:04
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mislim da ne možeš da zaustaviš ako je tvrda i puna čvorića. To znači da u njoj ima i-ha-ha više od tih 10ml, samo ne možeš da izvučeš. Treba ti stručno lice da ti to razbije. Ne,desna dojka mi je uvek bila slaba,NAJVISE sto je bilo u njoj je 60 ml.i to u prvih mesec dana,pa je i to otislo,eto sada vec danima samo 10ml.Alen nikada nije voleo desnu dojku,uvek je hteo samo levu,ja sam ga naravno stavljala i na desnu da bi mi nadoslo mleko,a on je to malo iz nje posisao u roku od odmah,i poceo da se dere jer je prazna,i nije hteo vise da je vuce,tako svaki put. I odvratno mi izgledaju dojke,leva je velika,ogromna,i visi jer se opustila od sisanja,a desna mi je dooosta manja jer je prazna,cvrsta je i bas se sjeb-no osecam sto se tice estetskog izgleda mojih grudi,jedna ko velika dinja,druga ko jabuka,vidi se iz aviona razlika.A kada izmuzem levu opet je i prazna dosta veca od desne,tako da ni kad prestanem dojiti grudi mi vise nikada nece biti iste,simetricne ...Nisu m i zapuseni kanali na desnoj,prosto je presusila
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.9.2010 20:46:53
|
|
|
|
Verus
|
Tash, jeste...meni su grudi zadnjih 2 meseca meke, mlitave i pomalo peckaju (u pocetku su jako, nepodnosljivo peckale i svrbele), i nemam osecaj frke da moram da dojim tj. pumpam ako sam na poslu, pa opet kada odem izvucem oko 180-200 iz obe dojke... Masiraj taj cvoric pre dojenja, i stavi soli u carapu, ugrej na 30tak sekundi u mikrovalnoj i stavi to na cvoric i nezno ga izmasiraj, pa podoji na nju prvo...trebalo bi nestati, a ako ne, isto uradi i malo ispumpaj dok cvoric ne nestane, cisto da se ne pretvori u neku infekciju... BRAVO MAMA IZVORNA PORUKA: Tash Pitanje: Ne bih da se upuštam u akciju "pumpica" bez preke potrebe, nemam sada vremena da pišem zašto. Grudi su mi mekane, u levoj ima čvorić koji se stvara i nestaje dojenjem, ostalo sve baš meko. Ali ja osetim težinu (ne mnogo ali osetim) i peckanje u grudima. Jel to normalno tako kod žena koje normalno doje dete, bez problema sa čvorovima, prepunjenim grudima i sl sr*njima?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 17:36:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Videla sam ovo dušice. Čvorić je nestao, bradavice su bolje. I dalje mu nakon podoja ponudim flašicu preko noći, čisto da se svi naspavamo, a danju ga dojim.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 17:41:10
|
|
|
|
Verus
|
super
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 18:52:54
|
|
|
|
Dora
|
Taso,peckaju grudi,teske su i vruce,dok se ne razrade kanali. Ja nikad nisam imala problem,cvorice,mastitis,ragade...al nisam se izmuzala niti koristila pumpicu.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 19:04:50
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: Tash Videla sam ovo dušice. Čvorić je nestao, bradavice su bolje. I dalje mu nakon podoja ponudim flašicu preko noći, čisto da se svi naspavamo, a danju ga dojim. Tasho, pa je li hoće flašicu? Pitam, jer sam i ja probala, ali nema šanse, ili je izbacuje, ili popije 10-ak ml i neće više. Ja bih voljela da hoće naveče da se naspavamo, ali neće pa neće.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 21:17:07
|
|
|
|
Verus
|
Ovo je idealno....Ja bih tako radila da imam srece da sam kuci sa svojom bebom. I sama osetim da nekada ako muzem cesce, vise se mleka stvara i tako u krug...mada, muzenje posle dojenja je resenje za povecanje kolicine mleka kod zena koje nemaju dosta.... IZVORNA PORUKA: Dora Taso,peckaju grudi,teske su i vruce,dok se ne razrade kanali. Ja nikad nisam imala problem,cvorice,mastitis,ragade...al nisam se izmuzala niti koristila pumpicu.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.9.2010 21:51:00
|
|
|
|
Dora
|
Verus,nista nije idealno. Idealno ne postoji. Sve ima svoje...evo,imam dovoljno mleka,dobro se hranim,sve po propisu,bez nervoze,umora...ona lepo siki,spava i zadovoljna je. Nikad ne place sem kad je gladna. ALI mleko mi je bistro,verovatno nedovoljno hranljivo za nju. Prva dva meseca napredovala po kilo a treci 300 gr. A nista se vidno nije promenilo. I dalje sisa kad hoce,na 2,5 ili 3 sata. I odbija sve sto nije sisa. Od sve muke razmisljam da je odbijem od sise al ne. mogu,nemam srca...i dok. mi je rekla ni slucajno...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 8:22:27
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: snješka IZVORNA PORUKA: Tash Videla sam ovo dušice. Čvorić je nestao, bradavice su bolje. I dalje mu nakon podoja ponudim flašicu preko noći, čisto da se svi naspavamo, a danju ga dojim. Tasho, pa je li hoće flašicu? Pitam, jer sam i ja probala, ali nema šanse, ili je izbacuje, ili popije 10-ak ml i neće više. Ja bih voljela da hoće naveče da se naspavamo, ali neće pa neće. Hoće draga, naviknut je u porodilištu, a i ja nisam imala dovoljno mleka do juče, tako da samo od sise se nije najeo. Noćas nije hteo flašicu, sisao je kao lud , i spavao nakon sisanja po 3 sata kao predhodnih noći nakon sisanja i flašice.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 9:56:32
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Dora Nikad ne place sem kad je gladna. ALI mleko mi je bistro,verovatno nedovoljno hranljivo za nju. Prva dva meseca napredovala po kilo a treci 300 gr. A nista se vidno nije promenilo. I dalje sisa kad hoce,na 2,5 ili 3 sata. Dora, meni nije jasno kako je do sada tvoje mleko bilo hranljivo, čemu u prilog ide lepo napredovanje bebe, a sada više nije? Koliko sam ja upućena i kako je meni rečeno majčino mleko ne može da ne bude hranljivo. Smatram da je tu nešto drugo u pitanju
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 10:33:25
|
|
|
|
bebablue
|
Sa mnom se nesto cudno dogadja.Grudi su mi non-stop prepune i tvrde, jedino omeksaju neposredno posle sisanja, ali vrlo brzo oset_im da su teske. Desava se evo vec koji dan za redom da mi krene mleko, probije i uloske, grudnjak, majicu i ne pipnem ih a mleko curi, a cak nekad i siba u mlazu. Strah me je ako izmlazam da ce biti jos vise, a moja beba ne siki toliko, samo nocu ispumpam, ako me teskoba probudi, a beba jos spava, jer nocu najcesce spava od 9 do 3
< Poruku je uredio bebablue -- 17.9.2010 10:34:20 >
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 11:03:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj ne znam... možda da ispumpaš tektoliko da ne curi i da ne budu tvrde. Po nekada je dovoljno ispustiti 30-40ml, i da sve bude super, a to ne bi trebalo previše promeniti količinu nadolazećeg mleka.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 11:10:15
|
|
|
|
bebablue
|
Moram nesto probati... od starta imam puno mleka, ali ovo je bas puuuuunooooooooo.Do pre koju nedelju sam mislila da mi nestaje mleko, pa sam se posle ponadala da se uspostavila ponuda i potraznja, jer su mi grudi bile meke stalno, a sada evo pa skoro nedelju dana imam mleka da hranim dvoje, a najgore je sto su tvrde i pune... krenem u radnju, dok obavim sve, majica mokra
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 11:24:54
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Joj ne znam... možda da ispumpaš tektoliko da ne curi i da ne budu tvrde. Po nekada je dovoljno ispustiti 30-40ml, i da sve bude super, a to ne bi trebalo previše promeniti količinu nadolazećeg mleka. Slažem se sa Tashom.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 11:37:56
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: Tash Joj ne znam... možda da ispumpaš tektoliko da ne curi i da ne budu tvrde. Po nekada je dovoljno ispustiti 30-40ml, i da sve bude super, a to ne bi trebalo previše promeniti količinu nadolazećeg mleka. Slažem se sa Tashom. Hajde da probam onda tako... Hvala na savetu
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 16:36:20
|
|
|
|
Verus
|
joj dorka moja...uvek neke muke u pm! NEMOJ da joj prestanes davati svoje mlekce, ono je najbolje na svetu znas ti to i sama, ne moram ti ni reci. Dobija ona tako proteine, antitela i svu tu divotu...sta lekari kazu? Probaj: ako npr ona pojede 150ml ti joj daj 100ml tvog i 50ml formule da se navikne polako na ukus. Znam da ne muzes, ali mozda bi morala neko vreme dok je polako ne naviknes na formulu, pa ti lepo nastavi da dojis i da dohranjujes.. Znaci muzla bi samo tih nedelju-dve koliko ti treba da nju polako naviknes na ukus formule: jer da se ne lazemo puno je gadnija od slatkog mleka, a beba koja je sisala to vrlo dobro zna... I mene ovo brine, kad mi se smanji mleko i budem morala da uvedem formulu...bojim se da ce odbiti, osobito ovu specijalizovanu za decu sa alergijoml. Svi mi kazu da smrdi i da je gadna IZVORNA PORUKA: Dora Verus,nista nije idealno. Idealno ne postoji. Sve ima svoje...evo,imam dovoljno mleka,dobro se hranim,sve po propisu,bez nervoze,umora...ona lepo siki,spava i zadovoljna je. Nikad ne place sem kad je gladna. ALI mleko mi je bistro,verovatno nedovoljno hranljivo za nju. Prva dva meseca napredovala po kilo a treci 300 gr. A nista se vidno nije promenilo. I dalje sisa kad hoce,na 2,5 ili 3 sata. I odbija sve sto nije sisa. Od sve muke razmisljam da je odbijem od sise al ne. mogu,nemam srca...i dok. mi je rekla ni slucajno...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 16:52:36
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: snješka IZVORNA PORUKA: Tash Videla sam ovo dušice. Čvorić je nestao, bradavice su bolje. I dalje mu nakon podoja ponudim flašicu preko noći, čisto da se svi naspavamo, a danju ga dojim. Tasho, pa je li hoće flašicu? Pitam, jer sam i ja probala, ali nema šanse, ili je izbacuje, ili popije 10-ak ml i neće više. Ja bih voljela da hoće naveče da se naspavamo, ali neće pa neće. Hoće draga, naviknut je u porodilištu, a i ja nisam imala dovoljno mleka do juče, tako da samo od sise se nije najeo. Noćas nije hteo flašicu, sisao je kao lud , i spavao nakon sisanja po 3 sata kao predhodnih noći nakon sisanja i flašice. E pa blago tebi!!1 Ja sam Viku noćas dala Aptamil, pojeo je 60 ml, ali ista stvar kao i da sam ga dojila, nije zaspao odmah i nije spavao 3 sata . Probudio se u 2:30, dojio i bio budan, ja mu u 4:00 dala ad, zaspao je tek u 6:00! Znači, ne mogu više!!!!!!!!!!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:11:08
|
|
|
|
Anoniman
|
I evo me sedim, luftiram sise... Žene, kako me bole bradavice! Kada ih Marko uzme u usta, meni krenu suze na oči, kompletna se preznojim, i moram da budem extra skoncentrisana da u tom momentu ne držim njegovu glavicu da ne bih slučajno stisla.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:22:56
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Tasho procice to.Jes da je sad bolno i da bebine desni su ko zilet, razumem te ali dok se bradavice naviknu. Bitno Marko siki. za vas
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:39:09
|
|
|
|
magde
|
ali TASH znaci ovaj put dojis BASU SUPEEEER daj boze da je i sa mnom tako
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:43:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Dojila sam ja i prvi put. Ista riča, samo sam rvi put imala mnoooogo više mleka, što nije valjalo jer sam non stop morala da izmlazam, a sada to ne radim. Izmlazam možda jednom dnevno.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:44:45
|
|
|
|
magde
|
ad se setim kako smaaj proslaaa sa Nikolinom a ju dete mi je cicalou bolnici.ali jedva.Dosla kuci dete spava...i spava...i spava u komi ona je bila tako gladna a mene grude velikeee ono ne moze da uhvati nikako grude cvrste kokamen uhvatila sise i cucal i toliko pa ja se do 5 meseci mucila sa izmoljzavanje
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:45:07
|
|
|
|
Iwana87
|
Da te ne "ureknem" ima vremena da nadodje u ogromnim koliicinama.Bitno je da se vi dojite,a bradavice,znas i sama da mora tako u pocetku.Ja sad cekam da izbije zubic pa da vidim jel cu imati bradavice vise uopste
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.9.2010 22:46:03
|
|
|
|
magde
|
aaaaaaaa tako znacii....ja svatila pogresno....sad sam pre neki dan procitala iskucivo za velike grude i male bradavice da moraju cesto da se izmoljzavaju
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.